Maşallah ona ya ne güzel. Kızıma 100+100 bırakmıştım 8de emzirip çıktım 11de 100, 14de 50-60 civarı anca içmiş. 16 gibi gelip ben emzirdim çok aç değildi.Benim kiz 13.30 19.30 arasi 360 ml sut icmis.
Masallah kuzucuğa.tosbik olacak bu gidişle:)Benim kiz 13.30 19.30 arasi 360 ml sut icmis.
Aynen öyle canim.annwsi de sürekli elinde telefon.Yukarda yazmissin o bulgular benm arkadsn oglunda vardi. Onada otizm dendi. Hatta rapor falan cikti annesi cok agladi. Onlarin ozel okulu oluyor. Ccuk hala ona devam ediyr hatta. Kendileri ucretini karsilayamamislardi biraz pahaliydi onlar icin. Ama cocuk smdi cok cok iyi. Tekrar o testlere girdi o belirtiler tamamen gitmis cok sukur.
Yani smdilerde bicok cocuga otizm diyolar. Ama bildgmz durumdan farkli teknoloji ve ilgisislikle cocuklarda iletisimsizlik olusuyor maalesf. Bizim dr iletisim otizmi artik cagimizin hastaligi dedi bizden onceki hastasi oyleydi krese gonder diye aileye israr etmis. Cunku gercktn ozel ilgi lazim. Anne baba calisiyorsa norml bi bakici bunun icin yeterli olmayabilirr. Ben ev hanimi olmama ragmn cocugumu yine cocuklarin icine sokmya calisiyorm. Cunku belli biyerden sonra yetemiyrz.
Eskiden mahalle vardi sokak vardi. Ya en kotu ev gezmesinde bile birbiryle oynayan cocuk vardi. Smdi hepimiz sahit oluyoruzdur ki cocuklar bi araya gelince ya tablet yada telefn oynuyolar.
Gercktn cagimizin ciddi hastaligi bence bu. He sadece cocuklar icin degil yin bizler icinde gcerli. Hep bldigmz seyler aslnda
Yine 4 yasa kadar vermemekle en guzelini yapmissiniz ki bence yavastan zamanla azaltabilirsiniz bile. Cunku miniklerde buyuyor artik. Hele ki buyudukce ilgileri daha da artiyordur eminim. Onlari oyalamak daha da zordur.Ön teker ne tarafa giderse arka teker de takip edermiş. Eşim kızıyor verdin telefonu çocuğa diye.. napsın kuzucum. Bizde onu görüyor onu istiyor. Yine de 4 yaşına kadar direndim asla vermedim eline telefonu, ta ki hamilelik ilerleyip çocukla ilgilenmez olana kadar.. sıkıldı, oyun istedi, park, AVM gezmek istedi.. götüremedim.. o da telefonda bir oyun buldu sardı ona.. boş boş oyunla vakit geçirmesin diye çocuk gelişimi için uygun oyunlar buldu babası, bunlar da çocuğu iyice telefona bağladı.. evet çok şey öğrendi ama, yaza kadar eline telefon almamış oğlum şimdi günün büyük kısmını elinde tabletle geçiriyor :/
Benimki asiri obur diyorum ya...Maşallah ona ya ne güzel. Kızıma 100+100 bırakmıştım 8de emzirip çıktım 11de 100, 14de 50-60 civarı anca içmiş. 16 gibi gelip ben emzirdim çok aç değildi.
Kizlar e bebekten zeka kartlarindan almistim bugun oynadik baya onlarla ay ay yaziyor ustunde 0 4 ay icin siyah beyaz kartlar var icinde onlarla basladim cok sevdi hatta eliyle uzanip elimden aldi karti tavsiye ederim
Hayir donemle ilgili soylemedi. Baştan fitil ile alışırsa cok daha iyi dedi. Bu kadar küçük bebeklere ben direkt calpol ya da benzeri şuruplari önermiyorum dedi. Hatta yarim fitil kullanirsiniz o bile yeter dedi. Bunu bana 2 ay aşısını oldugumuzda soylemisti.Donemle ilgili olarak soylemistir sanirim.
Yoksa yas buyudukce makattan uyarmada onerilmez cok.
Insallah hicbirine ihtiyac olmaz..
Kendiliginden yukselmedende gecebiliyor.
Bıraktirmadi.. diyete devam.. on dk meme emdiktek sonra 60 cc mama içiyor..anne sütü veriyor muydun canım
Mama yazınca dr anne sütü tamamen biraktiriliyor mu
Gece kalkiyor mu? Kalktiginda iki memeyi de emiyor mu? Sabah iki memeyi de emiyor mu?kızlar merhaba benim sütümde çok az çıkıyor sistemi oturtamadım sabah emzirip çıkıyorum mesela öğlen arası bankada sağıyorum 2 göğüs toplamda 100 cc filan çıkıyor dün mesela öğlene kadar 100 cc anne sütü içti sonra mama aldı 4 te eve gittim gece uyuyana kadar hep emzirdim
uyurken 120 cc mama aldı bide 30 cc anne sütüm çıkmıştı mememden onu içti
sizce ne yapmalıyım nasıl götürmeliyim bu işi
mesela bugün anne sütü yoktu sabah emzirdim 8,30 da çıktım eşim sonra 90 lık mama vermiş doymamış bende 60 lık daha ver dedim
tecrübeli annelerden destek istiyorum
Diyetin kaçıncı günü ve değişiklik var mı dün sabah yumurta yedim 3 çatal anca aldım ama bu sabah yüzü kıpkırmızı olmuş yine ve sürekli kaşıyor iyice kabarttı çok canım sıkıldı keşke dr u dinlemeseydimBıraktirmadi.. diyete devam.. on dk meme emdiktek sonra 60 cc mama içiyor..
Iste su zamanda konusma problemi cok ya ister istemez annemde de bi kaygi olusmustu. Neyseki bi ara oldu gecti. Ben cok sallamiyrm cunku yanlis bisy yapmyrm. Teknoloji yk. Elimden geldigi kadar ilgilenyrm. Aslnda buraya gelmeden baya kelimesi vardi simdi hepsini tumden birakti ki bana norml geliyor hem yeni kardes hem ulke degisikligi. Banada birden konuscak gibi geliyo. Ee bide disleer. Gec basladi simdi hespsi birden geliyo. 2 ayda 10 dis.
Ah bi emzik tutsalar :) bak yine yarim saattir ayakkar indi kalkti bekledim bekledim basladi miziklaaya kaldirdim omuzda tuttum yok bacaklarini ileri geri yaptim yok mecbur memeye aldim halbuki 2 saat bile olmamisti ne yapmam gerekbu durumda
Artik gece uyaninca emzirmeyelim mi? 9 bucukta uyudu. 12ye dogru uyandi salladim geri uyudu. 4te uyandi emzirdim.
Ön teker ne tarafa giderse arka teker de takip edermiş. Eşim kızıyor verdin telefonu çocuğa diye.. napsın kuzucum. Bizde onu görüyor onu istiyor. Yine de 4 yaşına kadar direndim asla vermedim eline telefonu, ta ki hamilelik ilerleyip çocukla ilgilenmez olana kadar.. sıkıldı, oyun istedi, park, AVM gezmek istedi.. götüremedim.. o da telefonda bir oyun buldu sardı ona.. boş boş oyunla vakit geçirmesin diye çocuk gelişimi için uygun oyunlar buldu babası, bunlar da çocuğu iyice telefona bağladı.. evet çok şey öğrendi ama, yaza kadar eline telefon almamış oğlum şimdi günün büyük kısmını elinde tabletle geçiriyor :/
Kelin ilaci misali :)
Tok oldugunu biliyorsam sevdigi bisyden ilerliyorum.Boynuma yakin tutup cok sakin ninni soyluyorum mesela.
Her zaman yaptigimiz seyler sanki tamamen kalkmis gb :)))
Bende var ama kullanamadım almadıKizlar chicconun su her yeri kaucuk emzigini kullanan var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?