Mamalarin da bir alerji derecesi oluyormus ya. Baska mamaya mi gecseniz?Geçmiyor bir turlu canımben pişik diye düşünmüştüm ama buna bile alerji belirtisi diyor kendim diyet falanda yapmiyorum sadece mama alıyor daha geçen gün Dr gittik bir sonuç alamadım
En ayrıştırılmis mama neocate ve aptamil pregomin sanırım, ben neocate kullaniyordum diğerini denicem birdeMamalarin da bir alerji derecesi oluyormus ya. Baska mamaya mi gecseniz?
Benim bebek 2 güne bir kaka yapıyor karnı sert masajda yapıyorum ama yine de her gün yapmıyor . Yapınca da bezden dışarı taşıyor kıyafeti bile batıyor . Günde 5 defa falan altını degisiyorum ama altı genelde idrar dolu oluyor. Yani kısaca idrar çok kaka az yapıyor .
Sizin bebekleriniz de öyle mi ?
Evet birde o var sütümüz nasıl etkileniyor acaba .. Aynı şelilde bende zetin salata ve kıvırcık yedim :) bu sabah helvada yiyim bari hala kahvaltı yapmadım en azından helva süt yapıyor :) ıkınma işi bizdede bir hafta falan oldu sanırım var ama bu sabahta aynı şekil uyandı karnına masaj yaparak ayaklarını karnına çekerek yaptırdım yine ne güzel kendi yapıyordu ne oldu bende anlamadımben de dun sadece zeytin ve salatalikla kahvalti yaptim. Ama kizim gece 12-3 ve 6da uyanir. Bazen bu hepsinde bazen ikisinde ikinip kaka yapardi. 12de uyanmadi. Uykumuza doyduk vallahi. Acaba ilgisi var midir? 6da ikinmaya calisiyordu. Pirt pirtlar yapti ama kaka yapmadi. Emzirdim uyudu tekrar. Simdi yine pirtlayip hareket ediyor.
He ama gece sutumu sagdim su gibiydi. Belki baska seydendir ama peynir ve yumurta sutun kalitesini de arttiriyor bence.
bana doktorum oyle soyledi ben gece sagiyorum daha cok doluyor uyuyunca diye ama her zaman cikmiyor 150 dun gece 80 cc çıkti mesala sabah kalktim bi 70 daha sagdim gunde 300 hem emzirip hem cikarmi bilmiyorum pazatesi ise baslicam puffIse baslayan anneler 3 saat icin 150 ml mi birakcaz? Ben persembe haric bos derslerimde gelcem hep aslinda ama yine benim kizin sagi solu belli olmaz. Birakmam lazim.
benimki normal dururken almaz emzik geri atar ağlarken de almiyor sallarken agzina veriyorum anca oyle yada uyancak gibi diyelim hemen veriyorum agzina devam ediyor uyumaya bi süre sonra dusuruyo geri vermiyorum uyuduysaGunaydin arkadaslar, dun Eylul tam 13 saat uyumadi ve surekli huysuzlandi hircinlasti inanilmaz yordu ve psikolojim bozuldu resmen ilk 1 ay emzik almasi icin ara ara deniyordum almayincada almayacak herhalde deyip birakiyodum bi 6 tane emzik denemistim
Dun aksam baktim iki emip birakiyor memeyi agzindan cekince uyaniyor hah dedim tam vakti emzigi vermemizle resmen havada kapti kizim :)
Hic degilse gunduz uykularinda yardimci olsun istiyorum cunku cok zorlaniyorum gunduz uyutmak icin
Simdi size sorum sadece uyku yardimcisi olmasi icin emzigi nasil veriyorsunuz? Gece uykusu icin rutin olusturdugumdan daha kolay ama kizim gunduzleri memeden cekince aciyor gozlerini ceker cekmez hemen mi veriyoruz? Birde uykusunda dustu diyelim uyanmiyosa aliyomusunuz ben dokunursam uyanir diye korkuyorum
Benimkide 2 gune bazen 3 gunde bir kaka yapiyor cis olayimizda normalBenim bebek 2 güne bir kaka yapıyor karnı sert masajda yapıyorum ama yine de her gün yapmıyor . Yapınca da bezden dışarı taşıyor kıyafeti bile batıyor . Günde 5 defa falan altını degisiyorum ama altı genelde idrar dolu oluyor. Yani kısaca idrar çok kaka az yapıyor .
gecmis olsun cok.Bu şekilde esimde bugun bioderma atoderm alacak Dr soyledi bakalim
Canım yazını görmüşken hemen yazayım tahin helvası yiyeceksen eğer internetten bir bak istersen tahin alerjen bir besin diye biliyorum eğer alerji şüpheniz varsa tüketme istersenEvet birde o var sütümüz nasıl etkileniyor acaba .. Aynı şelilde bende zetin salata ve kıvırcık yedim :) bu sabah helvada yiyim bari hala kahvaltı yapmadım en azından helva süt yapıyor :) ıkınma işi bizdede bir hafta falan oldu sanırım var ama bu sabahta aynı şekil uyandı karnına masaj yaparak ayaklarını karnına çekerek yaptırdım yine ne güzel kendi yapıyordu ne oldu bende anlamadım
Dayanamadim yumurta da yedim peynir de bu sabahEvet birde o var sütümüz nasıl etkileniyor acaba .. Aynı şelilde bende zetin salata ve kıvırcık yedim :) bu sabah helvada yiyim bari hala kahvaltı yapmadım en azından helva süt yapıyor :) ıkınma işi bizdede bir hafta falan oldu sanırım var ama bu sabahta aynı şekil uyandı karnına masaj yaparak ayaklarını karnına çekerek yaptırdım yine ne güzel kendi yapıyordu ne oldu bende anlamadım
Geçmiyor bir turlu canımben pişik diye düşünmüştüm ama buna bile alerji belirtisi diyor kendim diyet falanda yapmiyorum sadece mama alıyor daha geçen gün Dr gittik bir sonuç alamadım
Gunaydin arkadaslar, dun Eylul tam 13 saat uyumadi ve surekli huysuzlandi hircinlasti inanilmaz yordu ve psikolojim bozuldu resmen ilk 1 ay emzik almasi icin ara ara deniyordum almayincada almayacak herhalde deyip birakiyodum bi 6 tane emzik denemistim
Dun aksam baktim iki emip birakiyor memeyi agzindan cekince uyaniyor hah dedim tam vakti emzigi vermemizle resmen havada kapti kizim :)
Hic degilse gunduz uykularinda yardimci olsun istiyorum cunku cok zorlaniyorum gunduz uyutmak icin
Simdi size sorum sadece uyku yardimcisi olmasi icin emzigi nasil veriyorsunuz? Gece uykusu icin rutin olusturdugumdan daha kolay ama kizim gunduzleri memeden cekince aciyor gozlerini ceker cekmez hemen mi veriyoruz? Birde uykusunda dustu diyelim uyanmiyosa aliyomusunuz ben dokunursam uyanir diye korkuyorum
Uykusu gelince emziği veriyorum..iyice dalana kadar emiyor. Sonra emzik düşüyor zaten. Gece de bazen çıkarmayı deniyorum. Bazen vermiyor ama :))Gunaydin arkadaslar, dun Eylul tam 13 saat uyumadi ve surekli huysuzlandi hircinlasti inanilmaz yordu ve psikolojim bozuldu resmen ilk 1 ay emzik almasi icin ara ara deniyordum almayincada almayacak herhalde deyip birakiyodum bi 6 tane emzik denemistim
Benimde içime sokasım geliyor o kadar tatlı dönemlerindeler ki. Gırtlaktan haggıııı diye bağırıyor bizim kızın agusu bu sanırımYa kızlar çok bal oldu bu bebisler degilmiiii
Maşallah kahkahalar konusmalarr ay bitiyorum hayranlikla eşlik ediyorum ben eşlik ettikçe dahada çok çosuyor,icime sokasim geliyor yahuuu
Arada bir hiiiii senii gidiii yaramaz diye sesleniyorum güya icleniyor dudak bükuyor tabi ben iptalll eriyorum aşktan resmen
Rabbim uzun uzun sağlıklı yillar nasip etsin evlatlarimiza hastalık yüzü gostermesin hiç birine aminnnnn yarabbim
Bizimki de arı vız vız şarkısına bayılıyor ağlıyorken söylediğimde susup gülüyor şaka gibi :)cok fenalar gerçekten yanina uzanıyorum gulusuyoruz bide otobüs kamyon taksi jipp bibipp yapiyorum burnuna kahkaha atiyo bide pazara gidelim sarkisini cok seviyo soyluyorum agliyosa bile gulmeye basliyo
Atak dönemi olabilir mi?Kızım 4 gündür emziriyorm yatırıyorum 5 dk sonra uyanıyor ve yine aranmaya başlıyor. Yine emziriyorm yatırıyorum yine kalkıyor. Sağ göğsümü emmeyi bıraktı sağıp veriyorum uyumadığı için sütte birikmiyo. Gaz sıkıntısı yok rahat rahat çıkarıyor huysuzluğu da yok uyanınca gülerek uyanıyor. Sütümde var ama besleyici mi değil yetmiyomu anlamadım. Gecede çok zor dalıyor uykuya yarım saat arayla kalkmaya başladı emmeye bazen 1 saat maksimum 2 saat uyuyo sonra meme seansı gündüz uzun süre memede kalıyor gece uyuyunca bırakıyor. Neden böyle olabilir ne olur yardımcı olun bana
Ayy maşallah ne kadar güzel hep böyle kalır umarım. Darısı bizlerin başına inşallahOğlum 2 aylıkken ayakta sallanmayı (ablam öyle uyuttu başta) reddetti, direk kafayı kaldırdı ayağıma yatırınca. Ben de yatağa koyup yanına uzanmaya başladım. Uykusu olduğu zaman emzik de ağzında ise uykuya dalıyordu. Büyüdükçe de sarılıp uyumaya başladı.
Kızım şu an daha da iyisini yapıyor. Karnı tok, altı temiz ve uykusu varsa emziği verip üstünü örttüğümde kafasını duvara çevirip yavaşça uykuya dalıyor. Birkaç gündür böyle ❤ çok mutluyum ❤ darısı sizin bebişlere :)
O tv görüş alanına girmesin sakın. Kafasını nasıl tvye çevireceğini şaşırıyor resmen. Çok zorlanıyorum tvden sakınırken illa denk geliyor bakıyor ama eşim kayınvalidem falan izliyor yoksa salondan kaldırırdım direk.Kafayi çevirip tv izleme çabalarına ne diyorsunuz :))
Bende teklilerden bi kaç kutu bitirdim ama hasta olunca yetişmiyor onlar günde defalarca temizlediğim oldu. Hasta değilse burnu da açıksa yapmıyorum ben canım 2 günde 1 yetiyor tıkanıklığına göre.Teklilerden aldım. Arkadaşımın devamlı kullandığı bir marka ben de onu aldım artık. Ama 40 tl imiş. Çok pahalı yahu.
Daha bunlardan hiç kullanmadık. Çocuğun burnu açık ama yine de yapsam mı acaba? Genel temizlik için gerekli bir şey mi bu, burnu tıkalı olmasa da?
Kızımında bi kaç kere böyle oldu banyodan sonra iyice kurulamadığıma yordum hep. Kat kısımları oluyor genelde boynunda bu kadar kırmızı olursa lansinoh kremden sürüyorum arada hava almasını sağlıyorum ıslanmışsa kuruluyorum geçiyor daha kötü olmadan.Bu şekilde esimde bugun bioderma atoderm alacak Dr soyledi bakalim
Dün doktora sordum bunu. 2-3 saatte 1 80 ila 100 arası içebilir bebeğe bağlı dedi. Tam 3 aylık kızım. Sanırım bebek belirleyecek ne zaman ne kadar içeceğini bende günlük sağıp bırakacağım tek öğün yarım gün çıkmayı düşünüyorum ilk başta.Ise baslayan anneler 3 saat icin 150 ml mi birakcaz? Ben persembe haric bos derslerimde gelcem hep aslinda ama yine benim kizin sagi solu belli olmaz. Birakmam lazim.
Ben hâlâ 2-3 saatte bir bez değiştiriyorum. En fazla iki tane kakasız bez çıkar, sık sık kaka yapmaya devam ediyor. Bebeğiniz çişli beze bol kaka yapıyorsa taşması normal. Her bezin bir kapasitesi var. Çiş doluysa kakayı emmez bez, taşırırBenim bebek 2 güne bir kaka yapıyor karnı sert masajda yapıyorum ama yine de her gün yapmıyor . Yapınca da bezden dışarı taşıyor kıyafeti bile batıyor . Günde 5 defa falan altını degisiyorum ama altı genelde idrar dolu oluyor. Yani kısaca idrar çok kaka az yapıyor .
Kızım uyku saati gelince kucakta huysuzluk yapıyor. Saate bakıyorum uykusu gelmiş diyorum. Yine de bezi kirli mi diye kontrol ediyorum. Altı temiz ve karnı toksa uyku mızmızlanması diyorum. Yatırıp emziği veriyorum. Homurdana söylene kafasını çevirip yavaşça uykuya dalıyor maşallah ❤Alintilayamiycam gece okudum birikmisti sayfalar. Masallah bazi bebeler kendi uyumaya baslamis. Cok sevindim adiniza. Kiskandim valla.
Benim bebe uykusu gelince sinirli oluyor. Yerinde hic durmuyor. Oyle koyayim uyusun olmuyor malesef. Bir de 4 gundur gunduz memede uyuma huyu edindi. Bayagidir yoktu bu. Ise baslayacagimi mi hissetti nedir.
Ben de sadece uyku için veriyorum. Ağzından düşerse ve görürsem alıyorum ama gece üstüne yatıyor bazen. Komple yumuşak silikon olduğu için rahatsız etmiyor kızımıGunaydin arkadaslar, dun Eylul tam 13 saat uyumadi ve surekli huysuzlandi hircinlasti inanilmaz yordu ve psikolojim bozuldu resmen ilk 1 ay emzik almasi icin ara ara deniyordum almayincada almayacak herhalde deyip birakiyodum bi 6 tane emzik denemistim
Aynen canım kesinlikle katılıyorum sana..
Bir de bir şey sormak istiyorum canım ya mesela dışarı çıktığında yüzünü atkıyla falan kapatıyor musun bebeğin yoksa sadece şapka takıp öyle mi çıkartıyorsun
Adet olmadan da hamile kalınmasının sebebi, önce yumurtlama gerçekleşiyor, sonra döllenme olmazsa rahim duvarında biriken kanlı tabaka dökülüp adet olunuyor. Standart döngüde yumurtlama gününü az çok bilir insan ama henüz adet olmadan yumurtlama gününü bilemeyiz ve kazara hamile kalınır.
Komşum, bebeği 2 aylıkken tekrar hamile kalmıştı, 4 aylık olana kadar da fark etmemiş. 11 ay arayla iki tosunu oldu :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?