onceden pazar sabahlari ekmek almaya kim gidecek diye atisirdik esimle.simdi her pazar ben gidiyorum buyuk bi hevesle.bebeksiz dolasmayi ozluyorum.el kol serbest kafa rahat :) iyi oluyo bi 20 dk sabah temiz havada yuruyus.7de çok erkenmiş ya yatılmazda. Bizim 9 ya da 10 oluyor uyusam mis gibi gelecek ama hep bir iş buluyorum kendime hiçbir iş yoksa tv izliyorum insan özlüyor kendiyle başbaşa kalmayı arada
Ben zaten evime aşığım işten çıkınca hiç enerjisi olan bir tip değildim evimde eşimle kahvemi yapıp sohbet edicem çok büyük zevk bana :) ama ben bile daralıyorum artık evde gezmeyi sevenler çatlıyordur çok zor :) ama çok masumlar yaaa öyle karşıma oturtunca gülümsüyor ya aman diyorum böyle böyle zaman geçecek saflar daha yorduklarını bile bilmiyorlar melekler değer onlara gezeceğimiz çağada gelecekler bu defada ahh evim dicez :)bazen erken mi aldim bu sorumlulugu, daha cok kendime vakit ayirsam daha mi iyi olurdu diye aklima dusuyor (25 yasinda evlenip 27 yasinda anne oldum) cok kisisel bir konu tabi.ne bileyim iste ozluyorum kafama estiginde cikip istedigimi yapmayi :)
38 de anne oldum..iyi ki de bu yasta. Çünkü yurtiçi-yurtdışı gezme merakım vardı. Bunları yaptım. Hani derler ya içimde kalmadı. Belki erken yaşta anne olsam gezemedim vs tarzi bi durumum olurdu. Belki. Tam da bilemeyecegim. Yasamadan yorum yapmak afaki..sizin de kısmetiniz de ne güzel genç yaşta anne olmak varmis.. onunla hayatı beraber daha çok yaşarsınız. Gezersiniz. Hem de daha enerjik :)) Mesela ben cok cabuk yoruluyurum artik yasla beraber. Benimki hep kucak istiyor ya, bazen diyorum. "Ama senin annen yaşlı" :)))bazen erken mi aldim bu sorumlulugu, daha cok kendime vakit ayirsam daha mi iyi olurdu diye aklima dusuyor (25 yasinda evlenip 27 yasinda anne oldum) cok kisisel bir konu tabi.ne bileyim iste ozluyorum kafama estiginde cikip istedigimi yapmayi :)
Bizde de önce ben gitmeye hevesleniyorumonceden pazar sabahlari ekmek almaya kim gidecek diye atisirdik esimle.simdi her pazar ben gidiyorum buyuk bi hevesle.bebeksiz dolasmayi ozluyorum.el kol serbest kafa rahat :) iyi oluyo bi 20 dk sabah temiz havada yuruyus.
Zaten sürekli evde olmanın lohusa depresyonuna girilmesinde etkisi var. Sürekli evde durmak ruh sağlığı için iyi değil. Ama şartlar vs uygun olmayabilir bazen.Evde durmayan bir ben varım galiba çocuk yokkende gezerdik ama herkes çocuk yokken gez olunca gezemezsin falan derdi olmadığını bile bile üstüme gelir gibi Allaha şükür nasip etti her hafta çıkıyoruz bazen eşim işten gelince bile çıkıyoruz hafta sonunu beklemiyoruz kızımında gezmeye hakkı var sonuçta :))))
Ben de senin gibi 38 de anne oldum :) Güzel bir rüya görünce uyanırsın da Offf rüya mıymış dersin ya ben de bazen rüyaymış da uyanacakmışım diye korkuyorum.Evet ilk ay çok gözüm korkmuştu,susmuyordu hep memede,süt birikmeye kalmadan bi daha bi daha..tek başımaydım gündüzleri ve çok zorlanıyordum,cidden gözüm korkmuştu hep mi böyle olacak diye ama yok çok şükür büyüdükçe ve Tecrübe Kazandıkça biraz biraz kolaylaşıyor.Şimdiden özledim o ilk hallerini.Böyle böyle büyüyecekler inşallah.Hamileliği hele hele çok özledim heyecanla onu görmeye gittiğim günler :)38 de anne oldum..iyi ki de bu yasta. Çünkü yurtiçi-yurtdışı gezme merakım vardı. Bunları yaptım. Hani derler ya içimde kalmadı. Belki erken yaşta anne olsam gezemedim vs tarzi bi durumum olurdu. Belki. Tam de bilemeyecegim. Yasamadan yorum yapmak afaki..sizin de kısmetiniz de ne güzel genç yaşta anne olmakmış.. onunla hayatı beraber daha çok yaşarsınız. Gezersiniz. Hem de daha enerjik :)) Mesela ben cok cabuk yoruluyurum artik yasla beraber. Benimki hep kucak istiyor ya, bazen diyorum. "Ama senin annen yaşlı" :)))
Havalar güzelleşince Optimum iyi olur diyorduk :)Aaa geriye donuk simdi okuyorum bende İzmirdeyim unutmayin benide :)
Evime yakın bir tüp bebek merkezi var. Önünden her geçtiğimde bir umutla gelenlere de nasip olsun diye dua ediyorum. Eşim diyor ki. "Onunden gecerken merkezin, Acaba yine dua edecek mi diyorum, hemen ediyorsun duanı" diyor :)))Ben de senin gibi 38 de anne oldum :) Güzel bir rüya görünce uyanırsın da Offf rüya mıymış dersin ya ben de bazen rüyaymış da uyanacakmışım diye korkuyorum.Evet ilk ay çok gözüm korkmuştu,susmuyordu hep memede,süt birikmeye kalmadan bi daha bi daha..tek başımaydım gündüzleri ve çok zorlanıyordum,cidden gözüm korkmuştu hep mi böyle olacak diye ama yok çok şükür büyüdükçe ve Tecrübe Kazandıkça biraz biraz kolaylaşıyor.Şimdiden özledim o ilk hallerini.Böyle böyle büyüyecekler inşallah.Hamileliği hele hele çok özledim heyecanla onu görmeye gittiğim günler :)
İyi ki varlar.Ben vaktinde sağlıkla aldım kucağıma çok şükürAllah herkese nasip etsin aratmasın :)
Bu arada bu grup bana çok şey kattı iyi ki var burası
Amin diyorum ben de :) tanıdıklarım Arasında kaç senedir bekleyenler var.Onlara her gün dua ediyorum Hamilrlikten beri nihayet biri kabul oldu,gelinimiz :))) bu sabah aldım haberini kendim gibi sevindim çok güzel duygularEvime yakın bir tüp bebek merkezi var. Önünden her geçtiğimde bir umutla gelenlere de nasip olsun diye dua ediyorum. Eşim diyor ki. "Onunden gecerken merkezin, Acaba yine dua edecek mi diyorum, hemen ediyorsun duanı" diyor :)))
Gündüz uyuduğu için gece uykusu bölünüyor bebişin :)bizimki bir ay boyunca her gece 7-8 saat deliksiz uyudu ben de cok rahat etmistim.ne kolaymis boyle bebek bakmak demistim kendi kendimesonra gece bir kere kalkmaya basladi.simdi iki kere kalkiyor.her yatisi 4-5 saat suruyor en fazla.dediginiz gibi daha cok degisecek sanirim :/
Ben durmadığım halde girdim ve hala çıkamadım çok takık bir insan oldum sanırım eşimin ailesinden kaynaklı çok değişik insanlar insanj delirtip aaa deli mi ne derlerZaten sürekli evde olmanın lohusa depresyonuna girilmesinde etkisi var. Sürekli evde durmak ruh sağlığı için iyi değil. Ama şartlar vs uygun olmayabilir bazen.
Ya da bu yüzden hiç evde durmak istemiyorum yinede eşimden Allah razı olsun halimi anlayıp şartları zorluyor bir türlü toparlayamadım inşallah çok uzamadan toparlarımZaten sürekli evde olmanın lohusa depresyonuna girilmesinde etkisi var. Sürekli evde durmak ruh sağlığı için iyi değil. Ama şartlar vs uygun olmayabilir bazen.
Bize de ablamdan kaldi.bende almadim.Donem olarak erken gibi. Ben daha almadım
Ben başliyorum.günde bikac kez ama bikac saniye.esim görünce hemen kıziyor.Bazı doktorlar 4. Ayda oturma egzersizi vs diyormuş.. denemelere başladınız mı?
Ne güzel cik canim gez.benim yerime de..Aynen ev işi nankör yap yap bitmiyor maalesef. Kangurum var çıkıyorum artık kanguruda uyuyor kuzum
Benim ablamin da oğlu tek cocuk.öyle olunca baya bi oyuncak aldilar.aktivite masasi filan cok pahali.700 iyiymiş valla :) biz hiç oyuncağa para vermiyoruz herşeyi yeğenimizden kaldı bu paraları hesap ettikçe seviniyorum :) tek çocuktu o kullandı hemde sapasağlam bizim oldu :) çok pahalılar ya minicik çıngıraklar bile servet oyuncak işi. arada zevkine alıyorum ben sadece sağolsun bizimkiler sağlam para dökmüş bana yaradı
Bende 25 yasinda evlendim.29 yasinda anne oldum.planliydi.3 sene cocuk yapmicam evliligimin evin tadini cıkaracam dedim.bazen erken mi aldim bu sorumlulugu, daha cok kendime vakit ayirsam daha mi iyi olurdu diye aklima dusuyor (25 yasinda evlenip 27 yasinda anne oldum) cok kisisel bir konu tabi.ne bileyim iste ozluyorum kafama estiginde cikip istedigimi yapmayi :)
Ben mesela evde çatliyorumBen zaten evime aşığım işten çıkınca hiç enerjisi olan bir tip değildim evimde eşimle kahvemi yapıp sohbet edicem çok büyük zevk bana :) ama ben bile daralıyorum artık evde gezmeyi sevenler çatlıyordur çok zor :) ama çok masumlar yaaa öyle karşıma oturtunca gülümsüyor ya aman diyorum böyle böyle zaman geçecek saflar daha yorduklarını bile bilmiyorlar melekler değer onlara gezeceğimiz çağada gelecekler bu defada ahh evim dicez :)
Bi ben gezmiyorum canim.hiç.Evde durmayan bir ben varım galiba çocuk yokkende gezerdik ama herkes çocuk yokken gez olunca gezemezsin falan derdi olmadığını bile bile üstüme gelir gibi Allaha şükür nasip etti her hafta çıkıyoruz bazen eşim işten gelince bile çıkıyoruz hafta sonunu beklemiyoruz kızımında gezmeye hakkı var sonuçta :))))
Öyle dusünme canim.yaşla ilgisi yok.mesela benim yasim.29 ama kilom fazla.bende cabuk yoruluyorum.bel düzlesmem var38 de anne oldum..iyi ki de bu yasta. Çünkü yurtiçi-yurtdışı gezme merakım vardı. Bunları yaptım. Hani derler ya içimde kalmadı. Belki erken yaşta anne olsam gezemedim vs tarzi bi durumum olurdu. Belki. Tam da bilemeyecegim. Yasamadan yorum yapmak afaki..sizin de kısmetiniz de ne güzel genç yaşta anne olmak varmis.. onunla hayatı beraber daha çok yaşarsınız. Gezersiniz. Hem de daha enerjik :)) Mesela ben cok cabuk yoruluyurum artik yasla beraber. Benimki hep kucak istiyor ya, bazen diyorum. "Ama senin annen yaşlı" :)))
Ondan mi acaba.benimki gündüzleri uyumuyir artik.günde 2 kere 2 saat uyusunGündüz uyuduğu için gece uykusu bölünüyor bebişin :)
Oturma egzersizi derken bildiğimiz oturtma değilse bilmiyorum :) eğer o ise ben hep karşıma oturtuyorum sohbet ediyorum gözgöze inanılmaz eğleniyorBazı doktorlar 4. Ayda oturma egzersizi vs diyormuş.. denemelere başladınız mı?
Ben buralardayım cnm ama eskis kadar sık giremiyorum bu sıralar.Kayınvaliden plansız beklenmeyen bir şekilde 10.lohusa günümden beri bizde ve 9 ay kadar kalacak.Bununla beraber bebişe süt yetiştiremiyorum onun sıkıntısı var üstümde ve bi de 3.sınıfa giden oğlum var malum okul falan derken yetişemiyorum sanırım.(bir de hala kitap okumaya çalışıyorum :))Selam kızlar :)
Kanguru hakkında konuşulmuş.2 kez Kanguruyla çıktım iyiydi.Arabayla tek çıkmaya üşeniyorum rampa olan yer olmayan yerler oluyor rahat edemiyorum tek ama Kanguruyla çıkıyorum.İyi oldu.4 aylık Olmasını bekliyordum dün 4 ayımız bitti çok şükür :)
Bu arada merak ettiklerim özlediklerim var neredeler acaba ?
@zafergul @suzansu @SaskinAnne J justsmilee @yalansindunya @limonlutarcinlikek @pembeseccade @Prmm @Atape ve nicki aklıma gelmeyen dahası :)
Aparatı çıkarınca bacakları çok ayrılmış gibi geldi bana .. ya ben bu kanguru işini çözemedim bi :)
Yas ilerleyince de kısa saç daha genç gösteriyor:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?