- 3 Ocak 2017
- 11.364
- 35.735
- 598
- 37
hangi mamayı verdi canimBizimde dün akşam kontrolumüz vardı. Kizim 100 gram almiş yine.. 4900 gram olmuş..ama boyu uzamiş. 61 cm olmus.. herseyi iyi bitek kilo almiyir dedi mama verdi artik.. bakalim baslicaz sever insallah.. rota 2. Dozu vurulmucak dedi.. alerjik oldugu icin.. ilki tetiklemis olabilir dedi.. menenjit asisini oldu.. kilo olayina iyice kafayi taktim.. tam 3 bucuk aylik oldu ama dogum kilosunun 2 kati bile olmadi henüz
ay kiyamam kusmuklu salyali şuan ustunden cikanlar yerim yaaBu stresin minige gecmesin o yuzden biraz daha sakin ol❤
Demesi kolay...tabii
Ama yine de elinden geldigince...
Allah sabrini verecektir
Yanina uzerinden cikan esyasini almayi unutma bence koku her zaman iyilestiricidir❤ :)
Istersen bebisinede bırak senin kokunu :)
biz bugun kahvaltı ya gittik ustume bi sal attım oturdugum yerde emzirdim gittiEvet biz 5.gün hastaneye nasıl gittiysek o günden beri çıkarıZ :) ilk zamanlar ağlayınca aşırı panik olur strese girerdim emzirme odasına gidene kadar hele emzirme odası yoksa gittiğim yerde iyice stres olurdum ben gerildikçe kızım daha çok ağlardı şuan daha rahat çıktıkça bir çözüm buldum :)
Canım ek qıdaya geçişi farklı şekilde düşünüyor olabilirsin öğünlerini direkt o besinle yapmak gibi ama zaten bahsettiğin iekilde geçiliyor 6. Ayda da kaşığın ucuyla ve zamanla artıyor belki birkaç ayı buluyor meyveler sebzeler falan tadalım derken. Bence kilo alma problemi falan yoksa 5.5-6. Ayı bekleyebilirsin kilo almakta zorlanan bazı bebekler dr önerisiyle başlasa da onun harici durumlarda 6. Ay bekleniyor. Yani sonuçta acelemiz yok nasılsa bizim yediğimiz şeylerle tanışacak bebişler bırak biraz daha anne sütünün tadını çıkarsın ekstralara gerek kalmasınYok canım ek gıda derken maksimum kaşığın ucuna yoğurt bandırıp denetmek gibi günde bir defa asla öğün gibi değil bende korkarım ona :) şimdi 6. Ayda hiç alışkın değilken direkt öğün gibi almasın die arada minicik tat denemeleri yapcam. Özel bi ek gıda hazırlamam o yüzden aklıma yoğurttan başka denetecek şeyde gelmiyor henüz ama o an mantıklı gelen şey olursa denetirim herhalde :)
Tam Sipariş verecektim bu aklıma geldi, benim kız öne bakanda oturmayı sever cünkü hep öyle tutuyoruz. Ama anlayamadım bu kangurularda öne bakan var mı yok mu! Nasıl anlayacaz gidip bakmadan???Artik bayaa dikkatli bu konu
M seklinde oturabilmesine dikkat etmelisin.
Ergonomik kangurularda öne dönme yoktur.
Illa bi marka olmasada dikkat edebilecegin etkenler onemli
Ben Mamadus kullaniyorum
Tam Sipariş verecektim bu aklıma geldi, benim kız öne bakanda oturmayı sever cünkü hep öyle tutuyoruz. Ama anlayamadım bu kangurularda öne bakan var mı yok mu! Nasıl anlayacaz gidip bakmadan???
Daha bekarken bile bir yerleşim yerine baktığımda, çocuk yetiştirmeye elverişli mi diye incelerdim. Bizim burası tam da öyle bir yer. Çocuklar akşama kadar sokakta oyun oynuyor. Gölet zaten bizim için büyük bir nimet. Orman da işin balı kaymağı :) nineler torunları alıp gezdiriyor, kendileri de temiz hava alıyor :)) mahallenin kenarı boydan boya çamlık, yol boyunca da bisiklet yolu yapıldı, çocukları alıp giderim yazın :) aslında sepetli anne bisikleti lazım bana da :)Bizim burasida bayaa aciklik yesillik bi yerlesim alani :) cocukla cikmak bisikletle gezmek guzel oluyor.
Yakinimizda da yuruyus alanlari,bisiklet parkur alani vb yer fazla.Semt icin cocuklar adina seviniyorum :)
Evet biz 5.gün hastaneye nasıl gittiysek o günden beri çıkarıZ :) ilk zamanlar ağlayınca aşırı panik olur strese girerdim emzirme odasına gidene kadar hele emzirme odası yoksa gittiğim yerde iyice stres olurdum ben gerildikçe kızım daha çok ağlardı şuan daha rahat çıktıkça bir çözüm buldum :)
ay kiyamam kusmuklu salyali şuan ustunden cikanlar yerim yaa
biz bugun kahvaltı ya gittik ustume bi sal attım oturdugum yerde emzirdim gitti
Yok canım ek gıda derken maksimum kaşığın ucuna yoğurt bandırıp denetmek gibi günde bir defa asla öğün gibi değil bende korkarım ona :) şimdi 6. Ayda hiç alışkın değilken direkt öğün gibi almasın die arada minicik tat denemeleri yapcam. Özel bi ek gıda hazırlamam o yüzden aklıma yoğurttan başka denetecek şeyde gelmiyor henüz ama o an mantıklı gelen şey olursa denetirim herhalde :)
Daha bekarken bile bir yerleşim yerine baktığımda, çocuk yetiştirmeye elverişli mi diye incelerdim. Bizim burası tam da öyle bir yer. Çocuklar akşama kadar sokakta oyun oynuyor. Gölet zaten bizim için büyük bir nimet. Orman da işin balı kaymağı :) nineler torunları alıp gezdiriyor, kendileri de temiz hava alıyor :)) mahallenin kenarı boydan boya çamlık, yol boyunca da bisiklet yolu yapıldı, çocukları alıp giderim yazın :) aslında sepetli anne bisikleti lazım bana da :)
Günaydın hanımlar,
Kızımı evde babannesi ile bıraktım işe gidiyorum. Gözyaşımı zor tutuyorum otobüsteUyandığında beni göremediğinde huzursuzlanmaz inşallah.
Canım ek qıdaya geçişi farklı şekilde düşünüyor olabilirsin öğünlerini direkt o besinle yapmak gibi ama zaten bahsettiğin iekilde geçiliyor 6. Ayda da kaşığın ucuyla ve zamanla artıyor belki birkaç ayı buluyor meyveler sebzeler falan tadalım derken. Bence kilo alma problemi falan yoksa 5.5-6. Ayı bekleyebilirsin kilo almakta zorlanan bazı bebekler dr önerisiyle başlasa da onun harici durumlarda 6. Ay bekleniyor. Yani sonuçta acelemiz yok nasılsa bizim yediğimiz şeylerle tanışacak bebişler bırak biraz daha anne sütünün tadını çıkarsın ekstralara gerek kalmasın
Ne bileyim usül esas çok farklıdır ya hani işin içine giren bilir herşey mevzuat değildir gibi çünkü azıcık yüz verilse millet cozutur abartır diye en katıdan tutulur ya hep o yüzden kafam karışık:) 5de başlayın yavaştan diyen doktorlar var o yüzden kendi doktorumada sorcam evet bizim ilk çocuklar tabi kafalar sizden daha karışık :)pessinus 'a harfiyen katiliyorum :)
Zaten öğün gb oturana kadar bayaa zaman geciyor 6.ayda öğün gb olmus olsun diye sikinti yapmayada gerek yok.Basladiktan sonra hemen ögün kadar cogalsin demeyede gerek yok.
Yani 6.ayda tadimlar basliyor esasen.6 aylio oldu kucuk bi kase pure yesin demek yanlis olur.
Tabii dusununce insana tatli geliyor bu durumlar ama :)
Sen yine de doktoruna danismayi ihmal etme.Bebegini takip eden biri olarak fikirlerini almak iyi olacaktir
Ya allah sabır versin ben geçen misafirim vardı babaya 3 saat bırakıp çıktım nasıl özledimGünaydın hanımlar,
Kızımı evde babannesi ile bıraktım işe gidiyorum. Gözyaşımı zor tutuyorum otobüsteUyandığında beni göremediğinde huzursuzlanmaz inşallah.
Çok süper anlatmışsın canım teşekkür ederiz. hepimiz bunu screenshot yaptık galibaKucuk cam kavanozlar,silikon kasik (kabida olursa cok daha iyi :) ),cam rende zaten fix,bi kap almistim 2 bolmeli kasigida ustunde koyma yeri vardi kapali o cok isimi gormustu o zaman,yani kullandikca dissri cikip tasidikca vs oturuyor iyice.
Mesela kullanmamistim gerekli midir bilmiyorum ama sıkma kaşıgı merak ediyorum bende.Meyve puresi icin bayaa kullanisli gb geliyor.Parka cikarken vs.
Valla bize de sil bastan :)
Bide cesit cesit oyle guzel seyler var ki insanin ister istemez gozu kayiyor :)))
Birde nacizane fikrim kaseyi elde tutmaya calismak yerine kase gb genis fincanlardan almak daha kullanisli.Tutma yeri oldugu icin :) Zira o eller kollar hic durmuyor bebelerde :))sıkı sıkı tutuluyor
Önlük işi dusunulmeli ve leke cikarici :)))))))))) banyolar hazir tutulsun mutfaklar cosmaya hazir olsun :))))))
Ne bileyim usül esas çok farklıdır ya hani işin içine giren bilir herşey mevzuat değildir gibi çünkü azıcık yüz verilse millet cozutur abartır diye en katıdan tutulur ya hep o yüzden kafam karışık:) 5de başlayın yavaştan diyen doktorlar var o yüzden kendi doktorumada sorcam evet bizim ilk çocuklar tabi kafalar sizden daha karışık :)
Çok süper anlatmışsın canım teşekkür ederiz. hepimiz bunu screenshot yaptık galibaalışverişimi senin soylediklerin ve e bebek indirimi takibiyle yapicam :)
Burda arkadaslar yazmisti. 5 dk ugrasiyorum uyumazsa kaldiriyorum sonra uyutuyorum diye. En uykusunu yakaladigim zaman 18 dk. Daha erken uyuduguna hic rastlamadim.Bnmki hic aglayarak uyumazdi tam yakalardim uyku zamanini ama buara oyle fecii ki yakalasamda yok bi aglamadan uyumuyor.Bi sinir basiyor sanki cocuga uyku gelince.Bakalim ne kadar surecek.
Bu ay her hafta baska aksiyonlu gecti ya.
Unutmusum cidden bu uzun atagi pfff
7 kilo yaziyor canim ama bacaklarini ayirip oturanildigi zamana kadar.Bebeği kanguruyla çıkarırken nasıl giysiriyorsunuz üşümesin diye. Ya arabayla çıkarıyorum ama dönüşü işkence oluyor tekerleri çıkar yıka ( evdede bazen onda uyumak istiyor yatağı reddediyorda) ama kangurudada emin olamıyorum üst kısmı tamam ama bacakları üşürmü diye birde yenidoğan aparatı kullananlar ne kadar kullanıcaz onu kaç aya kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?