2018 Ekim Anneleri

Benim perdeler öyle,karanlik oluyor oda.Besige koyup perdeleri ve kapiyi kapatip cikiyorum.Ara ara bakiyorum.Oyle uyuyor.
Seninkide sessiz sakin seviyor olabilir :)

Bizde 3 uyku var artik.O ara uyuklamalar kalkti.
Gun icinde yanimizda oluyor uyanikken.
Uyuyunca besigine yatiriyorum.Perdelerim karartmali.Onlari kapatip kapiyi kapatip cikiyorum.Kontrol ediyorum surekli.
Besiginde hicbisy yok.Yastiksiz ve düz yatiriyorum o kafasini ceviriyor hep.Zaten besigin icinde de dönüyor.
Örtüyü belden itibaren koyup alt uctan besik kenarina sıkıştırıyorum.Ayaklarini kaldirinca ya da döndükce kalkmasin diye ve elinin ulastigi yere gelmeyecek sekilde.
Gecede yataginda oluyor uyuyunca.Işık yakmiyoruz yatarkende.
Bizde abla olunca ev hareketli :)
Uyku isi cocugun mizaciylada cok alakali diye dusunuyorum ben.

Bende esim kuveti temizledikten sonra buyuk kizimla sokuyorum doldurup :) elimi sadece ensesine koyuyorum cok egleniyor :) biyun simidi almak mantikli,bi bakayim :)

Benim perdeler öyle,karanlik oluyor oda.Besige koyup perdeleri ve kapiyi kapatip cikiyorum.Ara ara bakiyorum.Oyle uyuyor.
Seninkide sessiz sakin seviyor olabilir :)
Kendiliğinden mi uyuyor maşallah ne güzel.Biz bırakıp çıkmanın tadına varamadık henüz olur inş :)

Keşif devsm edşyo dşmi canım ellemiyorum pek.Dişi mi kaşınıyo dedik ilk başta

Ben gece degil de gundüz yatakodasinda uyusun diyorum.sese uyaniyor cunku.ama esim yok diyor.sanirim böyle gidecek.

Bizim düzenimiz sizinkine cok benziyor.gozümüzün önünden ayirmuyoruz.b3nde telsizi düsündum.esime söyledim.azönce.bana diyorki sen telefona bakmaktan ona bakmazsin olmaz.
Sessiz ortamda daha iyi uyuyor bazen.bazen de sessiz olsa da yarim saate geri kalkiyor.
Çok sessiz ortamda çit çiksa uyaniyor bazende.anı añına uymuyor:)
Iki cocuklu evde sessizlik imkansiz.bide minik sürekli uyumak büyük de oyun oynamak ister.
senin bebegin sirtüstü daha iyi uyuyor heralde.
Benimki olurda sirtustü yatarsa geri dalamiyor.elleri titredikce irkiliyor.uyumak istese bile uyuyamiyor.
Hemen yan yatiriyorum böyle daliyor.
Dünkü uykumuz şöyle.
10 da yatti.10 bucukta ağlayarak uyandi.salladim geri daldi.
1.50 de uyandi.
4 de uyandi.
6 da uyandi.
7 de uyandi.
8 de uyandi.güne basladik.
Dün sabahtan geceye kadar 3 kere yarim saat uyudu.başka da uyumadi.
Belki de bebegim derin dalamiyor.

Bende kisa kollu citcitli ustune ayakli tulum corapsiz yatiriyorum.
Uzun kollu citcitli giydirdiysem kolsuz tulum giydiriyorum sadece.Corap gece uyurken hic giydirmiyorum.
Gece gogus kismina pamuklu kare mendillerden koyuyorum icten, 2 kat onlarda.Ince penye battaniyesini örtüyorum.Onu da elinin ulastigini yere gelmeyecek sekilde belden örtüp alt uc kisimlarini besigin kenarina sıkıştırıyorum ayaklariyla kaldirinca uste gelmesin ayaklarinin altinda kalsin yine diye.Zaten ustunde kalmiyor pek besikte dolandigı icin :)))

İstanbuldayım aksine evim çok sıcak oluyor ama ayaklari soğuk oluyor diye psikolojik olarak iki çorap giydiriyorum yanlismi yapiyorum bir acaba

Diğer annelerde tek corapmi giydiriyor acaba

Uyurken vucut sicakligini cok iyi ayarlar.Genelde eller ve ayaklar uyurken soguk olmaz aksine vucut dengeler.
Ben gece uyurken corap giydirmiyorum.

Ben kucagimda yikiyorum :)
Once sirtini bana dayiyorum ilk etapta usumesin diye, ayaklarina ellerine su dokuyorum bakiniyor sonra yavas yavas vucuduna cikiyorum.Doktukce bayaa isiniyor.Dizlerime yatirip konusa guluse devam ediyorum :) Vucudunu yikiyorum.Basina dökmeye basliyorum sonra yuzustu ceviriyorum sirtini fln ovuyorum daha cok masaj tarzinda.Yuzustuyken basinida yikiyorum.Dedigin gb dikliyor iyice kafayi popoda selulitler iyice beliriyor :)))))
Kucagima dik alip vucuduna ara ara basindan döküyorum.Sumukler cikiyor daha da isinmis oluyor tabii vucut :) Bide bana sarildigi icin sanirim daha sakin kaliyor.❤
Bugunlerin tadini cikariyorum.
Hareketlenince daha zor kucakta.O zaman oturabilecegi gibi kolayliklar arayacaz :)

Gecmis olsun.Allah yardimcin olsun.
Sen kendin probiyotik tuketsen surekli onlem amacli?Ev yogurdu vb.
Etkisi olur sanki

Canım senin bebis iyi hala yan yatıyor, bizimkini kafasinin bir tarafı baya düzleşti diye diger tarafa zorla yan yatırıyordum, artik sirt üstü yatıyor kafasını ne tarafa isterse oraya çeviriyor, yan yatırdığım zaman bile bu şekilde sırt ustune geçiyordu, bu arada yarın tam dort aylık olacağız benimki hiç dönmuyor daha, iki haftadır kafasini kaldırmaya basladi

Kendiliğinden mi uyuyor maşallah ne güzel.Biz bırakıp çıkmanın tadına varamadık henüz olur inş :)

Keşif devsm edşyo dşmi canım ellemiyorum pek.Dişi mi kaşınıyo dedik ilk başta

Yani hem kesif.Hem alistirmalar.Hem dis tomurcuklari hareketlenirmis yakin zamanlarda cikacaklari icin.Damak gelisimide cabasi.Ama normal bi surec yani.Daha da cogalacak :)

Kendiliginden uyumuyor o konuda yardimci oluyorum dalinca yatagina yatiriyorum hafif bakip kapatiyor gozlerini.
Bizde abla var ya kucugude sakin sevince mecbur ogretti bu durumu :)

Evet kafasini saga ya da sola tam cevirip uyuyor eller havada :)

Aslinda araliklariniz 3 saati buluyor ilk uykularinda.Ya ses cidden rahatsiz ediyor ya da terleme hala mevcutsa susuyor olabilir diye dusundum.
Bu uyandi dedigin saatlerde bayaa gozleri acip mi uyaniyor?Yoksa emip uyuyorsa senin bebekte uyuyor demektir :)
Oyle tamamen emmeden fln dupeduz gece uyumasi biraz mizac birazda zaman alabilir.Kucukler hala.Ya da 3 gun uyusa 1 gun farkeder mesela.Hemen degisti diye dusunmemek lazim.

Son düzenleme:
Evet cok haklisin petegi kapatmama ragmen 21 dereceleri gormuyor yatak odasi
Kucuk ve gunes aliyor ona bagliyorum ben
Birde izmirde yasiyoruz buranin havasi malum hep sicak
Valla 3 sene once subat tatilinde ozdereye arkadasima gelmistim. Gayet de soguktu bence.

Hanımlar burun için doktor evde bulunsun diye serum fizyolojik ve şırınga yazdı. Ama bildiğiniz koca serum. Şimdi bunu bir kere kullansam açıldığı için uzun süre kullanamam, acaba tek seferlik olanlardan mı kullansam? O ağızla çekilenlerden kullanma tahriş yapabiliyor dedi. Şırıngayla serum fizyolojiği bir burundan ver öteki taraftan akıt. Sonra diğer burundan yap. Bu kadar dedi. Bu fizyolojiklerden tekli olanlardan mı alsam yoksa koca serumu mu alsam?

Canım bizde o büyük olandan kullanıyoruz onun baş kısmında yumuşak bir uç var oradan şırınga ile istediğin kadar çekip alacaksın yani paketi açmadan kullanacaksın oradan hava alma yada dökülme gibi bir durum olmuyor

Ben eczaneden idrar torbası aldım, evde idrarını alıp acele sağlık ocağına götürdüm, baktılar çubukla. Sonucu doktora gösterdim ilaç yazdı. Yani kızımı hiç götürmedim. Küçük bebek olunca yardımcı oluyorlar. Ebe tanıyor zaten bebekli anneleri

Uyurken vucut sicakligini cok iyi ayarlar.Genelde eller ve ayaklar uyurken soguk olmaz aksine vucut dengeler.
Ben gece uyurken corap giydirmiyorum.
Kızım gece emmek için kalktığında yüzü de elleri de soğuk oluyor. Öyle görünce bir battaniye daha örtüyorum ben de. Gerçi eller dışarıda ama içime sinmiyor örtmezsem

Nereye götürdünüz bi de altında ne giyiliydi bezi mi mayo bezlerden falan mı bizimki de suyu çok seviyor da bize yakınsa ben de götüreyim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…