4.ay aşısı oldu kızım bugün çok huysuzdu ve baya ağladı ateşi çok olmasa da çıktı.. Nasıl düştü mü şuan bebeğinizin aşısı doktor 38e çıkarsa ılık duş yaptırın ve calpol verin demişti..Bugün aşıdan sonra ateş 38.6ya kadar çıktı ve garip sesler çıkarmaya başladı evde tektim eşim az önce geldi. Hemen fitil verdim soğuk uygulama yaptım hala 38uzeri. Birazdan şurup verecegim. Çok kötü birseymis. İlk kez başıma geldi. Bugün tüm gün onun sancısı ağlaması akşama da ateşi derken sadece yemek yiyebildim akşamüstü o kadar. Onun dışında kosturmaca
İyi çok şükür..insallah yarına bişeyi kalmazYani onceki asilara gore dun daha huysuz gecti.Atesi biraz daha fazlalasti ama var denecek kadar degil yani kafa arkasi daha sicakti.Takip ettim gece cikmadi.Bugun iyiydi cok sukur.
Hic elleme canim.Uyumasida beslenmesi kadar etkili buyumesi icin.Zaten ilerde gece beslenmesini kesmek icin ugrasacaksin diger turlu olsa.Bebisine ayak uydur :)
Kizlar belirtmek istedim.
Montessori yataginin ev seklinde olmasi sadece bi model.
Asıl amac cocugun kendi basina inip cikabilmesi size istediginde ulasabilmesi,uyaninca gelebilmesi,uykusu gelince gidip yatabilmesi vb tercihlerini gerceklestirebilmesi yani.
Yani hafif yukseltilmis sadece yatak konmus bi yatakta olur ya da alcak kenar korumaligi konulan vb.Model tamamen sizin hayalinize bagli :)
Montessoride amac cocugun kendi yapabildikleri icin kolaylik saglamak.Odasinda askisi olmasi,ulasabilecegi yerlerde esyalarinin olmasi,oyuncaklarininda ayni sekilde ama neyin nerde olacagini bildigi sekilde (oyle sepete gelisi guzel doldurmadan) fln.
Bu onlarinda cok hosuna gidiyor cunku cidden fitratlarinda var.
Mesela 1bucuk 2 bucuk yas arasi duzen zamanlari.Bu tur seyler cok dikkatinizi ceker.Ayakkabisini cikarip duzeltip birakir mesela bnmki taa ogrendigi zamandan beri :)
Acele etmemek onlara sans vermek lazim.
Benimkide bu sekilde uzatti :)
En baslarda sagdim gece.Simdi doldugunu hissettikce sagiyorum bazen.Bebisler biliyor isi ya icim rahat :)
Canim yukarda da yazdim montessorinin tek bi sekli yok
Okuyabildigin kadar oku.Mantigi cöz.
Cok detayli bi uygulama bu.Zaten uygulama gb de degil herseyinde kolaylik aslinda.
Ter bezi cok isini gorebilir.Mesela 2 saat sonra onu alirsin 2 saatte giysisi ile kalir.Saatleri ornek verdim ama :) uyaniyorsa yenisini koyarsin hatta
Salyası epey var sürekli önlük takıyorum bir aydır var nerdeyse bi haftadır da baya yoğunlaştı diş hemen çıkar mı nasıl oluyor sizin ilk kızınızda nasıl olmustuKundagi biraktik artik. Hani efendi ellerini rahat birakmak istiyor:)
Rotavirusumuzu de olduk.
Ya bu arada 1 aydir inanilmaz cok salyasi var. ilk kizimda yoktu hic o kusardi:)
Bizimkide kurtuluyor kundaktan rahat biraksakta uyusa el hep yuzde ih ih biraz once yine cikarmis tutamadim esim uyandi kollarını tut dedim bu bizi yakinda dover ne guc dedi. Nasi uyutcam bilmiyorumKundagi biraktik artik. Hani efendi ellerini rahat birakmak istiyor:)
Rotavirusumuzu de olduk.
Ya bu arada 1 aydir inanilmaz cok salyasi var. ilk kizimda yoktu hic o kusardi:)
Benim en cok alerjim yumurtaya çıktı ve ben haturladimki hamileliğimde çok tüketmiştim. Sizin varmi hamileliginizde cok tükettiginiz birseyYok yapılmadı cnm drlar güvenilir bulmuyor su an. İyi tutmuş yine. Biz bu Dr Lara ödediğimiz paranın haddi hesabı yok. Herşeyden kisip veriyoruz mecbur. Hamilelikte de dogumda da böyle olmustu
Ben kundak değil de battaniye ile sarıyordum sadece. Onu da üçüncü haftada bıraktım. Eller yukarıda öyle huzurlu uyuyordu ki kıyamadım. Gaz sancısı olmadığı müddetçe uyku sorunu yaşamadım. Uyandırdı kendini başlarda ama alıştı. Bu gece 5 buçuk saat uyku sonrası emzirip bezini çıkardım, uyanmadan devam etti. Her konuda onun isteğine göre davranmaya özen gösteriyorum, bir sorun yok çok şükür ❤ bırakın çıkarsın ellerini, bir müddet sonra alışır uyanmaz :)Bizimkide kurtuluyor kundaktan rahat biraksakta uyusa el hep yuzde ih ih biraz once yine cikarmis tutamadim esim uyandi kollarını tut dedim bu bizi yakinda dover ne guc dedi. Nasi uyutcam bilmiyorum
O zaman biz aralık aşısına geç gittiğimiz için 1 mart yazmış tamam şimdi oldu3 ekim dogumlu bizede 6 subat verdi Aralikta da 7 sinde gitmistik B Bir mucize
Ellerini kesfedene kadar yapmiyodum zaten kendini uyutmadigi icin yapiyodum artik ne kadar sıkı yapsamda kurtuluyor gece hic uyutmadiBen kundak değil de battaniye ile sarıyordum sadece. Onu da üçüncü haftada bıraktım. Eller yukarıda öyle huzurlu uyuyordu ki kıyamadım. Gaz sancısı olmadığı müddetçe uyku sorunu yaşamadım. Uyandırdı kendini başlarda ama alıştı. Bu gece 5 buçuk saat uyku sonrası emzirip bezini çıkardım, uyanmadan devam etti. Her konuda onun isteğine göre davranmaya özen gösteriyorum, bir sorun yok çok şükür ❤ bırakın çıkarsın ellerini, bir müddet sonra alışır uyanmaz :)
Selam hanımlar,
Cumartesi mevlüdümüz vardı geçen hafta sürekli koşturmaca ve hazırlıkla geçti çok şükür atlattık. Kızım biraz büyüsün öyle kalabalığa sokayım derken tam salgının ortasında kaldı inşallah kapmamıştır bişey.
Son sayfaları okuyup yazayım diye bekledim anc bitti hasta olan ve aşıdan dolayı huzursuzluk çekenlere çok geçmiş olsun inşallah çabuk atlatırsınız.
Aynen uyutrken bende zorlandim. Ama uyuynca da kollari bi geriye atmis cok guzeldi:)))Bizimkide kurtuluyor kundaktan rahat biraksakta uyusa el hep yuzde ih ih biraz once yine cikarmis tutamadim esim uyandi kollarını tut dedim bu bizi yakinda dover ne guc dedi. Nasi uyutcam bilmiyorum
Ilk kizimda gram salya olmadi ya. Sadece dis zamani 1-2 gun ama cok azdi o da.Salyası epey var sürekli önlük takıyorum bir aydır var nerdeyse bi haftadır da baya yoğunlaştı diş hemen çıkar mı nasıl oluyor sizin ilk kızınızda nasıl olmustu
Haha benm iki kizdaki senin bir kizinda birlesmis. Yine salya kusmaktan iyidir diyip halimw sukredym ben:)Benim kızımda da hem salya hem kusma var, üst baş perişan.. giymeyi çıkarmayı da sevmiyor, hep feryat figan.. erkenden diş çıkaracak sanırım bu kızlar :)
Ben hamilelikte decavit kullandım. Doğumdan sonra da kalanları içtim aklıma geldikçe. İmom da ilk gebeliğimde demir ilacı yerine vermişti doktor. İkisini de içsen olur sanırımSağlık ocağının verdiği vitamini kullanan var mı gebelikte imom içiyordum dr devam et demişti etmedim şimdi başlayacağım bi kutu imom bide decavitti sanırım ondan var iyi midir onuda kullanayım mı
Önlüksüz olmuyor malesefIlk kizimda gram salya olmadi ya. Sadece dis zamani 1-2 gun ama cok azdi o da.
Boyle salyali olan illa dis cikarcak demek degilmis. Dun dra sordum. 2 aydan sonra artar. Bazi bebeklerde 9 ay bazilarinda 6 yasaa kadar bile olabiliyomus.
Hadi ben ins ek gidayla biter diye inanmak istyrm. Bende onluk hic sevmezdm 2 gundr artik mecbur kaldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?