- 3 Ocak 2017
- 11.364
- 35.735
- 598
- 37
aşırı mi kaka yapıyor canımYok canim özel hastane, alerji grubunda alerji ile amipin çok karıştırıldıgi yaziyor, ama ben siz gibi diyet yapmıyorum sadece neocate mama aliyor nasıl oluyor anlamadım
Süt ve süt ürünleri içeren şeylere bir dikkat et bakalım haxır paketli ürünlerin neredeyse hepsinde süt yağı süt tozu bir şeyler var ben bayadır çikolataya hasretim %80 bitterde bile süt var yiyemedim halaSağol canım farklı olarak süt ve yer fıstıklı çikolata yemiştim inşallah bi daha olmaz
biz araştırmadayız canım ayni şikayetten alerji testlerimiz yapıldı bisey çıkmadı ama doçent küçük olduğu için bu testler tam sonuç vermeyebilir dedi en çok rastlanılan sut ve yumurta enerjisiymişYa kızlar alerji ile ilgili yazdıklarınızı okuyup çok üzülüyordum benim yavrumun da kanlı mukuslu kakası oldu çok korkuyorum kan böyle damla damla kaka zaten çok sıvı doktora gitmeli miyim
Ben de kakamızda kan gördüğümden beri o kadar çok araştırdım ki dediğin gibi iki yaş öncesi doğru sonuç vermeyebiliyormuş kaç tane çocuk alerji uzmanı ve çocuk gastroentroloğu dinlediysem hepsinin söylediği şey anne gözlemlerinin önemli olduğu. Bazen süt ürünleri kullanamayan anneler soya sütüne falan yöneliyormuş ona da alerjisi olanlar çıkabiliyormuş. Alerji meselesi zor ama büyük çoğunluk çocuklarda bu alerjilerin geçici olduğu söyleniyor. 6 ayda 9-10 ayda bile geçenler oluyormuş.biz araştırmadayız canım ayni şikayetten alerji testlerimiz yapıldı bisey çıkmadı ama doçent küçük olduğu için bu testler tam sonuç vermeyebilir dedi en çok rastlanılan sut ve yumurta enerjisiymiş
Bizimki mukusluydu prebiyotik verdi toparladi. Ishal gibiymis gibi dusun mukuslu kakayi. Kontrole az zaman varsa kontrolde soylersin. Cok varsa git bence.Ya kızlar alerji ile ilgili yazdıklarınızı okuyup çok üzülüyordum benim yavrumun da kanlı mukuslu kakası oldu çok korkuyorum kan böyle damla damla kaka zaten çok sıvı doktora gitmeli miyim
biz araştırmadayız canım ayni şikayetten alerji testlerimiz yapıldı bisey çıkmadı ama doçent küçük olduğu için bu testler tam sonuç vermeyebilir dedi en çok rastlanılan sut ve yumurta enerjisiymiş
Canım hadi sizin diyetle böyle diyelum biz sadece mama anlam veremiyorum ben doktorda bir şaşırdi, aynen kucuk olduğu icin testler yanıltabilir dedi, kan testi yapar demistim ama yapmadi, kaka sayısı dört gün boyunca yediği bulmystu, iki gundur iki kez falan yapıyor, Rabbim şifa versin çok zor, hadi bakalım size ne diyecek haber bekliyorum senden inşallah güzel sonuçlar alirsinizaşırı mi kaka yapıyor canım
Bizim kaka sayımız normal
Hastanedeyiz testlerde bisey çıkmadı dedi doçent dr ile görüştük kan tahlili istedi sonuçları bekliyoruz
Sen boyle beslenirsen bu bebek nasıl beslenecek dedi ben birçok şeyi yemediğimi soyledim kan sonucundan sonra konusacagiz üniversite arastirma hastanendeyiz biz burda asistan doktorlar bakıyor sansimiza doçent denk geldi rica ettik şehir dışından geldiğimizi söyledik içim biraz daha rahat eder umarım
Huzursuz olduğunu söyledim bu kadar huzursuzluk her bebekte olabilir çok ta huzursuz bir bebek gibi durmuyor dedi
Boyle canım
Bizimki mukusluydu prebiyotik verdi toparladi. Ishal gibiymis gibi dusun mukuslu kakayi. Kontrole az zaman varsa kontrolde soylersin. Cok varsa git bence.
Ben 12 yasi bekliyorum desem...herkes uyku düzenini yazmış ya ne güldüm halimize. öyle çok uyanıyor diye sikayetlenicegimden değil de bizde düzenin d si yok. hava bugün nasıl eserse. ister saat başı ister 3 saate bir ya da 2 saate bir amaaan bugün değişiklik olsun şöyle bir 5-6 saat uyuyayım da sasirtmacali olsun der gibi. bazen uyutmak zulüm ne yapsan olmaz bazen de o ağlar hadi ben uyuyacam gibisinden yerine yatırır emziği verir gözlere mendil iki dakikaya uyur. şahsen hayatım.boyunca düzeni uzun süreli devam ettirmemisimdir amaaa uykucuyumdur ya ben. 3ayi bekliyordum 3 olduk şimdi 4ü bekliyorum. uyku eğitimini de okuyup okuyup okumakla kalacam sanirim.
Bizimkinin balgam sokucuyle daha da oksuruğu arttı ventolin mi verdiBenimki gecen pazartesiden beri oksuruyor. 10 gun oldu yani. Atesi yok. Antibiyotik vermedi. Bu pzt kontrolde balgam sokucu verdi. Azaldi simdi. Gecmis olsun. Insallah cabuk gecer.
Biz de baslardaki gibi degiliz biraz daha rahat kizim gece uykumuzda sorun yok gunduz biraz az uyuyor ben yemedim bircok seyi sutumun kalitesinden sipheliyim dr de sen boyle beslenirsen bebek nasil beslenecek dedi uzuldum biraz kizim 5800 civari kilosu az aldi emdigi halde bakalim dr ne derse ona gore hareket edicemBen de kakamızda kan gördüğümden beri o kadar çok araştırdım ki dediğin gibi iki yaş öncesi doğru sonuç vermeyebiliyormuş kaç tane çocuk alerji uzmanı ve çocuk gastroentroloğu dinlediysem hepsinin söylediği şey anne gözlemlerinin önemli olduğu. Bazen süt ürünleri kullanamayan anneler soya sütüne falan yöneliyormuş ona da alerjisi olanlar çıkabiliyormuş. Alerji meselesi zor ama büyük çoğunluk çocuklarda bu alerjilerin geçici olduğu söyleniyor. 6 ayda 9-10 ayda bile geçenler oluyormuş.
O kadar zor ki ilaç içirmek morarıyor o kadar ağlıyor sıkıyor kendini off offYa ben ilkinde kac 4 tane denedim :) bayaa koleksiyonumuz vardı.Sadece kauçuk ve kiraz uclu almisti.Hatta kaybolmustu aynisini bulduk gez gez.Zaten bi emzigi tutuyorsa yedekleyin derim :)))
Parmak emmeye basladigi icin 4.ayda denemistim bende.
Yine olsa yine yaparim :) Simay emmiyor ama.Emse Shoothie ya da Suavinex'in fizyolojik ucunu denerdim ilk olarak.(o uc baska emziklerde de vardir tabii)
Cok gecmis olsun.
Oksuruk genel olarak uzun surebilir.
Antibiyotik 3.gunden itibaren daha cok etki eder.Ve mutlaka bitirene kadar kullan ya da doktorun kac gun dediyse.
Antibiyotik tedavisinde tedavi yarim birakilmamali aklinda olsun.Ve saatinde icirilmeli
Kaç gün sürmüştü antibiotik kullandınız mı biz de suan ventolin surup artı antibiotik kullanıyoruzGeçmiş olsun canım biz yılbaşında bronşiolit olup atlatmıştık yine hasta oldu nezle gibi bu kez de çok önemsemedim burnunu temiz tutmaya çalışıyorum sadece. Öksürükte de mecbur ilaç almıştık ventolin ancak öyle geçti
Emziren anneler için imom latte var. Mor kutulu. Aklında olsunSağlık ocağının verdiği vitamini kullanan var mı gebelikte imom içiyordum dr devam et demişti etmedim şimdi başlayacağım bi kutu imom bide decavitti sanırım ondan var iyi midir onuda kullanayım mı
Losyon alkol petrolatum parafinium hepsi varmış minies aldırmıştım akşam eşime kızarıklık hemen hafifledi bakalım inşallah böyle devam eder kaka yapmıştı sızdırmada yoktu .. Ayrıca çok uygun 50 adetli 3 numara paketi 24 tl ye almış ..Alkol var diye duydum ama asli varmı ya gercekten
Aaa bunuda yeni duydum ben ondan alayım o zaman kilo falan yapmaz dimi :) ben çocuk için tedavi gördümde 45 kilodan 70 e çıktım sonra 60 a düştüm zorla ilaç olduğu için kilo vermemde zor oluyor şimdi doğumdan sonra 60 ı gördüm yine şükür kilo almak istemiyorum önceden alamazdım şimdi vermem çok zor oluyor :)Emziren anneler için imom latte var. Mor kutulu. Aklında olsun
Var mı yok mu şüphe neocate kullanıyorum kakası acayip mukusluSüt alerjisi olup mama kullanan var mı hangi mamayı veriyorsunuz
Yok. BricanylBizimkinin balgam sokucuyle daha da oksuruğu arttı ventolin mi verdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?