- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
30 derecede halıyı yıkamıştım makinedeKizlar oyun halısını kullanmadan önce bir temizlik yaptınız mı direk mi kullandınız :)
Benimki 3 buçuk aylik.bizimkide daha dün başladi kafayi kaldirmaya.Canım senin bebis iyi hala yan yatıyor, bizimkini kafasinin bir tarafı baya düzleşti diye diger tarafa zorla yan yatırıyordum, artik sirt üstü yatıyor kafasını ne tarafa isterse oraya çeviriyor, yan yatırdığım zaman bile bu şekilde sırt ustune geçiyordu, bu arada yarın tam dort aylık olacağız benimki hiç dönmuyor daha, iki haftadır kafasini kaldırmaya basladi
Canim bende 2 corap giydiriyorum.2 üst 2 alt 1 yelek.1 müslon battaniyr üzerine yün şalimi 4 kat yapiyorum.terliyor.Evet kafasini saga ya da sola tam cevirip uyuyor eller havada :)
Aslinda araliklariniz 3 saati buluyor ilk uykularinda.Ya ses cidden rahatsiz ediyor ya da terleme hala mevcutsa susuyor olabilir diye dusundum.
Bu uyandi dedigin saatlerde bayaa gozleri acip mi uyaniyor?Yoksa emip uyuyorsa senin bebekte uyuyor demektir :)
Oyle tamamen emmeden fln dupeduz gece uyumasi biraz mizac birazda zaman alabilir.Kucukler hala.Ya da 3 gun uyusa 1 gun farkeder mesela.Hemen degisti diye dusunmemek lazim.
Bende idrar torbasi alayim canim.Ben eczaneden idrar torbası aldım, evde idrarını alıp acele sağlık ocağına götürdüm, baktılar çubukla. Sonucu doktora gösterdim ilaç yazdı. Yani kızımı hiç götürmedim. Küçük bebek olunca yardımcı oluyorlar. Ebe tanıyor zaten bebekli anneleri
Hanımlar burun için doktor evde bulunsun diye serum fizyolojik ve şırınga yazdı. Ama bildiğiniz koca serum. Şimdi bunu bir kere kullansam açıldığı için uzun süre kullanamam, acaba tek seferlik olanlardan mı kullansam? O ağızla çekilenlerden kullanma tahriş yapabiliyor dedi. Şırıngayla serum fizyolojiği bir burundan ver öteki taraftan akıt. Sonra diğer burundan yap. Bu kadar dedi. Bu fizyolojiklerden tekli olanlardan mı alsam yoksa koca serumu mu alsam?
Merhaba, bugün dr a gittik. 4. Ayda demir başlıyor bazı dr lar biz mamada verdiğimizden dr umuz su an demire başlamaya gerek görmedi. Konak hala var, T tuanadereli sanırım sizde de kulak arkasinda kabuklar vardı. Bizde de var. Onlarda konağın devamıymış ve zeytinyağı sur dedi doktorumuz..
Kızım gece emmek için kalktığında yüzü de elleri de soğuk oluyor. Öyle görünce bir battaniye daha örtüyorum ben de. Gerçi eller dışarıda ama içime sinmiyor örtmezsem
nasil donuyor merak ettim bizimkini nasi koyarsam oyle aliyorum yataktan hic donme girisimi yok :) kanepede de yatiyor sirtustu.2ekim dogumlu.aman yalniz birakma doner diyorlar ama hic oyle bi belirtisi yok kiCanim yanaklar ve eller acik diye.Bizimde oyle olur ama usumeyiz mesela.
Benim ki zaten dönüp duruyor yatakta yeri belli degil bazen :) Uyku yelegi dikecem bahara dogru.
Benimki 3 buçuk aylik.bizimkide daha dün başladi kafayi kaldirmaya.
O zaman gelisimleri ayni canim.
Ben doğdugundan beri hep yan yatirdim.
Donse bile düzellttim.hiç birakmadim.oda alısti.hatta ayagimda sallarken uyuyacaksa basini yana ceviriyor.yanaği yere temas etsin diye:)
Benimkide dönmüyor.bi çabasi da yok.zor emekler:)
Canim bende 2 corap giydiriyorum.2 üst 2 alt 1 yelek.1 müslon battaniyr üzerine yün şalimi 4 kat yapiyorum.terliyor.
Odamiz soğuyor cünkü.biz yorganla yatiyoruz.
Gecede uyanmasi söyle.ses geliyor bi bakiyorum gözler açık.kapali olsa zaten ellemicem.biraz sallarim geri uyur.ama öyke degil.bazen birden ağlayarak uyaniyor.bi kalkiyorum gözler acik yirtiyor kendini.
Bazende sessizce uyanmiş konusuyor.
Esim beni dürtüyor.bebek uyanmis kendi kendine konusuyor diyor.
Bende idrar torbasi alayim canim.
Belirtileriniz neydi?
Ben esime iki haftada bir annemlere gidelim diyorum. Diger hafta onun dedigi bir sey yapiyoruz. Senin esin de oyle yapsa keske.onceden calistigimiz icin miydi bebek yok diye miydi bilmiyorum ama esimin ailesiyle her hafta gorusmezdik.simdi bebekten dolayi galiba her hafta gorusuyoruz.ya biz gidiyoruz ya onlar geliyor.sıkılmaya basladim bu durumdan.esimin ailesine arabayla 5 dk mesafedeyiz.kendi aileme arabayla 40 dk mesafedeyiz.hic bi zaman arayip sormam esimin ailesini.bi hizmet etmisligim de yoktur.evlerinde sadece tabaklari masaya getir gotur yaparim.kendi evimde bile hic ozenmem onlar gelecek diye.kusseler keske diyorum bazen.iyi insanlar ama kalabaligi ve hep ayni insanlari gormeyi sevmiyorum.esime o kadar dedim kendi arkadaslarinla goruselim diye.bi turlu denk gelmiyor.o da pek ugrasmiyor.bebegim de huzursuz oluyor kalabalikta. 2 haftada bir gorusmeye razi edebilsem keske.
nasil donuyor merak ettim bizimkini nasi koyarsam oyle aliyorum yataktan hic donme girisimi yok :) kanepede de yatiyor sirtustu.2ekim dogumlu.aman yalniz birakma doner diyorlar ama hic oyle bi belirtisi yok ki
Ben de bir iki kere popo sabit kalip oldugu yerde 90 derece dönmus buldum cocugu. Topuklariyla ittirerek de ileri gidiyor bazen.21 Eylul dogumlu bnmkide.Bu kadar kucuklerken gunlerin bile farklari olabiliyor canim :)
Mesela sirtustu ama nasil desem duz yatiriyorum tam yanlamis oluyor.Bide yan dönüyor bi yan bi düz yaparken heralde kayiyor.Ayaklariyla poposunu kaldirip ittiriyor bide.
Hicbisy yokken bile 1 hafta sonraya degismis olabilir :)
Sen yine de yalniz birakirken kenarda birakma :)
Aslinda faydalari olmaz mi? Haftasonu babaannemiz geldi o bile bi degisiklik oldu bana.ama maalesef 1 gece kaldı hastane işleri olduğundan geri döndü evine.keske daha çok kalsaydı. Ben tam tersine haftada bir arayıp hatrını sorarım. Ve evimde de birseyler ikram etmek için elimden geleni yaparım. Keşke yakın olsalar çünkü faydası olur, zararı olmaz. Tabi herkesin bakış açısı yaşanmışlıkları farklı ama eğer iyiniyetli insanlarsa hem faydaları olur hem de sizin için değişiklik olur diye fikrimi yazdım sadece..onceden calistigimiz icin miydi bebek yok diye miydi bilmiyorum ama esimin ailesiyle her hafta gorusmezdik.simdi bebekten dolayi galiba her hafta gorusuyoruz.ya biz gidiyoruz ya onlar geliyor.sıkılmaya basladim bu durumdan.esimin ailesine arabayla 5 dk mesafedeyiz.kendi aileme arabayla 40 dk mesafedeyiz.hic bi zaman arayip sormam esimin ailesini.bi hizmet etmisligim de yoktur.evlerinde sadece tabaklari masaya getir gotur yaparim.kendi evimde bile hic ozenmem onlar gelecek diye.kusseler keske diyorum bazen.iyi insanlar ama kalabaligi ve hep ayni insanlari gormeyi sevmiyorum.esime o kadar dedim kendi arkadaslarinla goruselim diye.bi turlu denk gelmiyor.o da pek ugrasmiyor.bebegim de huzursuz oluyor kalabalikta. 2 haftada bir gorusmeye razi edebilsem keske.
Canim seninle konak konusunu konustuktan sonra ben bebedorun 2 li tarak setini aldim.Merhaba, bugün dr a gittik. 4. Ayda demir başlıyor bazı dr lar biz mamada verdiğimizden dr umuz su an demire başlamaya gerek görmedi. Konak hala var, T tuanadereli sanırım sizde de kulak arkasinda kabuklar vardı. Bizde de var. Onlarda konağın devamıymış ve zeytinyağı sur dedi doktorumuz..
Benim esimim ailesi iyi olsa gitmek isticem.hem iyi olmayip gittigimizde de deger vermedikleri halde gidiyorum.onceden calistigimiz icin miydi bebek yok diye miydi bilmiyorum ama esimin ailesiyle her hafta gorusmezdik.simdi bebekten dolayi galiba her hafta gorusuyoruz.ya biz gidiyoruz ya onlar geliyor.sıkılmaya basladim bu durumdan.esimin ailesine arabayla 5 dk mesafedeyiz.kendi aileme arabayla 40 dk mesafedeyiz.hic bi zaman arayip sormam esimin ailesini.bi hizmet etmisligim de yoktur.evlerinde sadece tabaklari masaya getir gotur yaparim.kendi evimde bile hic ozenmem onlar gelecek diye.kusseler keske diyorum bazen.iyi insanlar ama kalabaligi ve hep ayni insanlari gormeyi sevmiyorum.esime o kadar dedim kendi arkadaslarinla goruselim diye.bi turlu denk gelmiyor.o da pek ugrasmiyor.bebegim de huzursuz oluyor kalabalikta. 2 haftada bir gorusmeye razi edebilsem keske.
Emse bile memeyi birakmiyor.ceksem gozu aciliyor.geri uyumuyor canim.besigini sallayio duruyorum.Ben oyle giydirsem uyumaz kizim.Hem sicaktan hem terlemekten hemde burnu tikanir.
Kat kat giydirme canim.Mesela citcitli uzerine alt ust pijama giydir.Hadi evlerimizin sicakligi farkli corap sana kalmis onuda bol giydir lastigi sıkmasın mesela.Uzerini ört.
Basit bisy yapmak istiyorsan tulum dikebilirsin.Ince sicak tutacak bisyden mesela.Boyun ve kol kismi otursun ayak kismi uzun olsada olur.
Uzeri örtülü duruyorsa ne guzel.Yakinda durmaz ama :)
Emip uyuyorsa yine iyi.Uyanik kaliyorsa uzuyorsa sure sana zor olur tabi.Ama dene derim.Mutlaka rahatsiz eden bisy olabilir.
730 gr az degil ki 600 gr sınır degil mi? Bi de ucuncu aydan sonra daha az almiyorlar mi artik? Benimki bu ay ancak 500 gr aldi sanirim. Kontrol haftaya.Arkadaşlar 4. Ay muayenesinden çıktık şimdi kızım 35 günde 730 gr almış sadece inek sütüne alerjisi olabilir 10 gün yeme kontrole gelin bi bakalım dedi çok şaşırdım ya
Istanbulda da var sanirim bluuhbabyspa netten bakin.. mayo bez giydirdiler orda.. siz bişey götürmüyorsunuzNereye götürdünüz bi de altında ne giyiliydi bezi mi mayo bezlerden falan mı bizimki de suyu çok seviyor da bize yakınsa ben de götüreyim:)
Kilo alımı iyi ki..benimki de 700 bile almamis. Sınır 600 zaten..kilo alımı ve alerjinin ne ilgisi var ki..Arkadaşlar 4. Ay muayenesinden çıktık şimdi kızım 35 günde 730 gr almış sadece inek sütüne alerjisi olabilir 10 gün yeme kontrole gelin bi bakalım dedi çok şaşırdım ya
35 günde almış canım süt ürünlerini keseceğim bakalım mukuslu kakada var çünkü inşallah buluruz neye alerjisi olduğunu730 gr az degil ki 600 gr sınır degil mi? Bi de ucuncu aydan sonra daha az almiyorlar mi artik? Benimki bu ay ancak 500 gr aldi sanirim. Kontrol haftaya.
Bilmem ki mukuslu kakada var mı dedi evet var ondan alamamıştır dedi 530 gr almış oluyor sanırım aylık bu 35 günlük kiloKilo alımı iyi ki..benimki de 700 bile almamis. Sınır 600 zaten..kilo alımı ve alerjinin ne ilgisi var ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?