Eskiler bizi uyuturken beşiğin üstünü iyice örter öyle sallarmış ben denedim bizimki bastı çığlığı üstünde serilen örtüyü çekti yüzüne doladı bende işe yaramadı gece gündüz ayrımı konusunda bilmem ki uzmanların dediğimi annelerimizin yaptığı mı doğru en doğrusu sanırım bizim iç sesimizKızlar merhabalar,
Herkes iyidir inşallah.Bu hafta boyunca misafirlerim oldu hep.kardeşim,arkadaşım,annem..sayfalar çok çabuk birikiyor okuyamıyorum malesef.Kreşte çalışan bir arkadaşım da geldi dün ve beşiğin üzerini battaniyeyle kapatıp karanlık yaptı ve sallayarak uyuttu oğluşu.Kreşte karanlık ortamda uyutuyorlarmuş,o şekilde 2 saatten fazla uyudu.Annem de öyle yapıyo bugün.Ben de öyle devam etsem mi ki ? Gece gündüz ayrımını hep bilsin diye ben gündüzleri ortamı karartmıyordum.
Tamam sık emzirmeye dikkat edeceğimben olsam da öyle yapardım ama gündüz çok sık emzir canım bizim drmuz gündüz telafi etmemi söylemişti.
İnternette bakınca pek çok bilgi var ama tam olarak kafamda oturtamadım. Acaba kullanan biri olarak ne gibi faydasını gördünüz paylaşabilir misiniz?Ben diğer kızıma 4 aylıkken bi taktım işte şimdi 1.5 yaşında hala duruyo:) hiç çıkarmadım
Canim ben sese alissin diye bi de evde birileri oldugu icin 40 gun salonda uyutmaya ugrastim. 2ye kadar ugrasiyorduk. Yalniz kalinca gece odamiza cekildik ve cocuk uyudu. Gunduz de nasil kesfettik bilmiyorum ama uc haftadir falan karanlikta uyuyor. Onceden asla uyumuyordu.Kızlar merhabalar,
Herkes iyidir inşallah.Bu hafta boyunca misafirlerim oldu hep.kardeşim,arkadaşım,annem..sayfalar çok çabuk birikiyor okuyamıyorum malesef.Kreşte çalışan bir arkadaşım da geldi dün ve beşiğin üzerini battaniyeyle kapatıp karanlık yaptı ve sallayarak uyuttu oğluşu.Kreşte karanlık ortamda uyutuyorlarmuş,o şekilde 2 saatten fazla uyudu.Annem de öyle yapıyo bugün.Ben de öyle devam etsem mi ki ? Gece gündüz ayrımını hep bilsin diye ben gündüzleri ortamı karartmıyordum.
Bundan almislar. Icine dogru girip bogulur diye korktum.Büyük de gelse giydir bence canım. Geniş olması daha iyi, rahat eder. Ben battaniye örtüp yanları yatağın kenarına sıkıştırıyorum çekemesin diye
Benim esim de 10 bucuga kadar yatti bugun. Tokatlayip kaldiracaktim nerdeyse.sonra çıldırmalar eşlik ediyo dimi eşim diyo niye bağırıyorsun seni anlamıyor ki çok biliyorsun tabi sen uyuyorsun oh diyorum 24 saat ben ilgileniyorum haklısın diyo uykuya devam ediyo
Sirtustu yatmasinin artik bir sakincasi yok. Kafalarini cevirebiliyorlar ya. Benimki de ayaklarini kaldirip battaniyeyi kafasina kadar getiriyor. pek ortmuyorum zaten. Ev cok sicak oluyor. Biz bile yazlik pijamalarla yatiyoruz bu ara. Bana uyku tulumu hediye gelmisti ama buyuk. 6-12 ay yaziyor. Yazin onu nasil kullancaksak. 2 ay icin de yeni almak istemiyorum.
Hanimlar siz nasil ortuyorsunuz bebisleri?
Bize tullu bi badi almislar elbise gibi. Dun butun gun o etekleri yaladi yedi. Elbise giydiremiycez bu kiza. Etekler hep agzinda. Yakaladigi her seyi agzina goturuyor. Burnumu uzatiyorum. Burnumu emiyor. Deli kiz.Bir de şöyle bişey var : oğlum Biksç gündür iki elini birden Ağzına sokup emiyor,Ağzına yakın ne varsa yalıyor.Battaniye varsa battaniye,yakalık varsa yakalık...her şeyi..ağzı da çok akıyor.Dişleri mi kaşınıyor,yoksa hala elini mi keşfediyor ?
Sapkayi biz de takamiyoruz. Cok bagiriyor. Kiza benzesin diye bir kere bant takamadim.Benimki tA doğduğundan beri kolları ayakları hiç durmadı ne şapka takabilirim ne de kundak
Öyle dusunme.sirtüstü yatmasi her zaman sakincali.Sirtustu yatmasinin artik bir sakincasi yok. Kafalarini cevirebiliyorlar ya. Benimki de ayaklarini kaldirip battaniyeyi kafasina kadar getiriyor. pek ortmuyorum zaten. Ev cok sicak oluyor. Biz bile yazlik pijamalarla yatiyoruz bu ara. Bana uyku tulumu hediye gelmisti ama buyuk. 6-12 ay yaziyor. Yazin onu nasil kullancaksak. 2 ay icin de yeni almak istemiyorum.
Hanimlar siz nasil ortuyorsunuz bebisleri?
Su vermiyorum canim.neden?Su veriyor musun canım? Belki idrar yolu enfeksiyonu vardır, çişi kokuyor mu? Sağlık ocağına gidip idrarına baktır istersen. Bebekler hobi olsun diye bu kadar huysuzluk yapmaz. Bir derdi vardır kuzunun
Hemde ne cıldırma.cigĺik atiyor.sonra çıldırmalar eşlik ediyo dimi eşim diyo niye bağırıyorsun seni anlamıyor ki çok biliyorsun tabi sen uyuyorsun oh diyorum 24 saat ben ilgileniyorum haklısın diyo uykuya devam ediyo
Oy masallah bir yas giyinirmis.Öyle dusunme.sirtüstü yatmasi her zaman sakincali.
Bizim bebkler 3 bucuk aylik.
Bu aylarda halamin cocugu bolmustu sirt ustu yatarken.ben cok duyuyorum.5 aylik yada 1 yasinda.bu risk hep devam ediyor.
Annem beni hep yan yatirmis.simdi de asla sirt ustu yatamam.
Ben uyku tulumu alsam 1 yas alirdim.cünkü kiyafetleri 1 yaş benimkinin.
Bide subat mart nisan mayis da soguk burda.evimizde iyi isinmiyor.biz yorgana bürunüp yatiyoruz.
Su vermiyorum canim.neden?
Idrari kokmuyor.idrar tahlili ve kültür yaptirdik bisey cikmadi.
Ne derdi var bilmiyorum.yoksa benmi beceremiyorum bakmayi.
Cünkü burda okuyorum.gece uykusuna yattimi uyanmiyorlar.ba benimki gece uykusuna yatmiyor.biraz kestirip yine uyaniyor.yine emzir yine gezdir.yine uyut...
Hemde ne cıldırma.cigĺik atiyor.
Dun bende biraz kizdim esimde bana cocukmusun diyor.ben gece emzir uyut salla uyumuyorum.kendisi uyuyor.
Neymis ben uyaninca o da uyaniyormus.
Sabah olup da cocuk uyumayinca kalk sen bebege bak diyorum.1 saat yada yarim saat uyuyorum.sonra beni kaldiriyor alip emzirme alt degistirme
Ya da aktif bebek nasıl yine Prima, daha kotu olmasindan korkuyorum.Kizlar alerjiden mıdır nedir makat bolgesindeki pisik geçmedi bir türlü,mustela kullanıyordum normalde sudocrem fito hametan denedim hepsini geçmiyor, bez baştan beri prime premium care kullanıyorum 5800 kilosu 3 numara kullaniyoruz kokulu baya bez ondan mı oluyor acaba diyorum ama hep bu bezi kullandim, alerji maması güya bu verdiğim ne zaman bu mamaya başladık pişik oldu, eşime Migros tan minies mi alsan deneyelim dedim kaç numara alayım kullnana var mı?
Canım bebeğinde alerji ya da laktoz intoleransı var mı? Bunlar uykularını mahvediyor.Bir benim bebegim uyumuyor heralde.
Dun aksam 11 e yakin kavag dövüs uyuttum.sonra 11 bucuk gibi uyandi.besigi alio yatak odasina gectik.kucagima alip emzirdim.bu sefer gozü acildi.karanlikta babasi gecse bile ona bakiyor hepten uykusu kaciyor.
Neyse uyudu.koyduk yatagina.geri ağlari aldim.bu sefer de memeye koyim dedim yok.baģirıyor.12 yi gecti.zorla uyuttuk.
3 bucukta kalkti.6 da kalkti.ondan sonra da uyutamadim.
Ama o aralarda ben hic uyumadim.sürekli elini yuzüne sürüp gozü kapaliyken ses cikariyor.
Kac gundü bu cocuk böyle.9 yatiriyorum.
10 da 11 de 12 de 2 de 4 de 5 de 6 da 7 de. 8 de.
Neyi var ben anlamiyorum.
Biraz büyüse de uyusam diyordum o da yok.
Uykuya hasretim.
Bazi arkadaslar diyor ya uyandirim mi diye.
Hic ellemeyin.yatin uyuyun bacılarim.
Peki terlemiyormu böyle sarinca??Yatağının üzerine battaniyesini seriyorum. Uçları baş ve ayak kısmına, yatağın sağ ve sol tarafına gelecek şekilde. Üzerine de kumaş battaniyesini seriyorum yine aynı şekilde. Bebişi yatırıp bu uçları bebişin üzerine doğru kıvırıp paket yapıyorum. Ama kollar dışarıda olacak şekilde. En son da üzerine kalın polar battaniyeyi kat kat yapıp üzerine örtüyorum boynuna kadar. Ama kollar kıvrık eller dışta oluyor. Hem elleri yüzüne ulaşıyor hem de kımıldatırken üstünü açmamış oluyor. Yüzüne çekemiyor battaniyeleri çünkü kendi ağırlığı sabitliyor onları. Bir de çok sıcacık yattığı için uzuuun uzuuun uyuyor.
Bu sarmayı annem başlattı. İlk 1 ay bize bakarken senin kız sıcağı seviyor. Onu iyice sar sarmala deliksiz uyur demişti.
Gece 18-19-20 derece oluyor. Gündüz 22-23. Ev çok sıcak değil ve ben de sıcakta mayışmayı çok severim. Bana çekmiş.
Primadan nefretlik geldi artık icindeki kimyasalları duyunca..!Ya da aktif bebek nasıl yine Prima, daha kotu olmasindan korkuyorum.
İdrar yogun koktugunda enfeksiyon anlaminami geliyorSu veriyor musun canım? Belki idrar yolu enfeksiyonu vardır, çişi kokuyor mu? Sağlık ocağına gidip idrarına baktır istersen. Bebekler hobi olsun diye bu kadar huysuzluk yapmaz. Bir derdi vardır kuzunun
Ne kullanayim peki sleppy denedim surekli çiş sızdırdı her seferinde kıyafetini değiştiriyordumPrimadan nefretlik geldi artık icindeki kimyasalları duyunca..!
Bide artii bu aralar idrar kokusunu resmen dışarı vuruyor sanki üstüne isemis gibi ,birde çok ağır sanki dersin parfum kokuyor,paketim bitince direk değiştirecem, sleepy kullandim kizariklik yapti bide Molfix deniyecegim
Etrafimda ne kadar prima kullananlar varsa hepsi vazgecti.
Bu uyku tulumları üzerine örttüğünüz battaniye, yorgandan çok daha az tehlikeli.Bundan almislar. Icine dogru girip bogulur diye korktum.
Kullandığınız mama da alerji yapıyor olabilir. Alerji mamaları da kademe kademe oluyor bildiğim kadarı ile.Kizlar alerjiden mıdır nedir makat bolgesindeki pisik geçmedi bir türlü,mustela kullanıyordum normalde sudocrem fito hametan denedim hepsini geçmiyor, bez baştan beri prime premium care kullanıyorum 5800 kilosu 3 numara kullaniyoruz kokulu baya bez ondan mı oluyor acaba diyorum ama hep bu bezi kullandim, alerji maması güya bu verdiğim ne zaman bu mamaya başladık pişik oldu, eşime Migros tan minies mi alsan deneyelim dedim kaç numara alayım kullnana var mı?
Neocate kullaniyorum alerji uzmanına gittik değistir falan demediBu uyku tulumları üzerine örttüğünüz battaniye, yorgandan çok daha az tehlikeli.
Kullandığınız mama da alerji yapıyor olabilir. Alerji mamaları da kademe kademe oluyor bildiğim kadarı ile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?