Kızlar merhabalar,
Herkes iyidir inşallah.Bu hafta boyunca misafirlerim oldu hep.kardeşim,arkadaşım,annem..sayfalar çok çabuk birikiyor okuyamıyorum malesef.Kreşte çalışan bir arkadaşım da geldi dün ve beşiğin üzerini battaniyeyle kapatıp karanlık yaptı ve sallayarak uyuttu oğluşu.Kreşte karanlık ortamda uyutuyorlarmuş,o şekilde 2 saatten fazla uyudu.Annem de öyle yapıyo bugün.Ben de öyle devam etsem mi ki ? Gece gündüz ayrımını hep bilsin diye ben gündüzleri ortamı karartmıyordum.
Kizlar ben mi yanlis yapiyorum bilmiyorum.bizim bi hamak besigimiz var .sabah olunca oturma odasina getiriyoruz.
Bebek gündüz de onun icinde yatiyor.ama ses yapamiyoruz.en ufak bi çıta uyaniyor.
Siz ayri odada mi yatiriyorsunuz da gündüz 2 saat uyuyor.
Gecede saat 9 gibi yatiriyorum oturma odasinda.erken oldugu ocin yatak odasina gitmiyoruz.uykumuz gelince besigi de alip yatak odasina gidiyoruz.
Tabi bu arada hic ses yapamiyoruz.yine de uyaniyor.
Siz baska odaya mi koyuyorsunuz erken uyursa.
Rutiniz nasıl?
Nerde yanlis yaptigimi anlasam sorunumu çözecem belkide.
Herkes yazsa cok iyi olur benim icin.tsk ederim simdiden.
Kızlar kızımı bugün bebek havuzuna götürdüm.. boyun simidi ile 20 dk yüzdü.. çok eğlenceliydi.. nasil elleri ayaklariyla oynuyor resmen yüzüyordu eve alasım geldi.. zaten yaz gelsin istiyorum balkona öyle bir havuz ve simit bakalim..
Kendiliğinden mi uyuyor maşallah ne güzel.Biz bırakıp çıkmanın tadına varamadık henüz olur inş :)Benim perdeler öyle,karanlik oluyor oda.Besige koyup perdeleri ve kapiyi kapatip cikiyorum.Ara ara bakiyorum.Oyle uyuyor.
Seninkide sessiz sakin seviyor olabilir :)
Yatarken daha serin olmasi gerekiyor odanin. Yani gunduz 23 gece 21 gibi
Ben gece degil de gundüz yatakodasinda uyusun diyorum.sese uyaniyor cunku.ama esim yok diyor.sanirim böyle gidecek.kotu dusunmemek lazım ne kadar bizim icin de zor olsa bigun odasini ayirmak gerekicek gece bile basinda uyumadan beklemeniz gerekir bu durumda.muhtemelen o bebegin bir sorunu vardir yada yatakta nefes almasini engelleyecek biseyle yatirmislardir. Dikkatli olmak sart ama 24 saat te gozleyemiyoruz
ya instagramda goruyorum bende nerde ne kadara goturdun bide boyun simidi aciticak bisey gibi gorunuyor ya
Bizim düzenimiz sizinkine cok benziyor.gozümüzün önünden ayirmuyoruz.b3nde telsizi düsündum.esime söyledim.azönce.bana diyorki sen telefona bakmaktan ona bakmazsin olmaz.Ben geceleri bundan kullanıyorum uzun zamandır. Benimki 0-36 ay arası yazıyordu m şu an tam geliyor bu seneyi bununla atlatıp seneye annem büyüğünü almıştı onu kullanacağım. Kolları yok ama üşümüyor kızım ev çok sıcak zaten üstünü açma yüzüne çekme derdi de yok.
Bende çıldırıyorum bazen 1-2 isyan ediyorum o bizi bi süre idare ediyor. Benimki söyle bn yardım iste diyor bende o görsün alsın yükü benden istiyorum.
Kızımda tam 3 aylık bi kaç gün her bezini kakalı almaya başladım sonra 2 gün yapmadı hafif ishal olmuş sonra normale döndü günde 2 kere yapıyor. Kaka normalde sıkıntı olmaz diye biliyorum ama doktora sormakta fayda var
Ayrı odada yatırmıyoruz biz gözümüzün önünde olsun rahat edelim diye. Kameralı telsiz almam lazım o yüzden.
Bu aya kadar sesten rahatsız olmazdı gündüz biz konuşurken, tv açıkken falan hep uyurdu yanımızda artık sese çok duyarlı hemen uyanıyor. Öyle sesr alıştırma falan hikayeymiş.
Gece uykusu için 9 9.30 gibi yatak odasına geçiyoruz o uyuyunca bizde odada takılıyoruz sessiz bi şekilde. Telsizi alınca gündüz de yatak odasında yatırmayı düşünüyorum.
Yaa ne güzel ne rahatlamıştır :) Bende istiyorum inşallah götürebiliriz bi ara.
Bizim evde 26 derece civarında aynı şekilde giydiriyorum hemen hemen. Eskiden bu kadar sıcak olmazdı yelek ve çorap üstüne patikte giydirirdim şimdi çok sıcak tek kat giydiriyorum sadece.
Sessiz ortamda daha iyi uyuyor bazen.bazen de sessiz olsa da yarim saate geri kalkiyor.Uyuma vakitleri benim de neredeyse aynı ama , beşiğini taşımıyoruz, yatak odasındaki beşiği sabit, oraya yatırdıgımda biliyor uyuma vakti geldigini.uyku moduna giriyo, Yatak odasına gectiğimizde neredeyse hiç konusmuyoruz, gece lambası acık oluyor sadece.. Oturma odasında tv acık sohbet ediyoruz ses oluyor, ama dedigin gibi uyuyunca ani seslerde irkiliyor. Sürekli seslerde rahatsız olmuyor ama..45 dk 1 saat uyuyo sesli ortamda. Ama odadan cıkıyoruz bazen işimiz oluyor, sessizlik olunca 2 saate kadar da uyudugu oluyor..
Iki cocuklu evde sessizlik imkansiz.bide minik sürekli uyumak büyük de oyun oynamak ister.Bizde 3 uyku var artik.O ara uyuklamalar kalkti.
Gun icinde yanimizda oluyor uyanikken.
Uyuyunca besigine yatiriyorum.Perdelerim karartmali.Onlari kapatip kapiyi kapatip cikiyorum.Kontrol ediyorum surekli.
Besiginde hicbisy yok.Yastiksiz ve düz yatiriyorum o kafasini ceviriyor hep.Zaten besigin icinde de dönüyor.
Örtüyü belden itibaren koyup alt uctan besik kenarina sıkıştırıyorum.Ayaklarini kaldirinca ya da döndükce kalkmasin diye ve elinin ulastigi yere gelmeyecek sekilde.
Gecede yataginda oluyor uyuyunca.Işık yakmiyoruz yatarkende.
Bizde abla olunca ev hareketli :)
Uyku isi cocugun mizaciylada cok alakali diye dusunuyorum ben.
Çok kullanisli gorunuyor, ama kızlar birşey diyeceğim ben çok mu ince giydiriyorum acaba sizleri paylaşımı görünce oyle düşündüm altinda kısa kollu zıbın uzerinde pamuklu tulum var sadece birde ayağına çorap, odanın içi 26 27 derece, gece yatarken de üzerine bir tane penye battaniye örtüyorum bu kadar
İstanbuldayım aksine evim çok sıcak oluyor ama ayaklari soğuk oluyor diye psikolojik olarak iki çorap giydiriyorum yanlismi yapiyorum bir acaba
Diğer annelerde tek corapmi giydiriyor acaba
Filesi var aslinda ama çok su kullanıyorum heralde küveti doluyor yarisina kadar.. e filede yatirinca aşağı sarkiyor.. hop çocuk yine giriyor o suya. Kafasini yikamakta zorlaniyoz. Eşim yüz üstü kolunda tutup kulagini kapatiyor. bende köpukleyip suyu dökunce kafasini geri atiyor. O sırada film kopuyor bizde..
Arkadaşlar çok kotuyum ...
Benim büyük çocuk rota virüsüne yakalandı. Şimdi 3 aylık bebeğime de bulaşır diye korkuyorum. Büyük olan hastanede 2 gündür yatıyor baba yaninda.küçük olan da evde benimle birlikte. Ama eve geldiğinde ona da bulasabilirmis doktor öyle söyledi .
Lütfen bir şeyler söyleyin
Canım senin bebis iyi hala yan yatıyor, bizimkini kafasinin bir tarafı baya düzleşti diye diger tarafa zorla yan yatırıyordum, artik sirt üstü yatıyor kafasını ne tarafa isterse oraya çeviriyor, yan yatırdığım zaman bile bu şekilde sırt ustune geçiyordu, bu arada yarın tam dort aylık olacağız benimki hiç dönmuyor daha, iki haftadır kafasini kaldırmaya basladiBen gece degil de gundüz yatakodasinda uyusun diyorum.sese uyaniyor cunku.ama esim yok diyor.sanirim böyle gidecek.
Bizim düzenimiz sizinkine cok benziyor.gozümüzün önünden ayirmuyoruz.b3nde telsizi düsündum.esime söyledim.azönce.bana diyorki sen telefona bakmaktan ona bakmazsin olmaz.
Sessiz ortamda daha iyi uyuyor bazen.bazen de sessiz olsa da yarim saate geri kalkiyor.
Çok sessiz ortamda çit çiksa uyaniyor bazende.anı añına uymuyor:)
Iki cocuklu evde sessizlik imkansiz.bide minik sürekli uyumak büyük de oyun oynamak ister.
senin bebegin sirtüstü daha iyi uyuyor heralde.
Benimki olurda sirtustü yatarsa geri dalamiyor.elleri titredikce irkiliyor.uyumak istese bile uyuyamiyor.
Hemen yan yatiriyorum böyle daliyor.
Dünkü uykumuz şöyle.
10 da yatti.10 bucukta ağlayarak uyandi.salladim geri daldi.
1.50 de uyandi.
4 de uyandi.
6 da uyandi.
7 de uyandi.
8 de uyandi.güne basladik.
Dün sabahtan geceye kadar 3 kere yarim saat uyudu.başka da uyumadi.
Belki de bebegim derin dalamiyor.
Kendiliğinden mi uyuyor maşallah ne güzel.Biz bırakıp çıkmanın tadına varamadık henüz olur inş :)
Keşif devsm edşyo dşmi canım ellemiyorum pek.Dişi mi kaşınıyo dedik ilk başta
Ben gece degil de gundüz yatakodasinda uyusun diyorum.sese uyaniyor cunku.ama esim yok diyor.sanirim böyle gidecek.
Bizim düzenimiz sizinkine cok benziyor.gozümüzün önünden ayirmuyoruz.b3nde telsizi düsündum.esime söyledim.azönce.bana diyorki sen telefona bakmaktan ona bakmazsin olmaz.
Sessiz ortamda daha iyi uyuyor bazen.bazen de sessiz olsa da yarim saate geri kalkiyor.
Çok sessiz ortamda çit çiksa uyaniyor bazende.anı añına uymuyor:)
Iki cocuklu evde sessizlik imkansiz.bide minik sürekli uyumak büyük de oyun oynamak ister.
senin bebegin sirtüstü daha iyi uyuyor heralde.
Benimki olurda sirtustü yatarsa geri dalamiyor.elleri titredikce irkiliyor.uyumak istese bile uyuyamiyor.
Hemen yan yatiriyorum böyle daliyor.
Dünkü uykumuz şöyle.
10 da yatti.10 bucukta ağlayarak uyandi.salladim geri daldi.
1.50 de uyandi.
4 de uyandi.
6 da uyandi.
7 de uyandi.
8 de uyandi.güne basladik.
Dün sabahtan geceye kadar 3 kere yarim saat uyudu.başka da uyumadi.
Belki de bebegim derin dalamiyor.
Valla 3 sene once subat tatilinde ozdereye arkadasima gelmistim. Gayet de soguktu bence.Evet cok haklisin petegi kapatmama ragmen 21 dereceleri gormuyor yatak odasi
Kucuk ve gunes aliyor ona bagliyorum ben
Birde izmirde yasiyoruz buranin havasi malum hep sicak
Canım bizde o büyük olandan kullanıyoruz onun baş kısmında yumuşak bir uç var oradan şırınga ile istediğin kadar çekip alacaksın yani paketi açmadan kullanacaksın oradan hava alma yada dökülme gibi bir durum olmuyorHanımlar burun için doktor evde bulunsun diye serum fizyolojik ve şırınga yazdı. Ama bildiğiniz koca serum. Şimdi bunu bir kere kullansam açıldığı için uzun süre kullanamam, acaba tek seferlik olanlardan mı kullansam? O ağızla çekilenlerden kullanma tahriş yapabiliyor dedi. Şırıngayla serum fizyolojiği bir burundan ver öteki taraftan akıt. Sonra diğer burundan yap. Bu kadar dedi. Bu fizyolojiklerden tekli olanlardan mı alsam yoksa koca serumu mu alsam?
Ben eczaneden idrar torbası aldım, evde idrarını alıp acele sağlık ocağına götürdüm, baktılar çubukla. Sonucu doktora gösterdim ilaç yazdı. Yani kızımı hiç götürmedim. Küçük bebek olunca yardımcı oluyorlar. Ebe tanıyor zaten bebekli anneleriBenimki de öyle ama ben dra götürmeye korkuyorum, salgından dolayı, deva bulmaya gidip dert sahibi olmaktan korkuyorum.. biraz daha havaların ısınmasını beklesem diyorum ama, bazen uykusundan aglayarak uyanıyo yavrum, hemen altını acıyorum idrarını yeni yapmış oluyor. Ya pişik yakıyo ya da idrar yapmada güçlük çekiyo..
Kızım gece emmek için kalktığında yüzü de elleri de soğuk oluyor. Öyle görünce bir battaniye daha örtüyorum ben de. Gerçi eller dışarıda ama içime sinmiyor örtmezsemUyurken vucut sicakligini cok iyi ayarlar.Genelde eller ve ayaklar uyurken soguk olmaz aksine vucut dengeler.
Ben gece uyurken corap giydirmiyorum.
Benimki dogduğundan beri suyu seviyor.. tabi biz yıkamayı beceremiyoruz o ayrı.. eşim tutma konusunda çok beceriksiz korkuyo heralde.. hatta bugün diyoki bu çocuk bu yıkamaya iyi travma geçirmiyor.. havuz dediğim sadece derin bir küvet ve her bebek için ayri su hazirlaniyor.. üşütme konusuda okadar sıcaktı ki ortam çocuğumun ilk kez terlediğini gördüm ki en son sıcaktan bunalıp ağladi.. alisik değil cok sicak ortama..
Biz 3. Aylıkken yatırmıştık ilk dozu. Yanlış hatırlamıyorsam 14 veya 15. Haftaya kadar oluyor asi. Zaten asi gibi değil ağızdan veriliyorduBüyüğe yaptırmadım etrafımda da kimse yaptırmadı . Küçüğe yaptırmak istedim ama vaktini geçirdik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?