2018 Ekim Anneleri

Geçmiyor bir turlu canım ben pişik diye düşünmüştüm ama buna bile alerji belirtisi diyor kendim diyet falanda yapmiyorum sadece mama alıyor daha geçen gün Dr gittik bir sonuç alamadım
Mamalarin da bir alerji derecesi oluyormus ya. Baska mamaya mi gecseniz?

Ise baslayan anneler 3 saat icin 150 ml mi birakcaz? Ben persembe haric bos derslerimde gelcem hep aslinda ama yine benim kizin sagi solu belli olmaz. Birakmam lazim.

Benim de aynı iki günde bir yapınca her yerine taşırıyor malesef

Gunaydin arkadaslar, dun Eylul tam 13 saat uyumadi ve surekli huysuzlandi hircinlasti inanilmaz yordu ve psikolojim bozuldu resmen ilk 1 ay emzik almasi icin ara ara deniyordum almayincada almayacak herhalde deyip birakiyodum bi 6 tane emzik denemistim
Dun aksam baktim iki emip birakiyor memeyi agzindan cekince uyaniyor hah dedim tam vakti emzigi vermemizle resmen havada kapti kizim :)
Hic degilse gunduz uykularinda yardimci olsun istiyorum cunku cok zorlaniyorum gunduz uyutmak icin
Simdi size sorum sadece uyku yardimcisi olmasi icin emzigi nasil veriyorsunuz? Gece uykusu icin rutin olusturdugumdan daha kolay ama kizim gunduzleri memeden cekince aciyor gozlerini ceker cekmez hemen mi veriyoruz? Birde uykusunda dustu diyelim uyanmiyosa aliyomusunuz ben dokunursam uyanir diye korkuyorum

Evet birde o var sütümüz nasıl etkileniyor acaba .. Aynı şelilde bende zetin salata ve kıvırcık yedim :) bu sabah helvada yiyim bari hala kahvaltı yapmadım en azından helva süt yapıyor :) ıkınma işi bizdede bir hafta falan oldu sanırım var ama bu sabahta aynı şekil uyandı karnına masaj yaparak ayaklarını karnına çekerek yaptırdım yine ne güzel kendi yapıyordu ne oldu bende anlamadım

Ise baslayan anneler 3 saat icin 150 ml mi birakcaz? Ben persembe haric bos derslerimde gelcem hep aslinda ama yine benim kizin sagi solu belli olmaz. Birakmam lazim.
bana doktorum oyle soyledi ben gece sagiyorum daha cok doluyor uyuyunca diye ama her zaman cikmiyor 150 dun gece 80 cc çıkti mesala sabah kalktim bi 70 daha sagdim gunde 300 hem emzirip hem cikarmi bilmiyorum pazatesi ise baslicam puff

benimki normal dururken almaz emzik geri atar ağlarken de almiyor sallarken agzina veriyorum anca oyle yada uyancak gibi diyelim hemen veriyorum agzina devam ediyor uyumaya bi süre sonra dusuruyo geri vermiyorum uyuduysa

Benimkide 2 gune bazen 3 gunde bir kaka yapiyor cis olayimizda normal

Canım yazını görmüşken hemen yazayım tahin helvası yiyeceksen eğer internetten bir bak istersen tahin alerjen bir besin diye biliyorum eğer alerji şüpheniz varsa tüketme istersen

Dayanamadim yumurta da yedim peynir de bu sabah

Benim beboşun aksam uykusunda neden yarim saat uyuyup.geri uyandigini anladim.
Günicinde yarim saatlik uykulari var.mesela saat 11 de.
2 de.
Akşam 6 da.
8 bucuk gibi huysuzluk yapiyordu bikac gündür.bende emziriyordum.9 da uyuyordu.9 bucukta uyaniyordu.gözleei aciliyordu.yeniden uyutacagim zaman bas bas bağiiriyordu.
Megerse 9 daki de yarim saatlik ara uykuymus.biraz oyalanip 11 gibi yatmak istiyormus.
Biz uyutmaya calisinca da agliyormus.dun gece farkettim bunu.

Geçmiyor bir turlu canım ben pişik diye düşünmüştüm ama buna bile alerji belirtisi diyor kendim diyet falanda yapmiyorum sadece mama alıyor daha geçen gün Dr gittik bir sonuç alamadım

Benimkinin boynuda pişik oldu bu şekilde.. mustela pişik kremi sürdüm gündüz bol bol.. sonrada bikaç saat sonra yıkadım güzelce.. orasını da elimle iyice ovaladım.. baya geçti.

Memeden çikarinca yatağa yatirip emziği veriyorum dalana kadar çekiyor..eğer dalmadan ağzindan düşerse veriyorum ama dalipta düserse alip kenara koyuyorum.. biraz zaman geçip hafif uyanir gibi olursa vermiyorum daliyor emziksiz.. ama gözü baya bi ayılmış gibi açilirsa hemen veriyorum emziği..

Uykusu gelince emziği veriyorum..iyice dalana kadar emiyor. Sonra emzik düşüyor zaten. Gece de bazen çıkarmayı deniyorum. Bazen vermiyor ama :))

Benimde içime sokasım geliyor o kadar tatlı dönemlerindeler ki. Gırtlaktan haggıııı diye bağırıyor bizim kızın agusu bu sanırım konuşuyor söyleniyor kurban olduğum hep mutlu olsun sağlıklı olsunlar tüm bebekler inşallah.
cok fenalar gerçekten yanina uzanıyorum gulusuyoruz bide otobüs kamyon taksi jipp bibipp yapiyorum burnuna kahkaha atiyo bide pazara gidelim sarkisini cok seviyo soyluyorum agliyosa bile gulmeye basliyo
Bizimki de arı vız vız şarkısına bayılıyor ağlıyorken söylediğimde susup gülüyor şaka gibi :)
Atak dönemi olabilir mi?
Ayy maşallah ne kadar güzel hep böyle kalır umarım. Darısı bizlerin başına inşallah
Kafayi çevirip tv izleme çabalarına ne diyorsunuz :))
O tv görüş alanına girmesin sakın. Kafasını nasıl tvye çevireceğini şaşırıyor resmen. Çok zorlanıyorum tvden sakınırken illa denk geliyor bakıyor ama eşim kayınvalidem falan izliyor yoksa salondan kaldırırdım direk.
Bende teklilerden bi kaç kutu bitirdim ama hasta olunca yetişmiyor onlar günde defalarca temizlediğim oldu. Hasta değilse burnu da açıksa yapmıyorum ben canım 2 günde 1 yetiyor tıkanıklığına göre.
Bu şekilde esimde bugun bioderma atoderm alacak Dr soyledi bakalim
Kızımında bi kaç kere böyle oldu banyodan sonra iyice kurulamadığıma yordum hep. Kat kısımları oluyor genelde boynunda bu kadar kırmızı olursa lansinoh kremden sürüyorum arada hava almasını sağlıyorum ıslanmışsa kuruluyorum geçiyor daha kötü olmadan.
Dün doktora sordum bunu. 2-3 saatte 1 80 ila 100 arası içebilir bebeğe bağlı dedi. Tam 3 aylık kızım. Sanırım bebek belirleyecek ne zaman ne kadar içeceğini bende günlük sağıp bırakacağım tek öğün yarım gün çıkmayı düşünüyorum ilk başta.

Ben hâlâ 2-3 saatte bir bez değiştiriyorum. En fazla iki tane kakasız bez çıkar, sık sık kaka yapmaya devam ediyor. Bebeğiniz çişli beze bol kaka yapıyorsa taşması normal. Her bezin bir kapasitesi var. Çiş doluysa kakayı emmez bez, taşırır

Kızım uyku saati gelince kucakta huysuzluk yapıyor. Saate bakıyorum uykusu gelmiş diyorum. Yine de bezi kirli mi diye kontrol ediyorum. Altı temiz ve karnı toksa uyku mızmızlanması diyorum. Yatırıp emziği veriyorum. Homurdana söylene kafasını çevirip yavaşça uykuya dalıyor maşallah ❤
Bazen uykusu olsa da karnı açsa yatmıyor, kafayı kaldırıyor. O zaman mecburen memede uyuyor, sonra yerine yatırıyorum. Bizim evde uyku açısından en büyük dert abisinin gürültüsü. Yoksa uykuyu seviyoruz :)) tv açık etkilenmiyor ama oğlum aniden konuşunca, biraz da yüksek desibelden konuşur :)) kızım anında uyanıyor

Ben de sadece uyku için veriyorum. Ağzından düşerse ve görürsem alıyorum ama gece üstüne yatıyor bazen. Komple yumuşak silikon olduğu için rahatsız etmiyor kızımı

Sadece sapka oluyor canim ama kanguruda ya yuzu bana dönük kesiyor sogugu ya da ruzgari.Sadece kucagimdaysa yine bana dönük tutuyorum disarda.

Ohh masallah Allah yardimcisi olsun :)
Bizimde bi arkadasimiz ilki tedavi ile olunca hic olur diye dusunmemis.3.ayda kaldi senesine 2.yi dogurdu :) ustelik ilki tedavi surekli yatma ve sezaryendi.Ikinci bol gezmeli ve normal dogum oldu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…