- 21 Ekim 2017
- 1.056
- 1.374
- 133
Yazık valla ya ne yapacagimi şaşırıyorum ne kullansam ooff dünya para veriyoruz primaya bide icerigine bakk çok sinir bozucu.Losyon alkol petrolatum parafinium hepsi varmış minies aldırmıştım akşam eşime kızarıklık hemen hafifledi bakalım inşallah böyle devam eder kaka yapmıştı sızdırmada yoktu .. Ayrıca çok uygun 50 adetli 3 numara paketi 24 tl ye almış ..
Hım anladım canım alerjik sorununuz var ondan, umarım gecicidirMama takviyesi için 10 günlük diyeti beklicez dedi doktor.. 3 aylik 4800 gr..
Köpüklü kaka var.. neki o laktoz intöleransi
Şuan ne yaparsak yapalım işe yaramaz mı doğum sonrası dökülme olduğu için yoksa ben malum sayfadaki :) şampuandan alıp denemeyi düşünüyorum
doktora gittiniz mi bu konuyla ilgili
Burda bi arkadaş vardı hamilelikten şüpheleniyordu dr gitcekti acaba gitti mi buraya yazdı mı belki ben kaçırmışımdır sonuç ne çıktı ben hala adet olmadım insan ister istemez şüpheye düşüyor bir iki gündür kasıklarımda ağrı var üşütme ağrısı da olabilir gerçi ayaklarım çorapsız gezmiştim bide ince giyinmiştim o ara umarım öyle bi durum yoktur ikinci sezeryanı bünyem kaldırmaz
O kadar zor ki ilaç içirmek morarıyor o kadar ağlıyor sıkıyor kendini off off
Zaten 7 yasina kadar atak. Sonra bir iki sene rahat. 11-18 ergenlik. Sonra universite ve sacma hareketler. Cocugun mu var derdin var.
Arkadaşlar kızıma yeni beşik alacaktım 0 2 yaş olanlardan arkadaşım kızın odasında yatsın siz onun odasına yere yatak atın madem ayırmak istemiyorsun orda yatın dedi :) sizin fikriniz nedir ?
Kızlar selam kanguru almayı düşünüyorum bana kullanışlı ve sağlam kanguru tavsiye edebilirsimisinşz? Kızım 7 kg Bu saatten sonra alsam çok işime yarar mı? Bebek arabasıyla tek başıma her yere gidemiyorum maalesef
Insallah neler oldugunu bulursun ve az seye alerjisi vardir.
Iki cocugu olan ve birincisi kiz olan arkadaslar. Yaz gelince bu kizlara elbise giydirirsek altina ne giydircez. Instagramda bi kadin gordum. bezin ustune mevlut elbisesi giydirmisti. Kotu duruyor. Ben simdi kulotlu corap giydiriyorum. Zaten bi kere elbise giydirdim. Fotograf cektim sonra ustune cisi cikti.
Kızlar benim bebegimin iki yanagi da böyle.sizce bi sıkıntı varmı?
Yakindan bakinca siyah nokta gibi seyler de var.
Eki Görüntüle 2228282
Benimki bu gece de uyanmadı. Akşam 22.00'da uyudu, sabah 8.00'da uyandı. Tam 10 saat. Ama gece fosur fosur gaz çıkarıp beni yerimden zıplatmasını biliyor. Çocuk kendi osuruğuna gözler kapalı ihiii diye gülüp geri uykusuna dönüyor. Tabi bizde uyku muyku kalmıyor. Kalktım bende çıktım odadan mutfak dolaplarını düzenledim gece gece napayim. Uyku kaçınca
Yarın 3.ay kontrolü var bakalım doktor ne diyecek bu uyku işine. Bir de kilo almadıysa yandık. Gece sütünü almadı ne zamandır. Bakalım uyandırmamakla doğru mu yaptım.
Benimki de benden mi almıyor acaba. Sağıp kayınvalideme vereyim o denesin acıkınca :)
Hasta olduğumda acile gittik gece eşimle kızımı bıraktık babannesine. Kadıncağız biberonu vermiş acıkınca bizimki cuk cuk ses çıkartıyor ama damağında oynatıyor hiç emmemiş kayınvalidem de kontrol etmemiş ml olarak bayağı içti dedi geldik ki hiç içmemiş üçkağıtçı kızımİnşallah alıştırırım haftada 1-2 dışarıda çalışmak iyi gelecek bana yoksa full evdeyim yine.
Şu an kilotlu çorap giydiriyorum yaza ya zıbın olur bezin üstünde ya minik tayt şory vs alır giydiririm. O sıcakta çokta giydirmemelik lazım sanırım deneyerek öğreceğiz. Birde bazı elbiselerde zıbın gibi alt çıt çıt oluyor.
Bizim 1-2 ay arası böyleydi doktor normal dedi sık banyo yaptırım dedi kendiliğinden geçti. Sil sabah akşam temiz bezle iyi gelir belki.
Vazelini hamileyken karna sürmek için bile önermiyorlar bebeğe sürmek zararlı olmasın? İçeriğinde petrol var diye biliyorum.
plojovic canim benim bebegim artik memede uyumuyor.gece uykusuna yatarken bile.
Gün icinde de ayni.etrafa ilgisinden emmiyor.
Benim kucagimda tepinip duruyor.babasina gitmek istiyor hep.
onda aglamiyor.
sence memeyi mi birakiyor yoksa geçici mi bu durum?
Test yaptırımanızı tavsiye ederim. Laktoz intoleransında bağırsaklar süt şekerini tolere edemiyor ve bahsettiğim rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Kullanılan bir damla var, enzim takviyesi. Bu takviye şikayetleri azalıyormuş.Mama takviyesi için 10 günlük diyeti beklicez dedi doktor.. 3 aylik 4800 gr..
Köpüklü kaka var.. neki o laktoz intöleransi
Ben de alerjik bir bünyeye sahibim ve doktorumuz bebekken benim neye alerjim olduğunu bilseydik işimizin çok daha kolay olacağını soylemisti.Bizim bebeğe yapilmadi bana yapildi test.. burda anneye test yapilan tek kişi benim.. herkesin doktoru başka bir yol izliyor.. test sonuçlaro yeni cikti.. 2 gündür diyetteyim.. bu hafta netleşir sanirim kaka durumu..
Citcitli badi giydirmediyse demek... bu hic aklima gelmemisti.Ben ilkinde cok ugrasmistim.Bi anda kendiliginden gecti.Bakim yapilabilir ya da istedigini deneyebilirsin bence.
Degerlerinede bakildi eksik vs yoksa.
İlkinde de boyle oldugu icin gitmedim.
O zamanda bi anda bitmisti.
Hatta o zaman kansizlik vardi simdi o da yok.
@svqi galiba? Yoktur diye dusunuyordu ama.
Nacizane fikrim dusunmuyorsaniz ciddi anlamda korunun.
Ahh kuzum,Allah sifa versin insallah❤
Ama hep daha keyifli oluyorlar yaa :)))
Peltek konusmalar,minik haller,paytak yurumeler,saskin hareketler :)))
hele 3tenn sonra tadindan yenmez :) 4ten sonra iyice arkadas :)
Evin duzeni tamamen senin kararin.
O zaman kendinize mi yatak alacaksiniz sonra yatagida benimserse? :))))
Benlik bi durum degil yapmazdim sanirim :)
Mamadus kullaniyorum 1 ayliktan beri.
Bende cok cikiyorum ve buyuk kizim var,toplu tasimada kullaniyorum sıkca.Cok buyuk kolaylik bnm icin.
Deneme suresi var bol bol denersiniz memnun kalmazsaniz iade edersiniz:)
Badilerin çıtçıtli kısmı kapatiyor bezi.
Nasil bez gorunmus elbiseden ilginc.Belide acilmaz mi cocugun ki??
Minik renkli külot tarzi elbiselerin parcalarida oluyor.
Nedense senin oglan diside erken cikarir gb dusundum bakinca :) Dis zamanlarida boyle olabiliyor yanaklar tukuruk degistiginden.
Gecicidir insallah.
Ben ilkinde 2 saatte bir kalkip emziriyorum diyenlere bile uzayli gozuyle bakiyordum.2 saatte bir uyanip emzirsem bile ilac olurdu.Bide uyanir uyumazdi hic.Hala sevmez uykuyu balım :)
O yuzden simdi hic mudahale etmedim.Doktorda sut kadar saglikli uyumakta buyumede etkili dedi.Eger kendi duzenlediyse hic dokunmayin dedi.
Bazen buyukler korkuyor ama biberonu agiza tam oturtmakta gerekiyor onu mutlaka bi bakip gosterin :)
Insallah alir seninde icin rahat eder
Memede uyumamasi aslinda ikiniz icinde iyi.
Cunku bunu aliskanlik yapip buyudukce zorlandiginiz bi durumada gelebilir.
Illa uyumasi gerekmiyor hic oyle dusunme canim.
Benimkide memede uyumaz.
Uyku konusunda yardimci ol yeter ona :)
Sleepy malesef kızımada pişik yaptı hemde ne pişik minies çok iyi geldi hemen geçti kızarıklık ve pütürler o kadar sevindimki yoksa başka denemeden primaya dönecektim çok kötü olmuştu çünkü .. sıZdırmada olmadı migrostan aldık 50 adetli 3 no paketi 24 tlYazık valla ya ne yapacagimi şaşırıyorum ne kullansam ooff dünya para veriyoruz primaya bide icerigine bakk çok sinir bozucu.
bitek sleepy denedim kizariklik oldu hemen biraktim minies hangisi oluyor nerde satiliyor
Cok tsk ederim canim.bu yazi iyi oldu.U Umudumbitmedi_ bak bi yazı buldum belki bununla ilgilidir senin durumun
#üçdörtaydakiemmeproblemi
Uc-dort ay civarinda yasanan bebegin daha ez emmesi durumunun iki temel sebebi vardir:
1) Bebek artik nasil isini hizlica bitirecegini ogrenmistir. Mide kapasitesi artmistir. Emzirme aralari acilir. Emdiginde de bes dakikada isini bitirir. Bu normaldir, ama siz hep yenidogan gibi emecegini sandiginiz icin 'eyvah emzirme grevi' filan sanarsiniz. Halbuki bu isin normal gelisimi, normal evrimi budur.
2) Bebekler 3-4 ay civarinda cevrelerinin farkina varirlar. Emmeye vakit ayiramamaya baslar. Bu konudaki onerilerim de asagida.
"...
Dört ay civarında bebekler çevreleri ile daha çok ilgilenmeye başlar, gündüz emzirmek gittikçe zorlaşır, bir türlü oturup emmez hale gelirler. Benzer bir dönem 10-11 ay civarında yaşanır, bu sefer de hareketlendikleri için, oraya buraya koştukları için memeye ilgileri azalır. Etrafta dokunup kurcalayabileceği onca ilginç şey varken kim oturup meme emmeyle uğraşacak! Gerek bu dönemlerde, gerekse genel olarak bebeği emzirmek için en iyisi uykusundan uyandığı zamanlardır. Bebek uyandıktan sonra dinlenmiş ve dinçtir, mahmurken inadı filan da unutmuştur, o nedenle sakin bir şekilde güzelce emzirebilirsiniz. Bebek uyandıktan sonra daha perdeleri açmadan, odasından çıkartmadan salona filan gitmeden emzirmenizi öneririm. Bir kere ışık, görüntüler, oyuncaklar, ev ahalisi, konuşmalar, açık televizyonun sesi vb. uyaranlarla karşılaşmaya başladı mı emzirmek gittikçe zorlaşır, özellikle 4 ay sonrasında...
...
Gündüz uykularına dikkat edin. Gündüz ilk uyku belirtilerini gördüğünüzde yatırın, aşırı uykusu gelen bebek uyuyamaz, ayrıca da düzgün ememez.
Özellikle 3 aydan sonraki dönemde bebeğin gündüz uykuları beslenmesi için büyük önem taşır. İlk 3 ay, aç bebek uyuyamaz. 6 aydan sonra ise uykusunu almamış bebek beslenip karnını doyuramaz. 3-6 ay ise geçiş dönemidir, ikisi de olabilir.
Gündüz uykunu almamış bebek aşırı yorgun olur, huysuz olur, iyi ememez. Bazı anneler sorunu “dört aylık bebeğim meme emmek istemiyor, memede huzursuz” diye aktarır. Oysa ki altta yatan sorun sıklıkla bebeğin aşırı yorgun olmasıdır. O yüzden ilk uyku belirtilerini gördüğünüzde (esneme, göz ovuşturma, kulağıyla oynama, huzursuzluk, ağlama, oyuna ya da etrafına konsantre olamama, o oyuncaktan öbürüne geçme) bebeğinizi yatırın, aşırı yorulmasını beklemeyin. Uyandığında da misler gibi memesini verin, sıcak poğaça gibi kucağınıza kıvrılıp emmesini izleyin. Aşırı yorgun bebek ne güzel uykuya dalabilir, ne emebilir, ne de yeni beceriler öğrenip gelişebilir.
... "
(Dr. Tomris Cesuroğlu'ndan alıntıdır.)
Kucagimda yatay konuma gelince anliyor memeye koyacagima.tepiniyor.Geçtiğine çok sevindim. Tabi ki gerektiğinde neler neler kullanacağız deneyeceğiz yeterki iyi olsunlar diye. Bende 2 gün çay kaşığı ile vermiştim bi daha getek kalmadı şükür.
Benimki ninni bile istemiyor ağlamaya başlıyor öyle acıklı duygusal bişey duyunca. ee ee bile dedirtmiyor felaket duygusal bi kız
Bu aylarda çevreye ilgisi arttığından emmekten ziyade etrafı izlemek bakmak daha ilgi çekici geliyormuş bi doktordan memeyi oyun haline getirin yatay pozisyonu değiştirin meme çevresine sticker yapıştırın vs gibi öneriler dinlemiştim geçende.
Ben seviyorum.5 yildir evdeyim.önceden çalişma ve üniversiteden dolayi hic evimde kalamamistim.bu 5 sene keyif yaptim.kizlar evde olmayi benim gibi cok seven var mi :) agustostan beri evdeyim o kadar keyifli ki her gun pijamalar kadin programlari dizi tekrarlaribi de nefis yemek tariflerini aciyorum deniyorum yeni seyler. 1 yillik ucretsiz izne ayrildim :) bebis sagolsun ev hayatinin da tadina bakmis olucam bi sure.
Seninki de güzel.gezmeyi cok seviyorum.elimde olsa hergün carsı avm gezerim.Tv hayatım sona erdi benim :) dizi izleyemiyorum tekrarıda çok lüx ))) kızım hemen kafayı çevirip tv ye bakıyor yönünü çevirince ağlıyor zaten normaldede pek izlemezdim evde ses olsun diye açardım evimi bende çok seviyorum ama kızımla gezmek daha keyifli sürekli gezesim var :)))
Oy yavrum bebim.cok kötü kanatmis.benimki kasimasi bilmiyor henüz.ama yüzünü kaşimak isteyipte yüzüne aşagi yukarı sürtüyor.Eki Görüntüle 2228452
Benim kızımın yüzüde böyle bazen daha kötü oluyor bazen iyice sönüyor arada da öyle yoluyor kaşıyacağım diye yavrum bu eski hali doktora yollamak için çekmiştim sabah sütümü sürünce geçti biraz akşam babası oynayınca sakalları sürttü sanırım yine kızardı
Ben mecbur alacam artik.üstünü hafiften örtsem uyaniyor cünküAynisini aldım 6-9 aylık olarak LC Waikiki ,kumaşı falan çok güzel yumusacik,
disari cikarken giydiriyorum ben ama eviniz biraz serin ise gece yatarkende giydirebilirsin
Diş çıkarirsa mahvolurum.isırır goğsumü.zaten tikanik bide enfeksiyonla mastite cevirir.Ben ilkinde cok ugrasmistim.Bi anda kendiliginden gecti.Bakim yapilabilir ya da istedigini deneyebilirsin bence.
Degerlerinede bakildi eksik vs yoksa.
İlkinde de boyle oldugu icin gitmedim.
O zamanda bi anda bitmisti.
Hatta o zaman kansizlik vardi simdi o da yok.
@svqi galiba? Yoktur diye dusunuyordu ama.
Nacizane fikrim dusunmuyorsaniz ciddi anlamda korunun.
Ahh kuzum,Allah sifa versin insallah❤
Ama hep daha keyifli oluyorlar yaa :)))
Peltek konusmalar,minik haller,paytak yurumeler,saskin hareketler :)))
hele 3tenn sonra tadindan yenmez :) 4ten sonra iyice arkadas :)
Evin duzeni tamamen senin kararin.
O zaman kendinize mi yatak alacaksiniz sonra yatagida benimserse? :))))
Benlik bi durum degil yapmazdim sanirim :)
Mamadus kullaniyorum 1 ayliktan beri.
Bende cok cikiyorum ve buyuk kizim var,toplu tasimada kullaniyorum sıkca.Cok buyuk kolaylik bnm icin.
Deneme suresi var bol bol denersiniz memnun kalmazsaniz iade edersiniz:)
Badilerin çıtçıtli kısmı kapatiyor bezi.
Nasil bez gorunmus elbiseden ilginc.Belide acilmaz mi cocugun ki??
Minik renkli külot tarzi elbiselerin parcalarida oluyor.
Nedense senin oglan diside erken cikarir gb dusundum bakinca :) Dis zamanlarida boyle olabiliyor yanaklar tukuruk degistiginden.
Gecicidir insallah.
Ben ilkinde 2 saatte bir kalkip emziriyorum diyenlere bile uzayli gozuyle bakiyordum.2 saatte bir uyanip emzirsem bile ilac olurdu.Bide uyanir uyumazdi hic.Hala sevmez uykuyu balım :)
O yuzden simdi hic mudahale etmedim.Doktorda sut kadar saglikli uyumakta buyumede etkili dedi.Eger kendi duzenlediyse hic dokunmayin dedi.
Bazen buyukler korkuyor ama biberonu agiza tam oturtmakta gerekiyor onu mutlaka bi bakip gosterin :)
Insallah alir seninde icin rahat eder
Memede uyumamasi aslinda ikiniz icinde iyi.
Cunku bunu aliskanlik yapip buyudukce zorlandiginiz bi durumada gelebilir.
Illa uyumasi gerekmiyor hic oyle dusunme canim.
Benimkide memede uyumaz.
Uyku konusunda yardimci ol yeter ona :)
bez degistirdik ıslak mendilini yıkayıp kullandım birde pudra kullandımZeynolin44 canım sen pişik geçti demiştin sanirim bizim hala geçmedi ne yapmıştın?
Cok tsk ederim canim.bu yazi iyi oldu.
Sanirim benim bebegimin durumu 2.
Bende uykudan uyaninca emziriyorum.baska türlu uzun tutamiyorum.babasi bi ses yapsa hemen birakip ona bakiyor.
Sanirim yatakodasinda sessizce emzirmeliyim.
Kucagimda yatay konuma gelince anliyor memeye koyacagima.tepiniyor.
Biseyler denicez artik
Ben seviyorum.5 yildir evdeyim.önceden çalişma ve üniversiteden dolayi hic evimde kalamamistim.bu 5 sene keyif yaptim.
Zamandan baģimsiz yasamak cok güzel.ayrica gezmekte güzel.
Bu arada burda cok güzel kar yağıyor.heryer bembeyaz.doğayla içıceyiz.ev sımsıcak.yorgan güzel
Seninki de güzel.gezmeyi cok seviyorum.elimde olsa hergün carsı avm gezerim.
Oy yavrum bebim.cok kötü kanatmis.benimki kasimasi bilmiyor henüz.ama yüzünü kaşimak isteyipte yüzüne aşagi yukarı sürtüyor.
Ben mecbur alacam artik.üstünü hafiften örtsem uyaniyor cünkü
Diş çıkarirsa mahvolurum.isırır goğsumü.zaten tikanik bide enfeksiyonla mastite cevirir.
Hic düsunmedim disi.babasi cok öpüyor.sakali biyigi da sert.
Memede uyumak artik hayal desene.böyle de bebek arabasini kiracaz bigün
Komsular kapimiza dayanacak
Ben hep bastan beri prima premium care kullandım bezde var daha iki paket geçmedi pisigi normal pişik mi alerji pisigi mi anlamadim tam makat bölgesinde elips şeklinde kırmızılik var napsam bilemedimbez degistirdik ıslak mendilini yıkayıp kullandım birde pudra kullandım
Şuan sorunumuz yok canım pudra ve ıslak mendili yıkamayı bıraktım
Ebebekte yok canim. Yani ben gormedim. bana hediye gelmisti. Internetten alirim bundan sonra da.Mustela ürünlerini nereden alıyorsunuz kızlar ebebekte var mı ?
Hametan surebilirsin sanirim.Ben hep bastan beri prima premium care kullandım bezde var daha iki paket geçmedi pisigi normal pişik mi alerji pisigi mi anlamadim tam makat bölgesinde elips şeklinde kırmızılik var napsam bilemedim
Mustela kullanıyordum sudocrem denedim sonra, hatta evde fito vardı onu sürdüm geçmedi birde hametan deneyeyimHametan surebilirsin sanirim.
Koşarak emzirme seanslarımız başlamıştır
Benimki daha sıkıstirmiyor.yandim ben.dişler ins geç çıkar.erken cikmasi da iyi degilmis.erken curüyormuş.Zaten isiracaklar o gun mutlaka gelecek yani :)
Simdi bile sıkıştırıp oyun yapiyor Simay.
Sakal biyikta yapar ama ondanda olabilir canim.
Aslinda sans memede uyumamasi :) sonrasi icin yani :)
Kolay gelsin canim.Koşarak emzirme seanslarımız başlamıştır
Benimki de öyke okuyor.bepantol bayb sürüyorum geciyor ertesi güne.Ben hep bastan beri prima premium care kullandım bezde var daha iki paket geçmedi pisigi normal pişik mi alerji pisigi mi anlamadim tam makat bölgesinde elips şeklinde kırmızılik var napsam bilemedim
Bence de hametanı kullan çünkü bizim oğlanın poposu dA oldu cildiye dr onu verdi iki defa sürdüm bayağı geçti ama sabah akşam iki defa sürülecekmiş geri kalan zamanda da mustela başladım desitin ve bepantol kullanıyordum normalde de oğlum alerjik ve egzamalı hassas ciltliymişMustela kullanıyordum sudocrem denedim sonra, hatta evde fito vardı onu sürdüm geçmedi birde hametan deneyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?