2018 Ekim Anneleri

hangi mamayı verdi canim

ay kiyamam kusmuklu salyali şuan ustunden cikanlar yerim yaa

biz bugun kahvaltı ya gittik ustume bi sal attım oturdugum yerde emzirdim gitti

Canım ek qıdaya geçişi farklı şekilde düşünüyor olabilirsin öğünlerini direkt o besinle yapmak gibi ama zaten bahsettiğin iekilde geçiliyor 6. Ayda da kaşığın ucuyla ve zamanla artıyor belki birkaç ayı buluyor meyveler sebzeler falan tadalım derken. Bence kilo alma problemi falan yoksa 5.5-6. Ayı bekleyebilirsin kilo almakta zorlanan bazı bebekler dr önerisiyle başlasa da onun harici durumlarda 6. Ay bekleniyor. Yani sonuçta acelemiz yok nasılsa bizim yediğimiz şeylerle tanışacak bebişler bırak biraz daha anne sütünün tadını çıkarsın ekstralara gerek kalmasın

Artik bayaa dikkatli bu konu
M seklinde oturabilmesine dikkat etmelisin.
Ergonomik kangurularda öne dönme yoktur.
Illa bi marka olmasada dikkat edebilecegin etkenler onemli
Ben Mamadus kullaniyorum
Tam Sipariş verecektim bu aklıma geldi, benim kız öne bakanda oturmayı sever cünkü hep öyle tutuyoruz. Ama anlayamadım bu kangurularda öne bakan var mı yok mu! Nasıl anlayacaz gidip bakmadan???

Tam Sipariş verecektim bu aklıma geldi, benim kız öne bakanda oturmayı sever cünkü hep öyle tutuyoruz. Ama anlayamadım bu kangurularda öne bakan var mı yok mu! Nasıl anlayacaz gidip bakmadan???

Bizde oyle tutuyoruz evde cok seviyor ama bu seni yaniltmasin.
Hem anneye hem bebege psikolojik ve fizyolojik anlamda uymayan birseymis.
Hem dogal oturus M pozisyonunu desteklemiyor,hem omurgaya baski olusuyor,hemde anneye istediginde donememe strese sebep olabiliyor.Ilk dusunulmesi gereken sebepleri yazdim.
En onemliside disardan gelecek herhangi zararli maddeye karai korunmasiz kalir.

Ergonomik kangurularin hicbiri dısa dönmez.Eger boyle his hoslanmaz/hoslanmadi dersen yan tasiyabilirsin :)

Her urunde vardir diye tahmin ediyorum deneme suresi.
Bizim aldigimizda bende sevmezse diye sormustum.14 gun deneme suresi vardi

Bizim burasida bayaa aciklik yesillik bi yerlesim alani :) cocukla cikmak bisikletle gezmek guzel oluyor.
Yakinimizda da yuruyus alanlari,bisiklet parkur alani vb yer fazla.Semt icin cocuklar adina seviniyorum :)
Daha bekarken bile bir yerleşim yerine baktığımda, çocuk yetiştirmeye elverişli mi diye incelerdim. Bizim burası tam da öyle bir yer. Çocuklar akşama kadar sokakta oyun oynuyor. Gölet zaten bizim için büyük bir nimet. Orman da işin balı kaymağı :) nineler torunları alıp gezdiriyor, kendileri de temiz hava alıyor :)) mahallenin kenarı boydan boya çamlık, yol boyunca da bisiklet yolu yapıldı, çocukları alıp giderim yazın :) aslında sepetli anne bisikleti lazım bana da :)

Dun yegenlerden biri sordu 2.cocuk daha rahat buyuyormus ne diyorsun diye :)
Dedim ki em basiti ilkinde aglayinca panik oluyorsun nesi var,biseyi mi var acaba,bitmeyen sorular,panik,stres.
Ikincide bebek bu aglar diye biliyorsun en azindan panik pek olmuyor dedim guldukk :)
Cidden aglama krizlerinde sakinligini ne kadar koruyorsak kâr.Buyudukcede böyle.
Aglamak her zaman sorun degil.
Cogu zaman insani yatistiran bisy.
Zaten yavas yavas anne bebek arasindaki sinyallerde guclendikce daha kolay oluyor.
Yaş araligi 2-8 yazsada Cocugunuza Kulak Verin adli kitapta bunu cok guzel anlatiyor hatta :)
Bazi kaliplarin oturmasi icin erkende okunabilir :)

pessinus 'a harfiyen katiliyorum :)

Zaten öğün gb oturana kadar bayaa zaman geciyor 6.ayda öğün gb olmus olsun diye sikinti yapmayada gerek yok.Basladiktan sonra hemen ögün kadar cogalsin demeyede gerek yok.
Yani 6.ayda tadimlar basliyor esasen.6 aylio oldu kucuk bi kase pure yesin demek yanlis olur.
Tabii dusununce insana tatli geliyor bu durumlar ama :)
Sen yine de doktoruna danismayi ihmal etme.Bebegini takip eden biri olarak fikirlerini almak iyi olacaktir

Valla annelere 3 tekerlekli bisikler lazim :))))))))))
Cocuklar esyalar yemekler derken :))))))
Saka bi yana gercekten yasanilan yer insan icin ne onemli aslinda.

Günaydın hanımlar,

Kızımı evde babannesi ile bıraktım işe gidiyorum. Gözyaşımı zor tutuyorum otobüste Uyandığında beni göremediğinde huzursuzlanmaz inşallah.

Allah yardimciniz olsuun❤
Kolayliklar versiiin.

Ne bileyim usül esas çok farklıdır ya hani işin içine giren bilir herşey mevzuat değildir gibi çünkü azıcık yüz verilse millet cozutur abartır diye en katıdan tutulur ya hep o yüzden kafam karışık:) 5de başlayın yavaştan diyen doktorlar var o yüzden kendi doktorumada sorcam evet bizim ilk çocuklar tabi kafalar sizden daha karışık :)

Son düzenleme:
Günaydın hanımlar,

Kızımı evde babannesi ile bıraktım işe gidiyorum. Gözyaşımı zor tutuyorum otobüste Uyandığında beni göremediğinde huzursuzlanmaz inşallah.
Ya allah sabır versin ben geçen misafirim vardı babaya 3 saat bırakıp çıktım nasıl özledim ücretisz aldım ben 1 yaşına kadar nasıl özlücem diye şimdiden düşünüyorum ama bebek o daha karnı doysun birisi azıcık onunla oynaşsın mutlu olur babaanneside gözü gibi bakar zaten üzülmemeye çalışın çok mutlu anne mutlu bebek :)

Çok süper anlatmışsın canım teşekkür ederiz. hepimiz bunu screenshot yaptık galiba alışverişimi senin soylediklerin ve e bebek indirimi takibiyle yapicam :)

Hic karismasin kafan ama gectiginizde de sen ne dersen o kivamina getie tabii herkesi :) en azindan ilk zamanlar icin.Bol bol konusarak anlat ki bilsinler
Esasen 2.de olsa herseyleri o kadar baska ki ek gida nasil gececek bende ilki kadar heyecanliyim :) tedirginim :)
Ama cok hassas olduklarini biliyorum.
İlkinde de 5 bucuk ayi gecmisti yani 6ya 10 gun kala fln gunde 1 kasık 1 kez, tatlarla baslamistim.Bu kezde oyle dusunuyorum.Doktorunda bi fikrini alacam tabi :)
Simdilik 4bucuk aylik ama hala o kadar kucuk ki gozumde.1 ay fln cok sey farkeder.Bu kadar kucukken zaten 1 hafta bile farkediyor gelisimlerinde buyuk olcude.

Herkesin secimi tabii bi yandanda :) Allah yardimcimiz olsun.Sevsinlerde insallah :)

Ama o erken baslasin cabuk alisir,daha cok sever vb fikirler yanlis.Aksine sogumasinada neden olabilir.Tamamen cocuk odakli.

Çok süper anlatmışsın canım teşekkür ederiz. hepimiz bunu screenshot yaptık galiba alışverişimi senin soylediklerin ve e bebek indirimi takibiyle yapicam :)

Buarada bu indirimler sadece ebebekte degil.Civil,Babymall,Mathercare vb cogu yerde Subat indirimleri olabiliyor :) bi bakın.
O zamanlarada gecelim birbirimize daha nice fikirler veririz yine :)

Bebeği kanguruyla çıkarırken nasıl giysiriyorsunuz üşümesin diye. Ya arabayla çıkarıyorum ama dönüşü işkence oluyor tekerleri çıkar yıka ( evdede bazen onda uyumak istiyor yatağı reddediyorda) ama kangurudada emin olamıyorum üst kısmı tamam ama bacakları üşürmü diye birde yenidoğan aparatı kullananlar ne kadar kullanıcaz onu kaç aya kadar

Burda arkadaslar yazmisti. 5 dk ugrasiyorum uyumazsa kaldiriyorum sonra uyutuyorum diye. En uykusunu yakaladigim zaman 18 dk. Daha erken uyuduguna hic rastlamadim.
Herhalde annemle babam beceriksiz beni uyutamiyorlar diye agliyorlar...

7 kilo yaziyor canim ama bacaklarini ayirip oturanildigi zamana kadar.
Ben astronot giydiriyorum soguk havalarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…