2018 Ekim Anneleri

Kızlar bugün rota aşısı ve aylık izlem için aile hekimliğine gittik eczaneden aşıyı alalım dedik birkaç eczane de bulamadık neyse sonunda bulduk ve aldık eczanelerin bazıları 72₺ fen bazıları 215₺ den fiyat verdi nedenini sordum açıklama yapamadılar eşimde 215₺ olan aşıranı aldı neyse işin gerçeğini öğrendik aşıyı yapacak olan hemşire hani bunun tozu dedi bir toz bir sıvı olup ikisini karıştırıyormuş başka bir hemşire geldi abla sen izindeyken aşılar değişti önceki aşıya devlet desteği gelince yeni bir aşı piyasaya sürmüşler toz yok kendinden karışımlı sadece aynı aşı dedi yani biz boşu boşuna 215₺ bayılmışız
Durum budur arkadaşlar haberiniz olsun

Bende yaklaşık bir aydır hergün 1kupa Rezene içiyordum pekde yararını görmüyordum hatta sütüm azalmaya başlamıştı günde 3 kere mama veriyordum sonra bende Facebook’ta emzirme akademisi diye bir grubu takip ediyorum orada söylediler azalttığını hemen kestim denemek için şu an galaktago damla ve incir- havuç kürünü yapıyorum çok iyi geldi yararını çok gördüm şimdi mamayı tek sefere düşürdüm 60 cc yatmadan önce veriyorum inşallah onuda kesebilirim

İşinizden ve çalışma şartlarından memnunsanız müdürünüzle konuşun 3 haftalık raporum bitince geleceğim diye
Yeni bir iş alışma süreci bana hep zor gelmiştir dediğim gibi memnunsanız kaybetmeyin işinizi

Gecen haftaya kadar belki saatte bir acikiyordu. Butun gun emziriyordum. Sabahtan yatana kadar. Gunduz de uyumadigi icin huysuzlanip emmek istiyordu. Bi kere memede sut kalmamisti. Yine de bos memeyi bir saat emmisti.
on gundur falan gunduz uyuyor. 3 veya 4 saatte bir 5 dk 10 dk emiyor. Normali mi bu cocuga bi haller mi oldu bilmiyorum.

Bence bebegi paralamaya hic gerek yok. Doymayinca cok fena oluyor yavrucaklar. Ilk ay ben de mama vermistim. Bence icin rahat olsun. Boylece sutun de cogalir insallah. Gonul rahatligi cok onemli.

Zaten herseyde boyledir aslinda.
Toplu tasimaya binersin cocuk durmaz dursun diye telefon verir anne.
Bi sonraki yolculukta aglama artik telefon icindir mesela.
Biz onlara aksi bi durumun mumkun olmadigini gosterdikce,onlerine baska seyler sunmadikca zaten cocuk istemez...

Ben mesela bazen birlikte yatma secenegide sundum.Birlikte yatip uyanmaninda tadi bambaska.O minicik ellerinin arasinda senin yuzunu tutup uyumasi,sicakligi❤
Zaman fena :)
Mesela kitap bizde hemen uyku oncesi yok yani okurken uyumaz.Kitaptan sonra diş fircalama pijama vb.Zaten gun icinde de kizim gunduz uykularini erken biraktigi icin dinlenme amacli okuyoruz.
Kitapla uykuyu bagdastirmasin istedim sadece :)

Onlar oyle guzel yol gosteriyorlar ki aslinda❤
Bu kendisine sunulan guzellikleride herseylerinde yapmali.Odasinda,evdeki her alanda.Oturma odasinda mesela onun cekmeceside vardir.Buzdolabinin hemen uzanabilecegi rafinda yumurtasi sütü vb.
Evet en baslarda mutfak halisinda yumurta kirip pisirmek istemekler baslanabiliyor ama hatirladikca guluyorsun iste :))))))))
Cok inceler...Cok guzeller...
Nice kitaptan daha cok okunmak istiyorlar...
Daha dikkatle...
Daha uzun...
Hep merakla...
Onlarin yaptigi herseyin mutlaka sebebi var ve cok guzel sebepleri❤

Fragman

Donem donem degisebilir canim.Normal.
Bnmki mesela kofte sevmez.Et yer kusbasi ve izgarada şişte.
Sut ve sut urunleri ile arasi hep iyiydi ama kansizlikla ilgili hic sorunumuz olmadi cok sukur.
Vucut aslinda eksikligini duydugu seyi istermis hic dert etme.
Hic sut ve sut urunleri tuketmeyen insanlar var.Ya da et yemeyen.Ya da hayvansal hicbi gida tuketmeyen.Genis zamanda 'hic' olmamasi sikintiymis gerci ama bunlar uc örnekler diyelim :)

Bizde haliyle bayaa mevcut artik :) bide gozunu kaydirip bana bakiyor.Meme seanslari daha keyifli :)))))
O zamanlarda da nadiren yapiyordu

Yine de tetikte ol canim.
Sonradan pozitif cikabiliyormus buara cok duyuyorum.
Insallah yarin sabaha cok mutlu atlatmis uyanirsiniz ❤

Benim ilk kez kakada kan gördüğümde o gün bulgur yemiştim.. doktor ilk önce süt ürünlerini keselim dedi ama sikayetler devam edince bulgurdan yola cikip gluten alerjisi olabilir dedi.. en cok gluten bulgurda var dedi.. benimde yedigim dogru dürüst bisey yok ama geçmedi durum.. hele bugün çok vardi.. dün hurmalı bisey yemiştim ondanmi oldu acaba..

Doktoruma bunu sormustum 2 aylikken sürekli emdigi icin gogsumdr sut birikmiyor bazen araliksiz 2.5 saat emziriyorum diye.. sizi emzik gibi kullanmaya baslamis. Bir sekilde oyalayin 2 saatten once meme vermeyin sizin de dinlenmeye ihtiyaciniz var yoksa göğsünüzde süt birikmez demisti.. bende o zamandır oyle yapmaya çalışıyorum.. ozellikle 3. Ayini doldurdugindan beri tam 2 saatte bir acıkıyor.. 3-4 saat hiç olmadı. Maşallah size
..

3.ayla birlikte goguslerin eskisi gb sert,dolu vb olmamasi gayet normal.Artik bebeklere gore memelerde sutte.
Bir de atak donemlerinde mesela daha cok emmek isteyebilirler.Cunku buyurken bi yandan sutlerinide ayarlarlar.Boyle cok emip,arz talep meselesi deriz ya hani sut icin.

3 gunde 1 30 ml kesin ki memeler de ona gore uretim yapsin. Siz mutlu olun sütün kaynagi zaten sizde

Tabiki memnunum saatleri özlük haklari özel sağlık vs ama müdürüm yeni ve malesef hicbir müdür de rapora iyi gözle bakmıyor

Kanguru önerisi olan var mı kızlar plojovic senin kullandığın hangisiydi canım ya deneme süresi var diyodun hani? Aslında hiç düşünmüyordum ama Bi haftadır oğlum kucağımda uyumak istiyor gece gündüz alıyım bari Bi deneyim kol sırt bel kalmadı valla

Mamadus kullaniyorum ben.1 aylikken almistim o zaman basladim.Şu kisacik zamanda bile hakkini verdi diyoruz,cok cikan biriyim :) Elik kolum oldu.
Deneme suresi var evet.Instagramdan siparis vermistim.Hemen geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…