Benim kızım da iki gündür 4+4 şeklinde uyuyor. Acaba daha sonra sizin gibi mi olacak uykusu.. göğsüm küçük olduğu için 4 saatte dolup ağrı yapıyor. Bebeğim uyandığında göğsüm çok gerilmiş oluyor. Siz bütün gece emzirmeyince göğsünüz ağrımadı mı? Bez konusuna gelince dolu değilse, uyanıp emmediği için sabaha kadar idare edebilir gibi geldi bana. Ama iyi bir bez kullanmak lazım. Dolunca tenine yapışıp rahatsız edebilir kuzuyuGünaydın hanımlar. Benim bebiş üç gecedir uyanmadan deliksiz uyuyor. Önceden 4 saat uyur 1 saat alt değiştir emzir uyut sonra yeniden 4 saat uyurdu. Üç gündür gece uyanmadan toplam 9 saat uyuyor.
Akşam 22.00 da uyuyor, 7.00 da uyanıyor.
Sizde nasıl, normal mi bu? Yoksa utandırıp bezini depiştip emzireyim mi arada?
Benim bebiş bu aralar biraz uyumaya başladı akşam zar zor uyutuyorum nadiren 3 saat uyuyor uyanıyo emiyo falan bi daha uyuyor bazen 1 saat sonrA bazen 2 saat sonrA uyanıyo emiyo ondan sonrA bazen uyuyor gündüzleri kucağımda emerken tilki uykusu yatağına koyunca uyanıyor kucağımda kalırsa da 40 45 dk ya uyanıyo emiyo uyukluyo o 3 ay atağından bende istiyorum uyusun beni de uyutsunDaha yeni 3 aylık oldu. Evet sadece anne sütü aldı. Cuma günü 3 aylık kontrolü var. Doktora da anlatacağım ama sizlerde nasıl oluyor bir ön görüş almak istedim. Bizim bebiş çok uyuyor. Şu an kucağımda uyuyor yine. Bu üç aylık atağı mı ola ki :)
anneler banada cevap v erin ne olur ya kafayı yememe az kaldıanneler merhaba;
bugün 3 aylık olan bir kızım var doğduğundan beri sakin bir çocuk zaten sarılık olmadık ama hele bugünlerde çok fazla uyuyor yüzünü yıkayarak zor uyandırıyorum devamlı uyumak istiyor uyanıkken agulaması hareketleri normal yarım dönmeye bile başladı ama sürekli uyumak istiyor kaç tane çocuk dr götürdüm hareketleri normal deyip yolluyorlar tüm değerlerine bakıldı batın ultrason çekildi idrar yolu enfeksiyonu vardı geçti ne yapacağım artık nereye gideceğimi şaşırdım lütfen yardımcı olun başına gelip çare bulan varmı(
Mintessori bende dusundum fakat kac yasa kdr kullanilir? Cikek mobilyanin once besik sonra yatak olan modelleride mantikli geliyor
Evet monressori zor olucak ama cok korkuyorum ben yataktan düşmesinden.. napayim gittiği yere kadar gider..Arkadasim montessori yatagin carsafini degistirirken falan cok zorlandigini soyledi. Yere sifir ve bahce citi gibi kenarlari var ya.
fundurtan
Benimde 8 saat uyudugu oldu bazi geceler ellemiyorum uyusun.. bir ihtiyacı olsa kalkar zaten..Günaydın hanımlar. Benim bebiş üç gecedir uyanmadan deliksiz uyuyor. Önceden 4 saat uyur 1 saat alt değiştir emzir uyut sonra yeniden 4 saat uyurdu. Üç gündür gece uyanmadan toplam 9 saat uyuyor.
Akşam 22.00 da uyuyor, 7.00 da uyanıyor.
Sizde nasıl, normal mi bu? Yoksa utandırıp bezini depiştip emzireyim mi arada?
Doktor birşeyi yok dediyse ellemeyin belki geçicidir.. bu saatten sonra sarılık olmaz sanmiyorum.. biz 2 ay sarilik cektik cok uyuyordu.. ama belli oluyo zaten gözünun akı sarı oluyor..anneler banada cevap v erin ne olur ya kafayı yememe az kaldı
Burda genelde sıkıntımız uyumayan bebekler.anneler merhaba;
bugün 3 aylık olan bir kızım var doğduğundan beri sakin bir çocuk zaten sarılık olmadık ama hele bugünlerde çok fazla uyuyor yüzünü yıkayarak zor uyandırıyorum devamlı uyumak istiyor uyanıkken agulaması hareketleri normal yarım dönmeye bile başladı ama sürekli uyumak istiyor kaç tane çocuk dr götürdüm hareketleri normal deyip yolluyorlar tüm değerlerine bakıldı batın ultrason çekildi idrar yolu enfeksiyonu vardı geçti ne yapacağım artık nereye gideceğimi şaşırdım lütfen yardımcı olun başına gelip çare bulan varmı(
Üç bez kullanıyorum. Gündüz başka iki ayrı bez, gece en pahalı olanından. Hep aynı bez iz yapıyor kızarıyor gün içinde farklı bezler kullanınca hep aynı yerden çizgi yapmıyor diye böyle bir çözüm buldum. Sabah üç gündür göğüslerim çok şişmiş oluyor. Birini emzirdim uyanınca, öteki Göğüs pedinden taşmış. Haklısınız çok dolu rahatsız etti. Böyle devamlı olursa vücudum da sütü ona göre ayarlar sanırım.Benim kızım da iki gündür 4+4 şeklinde uyuyor. Acaba daha sonra sizin gibi mi olacak uykusu.. göğsüm küçük olduğu için 4 saatte dolup ağrı yapıyor. Bebeğim uyandığında göğsüm çok gerilmiş oluyor. Siz bütün gece emzirmeyince göğsünüz ağrımadı mı? Bez konusuna gelince dolu değilse, uyanıp emmediği için sabaha kadar idare edebilir gibi geldi bana. Ama iyi bir bez kullanmak lazım. Dolunca tenine yapışıp rahatsız edebilir kuzuyu
Bu uyku olayını ben de soracağım doktorumuza bakalım. Sana normal bir sorun yok demişler ama. İlk zamanlar bizimkinin de uykusunu yüzünü başını ıslatarak uyandırırdık, soyardık. Altını değiştirirdik, sonra bir dönem tilki uykusuna geçti, şimdi yine derin uyuyor. Değişik.anneler banada cevap v erin ne olur ya kafayı yememe az kaldı
biz uyutamiyoruz diye mizdaripiz ilgisini cekicek biseyler yapsan konussan o zamanda mi uyuyoranneler banada cevap v erin ne olur ya kafayı yememe az kaldı
Benimkiler artik hic gerilmiyor gece de sagiyorum 5 gibi emmedigi gogsumu 100 cc anca cikiyor yarim saat ugrasmayla onceden 150 cc 10 dk da çıkardi sutum azalıyor sanirim sen bisey yapiyomusun sut icinÜç bez kullanıyorum. Gündüz başka iki ayrı bez, gece en pahalı olanından. Hep aynı bez iz yapıyor kızarıyor gün içinde farklı bezler kullanınca hep aynı yerden çizgi yapmıyor diye böyle bir çözüm buldum. Sabah üç gündür göğüslerim çok şişmiş oluyor. Birini emzirdim uyanınca, öteki Göğüs pedinden taşmış. Haklısınız çok dolu rahatsız etti. Böyle devamlı olursa vücudum da sütü ona göre ayarlar sanırım.
Belki de sizin de böyle uyuyacak değişecek döngüsü, belki bizim bebiş 4+4 e döner bilinmez. Bebekler her şeye kendileri karar veriyorlar sanırım biz ne yaparsak yapalım onların dediği oluyor
Yarim saat ugrasma canim. 12-15 dk yeter.Benimkiler artik hic gerilmiyor gece de sagiyorum 5 gibi emmedigi gogsumu 100 cc anca cikiyor yarim saat ugrasmayla onceden 150 cc 10 dk da çıkardi sutum azalıyor sanirim sen bisey yapiyomusun sut icin
Hangi bezleri kullanıyorsunuz ve gece olan hangisi :)Üç bez kullanıyorum. Gündüz başka iki ayrı bez, gece en pahalı olanından. Hep aynı bez iz yapıyor kızarıyor gün içinde farklı bezler kullanınca hep aynı yerden çizgi yapmıyor diye böyle bir çözüm buldum. Sabah üç gündür göğüslerim çok şişmiş oluyor. Birini emzirdim uyanınca, öteki Göğüs pedinden taşmış. Haklısınız çok dolu rahatsız etti. Böyle devamlı olursa vücudum da sütü ona göre ayarlar sanırım.
Belki de sizin de böyle uyuyacak değişecek döngüsü, belki bizim bebiş 4+4 e döner bilinmez. Bebekler her şeye kendileri karar veriyorlar sanırım biz ne yaparsak yapalım onların dediği oluyor
Aslında zamanla süt dolmayıp emdikçe gelmeye başlıyor. Benim henüz erken sanırım. Kızım 80 günlük. Bez konusunda da hak veriyorum, ben de minnies ve Goon dönüşümlü kullanmıştım. Sonra goon bitti mecburen Prima aldım. Minnies de bitti, primanın yanına ne alsam :)) goon çok pahalı oldu, başka alternatif bulmak lazım. Minnies'ten verim alamadım, Prima da kokulu rahatsız edici.. evy baby ya da can bebe bakmak lazım.. ya da ikisini birden :))))Üç bez kullanıyorum. Gündüz başka iki ayrı bez, gece en pahalı olanından. Hep aynı bez iz yapıyor kızarıyor gün içinde farklı bezler kullanınca hep aynı yerden çizgi yapmıyor diye böyle bir çözüm buldum. Sabah üç gündür göğüslerim çok şişmiş oluyor. Birini emzirdim uyanınca, öteki Göğüs pedinden taşmış. Haklısınız çok dolu rahatsız etti. Böyle devamlı olursa vücudum da sütü ona göre ayarlar sanırım.
bizim 2 ekim dogumlu. 4 ay asisina onlara asinin gelis tarihine gore 6 subati verdi.iki asi arasinda belli bi sure olmasi gerekiyorsa eger bi sorun bence ebeye.biz 2 ay asisini 5-6 aralik civari vurdurmustuk3 ekim doğumlu kızım önceki aşıyı son günde vurdurduk 31 aralıkta yani şimdi 4ay aşısı 1 mart olması normal mi
Kızlar 4ay aşısını defterimize 1 mart yazmış ebe sizin ne zaman yanlışlık mı yaptı acaba ona göre arayıp soracağım
Benimkiler artik hic gerilmiyor gece de sagiyorum 5 gibi emmedigi gogsumu 100 cc anca cikiyor yarim saat ugrasmayla onceden 150 cc 10 dk da çıkardi sutum azalıyor sanirim sen bisey yapiyomusun sut icin
Benim 100 cümleyle anlatmak istediğimi siz 4 cümleyle anlatmışsınız. Bravo. Aynen katılıyorumYarim saat ugrasma canim. 12-15 dk yeter.
Zaten belli bir kapasitesi var gibi dusun. Demek bebek 150 cc icmiyor ki ona gore uretiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?