2018 Ekim Anneleri

Allah yardimciniz olsuun❤
Kolayliklar versiiin.

Sağolun eve gelene aklım kalbim hep evdeydi geçti şükür. Haftada 1-2 kez çıkacağım kalan günler evdeyim Allahtan.
Babannesi iyi bakıyor sağolsun aklım kalmadı hiç sürekli haberleştik zaten huysuzlanmamış kızım içim rahat böyle olursa hep.

Allah bakıcıya bırakacak ve 5 gün çıkacak arkadaşların yardımcısı olsun onlarınki çok daha zor.

Yukarda yazmissin o bulgular benm arkadsn oglunda vardi. Onada otizm dendi. Hatta rapor falan cikti annesi cok agladi. Onlarin ozel okulu oluyor. Ccuk hala ona devam ediyr hatta. Kendileri ucretini karsilayamamislardi biraz pahaliydi onlar icin. Ama cocuk smdi cok cok iyi. Tekrar o testlere girdi o belirtiler tamamen gitmis cok sukur.
Yani smdilerde bicok cocuga otizm diyolar. Ama bildgmz durumdan farkli teknoloji ve ilgisislikle cocuklarda iletisimsizlik olusuyor maalesf. Bizim dr iletisim otizmi artik cagimizin hastaligi dedi bizden onceki hastasi oyleydi krese gonder diye aileye israr etmis. Cunku gercktn ozel ilgi lazim. Anne baba calisiyorsa norml bi bakici bunun icin yeterli olmayabilirr. Ben ev hanimi olmama ragmn cocugumu yine cocuklarin icine sokmya calisiyorm. Cunku belli biyerden sonra yetemiyrz.
Eskiden mahalle vardi sokak vardi. Ya en kotu ev gezmesinde bile birbiryle oynayan cocuk vardi. Smdi hepimiz sahit oluyoruzdur ki cocuklar bi araya gelince ya tablet yada telefn oynuyolar.
Gercktn cagimizin ciddi hastaligi bence bu. He sadece cocuklar icin degil yin bizler icinde gcerli. Hep bldigmz seyler aslnda

Aslinda her cocuk bir degil.
18.ayda bu bi sorunda degil.
Ama aile tutumu cok onemli tabii.
2 yasa dogru hatta dogum gunune yakin zamanlarda birden ataga gecebiliyor konusma :) hele bi konussunda anneanneyi gorurum ben,cunku bi daha hic susmuyorlar

Uyuyor gözleri kapalı ama vuruyor ayaklari kaldırıp kaldirip baş bir sağda bir solda bende uyuyamıyorum boyle olunca tabi, bugun gözler sis gittim okula, amin canım inşallah kolayca alisiriz bakiciya.

Gece yapmiyor bi basta yapti ama belki de alistigi icin,gun icinde oyun oynarken yapiyor artik :)

Ya bu gece ayaklari indirip kaldirma bizim kizda da var ve biz gaza yada kaka yapmaya yoruyoruz uyandiriyor da kendini 2 saatte bir kalkiyor bu ara emmedende uyumuyor 4.ay sendromu diye bir sey var sanirim

Evet var :) Derin ve uzun bebek uykulari kalkiyor.Gunduz uykulari kisalmaya gece uykulari bolunmeye basliyor.Tamda aliskanliklar basliyor.Hani uyku egitimlerininde baslama ayı ya.
Gece her kalktiginda emzirilmeye devam ettikce artik rutin o oluyor,babalardan yardim alinabilir.Bolunen gunduz uykularindada devam edebilme ihtimaline karsi yardim edilebilir.

Kızlar merhaba, umarım herkes iyidir bebişlerin de keyfi yerindedir. Ben külot bez i merak ediyorum. Kullanan var mı? Sanki küçükler gibi daha.. Emin olamadım sizler ne düşünüyorsunuz

Bende dusunuyorum cunku bi totoyu kaydiriyor bi ayaklariyla kendini itiyir bi bacaklari kaldirip yana dönüyor tamamen kovalamaca gb :))))) sanki gecirince direkt en azindan esya gibi cekilir diye dusunuyorum.Acaba yanlis mi dusunuyorum.Hele ki daha da hareketlenince, kacmaya baslayinca isimiz var :))))

Aslinda her cocuk bir degil.
18.ayda bu bi sorunda degil.
Ama aile tutumu cok onemli tabii.
2 yasa dogru hatta dogum gunune yakin zamanlarda birden ataga gecebiliyor konusma :) hele bi konussunda anneanneyi gorurum ben,cunku bi daha hic susmuyorlar
Iste su zamanda konusma problemi cok ya ister istemez annemde de bi kaygi olusmustu. Neyseki bi ara oldu gecti. Ben cok sallamiyrm cunku yanlis bisy yapmyrm. Teknoloji yk. Elimden geldigi kadar ilgilenyrm. Aslnda buraya gelmeden baya kelimesi vardi simdi hepsini tumden birakti ki bana norml geliyor hem yeni kardes hem ulke degisikligi. Banada birden konuscak gibi geliyo. Ee bide disleer. Gec basladi simdi hespsi birden geliyo. 2 ayda 10 dis.

Ah bi emzik tutsalar :) bak yine yarim saattir ayakkar indi kalkti bekledim bekledim basladi miziklaaya kaldirdim omuzda tuttum yok bacaklarini ileri geri yaptim yok mecbur memeye aldim halbuki 2 saat bile olmamisti ne yapmam gerekbu durumda

Artik gece uyaninca emzirmeyelim mi? 9 bucukta uyudu. 12ye dogru uyandi salladim geri uyudu. 4te uyandi emzirdim.

Ön teker ne tarafa giderse arka teker de takip edermiş. Eşim kızıyor verdin telefonu çocuğa diye.. napsın kuzucum. Bizde onu görüyor onu istiyor. Yine de 4 yaşına kadar direndim asla vermedim eline telefonu, ta ki hamilelik ilerleyip çocukla ilgilenmez olana kadar.. sıkıldı, oyun istedi, park, AVM gezmek istedi.. götüremedim.. o da telefonda bir oyun buldu sardı ona.. boş boş oyunla vakit geçirmesin diye çocuk gelişimi için uygun oyunlar buldu babası, bunlar da çocuğu iyice telefona bağladı.. evet çok şey öğrendi ama, yaza kadar eline telefon almamış oğlum şimdi günün büyük kısmını elinde tabletle geçiriyor :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…