2018 Ekim Anneleri

senin durumun gercekten zorlayici.acaba sadece o ozel mamayla beslense bebegin daha iyi olmaz mi ki ikiniz icin de.cunku senin vucudun da yetersiz beslenmekten fena olmus.evet anne sutu onemli ama bu kadar fena olmasindansa bilemedim Allah kolaylik versin.

Sağolasin cnm. Anne sütü ne kadar çok alsa o kadar iyi diyorum yalnis mı yapıyorum bilmiyorum ama oğlumun ek gıdadaki yasaklı yiyecekleri de böylelikle bulunmuş olur bende deneye deneye.

herseye bebek karar veriyor henuz bizim bisey yapabildigimiz yok :) insallah senin bebisinin de rahatsizliklari gecer de guzel guzel uyur.
Amin amin amin inşallah cnm. Sabah, öğle, akşam ve gece ağlama, inleme, emememe, uyuyamama saatler sürüyor. Tüm 24saatim gidiyo. Hani bir yerin ağrır inlersin ya işte öyle inliyor yavrum

Kaç gündür annemle konusamamistik. Az önce aradı çok yorgunum uykusuzum her seans Buğra yi 4-5saat uğraşıyorum uyutmak için dedim. Herkes çocuk büyütüyor, çalışanlar napsin, ikizi olanlar, cocuğu yaramaz olanlar napsin dedi ya bende mi sorun var yoksa herkeste empati mı yok. Halim içler acısı Afrikalılar a döndüm. Geçen komşu bile kapıya geldi çok agliyo senin durumun a çok üzülüyorum dedi. Gerci annem de ablam da arayıp bize anlatma demişlerdi suç bende..

kaç saat yoksunuz ?
benim isyerim yakin 8 de emzirip cikicam 11 gibi annem vericek ben 1 de gelip emzircen 3 4 gibi yine annem verir sonra eve gelince tekrar emzirme yani 3 saatte 1 150 cc olmasi gerekiyormus memeden ne kadar emiyor bilmiyoruz ama mamalarin üstünde aya gore de bu cc yazıyor sanirim

bende 12bucukta emziriyorum 3e doğru 120 ml süt veriliyor sonra 5bucuk gibi de evde oluyorum uyanıksa hemen emziriyorum. benim çocuk 5500 kg 3 aylık. ama süt hep 120 de olmuyor. misal bugün sagdigim 90ml. başkada süt yok. dün migren atağı tutmuştu 80ml di. sabah 40ml daha sağıp.biraktim. ama korkuyorum yetmiyor ve şimdilik yarı zamanlı 1aya tam zamanlı olacak.

Allah yardimcin olsun. Insallah bugunleri geride birakip rahata erersiniz de yavrunuzu saglikla ve huzurla buyutursunuz.

Sağolasin cnm. Anne sütü ne kadar çok alsa o kadar iyi diyorum yalnis mı yapıyorum bilmiyorum ama oğlumun ek gıdadaki yasaklı yiyecekleri de böylelikle bulunmuş olur bende deneye deneye.
Sizin kendi bedeniniz üzerinde gıda alerji testi yapılsa, o yiyeceklere temkinli yaklaşırsınız ek gıdaya geçince. Belli ki şu an sütünüz çok da yararlı olamıyor, acı çekiyor diyorsunuz. Belki mamayla daha rahat eder, bi deneyin bana kalırsa. Ben kendim de 4 ay anne sütü alabilmişim, sonrası mama ve yoğurt. Yine de oldukça sağlıklı bir çocukluk çağı geçirdim, hasta olmadan büyüdüm. Siz de bu kadar hırpalamayın kendinizi. Size de yazık. Buğra bebeğin size ihtiyacı var...

Kundagi biraktik artik. Hani efendi ellerini rahat birakmak istiyor:)
Rotavirusumuzu de olduk.
Ya bu arada 1 aydir inanilmaz cok salyasi var. ilk kizimda yoktu hic o kusardi:)
Benim kızımda da hem salya hem kusma var, üst baş perişan.. giymeyi çıkarmayı da sevmiyor, hep feryat figan.. erkenden diş çıkaracak sanırım bu kızlar :)

Size test yapildimi alerji için.. yani kendinize.. bizim doktor bana yaptirdi.. 23 tane gida cikti.. bunlarin değeri yüksek olanlar cocugu etkiler dedi ve kesti o gidalari.. ama test cok pahali tuttu 2300 tl ödedik maalesef.. inşallah işe yarar.. kızim 10 günde 50 gram almış çocuk resmen kilo almiyor çok üzülüyorum bende..

Aşı gününü 22sine vermişler sabahtan götüreceğim . İnşallah kolay gecer. Çok mu huysuzlandı minik

Yani onceki asilara gore dun daha huysuz gecti.Atesi biraz daha fazlalasti ama var denecek kadar degil yani kafa arkasi daha sicakti.Takip ettim gece cikmadi.Bugun iyiydi cok sukur.

Hic elleme canim.Uyumasida beslenmesi kadar etkili buyumesi icin.Zaten ilerde gece beslenmesini kesmek icin ugrasacaksin diger turlu olsa.Bebisine ayak uydur :)

Mintessori bende dusundum fakat kac yasa kdr kullanilir? Cikek mobilyanin once besik sonra yatak olan modelleride mantikli geliyor

Canim acikcasi onceligim tamamen kizima ait bir dolap olmasi ama yarim yamalakta yapmak istemiyorum olmusken komple odayi bosaltip besigini ve dolabini alayim diyorum

Arkadasim montessori yatagin carsafini degistirirken falan cok zorlandigini soyledi. Yere sifir ve bahce citi gibi kenarlari var ya.
fundurtan

Kizlar belirtmek istedim.
Montessori yataginin ev seklinde olmasi sadece bi model.
Asıl amac cocugun kendi basina inip cikabilmesi size istediginde ulasabilmesi,uyaninca gelebilmesi,uykusu gelince gidip yatabilmesi vb tercihlerini gerceklestirebilmesi yani.
Yani hafif yukseltilmis sadece yatak konmus bi yatakta olur ya da alcak kenar korumaligi konulan vb.Model tamamen sizin hayalinize bagli :)
Montessoride amac cocugun kendi yapabildikleri icin kolaylik saglamak.Odasinda askisi olmasi,ulasabilecegi yerlerde esyalarinin olmasi,oyuncaklarininda ayni sekilde ama neyin nerde olacagini bildigi sekilde (oyle sepete gelisi guzel doldurmadan) fln.
Bu onlarinda cok hosuna gidiyor cunku cidden fitratlarinda var.
Mesela 1bucuk 2 bucuk yas arasi duzen zamanlari.Bu tur seyler cok dikkatinizi ceker.Ayakkabisini cikarip duzeltip birakir mesela bnmki taa ogrendigi zamandan beri :)
Acele etmemek onlara sans vermek lazim.

Benimkide bu sekilde uzatti :)
En baslarda sagdim gece.Simdi doldugunu hissettikce sagiyorum bazen.Bebisler biliyor isi ya icim rahat :)

Evet monressori zor olucak ama cok korkuyorum ben yataktan düşmesinden.. napayim gittiği yere kadar gider..

Canim yukarda da yazdim montessorinin tek bi sekli yok
Okuyabildigin kadar oku.Mantigi cöz.
Cok detayli bi uygulama bu.Zaten uygulama gb de degil herseyinde kolaylik aslinda.

Kundagi biraktik artik. Hani efendi ellerini rahat birakmak istiyor:)
Rotavirusumuzu de olduk.
Ya bu arada 1 aydir inanilmaz cok salyasi var. ilk kizimda yoktu hic o kusardi:)

Ter bezi cok isini gorebilir.Mesela 2 saat sonra onu alirsin 2 saatte giysisi ile kalir.Saatleri ornek verdim ama :) uyaniyorsa yenisini koyarsin hatta

Bugün aşıdan sonra ateş 38.6ya kadar çıktı ve garip sesler çıkarmaya başladı evde tektim eşim az önce geldi. Hemen fitil verdim soğuk uygulama yaptım hala 38uzeri. Birazdan şurup verecegim. Çok kötü birseymis. İlk kez başıma geldi. Bugün tüm gün onun sancısı ağlaması akşama da ateşi derken sadece yemek yiyebildim akşamüstü o kadar. Onun dışında kosturmaca

Ya benimkisi 60i zor aliyo çok az o zaman

Sağolasın cnm ek gıdada da tespiti için ve ne kadar anne sütü alırsa o kadar iyi olur diye Dr ile böyle düşündük hatta alerji Dr u, çocuk Dr u ve gastroenteroloji Dr u ucu de böyle düşünüyor en başta ben. mamaya tadina alissin diye az az vereceğim mecbur

Yok yapılmadı cnm drlar güvenilir bulmuyor su an. İyi tutmuş yine. Biz bu Dr Lara ödediğimiz paranın haddi hesabı yok. Herşeyden kisip veriyoruz mecbur. Hamilelikte de dogumda da böyle olmustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…