2018 Ekim Anneleri

ben olsam da öyle yapardım ama gündüz çok sık emzir canım bizim drmuz gündüz telafi etmemi söylemişti.

Bir benim bebegim uyumuyor heralde.
Dun aksam 11 e yakin kavag dövüs uyuttum.sonra 11 bucuk gibi uyandi.besigi alio yatak odasina gectik.kucagima alip emzirdim.bu sefer gozü acildi.karanlikta babasi gecse bile ona bakiyor hepten uykusu kaciyor.
Neyse uyudu.koyduk yatagina.geri ağlari aldim.bu sefer de memeye koyim dedim yok.baģirıyor.12 yi gecti.zorla uyuttuk.
3 bucukta kalkti.6 da kalkti.ondan sonra da uyutamadim.
Ama o aralarda ben hic uyumadim.sürekli elini yuzüne sürüp gozü kapaliyken ses cikariyor.
Kac gundü bu cocuk böyle.9 yatiriyorum.
10 da 11 de 12 de 2 de 4 de 5 de 6 da 7 de. 8 de.
Neyi var ben anlamiyorum.
Biraz büyüse de uyusam diyordum o da yok.
Uykuya hasretim.
Bazi arkadaslar diyor ya uyandirim mi diye.
Hic ellemeyin.yatin uyuyun bacılarim.

Ben yeniden kundak yapmaya basladim. Ellerini yalamaktan uyumuyor. kollarini oynatamayacagi gibi sar. Allah kolaylik versin. Bizimki de gozleri kapali hareket edip duruyor bugun. Uyumamak icin direniyor.

Bizde sendeniz canım 4 gözle 2 saatten fazla uyusun diye bekliyorum o konuda katılıyorum hazır uyuyor bırakın uyusun uyutmalarımız aynı kavga dövüş yüzünü kaşıma falan en son isyanla uyuma faslı

Ben yeniden kundak yapmaya basladim. Ellerini yalamaktan uyumuyor. kollarini oynatamayacagi gibi sar. Allah kolaylik versin. Bizimki de gozleri kapali hareket edip duruyor bugun. Uyumamak icin direniyor.
Doğduğundan beri hiç kundak yapmadım eli kolu durmayınca dün yapayım dedim ve üstün başarı ile elini çıkardı

Canim gece kundak yaptim yari uykulu memeye koydum.
Uyanip da kundagi farkedince basti çığlığı.
Bide artik kundakta yatmak sorun oluyor.
Sirt ıstü yatiyor hemen.
Gece bizimki ne yapmis biliyormusun
Üzerine yünlü bi örtü örtmüştüm.kafasına cekmis.ses geliyorsu.bendr salliyorum ama susmuyor.bi bakayim dedim.yuzü kapanmis cebellesiyor.korktum.hemen o örtüyü kaldirdim.üzerine elyaf yorganini orttum.onu çekemez diye.
Sende dikkatli ol.artik örtüleri yüzlerine cekiyorlar.

Evet canim ya kavga dövüs.Allah yardimcin olsun.
Uyumayan anne daha sinirli oluyor.
Bebegine ister istemez kiziyor sonra vicdan azabi.
Gecenin bi yarisi cıglik atan bi bebek ve kulagi sagir olmus bi anne.susturmaya calisiyorum komsular gelecek diye.
Bide uykusuzluktan basağrisi...

Sirtustu yatmasinin artik bir sakincasi yok. Kafalarini cevirebiliyorlar ya. Benimki de ayaklarini kaldirip battaniyeyi kafasina kadar getiriyor. pek ortmuyorum zaten. Ev cok sicak oluyor. Biz bile yazlik pijamalarla yatiyoruz bu ara. Bana uyku tulumu hediye gelmisti ama buyuk. 6-12 ay yaziyor. Yazin onu nasil kullancaksak. 2 ay icin de yeni almak istemiyorum.
Hanimlar siz nasil ortuyorsunuz bebisleri?

Su veriyor musun canım? Belki idrar yolu enfeksiyonu vardır, çişi kokuyor mu? Sağlık ocağına gidip idrarına baktır istersen. Bebekler hobi olsun diye bu kadar huysuzluk yapmaz. Bir derdi vardır kuzunun

Kızlar merhabalar,
Herkes iyidir inşallah.Bu hafta boyunca misafirlerim oldu hep.kardeşim,arkadaşım,annem..sayfalar çok çabuk birikiyor okuyamıyorum malesef.Kreşte çalışan bir arkadaşım da geldi dün ve beşiğin üzerini battaniyeyle kapatıp karanlık yaptı ve sallayarak uyuttu oğluşu.Kreşte karanlık ortamda uyutuyorlarmuş,o şekilde 2 saatten fazla uyudu.Annem de öyle yapıyo bugün.Ben de öyle devam etsem mi ki ? Gece gündüz ayrımını hep bilsin diye ben gündüzleri ortamı karartmıyordum.

Büyük de gelse giydir bence canım. Geniş olması daha iyi, rahat eder. Ben battaniye örtüp yanları yatağın kenarına sıkıştırıyorum çekemesin diye

Bir de şöyle bişey var : oğlum Biksç gündür iki elini birden Ağzına sokup emiyor,Ağzına yakın ne varsa yalıyor.Battaniye varsa battaniye,yakalık varsa yakalık...her şeyi..ağzı da çok akıyor.Dişleri mi kaşınıyor,yoksa hala elini mi keşfediyor ?

sonra çıldırmalar eşlik ediyo dimi eşim diyo niye bağırıyorsun seni anlamıyor ki çok biliyorsun tabi sen uyuyorsun oh diyorum 24 saat ben ilgileniyorum haklısın diyo uykuya devam ediyo

Battaniyesinin bir kısmını altına gelecek şekilde seriyorum geri kal kısmı sadece gövdesini örtecek kadar kalıyor sonra kalanı kollarının altına koyuyorum üstüne çekememiş oluyor böylece üstünü de açsa hiç böyle bi girişimi olmadı ev sıcak zaten üşüyecek kadar da çok uyumuyor sağolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…