- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Benimki dün gece yine costu.4 aylik oldu 2sinde oglum
gece uykulari bozuldu.gece 3 gibi emmek icin kalkinca geri uyutana kadar perisan olduk.3-4 gundur boyle valla uykusuz kalmaya da hic dayanamiyorum.kombi en dusukte yanmasina ragmen yatak odasi bu aralar 24-25 oluyor ben sicaktan uyuyamiyorum acaba bebegim de mi sicakliyor diye dusundum.petekleri kapatip yaticam bu aksam bakalim nasil olacak.ankarada belki 10 farkli evde oturmusumdur hicbirinde boyle kisin sicak olma sorunu yasamadim.hep usurduk isinamazdik.
Benimde sütüm azaldi.artik gece bile cuk cuk sesi gelmiyor.ondan bebegim son günlerde ayni kiloda.bezleri hafif.Tarhana corbasini sen mi soylemistin? O da iyi geliyor.
Bebem niye surekli emmek istiyor diye sasiriyordum. Sabah 3 saat uyuyup uyandiktan sonra emmedigi memeyi sagdim 60 ml cikti. Neyse simdi halamiz burdayken saga saga cogaltirim diye dusunuyorum. Yalnizken akiyordu sutlerim. Bebek durmuyor diye sagamiyordum. Simdi de sut cikmiyor. Uzuldum biraz.
yok canım yazmadı 2 hafta sonra yine durumumuza bakarak karar verecek mama verip vermemeye tadı nasılNeocate mama verdi.. sizde kullaniyonuzmu mama ?
AminnnBen de kızımı sevdikçe, içim kaynadıkça dua ediyorum.. o kadar cok isteyen var ki cevremde, isteyen herkese nasip etsin Allah ım..
Eşim akşam getiricek yazarim ..yok canım yazmadı 2 hafta sonra yine durumumuza bakarak karar verecek mama verip vermemeye tadı nasıl
Bebeği kanguruyla çıkarırken nasıl giysiriyorsunuz üşümesin diye. Ya arabayla çıkarıyorum ama dönüşü işkence oluyor tekerleri çıkar yıka ( evdede bazen onda uyumak istiyor yatağı reddediyorda) ama kangurudada emin olamıyorum üst kısmı tamam ama bacakları üşürmü diye birde yenidoğan aparatı kullananlar ne kadar kullanıcaz onu kaç aya kadar
Burda arkadaslar yazmisti. 5 dk ugrasiyorum uyumazsa kaldiriyorum sonra uyutuyorum diye. En uykusunu yakaladigim zaman 18 dk. Daha erken uyuduguna hic rastlamadim.
Herhalde annemle babam beceriksiz beni uyutamiyorlar diye agliyorlar...
Hahahah sesli güldüm walla canım :) Bana şu an bir zararı yok ama ben kendi annemde olsa evde başkalarıyla yaşamayı sevmiyorum ne yazık ki ..Bir de çocuk yetiştirirkenki müdahaleler var tabi ki..Neyse Rabbim verecek inşallah bir kolaylık..
SiZler nasılsınız?bir türlü eskileri okumaya fırsat bulamıyorum Bebişler nasıl?
4 aylik oldu 2sinde oglum
gece uykulari bozuldu.gece 3 gibi emmek icin kalkinca geri uyutana kadar perisan olduk.3-4 gundur boyle valla uykusuz kalmaya da hic dayanamiyorum.kombi en dusukte yanmasina ragmen yatak odasi bu aralar 24-25 oluyor ben sicaktan uyuyamiyorum acaba bebegim de mi sicakliyor diye dusundum.petekleri kapatip yaticam bu aksam bakalim nasil olacak.ankarada belki 10 farkli evde oturmusumdur hicbirinde boyle kisin sicak olma sorunu yasamadim.hep usurduk isinamazdik.
Burda bir komşu teyze var, elektrikli üç tekerlekli bisiklet kullanıyor. Bahçesi var buraya yakın, ordan mahsulü sepete atıp getiriyor :) bize de lazım ondan :)
Yaşam alanı çok önemli gerçekten. Apartman kapısından caddeye çıkılan yerler bana göre değil. Bizim mahalle komple müstakil bahçeli evler
Isten geldim eve bi girdim ki atlas ciglik kiyamet ağlıyor annem bütün gun seni aradi dedi napicam bilmiyorum cok moralik bozuldu
Keşke olsa isimi kaybederim hemde ev kredimiz var calismam gerekiyorYa kıyamam daha minicik nasıl kopsun annesinden izin alma durumunuz olsa keşke bi süre
Biz de bugun aşılarimizi olduk. Sizin ordaki saglik ocağı ebeleri ne kotuymus. Bana da d vit. Ve demir ilacı vermek istedi ama verecegi demir ilacinda paraben varmış. Zararsizmis ama isterseniz daha kalitelileri var ondan alın dedi. Demir ilacini biz veriyoruz ancak siz doktorunuza sorarak kullanin yine de dedi. Cunku bizim doktorumuz 5 ayda demir degerlerine bakip ilaç başlatacak. Ayrica ası sonrasi ates yukselmeye baslarsa ilk ince kiyafetlerini çıkart,duş aldir ates duşmezse yarim fitil atabilirsin dedi. Calpol'ü ya da baska bir şurubu ise önermediler. Fitilin daha az zararli oldugunu söyledi.4 aylık kontrolünden geliyorum kızlar.Beybi ağırlaşmış gibi geliyordu bana ama çok kilo almamış bu ay.Her ay 1000 üstü alırken bu ay 200 gr altı alarak kıyafetle 7280 gr geldi.Tabi bu arada saplık ocağı tartısı fazla tartıyormuş Hastanedeki Dr söylemişti orda daha eksik çıkıyor.Boyu da yaklaşık 64 cm baş Çevresi 42.5 cm imiş.Ebemiz Ek gıdayla ilgili bişeyler mırıldandı ağzının içinde anlamadım elime kağıtlar tutuşturdu ek gıdayla ilgili.Aşıdan önce doktora soracaklarını soruyordum ebe acele acele kalktı hadi işlemleri yapalım dedi Aldı götürdü beni.Aşı sonrası odaya girip soracaktım odaya da giremedim d vitamini ve Demir şişelerini odanın kapısının dışında verdi elime 4 nisan da gel dedi.Neyse Hastanedeki doktora giderim ona sorarım ek gıda öncesi gitmek istiyordum zaten.
Bu arada eve geldik bebişim emdi uyudu.Bakslım Ateş'i çıkmasa Huysuzluk da etmese bari bu sefer calpol vermedim eve gelince
Merhaba, bebeğinize ananesi bakıyo sanırım. En azından bakıcı vs yok. Moralinizi bozmamaya çalışın. Sizin enerjinizi o da hisseder.Keşke olsa isimi kaybederim hemde ev kredimiz var calismam gerekiyor
Başka bi dr daha görsünKızlar bugün bi komsum cocugunu doktora götürdü.
19 aylik daha hic konusamiyor.diger bulgularla birlikte doktor otizm demis.
1 ay boyunca ilgilen konus eger yine de konusamazsa kesin otizm demis.
Komsum da cocuğa tv izletiyoruz hic konusmadik ilgilenmedik diyor.
Cocuga hic oyuncak almamislar.kendi haline birakip tv izletmisler.bana soruyor.
Bendd cocukla ilgilen konus dedim.krese göndersem faydasi olur mu diyor.
Bende sen ilgilenmelisin dedim.yabanci bi ortam iyice ice kapanir dedim.
Siz ne diyorsunuz.nasil yardimci olabiliriz cocuga.
Allah yardımcın olsun canım benimde işimi kaybetme durumum vardı mecbur başlıycaktım ama yapamadım işimide kaybettim 5 saat gitcektim gitsem ama okadar bırakamam dedim gitmedim benim annem hasta o bakamadı bıraksaydım başkasına bıtakcaktım en azından annen bakıyor içini ferah tut annem olsa belki bende başlayabilirdim ama olmadı sağlık olsun sende sıkma canını alışırsınız inşallahIsten geldim eve bi girdim ki atlas ciglik kiyamet ağlıyor annem bütün gun seni aradi dedi napicam bilmiyorum cok moralik bozuldu
Hiç mi ilgilenmemişler konuşma falan anane babanne falan da mı konuşmamış çocukla büyükler hep konuşur bu niye konuşmuyo der şüphelenir aile fertlerinde geç konuşma var mı acabaKızlar bugün bi komsum cocugunu doktora götürdü.
Otizim bir bakışta anlaşılabilecek bir durum değildir kaldı ki okul öncesi dönemde otizm tanısı verilmez yaygın gelişimsel bozukluktur verilen tanı. 19 aylık hala konuşabilecek çağdadır bu dönemde verilecek en güzel tavsiye çocuğun sosyalleşmesi ve ilgidir. Burada da benzer bir durumu komşumuz söylemişti otizm var dr söyledi kreşe gidecek diye ama biliyordum ki bir bebekleri daha vardı ve çocukla ilgilenmiyorlardı 3 yaşında çocuk kendi başına sürekli ya apartmanın önünde ya da balkonlarındaydı eksik olan tek şey ilgiydi. Bol bol konuşup teknolojik cihazları hayatlarının bir bölümünden çıkarsınlar ha gerçekten varsa da ilerleyen zamanda alınacak önlemler vardırKızlar bugün bi komsum cocugunu doktora götürdü.
Son bir haftadır durumlar bizde de böyle uykuya dalamıyor gece en geç 2 saatte bir kalkıyor aşı daha olmadık ben atak olduğunu düşünüyorum bir haftadır başka bir çocuk oldu oğlum.Bugün işe başladım sabah duygu yüklü çıktim evdenne zormuş anne olmak, çalışmak, aklım hep ondaydi, cuma dördüncü ay asisi olduk, aşıdan mi alerjiden mi çok huzursuz uyuyor, atak mıdır ya da, elleri hep yuzunde kafasıni bir sağa bir sola çeviriyor, ayaklarını kaldirip küt yere vuruyor gunduz uykulari iyiydi uyudu mu iki saat falan uyurdu şimdi yarım saat
Isten geldim eve bi girdim ki atlas ciglik kiyamet ağlıyor annem bütün gun seni aradi dedi napicam bilmiyorum cok moralik bozuldu
Benim fikrim tek doktorla kalmasın daha ilgili bilgilü bir doktor bulsun ve doktoru ne yapması gerektiğini söylesin inşallah düzelir kuzum Allah yardımcısı olsunKızlar bugün bi komsum cocugunu doktora götürdü.
Daha bekarken bile bir yerleşim yerine baktığımda, çocuk yetiştirmeye elverişli mi diye incelerdim. Bizim burası tam da öyle bir yer. Çocuklar akşama kadar sokakta oyun oynuyor. Gölet zaten bizim için büyük bir nimet. Orman da işin balı kaymağı :) nineler torunları alıp gezdiriyor, kendileri de temiz hava alıyor :)) mahallenin kenarı boydan boya çamlık, yol boyunca da bisiklet yolu yapıldı, çocukları alıp giderim yazın :) aslında sepetli anne bisikleti lazım bana da :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?