2018 Ekim Anneleri

Tadı değişmesede süresi geçmiş olacaktı 3 ay mış benimkiler çöp oldu malesef
Yaa yazık olmuş çok yoktu inşallah
Evet tadi kotu. Isittigimi ilinmis mi diye elime dokup yalamistim. Butun gun midem bulandi. Ama bizim kiz iciyor. Hic de bir sey olmadi.
Iyi ki biriktirmisim cunku artik hem o kadar sut cikmiyor hem ben sagmaya mecal bulamiyorum.
Keşke koysaydım o zaman. Bi kere koydum onu verdiğimde içmedi tadının değiştiğini duyunca da koymadım ziyan olmasın birde diye. Keşke koysaymışım biraz. Şimdi sürekli yetecek kadar çıkartmaya çalışacağım.
Ben de ne guzelmis tirnaklari dedim. Eskiden ojesiz cikmazdim. Hey gidi...
Hamile kalmadan önce sürekli ojeli gezerdim neredeyse. Şimdi cadı gibi ellerim var en son ne zaman manikür yaptım hatırlamıyorum bile
Ocak ayının başında çocuk doktorumuza gitmiştim şimdiden buzluğa sütünü at kenarda olsun hiçbirşey olmaz dedi. Bende baya süt oldu. Dışarı çıkınca anneanne/babaanne veriyor o sütlerden
İnşallah bu saatten sonra biriktirebilirim ek gıda zamanı yoğurt için kullanırım artık.

Ahahah çaktırmasaymış bari öğrencilerin diline düşmek ayrı bi olay :)

Doğduğundan beri sleepy kullanıyorum memnunum

Beni de aynı şekilde korkutuyor ama hevesleniyorum da. Anlamadığım çok şey var mesela 2-3 öğün verecek miyiz yoksa sadece günde 1 kere

Simdiden bircok kaynak okuyup mantigini anlamaya calis.Mevsim meyve sebzelerini kafanda oturt o zamankileri mesela.
Notlar al.İşin cok kolaylasir

Sütü ne zaman sağıyorsunuz hanımlar? En verimli sabah çıkar diye düşündüm gece tek meme emziriyorum sabaha bi meme bayağı dolu oluyor. Başka var mıdır böyle verimli saat? Birde ayrı sağdıklarınızı birleştiriyor musunuz? Bi kere 30 bi kere 40 çıksa birleştirip 70 olarak saklayabilir miyim?

Simdiden bircok kaynak okuyup mantigini anlamaya calis.Mevsim meyve sebzelerini kafanda oturt o zamankileri mesela.
Notlar al.İşin cok kolaylasir
Bi küçük defter edinmeyi düşünüyorum bunun için. Hem küste yaparım hem sevdiği tarifleri yazarım. Ama tadımlar bitene kadarki öğün olayı kafamı karıştırmıyor değil. Yavaştan başlayayım araştırmaya o zaman :)

Mantıken şöyle değil mi mesela 3 sebze tadımı yaptık 9 günde bi sıkıntı yok. 10. gün 4. sebzeyi ya da meyveyi tadarken aynı zamanda önceki 3 sebzeden çorba yapıp verebilirim gibi.

Ben gece sagiyorum bazen uyanmayacaksa.
4 saat gecmis oluyor mesela o gogsu sagiyorum.Tek meme gidiyorum ya ona gore duzenimiz.

Ayri sagip birlestieebilirsin.
Mesela 30 sagdin onu dolaba koydun.
Sonra 40 sagdin onu da dolaba koydun.
Ikisinin sicakliklari ayni olunca yani soguduktan sonra birlestirmelisin sadece.En son buzluga atabilirsin vermeyeceksen

Tabi tabii ekleyerek ilerleyebilirsin.Mesela hep ustune eklemek yerine onceden verdigin 2 sebzeye baska bi yeni sebze ekleyebilirsin.Cesit bunlar hep zaman gectikce.
Zamanla kasik sayisi arttiracaksin.
Mesela yogurdu ekleyeceksin.
Ya da sebzeye zeytinyagi ekleyeceksin.
Ama mesela diyelim oglen öğünü yogurt ustune emzireceksin.Yani tam öğün mesela yogurt yedi tmm denmez sadece yogurt yiyip durmalari bayaa zaman sonra oluyor ancak.Yani aslolan anne sutu ya da mama.Cunku sut ihtiyaclari onemli.

Hem sevdikleri sevmedikleri diye de not alirsin.
Hic gerilmedem sikinti yapmadan ilerlemek gerek.Kabullenmek ek gidadada sart :) bazii seyler sevmeyecek ya da baska halini sevip yiyecek.Bunlar hep olabilecek seyler.Zorlamamak,dikkatini baska seye cekmemek,farkindaligini saglamak,anneden giden hisleri caresizlige donusturmemek onemli :)
Mutfaklar dile gelecek

Hazır ek gıda lafı geçmişken Çalışan annelerimiz ek gıda konusunda bebeğinize bakana mi hazırlatacaksınız Yoksa işe gitmeden mi hazırlarım bırakacaksınız. Ek gıda konusu benimde kafamı karıştırıyor kaç öğün vericez çok heyecanlıyım

ben gece 5 gibi sagiyorum bi memeyi emzirip digerini sağıyorum Yarim yarim olursada buzdolabinin normal gozunde bekletip ikiside soguyunca posetliyorum

ben isteyken anneme kalicak o is gibi doktorun onerileriyle ileleriz bide bu cocuk ac diye bi kitap varmis onu almayı düşünüyorum. Yapıp bırakmak olurmu bilmem taze taze yesinler yaa

ben isteyken anneme kalicak o is gibi doktorun onerileriyle ileleriz bide bu cocuk ac diye bi kitap varmis onu almayı düşünüyorum. Yapıp bırakmak olurmu bilmem taze taze yesinler yaa

Ben başta hazırlarım diye düşündüm ama vazgeçtim taze yesin kızçem.Birer hafta Anneanne/babaanne bakacak bizde. O kitaba bende bakayım.

Bu arada bazi bebekler o tadi sevmedikleri icin icmiyormus gercekten.

Ben oğlumda ek gıda konusunda çok acemi kalmıştım. O yemedikçe pes edip kavanoz mama verdim, alternatif üretmekte yetersiz kaldım. Kavanoz mananın bana tek artısı şu oldu, oğlum nerdeyse her meyveyi yer. Çoğunlukla ısırarak yer, bazen de kesmemi ister. Taze fasulye ve domates püresi de sevmişti ama şimdi ikisini de yemiyor maalesef. Kısacası oğlum sulu yemek yemiyor. Karışık tahıllı kaşık maması vermeye çok heves ettim ama onu da yememişti. Çorbaları zaten yediremedim. Şu an o kadar kısıtlı bir menümüz var ki, tek tesellim meyve yiyor olması. Kızım ek gıdaya geçince senden yine tavsiyeler isteriz başkan :) sen bu işi çözmüşsün :)

Hem eğlenceli hem korkutucu bi süreç sanırım fazla beklentiye girmeden tadını çıkartmaya bakmak lazım. Bu dönemin çok önemli olduğunu düşünüyorum tüm hayatı boyunca oluşacak iştah/iştahsızlık durumunu ağız tadını falan etkileyecek güzel geçiririz umarım. Allahtan kayınvalidem çocuğu sıkıştırıp zorla yedirecek biri değil

Benim kız kesin direnecek besinlere önce hazırlıklı olmalıyım
Güzelce anlatacağım ve o gün ne yiyeceği nasıl yiyeceği belli olur ama taze hazırlanır sanırım. Çoğu zaman ben evdeyken veririm öğün zamanı önemli değil ise başlarda.
ben gece 5 gibi sagiyorum bi memeyi emzirip digerini sağıyorum Yarim yarim olursada buzdolabinin normal gozunde bekletip ikiside soguyunca posetliyorum
Bende şimdi sağıp bırakayım o zaman. İnşallah fazla fazla çıkartabilirim.
Bu arada bazi bebekler o tadi sevmedikleri icin icmiyormus gercekten.
Bi daha deneyeceğim. İçerse ne ala, yoğurt için biriktirmem gerekecek inşallah sıkıntı çıkartmaz kızım.

Kesinlikle ek gıda döneminde alıştığı tatlara göre şekilleniyor yemek zevki. Kolaylıklar diliyorum :)

bu kavanoz mamalarida ben merak ediyorum yazin kampa fln gidersek genelde elektrik olmuyo kavanoz mama yese 2 3 gun üstüne emerse o zaman emse sorun olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…