- 2 Mayıs 2007
- 2.322
- 960
- 688
- 47
Bende yaklaşık bir aydır hergün 1kupa Rezene içiyordum pekde yararını görmüyordum hatta sütüm azalmaya başlamıştı günde 3 kere mama veriyordum sonra bende Facebook’ta emzirme akademisi diye bir grubu takip ediyorum orada söylediler azalttığını hemen kestim denemek için şu an galaktago damla ve incir- havuç kürünü yapıyorum çok iyi geldi yararını çok gördüm şimdi mamayı tek sefere düşürdüm 60 cc yatmadan önce veriyorum inşallah onuda kesebilirimRezene anason veya baska içecekler bilindiginin aksine anne sütünü azaltiyor. Anne sütü sizin psikolojiniz ve bebeginizin emmesiyle alakali. yediginiz içtiginiz size kilo yapar. Bol su ve saglikli beslenme tabiki onemli gerisini stres yapmayin bebeğinizin size ihtiyaci var.
İşinizden ve çalışma şartlarından memnunsanız müdürünüzle konuşun 3 haftalık raporum bitince geleceğim diyeKizlar ben özel bir bankada çalışıyorum
İznim bu hafta bitti 5gun rapor aldim normalde 3 hafta alip parca parça subatta baslamak istiyorum ama pzt raporu aldim subeye yolladim bilgi verdim müdürle de görüştüm beni aradi
Bugun genel müdürlükten insan kaynaklarindan aradyip is basi yapmamissiniz,ne zaman başlayacaksınız diye aradilar
Eşim neden korkuyorsun sen istirahattesin isten bile atsalar tazminatini alir oturursun diyor
Arkadasım ve kardeslerimde piyasa kötü işini kaybetme,göze batma diyorlar siz olsaniz ne yaparsınız ben rapor almak istiyorum ama korkuyorum
Gecen haftaya kadar belki saatte bir acikiyordu. Butun gun emziriyordum. Sabahtan yatana kadar. Gunduz de uyumadigi icin huysuzlanip emmek istiyordu. Bi kere memede sut kalmamisti. Yine de bos memeyi bir saat emmisti.Aynen geceleri onceden göğsüme dokunamazdim simdi o kadarda sert olmuyor.. ama geceleri sorun degil zaten cunku 10 dk emip uyuyor.. gunduzleri yarim saat bazen 40 dk oluyor emme suresi.. sagmaya ise hic fırsat bulamiyorum.. emerken kucagimda uyuyor cunku. Tam yerine yatiriyorum en fazla 3 dk icinde uyaniyor.. surekli kucagimda.. sizin bebeginiz de 2 saatte bir mi acıkıyor?
Evet canim gece. 6 saat falan uyumustu.Peki bu 100 ml gece mi cikti?
Ah bu babalar. Bizim eve de getiren o. Zaten o bebege gecirdi. Bebek bana gecirdi.
Bence bebegi paralamaya hic gerek yok. Doymayinca cok fena oluyor yavrucaklar. Ilk ay ben de mama vermistim. Bence icin rahat olsun. Boylece sutun de cogalir insallah. Gonul rahatligi cok onemli.Ben de gunde 2 bazen 3 kere 100 ya da 120 cc mama veriyorum. Ama vicdanim aşırı rahatsiz oluyor.sonra diyorum aç kalmasindan iyidir hem zaten cogunluk anne sutu veriyorum diyorum.. kafam karmakarışık.. çok gerginim.. instagramda anne bebek ya da doktor sayfalarini takip ediyorum. Orada da "her annenin sutu bebegine yeter" "sadece anne sutu verin asla mama vermeyin direnin" "gunde 1 lt sut sagiyorum goguslerimden" gibi insanlarin yorumlarini okuyunca ciddi baski olustu bende.. çok üzülüyorum..
evet, ritüellerle amac: uyku surecine geçeceğini algilattirmak..bunun icin istikrar onemli..
bazıları da sunu yapıyormuş, anne doğduktan sonra hep bebeğin odasında yatıyor, sonra anne kendi odasına geciyor. bebek kendi odasında ilk gunden beri, herkesin tercihi kararı farklı olacaktır elbet. ben bu konuyu epey arastirdim zaten yan odamda olacak, kapıda acik olur, gece ağlaması vs normal, o anlarda istikrarı bozmamak gerek, sarılmak dalana kadar beklemek, hani alıp odaya goturme olmamalı, istikrarlı olunmalı..Nette bununla ilgili psikologların aciklamalari da var videolarla..
Kizlar oğlum meme dedi:) bugün 2 kere
Bu arada benim bebegim cok agliyor.ha bi hal oldu.huyu suyu degisti.ilk günler gibi yer koyuyoruz durmuyor.oyun halis.hamak besikte sallama.ayakta.
Ayakta gezerken bile kendini geriye atip agliyor.hic durmuyor.cıglik atiyor kulagim sagir oldu.
Neyi olabilir?
İşte çiğ sebzeden kastım havuç, kırmızı biber, çarliston, salatalık.. bir de turşu yiyor. Meyveyi de severek yiyor. Et olarak bazen köfte yer, geçen yıl balık da yerdi, şimdi zorla iki lokma sokuyorum ağzına.. bi dönem sırf zeytin yerdi kahvaltıda, şimdi yemiyor. Süt ve süt ürünleri tüketiyor fakat kansızlığa neden olabilir diye korkuyorum. Yumurta da ayda iki defa anca yer. Besinsiz kalacak sıpa
Bizimkide anne diyo sanki kac kisi aa anne diyo diyolar demiyodurda işte
Kızlar bu gece 2:30 gibi kaldırdım kızımı kaka yaptı diye. Altını aldım, emzirdim. Biraz sürdü tekrar uykuya dalması. Benim onu uyutup tekrar yatmam 3:30. Sonra 6:00'da mızmızlandı aldım. Memeye öyle bir yapıştı ki, çeneyi mı kenetledi ısırdı mı bilmiyorum ama fena canım yandı. Açlıktan mı, diş ağrısı mı yoksa gaz mı bilmiyorum ama koparacaktı memeyi. Daha 11 haftalık, diş için erken diye düşünüyorum. Sizin bebişler yapıyor mu böyle?
Hanimlar niliko bir kac gundur oksuruyordu. Bugun iyice koh koh oksurmeye baslayinca doktora gittik. Cigerlerinde bir sey yokmus. Burnundan suruntu aldilar. Influenza testi yapildi. O yapilirken hastaneyi ayaga kaldirdi. Test negatif cikti. Gunde 3 kere yarim olcek calpol verin dedi. Bizim kiz cildirdi. Calpolu icirene kadar ter doktuk. Bi de bi suru agladi. Aglamaktan mosmor etti kendini. Simdi yatti uyudu. Ben de kbbye gittim. Emzirdigimi soyledim aferin ve bogaz spreyi andorex verdi. Bana da influenza testi yaptilar. Benimki de negatif. Bizim gunumuz boyle gecti.
canım ben baya bişeyleri kestim sikayetimiz bitmedi bulguru yiyorum oda mı alerji yapıyor diye düşünmeye başladım pazartesi çocuk alerjiye gideceğiz
Sizin gluten alerjisi olduğunu neye dayanarak söyledi test mi yaptı
Doktoruma bunu sormustum 2 aylikken sürekli emdigi icin gogsumdr sut birikmiyor bazen araliksiz 2.5 saat emziriyorum diye.. sizi emzik gibi kullanmaya baslamis. Bir sekilde oyalayin 2 saatten once meme vermeyin sizin de dinlenmeye ihtiyaciniz var yoksa göğsünüzde süt birikmez demisti.. bende o zamandır oyle yapmaya çalışıyorum.. ozellikle 3. Ayini doldurdugindan beri tam 2 saatte bir acıkıyor.. 3-4 saat hiç olmadı. Maşallah sizeGecen haftaya kadar belki saatte bir acikiyordu. Butun gun emziriyordum. Sabahtan yatana kadar. Gunduz de uyumadigi icin huysuzlanip emmek istiyordu. Bi kere memede sut kalmamisti. Yine de bos memeyi bir saat emmisti.
on gundur falan gunduz uyuyor. 3 veya 4 saatte bir 5 dk 10 dk emiyor. Normali mi bu cocuga bi haller mi oldu bilmiyorum.
Kizlar iyi aksamlar,
Benim bebeğimde 3.5 aylik oldu.. 2 saatte bir emmek istiyor. Ancak benim göğüslerime uzun zamandir 2 saatte bir sut dolmuyor. 5 te emzirdim uyudu 7 de pit uyandi ama goguslrim yumuşacik.. ben de 100 cc mama verdim 9'a kadar ancak biraz sertlesiyo cunku goguslerim. Sizin 2 saatte gogusleriniz doluyor mu? Yoksa benim sütüm mu azaliyor..
3 gunde 1 30 ml kesin ki memeler de ona gore uretim yapsin. Siz mutlu olun sütün kaynagi zaten sizdeBende yaklaşık bir aydır hergün 1kupa Rezene içiyordum pekde yararını görmüyordum hatta sütüm azalmaya başlamıştı günde 3 kere mama veriyordum sonra bende Facebook’ta emzirme akademisi diye bir grubu takip ediyorum orada söylediler azalttığını hemen kestim denemek için şu an galaktago damla ve incir- havuç kürünü yapıyorum çok iyi geldi yararını çok gördüm şimdi mamayı tek sefere düşürdüm 60 cc yatmadan önce veriyorum inşallah onuda kesebilirim
İşinizden ve çalışma şartlarından memnunsanız müdürünüzle konuşun 3 haftalık raporum bitince geleceğim diye
Yeni bir iş alışma süreci bana hep zor gelmiştir dediğim gibi memnunsanız kaybetmeyin işinizi
Kanguru önerisi olan var mı kızlarplojovic senin kullandığın hangisiydi canım ya deneme süresi var diyodun hani? Aslında hiç düşünmüyordum ama Bi haftadır oğlum kucağımda uyumak istiyor gece gündüz alıyım bari Bi deneyim kol sırt bel kalmadı valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?