Bilmem. Ben kendimi emzik olarak kullandirdim. Cunku memeye koymazsam surekli bagiriyordu. Uyumayan cocuk ne yapacak baska. Benim doktorum da dedi. Emzik olarak kullanmasini istemeyiz diye. Gecici bir donemmis. Ihtiyaci varmis demek. Simdi keske memeye koysak da uyusa diyoruz.Doktoruma bunu sormustum 2 aylikken sürekli emdigi icin gogsumdr sut birikmiyor bazen araliksiz 2.5 saat emziriyorum diye.. sizi emzik gibi kullanmaya baslamis. Bir sekilde oyalayin 2 saatten once meme vermeyin sizin de dinlenmeye ihtiyaciniz var yoksa göğsünüzde süt birikmez demisti.. bende o zamandır oyle yapmaya çalışıyorum.. ozellikle 3. Ayini doldurdugindan beri tam 2 saatte bir acıkıyor.. 3-4 saat hiç olmadı. Maşallah size
..
Anladım çok karışık bir bilmece çöz çözebilirsen mama verdi mi dr resimdeki sizin bebeğimiz miBenim ilk kez kakada kan gördüğümde o gün bulgur yemiştim.. doktor ilk önce süt ürünlerini keselim dedi ama sikayetler devam edince bulgurdan yola cikip gluten alerjisi olabilir dedi.. en cok gluten bulgurda var dedi.. benimde yedigim dogru dürüst bisey yok ama geçmedi durum.. hele bugün çok vardi.. dün hurmalı bisey yemiştim ondanmi oldu acaba..
Evet ben de emzik niyetiyle kullanildim :) ilk 3 aydi demekki o donem.. artik o kadar uzun sureler mememde kalmiyor.Bilmem. Ben kendimi emzik olarak kullandirdim. Cunku memeye koymazsam surekli bagiriyordu. Uyumayan cocuk ne yapacak baska. Benim doktorum da dedi. Emzik olarak kullanmasini istemeyiz diye. Gecici bir donemmis. Ihtiyaci varmis demek. Simdi keske memeye koysak da uyusa diyoruz.
Yok canım ya artik o arz talebe inanmiyorum. Duzenli emzirdim hep. her istediğinde hatta bazen ihtiyaç disi bile emzirdim. Olmayinca olmuyor.3.ayla birlikte goguslerin eskisi gb sert,dolu vb olmamasi gayet normal.Artik bebeklere gore memelerde sutte.
Bir de atak donemlerinde mesela daha cok emmek isteyebilirler.Cunku buyurken bi yandan sutlerinide ayarlarlar.Boyle cok emip,arz talep meselesi deriz ya hani sut icin.
Yok canım ya artik o arz talebe inanmiyorum. Duzenli emzirdim hep. her istediğinde hatta bazen ihtiyaç disi bile emzirdim. Olmayinca olmuyor.
Acıkınca süt veya elma istiyor mesela. Çorba verecek olsam yemiyor, illa o an istediği şey gelecek önüne. Ben de öyle avutuyorum kendimi, havuç istiyorsa ona ihtiyacı var demek diyorum. Allah'tan kuru yemiş yiyor. Kahvaltıda ceviz kırayım bari oğluma, akşam bir şey yemeden yattı :/Donem donem degisebilir canim.Normal.
Bnmki mesela kofte sevmez.Et yer kusbasi ve izgarada şişte.
Sut ve sut urunleri ile arasi hep iyiydi ama kansizlikla ilgili hic sorunumuz olmadi cok sukur.
Vucut aslinda eksikligini duydugu seyi istermis hic dert etme.
Hic sut ve sut urunleri tuketmeyen insanlar var.Ya da et yemeyen.Ya da hayvansal hicbi gida tuketmeyen.Genis zamanda 'hic' olmamasi sikintiymis gerci ama bunlar uc örnekler diyelim :)
Letgo yükleyebilirsiniz, ben bir sürü şey aldım ordan. Tutumluanne'ye üye oldum, bir ürün alayım dedim 35 TL, kargo ücreti 69 TL çıktı. Satıcı ile anlaşıp iptal ettik. Letgo'da öyle bir sorun yok, elden teslimHanimlar 2. El bebek eşyalari satan internet sitesi biliyor musunuz. Kızıma oyun halisi almak istiyorum. Fakat çalışmadığım için pek durumum.yok o yüzden 2. El alacam bildiginiz var mi ? Kızım çok sıkılıyor
Yani içinde süt dolunca acıyordu şuan sütte olmuyor acıda yok emse geliyor ama yine sabretmiyor çok gelmediği için bırakıyor hemenIcinde süt varken nasil yumusuyor ki canim.
bizim hep gunde 4-5 ve mukuslu.hic bir kere yaptigi olmadi.Kızlar üç gündür neredeyse her mamadan sonra kaka yapiyor az az hep, mukuslu baya, günde beşi altiyi buluyor ishal mi sizce, dün Dr gittik kaka formundaki değişiklik alerjiden dedi hep, ben anlamıyorum sadece alerji maması kullanıp nasıl alerjiden deniliyor, alerji uzmanı görsün dedi haftaya randevu aldık, normalde günde bir kez yapardı
O sayfaların faydadan çok zararı olmuş size. Sanki millete nispet yapmaya gelmişler oraya.. 1 litre nedir yahu, süt anne olsun bari, konu komşunun bebeğini emzirsin.. tövbe Yarabbi..Ben de gunde 2 bazen 3 kere 100 ya da 120 cc mama veriyorum. Ama vicdanim aşırı rahatsiz oluyor.sonra diyorum aç kalmasindan iyidir hem zaten cogunluk anne sutu veriyorum diyorum.. kafam karmakarışık.. çok gerginim.. instagramda anne bebek ya da doktor sayfalarini takip ediyorum. Orada da "her annenin sutu bebegine yeter" "sadece anne sutu verin asla mama vermeyin direnin" "gunde 1 lt sut sagiyorum goguslerimden" gibi insanlarin yorumlarini okuyunca ciddi baski olustu bende.. çok üzülüyorum..
Dolu bezle emmesin rahat etsin diye uyanınca bezini çıkarıyorum önce. Sabredemiyor, aaanneee diye isyan ediyor resmen. Gözüme bakıyor kırgın bir ifadeyle, ben açım sen neyle uğraşıyorsun der gibi ❤ çok tatlılar yaaa ölürüm ben kuzuma ❤Ozellikle acken agladiginda annniiieee diye❤:)))))
Isırdım ama annem ne der acaba bakışı :))) oğlum da yapardı. Simay başlamadı henüz. Bitince bakıyor ama bu aralar :)) mutlu bebiş bakışı ❤ küçüğüz biz daha, geriden geliyoruz :))Bizde haliyle bayaa mevcut artik :) bide gozunu kaydirip bana bakiyor.Meme seanslari daha keyifli :)))))
O zamanlarda da nadiren yapiyordu
Anne sütü mu ama sizin, bizim sadece mamabizim hep gunde 4-5 ve mukuslu.hic bir kere yaptigi olmadi.
Bu konuda kimse bana kendimi kotu hissettiremez, inanin buna..o çocuğun annesi sizsiniz ve onun icin en iyisine siz karar verirsiniz.. saglikli günler, anin tadını cikarmaniz dileğiyle...Diyorum ya mama veren, vermek zorunda kalan annelere ocu gibi hissetmeleri saglaniyor. Ben de kendimi sadce mama vermiyorum nasilsa diyerek motive ediyorum.. bu arada benim oglana lahmacun versem yer o derece :)))) teşekkürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?