2018 Ekim Anneleri

Bizim burasida bayaa aciklik yesillik bi yerlesim alani :) cocukla cikmak bisikletle gezmek guzel oluyor.
Yakinimizda da yuruyus alanlari,bisiklet parkur alani vb yer fazla.Semt icin cocuklar adina seviniyorum :)

Doğru diyorsun ben de tabak kaşık alışverişine başladım gibi kesin şunu alın diyeceğiniz bir şey var mi ek gıda zamanı? Çok heyecanlıyım bir ben böyle değilimdir heralde :)

Kucuk cam kavanozlar,silikon kasik (kabida olursa cok daha iyi :) ),cam rende zaten fix,bi kap almistim 2 bolmeli kasigida ustunde koyma yeri vardi kapali o cok isimi gormustu o zaman,yani kullandikca dissri cikip tasidikca vs oturuyor iyice.
Mesela kullanmamistim gerekli midir bilmiyorum ama sıkma kaşıgı merak ediyorum bende.Meyve puresi icin bayaa kullanisli gb geliyor.Parka cikarken vs.
Valla bize de sil bastan :)
Bide cesit cesit oyle guzel seyler var ki insanin ister istemez gozu kayiyor :)))

Birde nacizane fikrim kaseyi elde tutmaya calismak yerine kase gb genis fincanlardan almak daha kullanisli.Tutma yeri oldugu icin :) Zira o eller kollar hic durmuyor bebelerde :))sıkı sıkı tutuluyor

Önlük işi dusunulmeli ve leke cikarici :)))))))))) banyolar hazir tutulsun mutfaklar cosmaya hazir olsun :))))))

Benimki de oyle canim. Hic bir sey yokken bir anda acikip cilginca agliyor. Ben de oyleyim ama.

7de çok erkenmiş ya yatılmazda. Bizim 9 ya da 10 oluyor uyusam mis gibi gelecek ama hep bir iş buluyorum kendime hiçbir iş yoksa tv izliyorum insan özlüyor kendiyle başbaşa kalmayı arada
Valla esim gelir gelmez 5te cocugu verip yatmisligim bile var benim.

Kızlar kanguru alıcam şimdi, herhangi bir marka kullanıp memnun kalan var mı? Hepsiburada da ilk-ay kanguruya baya olumlu yorumlar var?

Artik bayaa dikkatli bu konu
M seklinde oturabilmesine dikkat etmelisin.
Ergonomik kangurularda öne dönme yoktur.
Illa bi marka olmasada dikkat edebilecegin etkenler onemli
Ben Mamadus kullaniyorum

Ek gıda denemelerini ne zaman düşünüyorsunuz siz bende çok heyecanlıyım tatlarını sevecek mi diye. 6 çok geç diye 4. Ayı bitirince yavaştan kaşığın ucuyla denemelere başlarız diyoruz bizde

6 ay nasil gec oluyor? :) Merak ettim yani sadece.
Adı ustunde 'ek' gida ya hani.
Ayy boyle yazincada mimik fln yok bi garip oldu gb geldi :)
En azindan 5-5bucuk olsun annesi.Oturmaya en yakin zamanlar daha iyi aslinda bu konuda.
4bucuk aylik bnmki suan dusundumde :)))))))yok.

9+1+3 saat
Ama gunduz uykusu 0
Simdi yine cozuttu. Bas bas bagiriyor.

Bnmki hic aglayarak uyumazdi tam yakalardim uyku zamanini ama buara oyle fecii ki yakalasamda yok bi aglamadan uyumuyor.Bi sinir basiyor sanki cocuga uyku gelince.Bakalim ne kadar surecek.
Bu ay her hafta baska aksiyonlu gecti ya.
Unutmusum cidden bu uzun atagi pfff

Bu ay ataklarda uzun aklinizda olsun.
Az oncede yazdim 2 haftadir hep bi baska aksiyon.Sanki cocugu kucagima 2 haftadir vermisler gb.
Benimki 21nde olmustu 4.ay asilarini

Bilac kez daha yazdim ama.

Ben cumartesi gunleri buyuk kizimi baleye goturuyorum.1 kez biberon aliyor Simay o zaman.Sagdiklarimdan iciyor.

2 kez gece gogsum dolunca sagdigimda gunduz vermeyi denedigimde benden hic almadi.

Annemden sadece ben yokken aliyor
Annemde diyor ki bebek ama sonucta kokuyu biliyor tazesi dururken elinden icer mi :))))))
Hatta bazen uyansada almiyor sonra goguslerim sizlayonca ben ariyordum annemi,simdi bi dener misin anne acikti diye.Oyle aliyordu

Bakalim 2 hafta yariyil tatili vardi.Onumuzdeki cumartesi gidecez tekrar baleye.

Gerektiginde Allah kolayligini verir sıkma canını hic :)

Bazı doktorlar 4. Ayda oturma egzersizi vs diyormuş.. denemelere başladınız mı?

Bnmki 4bucuk aylik canim.
Kucagimizda fln oturuyor direkt.Ya da mesela bacagimda oturuyor koltugun yastigina dayiyorum beni izliyor konusuyoruz :)
Cok tutmuyorum sadece hem zorlanmasin hem sirti agrir fln diye :)
Yuzustude bayaa uzadi sureler sabah,gun icinde ve aksam tutuyorum oyle de.
O oturusa ve dik durusada iyi geliyor bu yuzustu alistirmalarda

Bebek bunun sinyallerini cok iyi veriyor
Zaman olarak hopp 4 oldu otursun degilde onun davranislari bayaa yol gosterici

Bizde bu aksam biraz anneme biraktik.Buyuge park sozu vermistik aksama kalinca kucuk usumesin dedik.
Annem sonradan vakti yaklastikca aradi 'emmeee' diyerek agliyor bu kiz diye :)))))))
Acikincaki aglayis ayri bi tatli ya,dudaklari uzata uzata,ben karsisindaysam nara atar gb bide basini asagiya dogru egiyor :)))))))
Offf bak yine burnumun diregi sizladi,cok tatlilar ya❤
Allahim isteyen bekleyen anneleride sevindirsin❤

Haziranda ise donecegim 8.ayda bilmiyorum biberon gerektircek durum oluyor mu? Gun icinde ek gida ve sut nasil oluyor hic bilmiyorum. Ama mecbur kalsam almayacak demek ki dedim

8.ay varda anne sutu yoksa formul mama hala ana menu

Ben toplamda 3 kez fln cikolata yemisimdir sanirim :))))) bnm kizlari cok etkiliyor ya.
Ilkinde de ilk kanli kaka ilk cikolata yememden sonra gelmisti.
Ayri bi huysuzluk sebebi oluyor
Benimde migrenimi eskisinden daha cok tetikliyor
Kotayi doldurmusum sanirim zamaninda cok fazla yedim :)

bazen erken mi aldim bu sorumlulugu, daha cok kendime vakit ayirsam daha mi iyi olurdu diye aklima dusuyor (25 yasinda evlenip 27 yasinda anne oldum) cok kisisel bir konu tabi.ne bileyim iste ozluyorum kafama estiginde cikip istedigimi yapmayi :)

Seneyede bu zamanlari ozleyeceksin :)
Insanoglu galiba...
Bende 26da evlendim 28 yasinda anne olmustum.
Bu erkenden degilde degisik bi sorumluluk.Hicbisy gibi ertelemeye gelmiyor,senin disinda,dis fircalamanin bile bi zamani olmuyor,bosluk bulunca yasiyormussun gb,kosturmaca gb sırf.Ama buyudukce bu miniklik ve annenin saskinligi gectikce daha manidar.
Aslinda onceki aliskanliklarimizin bize verdigi his diye dusunuyorum.
Bi sure sonra onsuz disari ciksan biz ne yapiyormusuz ya hayat ne bosmus diye dusundurebiliyor :))))))))))) yeni aliskanliklarin dusundurdukleride bi garip iste analik :)))

Bende varim paso bisy pesindeyiz :) Huyumdur :)
Bi yere gitmesek parka cikiyorum kizlarla.
Severim gezmeyi.Zorluk olarakta gormuyorum.Hersey deneyim insana.Canta bile ciktikca deneyim kazaniyor bence esya bez manasinda :))))

Cocugu alana kv hediye gb olmus
Allah yardimcin olsun❤

Stres ten uyuyamiyorum ya ise baslamak cok kötü

Bu stresin minige gecmesin o yuzden biraz daha sakin ol❤
Demesi kolay...tabii
Ama yine de elinden geldigince...
Allah sabrini verecektir
Yanina uzerinden cikan esyasini almayi unutma bence koku her zaman iyilestiricidir❤ :)
Istersen bebisinede bırak senin kokunu :)

Bende varim paso bisy pesindeyiz :) Huyumdur :)
Bi yere gitmesek parka cikiyorum kizlarla.
Severim gezmeyi.Zorluk olarakta gormuyorum.Hersey deneyim insana.Canta bile ciktikca deneyim kazaniyor bence esya bez manasinda :))))
Evet biz 5.gün hastaneye nasıl gittiysek o günden beri çıkarıZ :) ilk zamanlar ağlayınca aşırı panik olur strese girerdim emzirme odasına gidene kadar hele emzirme odası yoksa gittiğim yerde iyice stres olurdum ben gerildikçe kızım daha çok ağlardı şuan daha rahat çıktıkça bir çözüm buldum :)

Yok canım ek gıda derken maksimum kaşığın ucuna yoğurt bandırıp denetmek gibi günde bir defa asla öğün gibi değil bende korkarım ona :) şimdi 6. Ayda hiç alışkın değilken direkt öğün gibi almasın die arada minicik tat denemeleri yapcam. Özel bi ek gıda hazırlamam o yüzden aklıma yoğurttan başka denetecek şeyde gelmiyor henüz ama o an mantıklı gelen şey olursa denetirim herhalde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…