Maşallah canım ne güzel.Ben tek bebişle bile ev işlerini tümden bırakıp sadece bebito ile vakit geçiriyorum.o uyurken ne yaparsam o..senin bir cümlen var : boşluklarda yaşamak benimkisi :) iki Çovuklu olsam nasıl olurdu bilemiyorum.Bizde de belli yasa kadar hic yoktu.
Suan oynayacaksa ya da izleyeceksede alarm kuruyoruz 15 dk.Alarm calinca kendisi birakiyor.
Aslinda ne sunarsak onu aliyorlar.
Secenek gb dusunmemek lazim.
Mesela bozuk olsa 2 gun olmasa ne olacak?
Oyle dusunmek gerek.
Oyunlari bile degisiyor cocuklarin izledikleri gb dusunuyorlar.
Biz mesela bi oyun belirliyoruz.Yapilacaklari ya da cikti fln alinacaksa esim ayarliyor.Gun icinde bana hazir oluyor.Basitse ben ayarliyorum.
Kes yapistir,bardaklarla vs yapiyoruz.
Resim,boyama zaten fix :)
Evde hazir olan oyunlarda var.
Oyuncaklarinida zaman zaman degistiriyorum bi ara bazilarini kaldiriyorum bi ara cikariyorum.
Etkinlik kitaplarini flnda cok seviyor.
Baska seylerde var tabii.
Zaten cok cikan biriyim ama mesela bi yere gitmesekte hava guzel cikiyoruz.Park,bisiklet ya da scooter kendisi seciyor.Arkadasi var o da 1e basladi o gelincede bazen birlikte oynuyorlar alt katimiz,ya onlarda ya bizde hava guzelse disarda.
Ya aslinda yapilacak o kadar sey var ki :)
Hayir donemle ilgili soylemedi. Baştan fitil ile alışırsa cok daha iyi dedi. Bu kadar küçük bebeklere ben direkt calpol ya da benzeri şuruplari önermiyorum dedi. Hatta yarim fitil kullanirsiniz o bile yeter dedi. Bunu bana 2 ay aşısını oldugumuzda soylemisti.
Kızımla abisinin yanında oturuyoruz mesela, minicik haliyle tablete bakmaya çalışıyor kızım. Yahu sen 3 aylıksın diyorum :))) yeni nesil çok fena :))) oğluma da bisiklet alıyoruz, hava ısındıkça dışarı atarız kendimizi inşallah. Meydan müsait, gezeriz, azaltır tablet oyunlarını. Zamane maalesef teknolojiyle içiçe büyüyor, tamamen kopamıyor çocuklar :)Yine 4 yasa kadar vermemekle en guzelini yapmissiniz ki bence yavastan zamanla azaltabilirsiniz bile. Cunku miniklerde buyuyor artik. Hele ki buyudukce ilgileri daha da artiyordur eminim. Onlari oyalamak daha da zordur.
Ay minnos cok tatli.Selamlar kızlar :)
Sabah 9.30 -11.30 arası evden çıktık kahvaltıya gittik döndük eşim izinliydi.Evden çıktık bebiş uyumaya başladı eve dönünce uyandı.Rahat rahat kshvaktı ettik :) evden çıkarken Çocuğun uyku saatine denk getirdim çok da iyi oldu :)
Ben canim. Aslinda kullanmiyoruz cunku almiyor. 5 gunlukken sariliktan hastanede yatmistik. O gece 10 liralik bir emzik aldik eczaneden sadece cani isterse onu aliyor.Kizlar chicconun su her yeri kaucuk emzigini kullanan var mi
Evet dediğin gibi seçenek çok ama biraz çocuğun mizacı da önemli. Oğlum oyuncaklarını kendi seçti hep. Bitirdiği boyaların haddi hesabı yok. Kalemleri tıraş ede ede tüketti :)) mum boyaları ben yokken ağzına alıp çiğnedi, pastel boyalarla duvarları, koltukları boyadı.. oyun hamuru çok fazla aldık, yine oyun arasında ağzına attı. Kurşun kalemleri arkalı önlü kemirdi resmen. Mutfağa gidip geliyorum olmuş bitmiş... Arabaları var boy boy, küçüklerin lastiklerini çıkarıp çiğnedi hepsini. Başta bizi oynatıp kendi seyrediyordu, daha sonra kafasına göre oyun kurdu, kırdı etti oyuncakları.. Allah'tan Legolar var, 4 yıldır bıkmadan oynuyor ama bi yere kadar. İki macera yapıp bırakıyor, yine tablete dönüyor. Asla kural kabul etmiyor. Bebeği öğrendiği günden beri tırnak yiyor, doğduğu günden bir ay boyunca da kıyafetlerini parçaladı dişiyle. Onu bıraktı ama tırnakları bırakmıyor. Sürekli her şeye direniyor. Yemek yemez, elini yıkamaz, uyku saatini takmaz. Çok zor bir çocuk. Önceden bir şekilde hallediyordum ama şimdi bebek var, çok zor oluyor. 1 yıldır kendi yapmakta olduğu şeyleri şimdi yine benim yapmamı istiyor, küçüğüm ben yapamam diyerek.. kardeş çok istemişti.. çok farklı hayal etmiştim, olmadı.. yaza daha iyi olacak inşallah herşey..Bizde de belli yasa kadar hic yoktu.
Suan oynayacaksa ya da izleyeceksede alarm kuruyoruz 15 dk.Alarm calinca kendisi birakiyor.
Aslinda ne sunarsak onu aliyorlar.
Secenek gb dusunmemek lazim.
Mesela bozuk olsa 2 gun olmasa ne olacak?
Oyle dusunmek gerek.
Oyunlari bile degisiyor cocuklarin izledikleri gb dusunuyorlar.
Biz mesela bi oyun belirliyoruz.Yapilacaklari ya da cikti fln alinacaksa esim ayarliyor.Gun icinde bana hazir oluyor.Basitse ben ayarliyorum.
Kes yapistir,bardaklarla vs yapiyoruz.
Resim,boyama zaten fix :)
Evde hazir olan oyunlarda var.
Oyuncaklarinida zaman zaman degistiriyorum bi ara bazilarini kaldiriyorum bi ara cikariyorum.
Etkinlik kitaplarini flnda cok seviyor.
Baska seylerde var tabii.
Zaten cok cikan biriyim ama mesela bi yere gitmesekte hava guzel cikiyoruz.Park,bisiklet ya da scooter kendisi seciyor.Arkadasi var o da 1e basladi o gelincede bazen birlikte oynuyorlar alt katimiz,ya onlarda ya bizde hava guzelse disarda.
Ya aslinda yapilacak o kadar sey var ki :)
Ya bana bir kere annem fitil vermisti cocukken. Yani doktor onu yazmis ki vermis. Travmatik hatirliyorum.Dogrudur.
Buyudukce yine de makat zor geliyor bana.
Daha dogrusu hic fitil kullanmadim.
Surubuda 38.5 gordukten sonra verdim ama o da saymacadir.3 gun suren ateslerde gece zorlayabiliyor onun disinda aslinda soymak,ilik dus vb mudahaleler ates dusurmeye cok yardimci oluyor.
En azindan buyugu oyleydi kucugu nasil olacak bakalim.
Yaa ben de onceden emzirirken telefonla oynardim. Simdi kafayi kaldirip napiyorum diye bakiyor. Huysuzlaniyor resmen benimle ilgilen diyor. Ben de biraktim artik.Kızımla abisinin yanında oturuyoruz mesela, minicik haliyle tablete bakmaya çalışıyor kızım. Yahu sen 3 aylıksın diyorum :))) yeni nesil çok fena :))) oğluma da bisiklet alıyoruz, hava ısındıkça dışarı atarız kendimizi inşallah. Meydan müsait, gezeriz, azaltır tablet oyunlarını. Zamane maalesef teknolojiyle içiçe büyüyor, tamamen kopamıyor çocuklar :)
Allah kolaylik versin. Gozum korktu biraz.Evet dediğin gibi seçenek çok ama biraz çocuğun mizacı da önemli. Oğlum oyuncaklarını kendi seçti hep. Bitirdiği boyaların haddi hesabı yok. Kalemleri tıraş ede ede tüketti :)) mum boyaları ben yokken ağzına alıp çiğnedi, pastel boyalarla duvarları, koltukları boyadı.. oyun hamuru çok fazla aldık, yine oyun arasında ağzına attı. Kurşun kalemleri arkalı önlü kemirdi resmen. Mutfağa gidip geliyorum olmuş bitmiş... Arabaları var boy boy, küçüklerin lastiklerini çıkarıp çiğnedi hepsini. Başta bizi oynatıp kendi seyrediyordu, daha sonra kafasına göre oyun kurdu, kırdı etti oyuncakları.. Allah'tan Legolar var, 4 yıldır bıkmadan oynuyor ama bi yere kadar. İki macera yapıp bırakıyor, yine tablete dönüyor. Asla kural kabul etmiyor. Bebeği öğrendiği günden beri tırnak yiyor, doğduğu günden bir ay boyunca da kıyafetlerini parçaladı dişiyle. Onu bıraktı ama tırnakları bırakmıyor. Sürekli her şeye direniyor. Yemek yemez, elini yıkamaz, uyku saatini takmaz. Çok zor bir çocuk. Önceden bir şekilde hallediyordum ama şimdi bebek var, çok zor oluyor. 1 yıldır kendi yapmakta olduğu şeyleri şimdi yine benim yapmamı istiyor, küçüğüm ben yapamam diyerek.. kardeş çok istemişti.. çok farklı hayal etmiştim, olmadı.. yaza daha iyi olacak inşallah herşey..
Her çocuk bir olmamakla birlikte erkek çocuklar daha zor bence. Daha kardeş piyasada yokken de direnirdi. 3 yıl her banyoda ağladı mesela.. daha şu son 7-8 aydır gönüllü giriyor. Daha bebekliğinde kıyafete direnirdi, şimdi de iki yıldır kışın çorapsız geziyor. Neyse ki terlik giyiyor bu sene. Geçen yıl onu da giymezdiAllah kolaylik versin. Gozum korktu biraz.
yas farki kaç aralarındaEvet dediğin gibi seçenek çok ama biraz çocuğun mizacı da önemli. Oğlum oyuncaklarını kendi seçti hep. Bitirdiği boyaların haddi hesabı yok. Kalemleri tıraş ede ede tüketti :)) mum boyaları ben yokken ağzına alıp çiğnedi, pastel boyalarla duvarları, koltukları boyadı.. oyun hamuru çok fazla aldık, yine oyun arasında ağzına attı. Kurşun kalemleri arkalı önlü kemirdi resmen. Mutfağa gidip geliyorum olmuş bitmiş... Arabaları var boy boy, küçüklerin lastiklerini çıkarıp çiğnedi hepsini. Başta bizi oynatıp kendi seyrediyordu, daha sonra kafasına göre oyun kurdu, kırdı etti oyuncakları.. Allah'tan Legolar var, 4 yıldır bıkmadan oynuyor ama bi yere kadar. İki macera yapıp bırakıyor, yine tablete dönüyor. Asla kural kabul etmiyor. Bebeği öğrendiği günden beri tırnak yiyor, doğduğu günden bir ay boyunca da kıyafetlerini parçaladı dişiyle. Onu bıraktı ama tırnakları bırakmıyor. Sürekli her şeye direniyor. Yemek yemez, elini yıkamaz, uyku saatini takmaz. Çok zor bir çocuk. Önceden bir şekilde hallediyordum ama şimdi bebek var, çok zor oluyor. 1 yıldır kendi yapmakta olduğu şeyleri şimdi yine benim yapmamı istiyor, küçüğüm ben yapamam diyerek.. kardeş çok istemişti.. çok farklı hayal etmiştim, olmadı.. yaza daha iyi olacak inşallah herşey..
Tek çıkar yolun meme olmadığını oğluma nasıl öğretebilirim biraz önce meme hariç her yolu denedim pes ettim hop tekrar meme ve uykuya geçiş :) ağzında memeyle uyuyor arada uyanır gibi oluyor tekrar meme cup cup tam bir keyf modu bu arada bir süre kucağımda iyice dalmasını bekliyorum yerine koyduğumda hemen uyanıyor ve öyle pışpışla uykuya filan da dalmıyor uyku ve meme bağımlılığı bizim temel bir sor unumuz bu aralar oyun halısında da oynamıyor, oğlum bir ay önce doğduğu için atak haftasınıda bilemiyorumBak denemissin ve uyumus.
Bunun gb :)
Bazen olmayadabilir ama artik tek cikar yolun meme olmadigini biraz bilmek gerek.
4 yıl 4 ayyas farki kaç aralarında
Aynen bende merk ediyrm. Benmkilerin muhtemeln çakışcak konuşmaları:)))) amin canım saolasınOyy kiyamam benim buyukte ilk disleri 2 cikardi sonrakilerin hepsini 4er 4er.Zor oluyor.Zaten her bi sonraki dis daha zor.
Allah kolaylik versin.
Konusma gercekten birden gb.2 yas cok dönüm.Minigi daha cok merak ediyorum simdi ablada olunca nasil olacak :) Buyuk erken konusmustu.
MasaAllah barekAllah :)) böyle uslu akıllı olsunlarr inşSelamlar kızlar :)
Sabah 9.30 -11.30 arası evden çıktık kahvaltıya gittik döndük eşim izinliydi.Evden çıktık bebiş uyumaya başladı eve dönünce uyandı.Rahat rahat kshvaktı ettik :) evden çıkarken Çocuğun uyku saatine denk getirdim çok da iyi oldu :)
Ben de simdi eve geldim. Karni tok oyun halisinda oynuyordu. Kucagima aldim beni yalamaya basladi. Illa meme istedi sonra. Simdi memede uyuyor. Ozlemis.Tek çıkar yolun meme olmadığını oğluma nasıl öğretebilirim biraz önce meme hariç her yolu denedim pes ettim hop tekrar meme ve uykuya geçiş :) ağzında memeyle uyuyor arada uyanır gibi oluyor tekrar meme cup cup tam bir keyf modu bu arada bir süre kucağımda iyice dalmasını bekliyorum yerine koyduğumda hemen uyanıyor ve öyle pışpışla uykuya filan da dalmıyor uyku ve meme bağımlılığı bizim temel bir sor unumuz bu aralar oyun halısında da oynamıyor, oğlum bir ay önce doğduğu için atak haftasınıda bilemiyorum
öyle böyle derken büyüyecekler işte
Ay yardim ay imdat noluyo bizim bu böcülere kiz kucagimda uyudu hani o ilk dogduklari gibi bi ara ayagimda sallayinca uyuyodu simdi bu noluyo yahuu
Harika haftalari indirdim en firtinali donemdeyiz gozukuyor ama ayni Zmnda aliskanlik donemi basliyor
Maşallah canım ne güzel.Ben tek bebişle bile ev işlerini tümden bırakıp sadece bebito ile vakit geçiriyorum.o uyurken ne yaparsam o..senin bir cümlen var : boşluklarda yaşamak benimkisi :) iki Çovuklu olsam nasıl olurdu bilemiyorum.
Benimki az içiyor biberonla aç kalacak diye korkuyorum. Ondan güzel geldi gözüme. Kaç saatte bir ne kadar içmiş?Benimki asiri obur diyorum ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?