2018 Ekim Anneleri

Merhaba,
Siz memorial Bahçelievler'de mi doğum yaptınız? Memnun kaldınız mı? Hangi doktora gittiniz orada? Ya da doktorunuz dışarıdan mıydı?

ana kucağı su an oto koltuğu gorevi yapiyor biz de. su an icin almayı gerek görmüyorum..genelde dogumdan-13 kg a kadar ana kucağı kullanılıyor.
Canım otokoltularında 13 e kadar diyor ama bir süre sonra ayakları falan dışarı taşmaya başlıyor büyüyorlar biz kızımda 9-10 kilo civarında koltuğa geçmiştik daha rahat oldu. Bebekler biraz daha uzağında anlarsın zaten şimdilerde araştırmaya başlamak en güzeli ebebekte şubat indirimlerinde falan denk gelirse alabilirsiniz bile

aa ben de 17 kilo baslamistim ilkokula.doktor doktor gezmistik bu cocuk niye zayif diye bi suru tahliller filan cok korkmustum.bisey cikmadi.ergenlikten sonra cok guzel kilo aldim
Beni hic gezdirmediler doktorlara. Sulalece boyleyiz. Babam da sinifin en kucuguymus annem de. Ortaokulu 135 boy 35 kilo bitirdim. Lise hazirlikta 150 boy 50 kiloydum. O sene buyuyecegimi buyumusum yani. Simdi boyum 157. 20 yasina kadar 50 kiloydum. Sonra her sene bir kilo aldim. Yani su an 65 olmam lazimdi ama 71 kiloyum. Of amma cok konustum.
E elaelif123 hic bir sey yemedigim icin annem elinde sarelle kavanozuyla pesimde dolasirmis. Yeter ki besleneyim diye. Simdi masallahim var. Nasil boyle oldum bilmiyorum. Kizim da obur benim.

Purpplee canım geçmiş olsun kuzucuk iyileşir umarım bir an önce hastalık bir şekilde geliyor işte dışarı da çıkmasalar. Allah yardımcın olsun canım senin de hasta olmalarına üzülmek bir yana sürekli uyanıp ağlamalarına adapte olmak da çok yoruyor insanı

oglen bebek uyuyunca yemek corba ve kek yaptim.zaman az olunca hizli olunabiliyormus :) yuzustu uyumasi hayatimizi kolaylastirdi resmen
Merhaba Yüzüstü uyuyunca daha mı iyi uyudu? Nasıl alıştırdınız? Gündüz ayağımda uyursa indirdiğim an uyanıyor başka türlü de uyutamadım. İki saat ayağımda beklemek de yormaya başladı

Canim bebegin anlasilan ayakta sallaninca uyumicak.ben en fazla 10 dak sallarim.uyumazsa alirim.ya besigine koyarim yada gezdiririm.yada göğsüme koyarim.bi metodu en fazla 10 dakika dene.yorma kendini boş yere.uyumazsa 5 saat de salla nafile.

Ben de ilk alerji diye düşündüm ama hiçbir doktor alerji demedi bebeklerde arada olur geçer dediler ben yine de bazı şeyleri kestim fark olmadı sivilceler bir ay kaldı çenesinden yukarılara da çıktı zamanla.Hametan geçirdi cidden.Sabah akşam birer defa sürdüm

Son düzenleme:
Amin canım Sağol.Şu an uyuyor mesela ama burnundan gelen sesler onu kaç defa uyandırdı geri uyudu uyandı derken şu an ses gelmiyo bakalım.Zormuş ya çocuk hasta olacağına kendin ol daha iyi diyenlere hak verdim

Eve aynen ben de 10 dk içinde uyumamışsa uykusu gelmedi deyip vazgeçiyorum.Yarım saat sonra tekrar demiyorum.Uyku zamanlarını genelde yakalıyorum da zamanı kaçırırsam böyle uğraştığım oluyo

Sut urunleri tuketmedikten sonra mi itiyordu once mi?
Önce canim
Hatta zeynepte itiyordu beni huysuz olunca bem gaita testi yaptırdım temiz cıktı
Çocuk emecegi zaman ağlardı meğerse cani yanarmış hazmedemeyince

Merhaba dun sabah ve bugun sabah bezinde, sadece idrar vardi, ama turuncumsu idi. yani koyu renkti bezi. boyle birsey yasayan var mi acaba?
Yeni dogdugunda vardı doktorumuz normal demişti ama yine de doktoruna sor canim. Hatta ben resmini çekmiştim turuncu renk

Geçmiş olsun canim
Bende kanguru aldim solomombaby ergonimik kanguru ama bizimki durmadı bağırdı durdu iade ettim aslinda çok kullanışlı ve güzeldi

Oyun halisini bugün aldim fisher price piyanolu gym şimdilik iyi gibi ama bilmiyorum

Bu arada sen ne zaman başlayacaksın goreve

Bu aralar uyku egitimine taktim henuz bi uygulamam yok ama okumaya calisiyorum 2 hafta sonra ise baslayacagim bide. Uyku eğitimi vermezsek ne olur hic mi kendi kendine uyumaz bu cocuklar en zoruda evdekileri o surecte müdahale etmemeye ikna etmek sanırım sirf bu yuzden yapasim yok

Arka kisimdada bingildak var muhtemelen odur. Su an ne durumda acaba kapndimi. Arka bingildak 6-8 hafta arasi kapanirmis. Bizde eylul dogumluyiz ama kapanmamis hayla. Bugun farkettik ve cok huzursuzum

Evet.Bize kendi doktoru yazmisti Purdevita.

Hareketlenmeleri sebebiylede araba cok iş görür.Ve sıcak.

kanguruyla disari cikanlar bebeklerine ne giydiriyorlar.yani sokakta dolasilcagi zaman.bizim astronot var onu giydirip kanguruya koyamam.bebek arabasi daha iyi oluyor.

Kanguruda cok sicak kaliyor canim.Beden bedene olunca :)
Sadece altina 1 kat fazla giydiriyorum bacaklari usumesin diye onumu kapatmadiysam oyle de kapali kaliyor.Ayaklarina kucuk panduf giydiriyorum.Bide bere

Ben hissetmiyorum.Cukk diye oturuyor.
Benim icin buyugu oldugundan ve cok cikip toplu tasimada kullandigimdan zaten apayri rahatlik :)
Kucakta ya da arabayla boyle zor.Ilkinde tek arabayla kolaydi.
Bu sipalar buyuyuncede tasitacaklar :)
Ama kola abanmaktan,omuzda uyurken tutmaktan vb durumlardan iyidir kanguru yine de.Tabii deneyimleyip ogrenecez.Arabada mi uyumak ister kanguruda mi fln :) Hep bebislerin secimleri.
Ben cok bilirim bi elle omuzda uyumus tasiyip diger elle bos araba ittirdigimi :) arabada elde esya fln varsa topluyor o açıdan iyi :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…