2018 Ekim Anneleri

Benim kızım da iki gündür 4+4 şeklinde uyuyor. Acaba daha sonra sizin gibi mi olacak uykusu.. göğsüm küçük olduğu için 4 saatte dolup ağrı yapıyor. Bebeğim uyandığında göğsüm çok gerilmiş oluyor. Siz bütün gece emzirmeyince göğsünüz ağrımadı mı? Bez konusuna gelince dolu değilse, uyanıp emmediği için sabaha kadar idare edebilir gibi geldi bana. Ama iyi bir bez kullanmak lazım. Dolunca tenine yapışıp rahatsız edebilir kuzuyu

Benim bebiş bu aralar biraz uyumaya başladı akşam zar zor uyutuyorum nadiren 3 saat uyuyor uyanıyo emiyo falan bi daha uyuyor bazen 1 saat sonrA bazen 2 saat sonrA uyanıyo emiyo ondan sonrA bazen uyuyor gündüzleri kucağımda emerken tilki uykusu yatağına koyunca uyanıyor kucağımda kalırsa da 40 45 dk ya uyanıyo emiyo uyukluyo o 3 ay atağından bende istiyorum uyusun beni de uyutsun

anneler banada cevap v erin ne olur ya kafayı yememe az kaldı

Mintessori bende dusundum fakat kac yasa kdr kullanilir? Cikek mobilyanin once besik sonra yatak olan modelleride mantikli geliyor

Arkadasim montessori yatagin carsafini degistirirken falan cok zorlandigini soyledi. Yere sifir ve bahce citi gibi kenarlari var ya.
fundurtan
Evet monressori zor olucak ama cok korkuyorum ben yataktan düşmesinden.. napayim gittiği yere kadar gider..

Benimde 8 saat uyudugu oldu bazi geceler ellemiyorum uyusun.. bir ihtiyacı olsa kalkar zaten..

Doktor birşeyi yok dediyse ellemeyin belki geçicidir.. bu saatten sonra sarılık olmaz sanmiyorum.. biz 2 ay sarilik cektik cok uyuyordu.. ama belli oluyo zaten gözünun akı sarı oluyor..

Burda genelde sıkıntımız uyumayan bebekler.
Benim bebegim cok uyuyor diyen bir kisi vardi. Belki atak haftasonda oldugu icin cok uyuyordur.

Üç bez kullanıyorum. Gündüz başka iki ayrı bez, gece en pahalı olanından. Hep aynı bez iz yapıyor kızarıyor gün içinde farklı bezler kullanınca hep aynı yerden çizgi yapmıyor diye böyle bir çözüm buldum. Sabah üç gündür göğüslerim çok şişmiş oluyor. Birini emzirdim uyanınca, öteki Göğüs pedinden taşmış. Haklısınız çok dolu rahatsız etti. Böyle devamlı olursa vücudum da sütü ona göre ayarlar sanırım.
Belki de sizin de böyle uyuyacak değişecek döngüsü, belki bizim bebiş 4+4 e döner bilinmez. Bebekler her şeye kendileri karar veriyorlar sanırım biz ne yaparsak yapalım onların dediği oluyor

Bu uyku olayını ben de soracağım doktorumuza bakalım. Sana normal bir sorun yok demişler ama. İlk zamanlar bizimkinin de uykusunu yüzünü başını ıslatarak uyandırırdık, soyardık. Altını değiştirirdik, sonra bir dönem tilki uykusuna geçti, şimdi yine derin uyuyor. Değişik.

Benimkiler artik hic gerilmiyor gece de sagiyorum 5 gibi emmedigi gogsumu 100 cc anca cikiyor yarim saat ugrasmayla onceden 150 cc 10 dk da çıkardi sutum azalıyor sanirim sen bisey yapiyomusun sut icin

Benimkiler artik hic gerilmiyor gece de sagiyorum 5 gibi emmedigi gogsumu 100 cc anca cikiyor yarim saat ugrasmayla onceden 150 cc 10 dk da çıkardi sutum azalıyor sanirim sen bisey yapiyomusun sut icin
Yarim saat ugrasma canim. 12-15 dk yeter.
Zaten belli bir kapasitesi var gibi dusun. Demek bebek 150 cc icmiyor ki ona gore uretiliyor.

Hangi bezleri kullanıyorsunuz ve gece olan hangisi :)

Aslında zamanla süt dolmayıp emdikçe gelmeye başlıyor. Benim henüz erken sanırım. Kızım 80 günlük. Bez konusunda da hak veriyorum, ben de minnies ve Goon dönüşümlü kullanmıştım. Sonra goon bitti mecburen Prima aldım. Minnies de bitti, primanın yanına ne alsam :)) goon çok pahalı oldu, başka alternatif bulmak lazım. Minnies'ten verim alamadım, Prima da kokulu rahatsız edici.. evy baby ya da can bebe bakmak lazım.. ya da ikisini birden :))))

Kızlar 4ay aşısını defterimize 1 mart yazmış ebe sizin ne zaman yanlışlık mı yaptı acaba ona göre arayıp soracağım

3 ekim doğumlu kızım önceki aşıyı son günde vurdurduk 31 aralıkta yani şimdi 4ay aşısı 1 mart olması normal mi

3 ekim doğumlu kızım önceki aşıyı son günde vurdurduk 31 aralıkta yani şimdi 4ay aşısı 1 mart olması normal mi
bizim 2 ekim dogumlu. 4 ay asisina onlara asinin gelis tarihine gore 6 subati verdi.iki asi arasinda belli bi sure olmasi gerekiyorsa eger bi sorun bence ebeye.biz 2 ay asisini 5-6 aralik civari vurdurmustuk

3 lt su, günlük humana still tee, haftalık mami power. Şekerli hiç yemiyorum. Sadece bunları yapıyorum.

Ama anladığım kadarıyla bebek emdikçe şekilleniyor. İlk ay bebiş uyanmıyordu 5 dk emerken pat uykuya geçiyordu. Bu yüzden kilo alamadı ve doktor hastane tipini kiralattı. 1 aylık süre bitince geri gönderdik pompayı ve eve manuel pompa almadık hala.

Bu süreye kadar sadece bebeğin emişine isteğine göre davrandım ve dediğim gibi vücut tamamen bebeğe göre ayarladı. Artık bundan tamamen eminim. Şimdi üç gecedir ekstrem bir durum yaşıyoruz, üç gecedir uyanmıyor. Eminim vücut ayarlayacak kendini. İlk üç gün rahatsız edecek kadar süt oldu ama yavaş yavaş bebeğin sabah emişine göre ayarlanır sütüm azalır bence.

Bir iki hafta önce kafamda soru işareti vardı, acaba iki memeyi de mi emzirsem yoksa tek meme mi gitsem, onu da bebişe bıraktım. Zorla ikisini de emzirmeye çalıştım ama kustu bu sefer de. Şimdi yine tek memeye döndüm. Böylesi daha iyi oluyor. En son emzirmeden 2 saat sonra diğerini emiyor, kafasını geri çekince ağzından memeyi cuk itince doydum anlamına geliyor ve ötekini 2 saat sonraya emzirme vakti gelene kadar toplam 4 saat geçmiş oluyor. Her memeye 4 saat dinlenme ile süt doluyor.

Aslında eve manuel pompa alma düşüncem de vardı ama bu düzen bozulmasın istiyorum bir de ilk ay bebeği sağılmış sütle beslerken çok gazı oluyordu. 2 dakikada koca sütü hooop diye mideye indiriyordu, emmek gibi değil ya. Pompayı gönderdik bebeğin tak diye gaz sorunu geçti. 2 aydır gazı olmadığı için uykuları da güzel. O ilk aydaki gaz sorununu yeniden yaşarım diye korkumdan pompa alamıyorum.

Çok uzun yazmışım :)) Yani uzun lafın kısası, sütüm azaldı diye düşünme, tamamen bebeğin emişine, o memeyi emerkenki eliyle tutmasına, tükürüğüne, çekiş gücüne, kısacası bebeğin isteğine göre şekilleniyor. Demek ki bebek için bu miktar yeterli. Daha fazlasına gerek yok demiş senin vücudun.

D vitamini konusunda cevap Beren’lere teşekkür ederim oyun halısı olarak kraft elephant fishing oyun halısı aldık çok memnunuz hem ışıklı hem müzikli ve halısı baya bir kalın. Kızlar bugün bebeğimin ön bıngıldağının hafif kabardığını bombeli olduğunu farkettim normalde hafif içe çöktüktü eşim gelsin akşam acile götürmeyi düşünüyorum böyle birley yaşayan var mı acaba bişey olur mu ki çok korkuyorum

Yarim saat ugrasma canim. 12-15 dk yeter.
Zaten belli bir kapasitesi var gibi dusun. Demek bebek 150 cc icmiyor ki ona gore uretiliyor.
Benim 100 cümleyle anlatmak istediğimi siz 4 cümleyle anlatmışsınız. Bravo. Aynen katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…