2018 Ekim Anneleri

Ya kızlar alerji ile ilgili yazdıklarınızı okuyup çok üzülüyordum benim yavrumun da kanlı mukuslu kakası oldu çok korkuyorum kan böyle damla damla kaka zaten çok sıvı doktora gitmeli miyim
Gidin ihmal etmeyin.. eğer bebekken önlem alinmazsa ilerliyormuş alerjisi.. yoksa 1yilda gecebilir dedi doktor..

Sadece nestle marka %72 bitterde yok süt.. ben onu buldum.. diğer markalarda var..

Insallah düzelir canim.bizimkide öyle.oyunhalisinda yerde yatmaktan oldu

Ben hiç dikkat edemedim ne yöne yattığına, şimdilik kafası düzgün. Bir süredir ana kucağını sevdi orda oyalanıyor, hatta uyuyor gündüz. İnşallah sorun olmaz. Kendi beşiğinde yumuşak bir bebek yastığı var, genelde sırt üstü yatıyor ama kafasını istediği yöne çeviriyor. Yeni doğduğunda yan yatırdım iki üç hafta, kusarsa diye.. hep döndü sırt üstü devam etti uykuya

Ciddi misiniz 40 dk emiyor mu uykusunda maşallah benimki uykusunda 5 dk anca

Ama ben basindan beri oyle alistirdim ilk ay sagliksiz emzirme ve dolasiyla sagliksiz kilo alimi oldu gecmis yazilarimda bahsetmistim dr umun planlamasi ile her emzirmede 20 dk sag 20 dk sol olarak ilerledim ve gece uykusuna gecince -ki rutin olusturdum, her aksam banyo, babaya iyi geceler deme, sakinlestirici muzik esliginde emzirme- yaklasik 1,5 saat emiyor ama tabi keyif yapa yapa dura dura koklaya koklaya falan :)
Eger ki Eylul gun icinde 5 dk emip birakiyorsa bu etraftakilerin dedigi gibi kizim artik doyuyordur cenesi kuvvetlendi vs vs degil ya o an tam acikmamistir yada dikkatini dagitan bi faktor vardir gaz mesela.. alistirdigim icin Eylul ne zaman 20 dk sag ve sol emerse guzel uyuyor yada cok keyifli oluyor. Ha tabi ben bu rutini sagladim ama hic misafir gelme yada gitme durumunu dusunmedik oyle durumlarda zorlaniyoruz gece uykusunda gecirmede

Benim kız müzİk açınca çok fena ağlıyor arada deniyorum hep aynı tepki ilahi açtım onda daha çok ağladı :)) neden acaba ya ben söyleyince seviyor ama demek benim sesimi beğeniyor

plojovic canim benim bebegim artik memede uyumuyor.gece uykusuna yatarken bile.
Gün icinde de ayni.etrafa ilgisinden emmiyor.
Benim kucagimda tepinip duruyor.babasina gitmek istiyor hep.
onda aglamiyor.
sence memeyi mi birakiyor yoksa geçici mi bu durum?

Okadar iyi anlıyorum ki seni.. Ben şu an katı diyetteyim ve sadece zeytin ve patates yiyorum. Bebeğimin acı çektiğini gördükçe yiyesim de gelmiyor zaten. Başlarda çok zorlamıştım hatta sinirden ağladığımı biliyorum. Şimdi yemek vs yapıyorum evdekilere ama ben zeytin ve patates yiyorum. Insan buna da alışabiliyormuş. Şimdilerde pek germiyor beni.

merhabalar sadece zeytin ve patates yemeniz bi sure sonra zarar vermez mi sizin kendi vucudunuza yanlis anlamayin meraktan soruyorum

Peki canım sen dr a gitmiş miydin onun tavsiyesi üzerine mi katı diyete girdin? Ben farklı şeyler de yiyorum ama alerjen olan yiyecekler değil tabi bilmiyorum belki yediklerimden de sıkıntı yaratan vardır. Sütünün kalitesi nasıl bir şey yemezken

U Umudumbitmedi_ bak bi yazı buldum belki bununla ilgilidir senin durumun

#üçdörtaydakiemmeproblemi

Uc-dort ay civarinda yasanan bebegin daha ez emmesi durumunun iki temel sebebi vardir:
1) Bebek artik nasil isini hizlica bitirecegini ogrenmistir. Mide kapasitesi artmistir. Emzirme aralari acilir. Emdiginde de bes dakikada isini bitirir. Bu normaldir, ama siz hep yenidogan gibi emecegini sandiginiz icin 'eyvah emzirme grevi' filan sanarsiniz. Halbuki bu isin normal gelisimi, normal evrimi budur.
2) Bebekler 3-4 ay civarinda cevrelerinin farkina varirlar. Emmeye vakit ayiramamaya baslar. Bu konudaki onerilerim de asagida.
"...
Dört ay civarında bebekler çevreleri ile daha çok ilgilenmeye başlar, gündüz emzirmek gittikçe zorlaşır, bir türlü oturup emmez hale gelirler. Benzer bir dönem 10-11 ay civarında yaşanır, bu sefer de hareketlendikleri için, oraya buraya koştukları için memeye ilgileri azalır. Etrafta dokunup kurcalayabileceği onca ilginç şey varken kim oturup meme emmeyle uğraşacak! Gerek bu dönemlerde, gerekse genel olarak bebeği emzirmek için en iyisi uykusundan uyandığı zamanlardır. Bebek uyandıktan sonra dinlenmiş ve dinçtir, mahmurken inadı filan da unutmuştur, o nedenle sakin bir şekilde güzelce emzirebilirsiniz. Bebek uyandıktan sonra daha perdeleri açmadan, odasından çıkartmadan salona filan gitmeden emzirmenizi öneririm. Bir kere ışık, görüntüler, oyuncaklar, ev ahalisi, konuşmalar, açık televizyonun sesi vb. uyaranlarla karşılaşmaya başladı mı emzirmek gittikçe zorlaşır, özellikle 4 ay sonrasında...
...
Gündüz uykularına dikkat edin. Gündüz ilk uyku belirtilerini gördüğünüzde yatırın, aşırı uykusu gelen bebek uyuyamaz, ayrıca da düzgün ememez.
Özellikle 3 aydan sonraki dönemde bebeğin gündüz uykuları beslenmesi için büyük önem taşır. İlk 3 ay, aç bebek uyuyamaz. 6 aydan sonra ise uykusunu almamış bebek beslenip karnını doyuramaz. 3-6 ay ise geçiş dönemidir, ikisi de olabilir.
Gündüz uykunu almamış bebek aşırı yorgun olur, huysuz olur, iyi ememez. Bazı anneler sorunu “dört aylık bebeğim meme emmek istemiyor, memede huzursuz” diye aktarır. Oysa ki altta yatan sorun sıklıkla bebeğin aşırı yorgun olmasıdır. O yüzden ilk uyku belirtilerini gördüğünüzde (esneme, göz ovuşturma, kulağıyla oynama, huzursuzluk, ağlama, oyuna ya da etrafına konsantre olamama, o oyuncaktan öbürüne geçme) bebeğinizi yatırın, aşırı yorulmasını beklemeyin. Uyandığında da misler gibi memesini verin, sıcak poğaça gibi kucağınıza kıvrılıp emmesini izleyin. Aşırı yorgun bebek ne güzel uykuya dalabilir, ne emebilir, ne de yeni beceriler öğrenip gelişebilir.
... "
(Dr. Tomris Cesuroğlu'ndan alıntıdır.)

Hastalık yok, hasta vardır. Her bebek ayrıdır. Öyküsü, muayenesi, tetkikleri farklıdır.

Aynı kefeye koyarak tedavi edilmemelidir. Zaman zaman, süt alerjisi deniyor, bir kan tetkiki ile her şey yasak, başlasın bir sürü ilaç…. Bu doğru değil.

Bazen sınırın üstündeki değerlerde bile yasak uygulanmayabilir. Ya da kısmi yasaklar yapılabilir. “Yasak” demek çok kolay.

Bebeği için fedakarlık yapmaya hazır anneler de bu yasakları uyguluyor.

Peki anne ve bebeğin beslenmesi ne olacak? Kaş yaparken göz çıkarmamak da gerekli.
pessinus belki gözünden kaçmıştır yeniden paylaşayım dedim canım

Geçtiğine çok sevindim. Tabi ki gerektiğinde neler neler kullanacağız deneyeceğiz yeterki iyi olsunlar diye. Bende 2 gün çay kaşığı ile vermiştim bi daha getek kalmadı şükür.
Benim kız müzİk açınca çok fena ağlıyor arada deniyorum hep aynı tepki ilahi açtım onda daha çok ağladı :)) neden acaba ya ben söyleyince seviyor ama demek benim sesimi beğeniyor
Benimki ninni bile istemiyor ağlamaya başlıyor öyle acıklı duygusal bişey duyunca. ee ee bile dedirtmiyor felaket duygusal bi kız
Bu aylarda çevreye ilgisi arttığından emmekten ziyade etrafı izlemek bakmak daha ilgi çekici geliyormuş bi doktordan memeyi oyun haline getirin yatay pozisyonu değiştirin meme çevresine sticker yapıştırın vs gibi öneriler dinlemiştim geçende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…