2018 Ekim Anneleri

Canim lahmacun istedi.ben yazdan beri yemiyorum
Canim ispanak da güzeldir.etrafinizda firin varsa ic hazirla.ücgen börek yapsinlar ya baska bi borek.sende yapabilirsin.yufkali yada hamur yoğurup.
Karnabahar ve brokoli de güzeldir.
Karnabahari ister kizart ister firinda kiymali ve üzeri kasarli pisir.yada tencerede kiymali pisir.
Brokoliyi corba yapabilirsin yada havuçla birlikte haslayip üzerine nar eskisi limon ve rendelenmis sarmisakli sos döküp yiyebilirsin.cok lezzetli oluyor.
Pirasanin da pirincli hafif sulu bi yemegi yada kiş yapabilirsin.
Kiymali kabak yemegi yapabilirsin.
Kereviz.
Yada kuru biber kavurmasi...
Sebzeler de iyidir.lezzetli yapildiktan sonra farketmez dimi.

boba 4G var bende, memnunum

hayatta oyle hamur yogurup da borek yapmam canim bu dedigin sebze yemeklerini annem yapardi da nasil tiksinerek yerdim biliyo musun.hatta en son artik kahvaltilik yemeye baslamistim tiksindigim icin.annem de guzel yemek yapar halbuki.ay bi alisabilsem aslinda cesit cok da.cocuga yedirmek icin ilerde mecbur seviyo numarasi yapicaz artik.

Kizlar sanki adet olucakmis gibi karnim ağrıyor ama ne gelen var ne giden sizin de agriniz oluyormu arada vucut atmak istiyorda hormonlar.mi engel oluyor acaba

Canim sevmiyosan yeme bence.insan zevk almali.
Ben bütün yemekleri bilirim ama bende sevmedigimi yapmam da yemem de.
Bu arada hamur yoğurmakta bisey yok.ben bi legen yoğurup dolaba koyuyorum.
Börek yapiyorum.ekmek aciyorum.tantuni yapiyorum.
Yufka acip tepsiye düzüp patatesli kömbe yapiyorum.güzel de oluyor.
Ayrica köfte cesitleri var.
Mesela kısir,mercimekli köfte,sarmisakli kofte,ciğköfte,yağlı köfte,sarmisakli köfte,
Yumurtali köfte,basalla,içli köfte,analı kızlı..
Varda var:)

Bitlise taşınasım geldi :))))

Hamaratsınız valla :)))

Normal halinden ve duzeninden dısa cikiyor.
Emmesi,aglamasi (ozellikle nesi var ki simdi diye dusunduren),uykusu,tepkileri.
Bide bizde ay dönümüne denk geliyor mutlaka.
Sonrasinda bisy ögrenmis yapmaya baslamis oluyor hatta atak sirasinda degisiklikler farkediliyor bence.
Ataktan sonra biraz daha degismis oluyorlar cunku buyuyorda bi nevi.Yani donmeye basladiklarinda mesela uyutmak biraz daha zorlasabilir.Bu tür seyler kalıcı.Yani o degisiklikle nasil uyutmaya alisacak vs duzen degistirebilecek seyler.Ve buyudukce uykularda azalip oturuyor.

14-19 haftasi hepsi icin uzun surecek denemez.Kimisi uzun kimisi kisa gecirebilir.Bizde sert tamamen degistiren sekilde 3-4 gun surdu simdiye kadar.
Yani ismi atak ama buyumek❤

Fragman dedim cunku hani bebekken nasillardi simdi nasillar :) simdi ki durumlarda bundan sonrasi icin fragman yani :)
Ohh be demek yok bebislerle hep bisylerle ugrasicaz :))))

Isırdım ama annem ne der acaba bakışı :))) oğlum da yapardı. Simay başlamadı henüz. Bitince bakıyor ama bu aralar :)) mutlu bebiş bakışı ❤ küçüğüz biz daha, geriden geliyoruz :))

Evet bayaa var aramız :) 4 aylik oldu denebilir bnm Simaycık :) (21 Eylül)

En basiti haslayip corba yapabilirsin.Blenderla gecince seninde ısınabilecegin kivamlara gelirler :) Nane,biberiye vb tatlari hafifletecek ve guzellestieebilecek baharatlarda isini gorur.

Sadece rendeleyip mücver yapabilirsin.Kizartma yerine kucucuk kek kaliplarina koyup firinlayabilirsin hatta :)
Her yemegin mutlaka yenebilecek bi hali var diyorum ben :)
Mesela ben yesil mercimegin salatasini yemeginden daha cok severim eksi eksi soguk :) simdi pek yiyemesemde.

Kereviz rendeleyip yogurtlu cevizli deneyebilirsin.
Mevsim meyve sebzelerinden ilerlersen en azindan isinde kolaylasir :)

gece 3e doğru bi uyandım sağ göğsüm sertleşmiş nasıl ağrıyor anlatamam. iki yumurta büyüklüğünde sertlik vardı gogsumun alt tarafında. oğlumu 18 dk memede tuttum bana misin demedi. sonraki emzirmelerde de o memeyi almak istemedi. hakli da süt gelmiyor çünkü. sagmaya çalıştım kaç dk bekledim yok hiç süt gelmiyor yani 5 - 10 ml belki. va ağrısı çok fena. zaten sütüm yetiyor yetmiyor arası bir yerdeyken tek.gogusten emzirdim ikidir.

Sen nasıl pratik akıllı bir hatunsun maşallah sana ekran görüntüsü aldım ❤ o derece

Süt kanalı tıkanmış olabilir, sıcak su torbası varsa göğsüne koyabilirsin. Hafif masaj yapabilirsin. Sıcak duş da hafifletir ağrıyı. Ben oğlumda çok sık yaşadım bunu. Ağrı kesici bile verdi aile hekimi. Çocuğu kucağıma alamıyordum. Birden mi oldu, daha önce ağrı yok muydu?

Ben pırasa yemeğini severim mesela. Gerçi pırasa gaz yapabilir.. Ispanak da yoğurtlu ve sarmısaklı çok güzel olur.
Patates salatası da güzel olur marul ve kırmızı soğanla

agrım yoktu. genel olarak yorgunluk vardi. sag tarafi az emdi emmek istemedi solu emzirip uyuttum. uyandigimda bu durumla karsilastim. daha once bir kez olmustu ama bu derece degildi simdiki çok geniş bir alanda ve süt hiç denecek kadar var. hastane tipi sağma makinesi deneyecem ama bu ağrıyla bugün nasıl hasta alacam bilemiyorum. ki hastalarım da ağır grup

Kizlar sanki adet olucakmis gibi karnim ağrıyor ama ne gelen var ne giden sizin de agriniz oluyormu arada vucut atmak istiyorda hormonlar.mi engel oluyor acaba

Benimde oluyor.Oylece geciyor.Acaba yumurtlama zamanlarimi sadece.Kafamda deli sorular :)

Sıcak duş yapın tarakla tarayın o yumrular bebeginizin çenesine gelecek pozisyonda emzirin sonra da soguk kompleks yapın bunu geçene kadr tekrarlayin

Gogsunu emzirmiyorsan sagmalisin.
Bekledikce gececek bisy degil o ki daha kotu olur.
Dus sonrasi masajla sagabilirsin.
Bebisede farkli pozisyonda emzirmeyi deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…