2018 Ekim Anneleri

7de çok erkenmiş ya yatılmazda. Bizim 9 ya da 10 oluyor uyusam mis gibi gelecek ama hep bir iş buluyorum kendime hiçbir iş yoksa tv izliyorum insan özlüyor kendiyle başbaşa kalmayı arada
onceden pazar sabahlari ekmek almaya kim gidecek diye atisirdik esimle.simdi her pazar ben gidiyorum buyuk bi hevesle.bebeksiz dolasmayi ozluyorum.el kol serbest kafa rahat :) iyi oluyo bi 20 dk sabah temiz havada yuruyus.

bazen erken mi aldim bu sorumlulugu, daha cok kendime vakit ayirsam daha mi iyi olurdu diye aklima dusuyor (25 yasinda evlenip 27 yasinda anne oldum) cok kisisel bir konu tabi.ne bileyim iste ozluyorum kafama estiginde cikip istedigimi yapmayi :)

bazen erken mi aldim bu sorumlulugu, daha cok kendime vakit ayirsam daha mi iyi olurdu diye aklima dusuyor (25 yasinda evlenip 27 yasinda anne oldum) cok kisisel bir konu tabi.ne bileyim iste ozluyorum kafama estiginde cikip istedigimi yapmayi :)
Ben zaten evime aşığım işten çıkınca hiç enerjisi olan bir tip değildim evimde eşimle kahvemi yapıp sohbet edicem çok büyük zevk bana :) ama ben bile daralıyorum artık evde gezmeyi sevenler çatlıyordur çok zor :) ama çok masumlar yaaa öyle karşıma oturtunca gülümsüyor ya aman diyorum böyle böyle zaman geçecek saflar daha yorduklarını bile bilmiyorlar melekler değer onlara gezeceğimiz çağada gelecekler bu defada ahh evim dicez :)

Evde durmayan bir ben varım galiba çocuk yokkende gezerdik ama herkes çocuk yokken gez olunca gezemezsin falan derdi olmadığını bile bile üstüme gelir gibi Allaha şükür nasip etti her hafta çıkıyoruz bazen eşim işten gelince bile çıkıyoruz hafta sonunu beklemiyoruz kızımında gezmeye hakkı var sonuçta :))))

38 de anne oldum..iyi ki de bu yasta. Çünkü yurtiçi-yurtdışı gezme merakım vardı. Bunları yaptım. Hani derler ya içimde kalmadı. Belki erken yaşta anne olsam gezemedim vs tarzi bi durumum olurdu. Belki. Tam da bilemeyecegim. Yasamadan yorum yapmak afaki..sizin de kısmetiniz de ne güzel genç yaşta anne olmak varmis.. onunla hayatı beraber daha çok yaşarsınız. Gezersiniz. Hem de daha enerjik :)) Mesela ben cok cabuk yoruluyurum artik yasla beraber. Benimki hep kucak istiyor ya, bazen diyorum. "Ama senin annen yaşlı" :)))

Son düzenleme:
onceden pazar sabahlari ekmek almaya kim gidecek diye atisirdik esimle.simdi her pazar ben gidiyorum buyuk bi hevesle.bebeksiz dolasmayi ozluyorum.el kol serbest kafa rahat :) iyi oluyo bi 20 dk sabah temiz havada yuruyus.
Bizde de önce ben gitmeye hevesleniyorum
Sonra yorgunum, sen git diyorum...

Zaten sürekli evde olmanın lohusa depresyonuna girilmesinde etkisi var. Sürekli evde durmak ruh sağlığı için iyi değil. Ama şartlar vs uygun olmayabilir bazen.

Ben de senin gibi 38 de anne oldum :) Güzel bir rüya görünce uyanırsın da Offf rüya mıymış dersin ya ben de bazen rüyaymış da uyanacakmışım diye korkuyorum.Evet ilk ay çok gözüm korkmuştu,susmuyordu hep memede,süt birikmeye kalmadan bi daha bi daha..tek başımaydım gündüzleri ve çok zorlanıyordum,cidden gözüm korkmuştu hep mi böyle olacak diye ama yok çok şükür büyüdükçe ve Tecrübe Kazandıkça biraz biraz kolaylaşıyor.Şimdiden özledim o ilk hallerini.Böyle böyle büyüyecekler inşallah.Hamileliği hele hele çok özledim heyecanla onu görmeye gittiğim günler :)
İyi ki varlar.Ben vaktinde sağlıkla aldım kucağıma çok şükürAllah herkese nasip etsin aratmasın :)
Bu arada bu grup bana çok şey kattı iyi ki var burası

Evime yakın bir tüp bebek merkezi var. Önünden her geçtiğimde bir umutla gelenlere de nasip olsun diye dua ediyorum. Eşim diyor ki. "Onunden gecerken merkezin, Acaba yine dua edecek mi diyorum, hemen ediyorsun duanı" diyor :)))

Amin diyorum ben de :) tanıdıklarım Arasında kaç senedir bekleyenler var.Onlara her gün dua ediyorum Hamilrlikten beri nihayet biri kabul oldu,gelinimiz :))) bu sabah aldım haberini kendim gibi sevindim çok güzel duygular

Gündüz uyuduğu için gece uykusu bölünüyor bebişin :)

Zaten sürekli evde olmanın lohusa depresyonuna girilmesinde etkisi var. Sürekli evde durmak ruh sağlığı için iyi değil. Ama şartlar vs uygun olmayabilir bazen.
Ben durmadığım halde girdim ve hala çıkamadım çok takık bir insan oldum sanırım eşimin ailesinden kaynaklı çok değişik insanlar insanj delirtip aaa deli mi ne derler

Ya da bu yüzden hiç evde durmak istemiyorum yinede eşimden Allah razı olsun halimi anlayıp şartları zorluyor bir türlü toparlayamadım inşallah çok uzamadan toparlarım

Donem olarak erken gibi. Ben daha almadım
Bize de ablamdan kaldi.bende almadim.
Sadece bugün pillerini takıp kurdum.

Bazı doktorlar 4. Ayda oturma egzersizi vs diyormuş.. denemelere başladınız mı?
Ben başliyorum.günde bikac kez ama bikac saniye.esim görünce hemen kıziyor.
Ama ben otururken bebek de kucagimda oturuyor zaten.yatay durmuyor artik.kücuk degilki.

Aynen ev işi nankör yap yap bitmiyor maalesef. Kangurum var çıkıyorum artık kanguruda uyuyor kuzum
Ne güzel cik canim gez.benim yerime de..

Benim ablamin da oğlu tek cocuk.öyle olunca baya bi oyuncak aldilar.aktivite masasi filan cok pahali.
200 tane filan da araba kamyon kepce hertürlü oyuncak var.benimkide oğlan.isimize yarar:)

Bende 25 yasinda evlendim.29 yasinda anne oldum.planliydi.3 sene cocuk yapmicam evliligimin evin tadini cıkaracam dedim.
Bu sene eve hapisim.aslinda burasi istanbul olsa yine kafama eseni yapar gezerim.bebek.engel değil.yeterki sağlikli olsun oğluşla gezmek daha güzel olur.

Ben mesela evde çatliyorum
Ama diğer yazdiklarina harfiyen katiliyorum.çok tatli bu bıdiklar.günde 100 defa öpüyorum.altini acarken ayaklarini baldirlarini öpüp kokluyorum.

Bi ben gezmiyorum canim.hiç.
3 kere sağlik ocagina.4 kere hastaneye gittim cocuk doğduktan sonra.1 kere de tek basima yakindaki bi markete gittim.o kadar.
Öyle dusünme canim.yaşla ilgisi yok.mesela benim yasim.29 ama kilom fazla.bende cabuk yoruluyorum.bel düzlesmem var
Tutulup duruyorum.sen zayifsin benden daha atiksin.
Gündüz uyuduğu için gece uykusu bölünüyor bebişin :)
Ondan mi acaba.benimki gündüzleri uyumuyir artik.günde 2 kere 2 saat uyusun
Gecede 9 da yatsin.sabah 10 da kalksin istiyorum.hayal işte:)

Ben buralardayım cnm ama eskis kadar sık giremiyorum bu sıralar.Kayınvaliden plansız beklenmeyen bir şekilde 10.lohusa günümden beri bizde ve 9 ay kadar kalacak.Bununla beraber bebişe süt yetiştiremiyorum onun sıkıntısı var üstümde ve bi de 3.sınıfa giden oğlum var malum okul falan derken yetişemiyorum sanırım.(bir de hala kitap okumaya çalışıyorum :))

Aparatı çıkarınca bacakları çok ayrılmış gibi geldi bana .. ya ben bu kanguru işini çözemedim bi :)

Ayrik durmasi degilde M seklinde durmasi onemli.Anne karni gb dusun canim.Ya da yuzustu yattiklarinda bacaklar dumduz durmaz mesela.Yana kivrik:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…