2018 Ekim Anneleri

Mesela oyunlari birlikte oynamayi aslinda cok daha fazla seviyorlar.
Yabi sen bunlarla oyna kismi bizde sadece bebek ve kucuk evi gb hazir oyuncaklarda oluyor.
Boya vs cesitlendirme dikkatini ceker mi acaba?
Hali altina kocamaaaan bi kagit :) ya da duvarda.Biz yaptigimiz zamanlarda oldukca keyif vermisti.Buara tahtasinda calismayi daha cok seviyor birlikte :)

Erkekte bunu arac yolu dusunup evin bi kismina ayarlanabilir,park yerleri vs kutularla.

Zamanli olmasi belki sıkılıp didikleme kismina gecmeden keyif almasini saglayabilir.Boyama bitince baska oyuna gecmek mesela.

Tirnak konusunda hic uyarmamalisiniz biliyorsunuzdur.Kardesle degisen cok sey oluyor.Degismemeleride mumkun degil bence.Cok insani davranislar.
Benden isteme bizde de var mesela.
Aslinda hep kendileri yapsin diye beklememek lazim belki de.Ayni evde ev arkadasi gb geliyor o zamanda bana :)
Birlikte dis fircalamak bile bazen daha keyifli normalde kendi yapsada❤
Mesela bazen ben fircaliyorum onunkini balina temizleme merkezi oluyorum fışt fışt yaptikca bide nasi hosuna gidiyor :)
En guzel anilari hala bizimle❤
Hepsi bi fikirdi sadece tabii hepsinin mizaci farkli.

Bizde basta bazi hatalar yaptik mesela.
Uzulmesin diye daha fazla ustune dustuk.Istedikce yaptik.Sonra bi duraksadik napiyoruz diye.
Biz kendimizi farkettikce iyilesme daha cabuk oldu.
Onlarda gordugumuz kucuk sorunlar aslinda bize dönük seyler.Bazen anlatarak bazen davranarak bazen dillendirmeden halletmek gerekiyor.

Bence de zamanla daha iyi olur.
Senin hislerin herseyden onemli onlar icin❤

Iste bunlar olmamali mi?
Cocuk yani bu :)
Ben bu yonden bakiyorum.
Kizim suyu cok sevmesine ragmen kafadan dokturmez mesela artik kendi tutuyor suyu ya da arkaya dogru tutuyor kafayi sacini duruluyorum ona da sacini kestirmek istemedigi icin labul ediyor ve kurutma var sonrasinda cok oyalayici aslinda :)
Kiyafeti zaten ona sectirirdim hep o giymek isterdi sadece beklerdim istefiginde yardim ederdim ve onlar kisa surede cikar baska giymeye calisirdi.Hala gunde 3 posta :)
Corap hic sevmez yaz kış :)
Yani neye nasil baktigmizda onemli bence.
Bazi seyler bizim istedigimiz gb olsun istiyoruz bazen fazlaca :)
Verdigin orneklerden yola ciktim ya da oncesinde oyle fikirler verdim tabii tekrar tekrar soyluyorum herkes kendi evini biliyor.
Ama ben kolay cocuk gormedim acikcasi :)

Daha mini minnacik yani :) herseyi meme ve anne kokusu :) gayet acik :)
Hic sikinti yapma bence.
Illa bisylere uydurmakta gerekmiyor.
Bnm ilki buyudugunde de ayniydi.Uyumazdida.
Simdi kucugu uyuyor.Varsin memede dalsin diyorum.
Bizim zaaflarimiz cok sekillendiriyor bu isi aslinda.

Ben canim. Aslinda kullanmiyoruz cunku almiyor. 5 gunlukken sariliktan hastanede yatmistik. O gece 10 liralik bir emzik aldik eczaneden sadece cani isterse onu aliyor.

6 tane var en pahalisindan en ucuzuna hicbirini almiyor adam akilli alsada agzinda ciggniyor yuzume bakip gulup atiyor bi umudum o kaldi hani tamamiyle yumusak ya belki dedim

Eşim çok sert uyarıyor takıntılar konusunda, ben sürekli yumuşatma peşindeyim. Biliyorum yapılması gerekeni ama ona da anlatmak istiyorum ki, zararlarını bilsin tırnak yemenin. Resim boya işini seviyor da, dediğim gibi boya malzemelerini ağzına atıyor. Bu yaşa kadar uzamasının belki de nedeni eşimin sürekli uyarması. Ben de ona anlatmaya çalışıyorum yanlış olduğunu, bu sefer tribe giriyor adam, çocuğa karşı tutarsız oluyoruz diyor. Çocuğun yanında demiyorum zaten ama o da çocuk gibi benim dediğim olsun diyenlerden.. çok zor işim 3 çocukla :) hep arada kalıyorum.. bu arada babası oğluma ayaklı resim tahtası yaptı, tebeşirle resim yapıyor terasta. Kolilerden robot kostümü yaptık, geniş yassı bir kolinin ortasını kesip TV yaptık, kumandayı bana verip sunuculuk yapardı yazın. Oyun hamuruyls şekil yapmaktan parmaklarım ağrıyordu. Daha bir sürü oyun icat ettik ama oğluşum 7/24 oyun/ilgi istiyor. Onu da biz beceremedik..

Ablamın kızı :) oldukça kolay bir çocuktu :) sadece iştahsızdı işte. Beraber büyüttük ordan biliyorum.. oğlum sabah 1 bardak süt, öğlen bir muz, az önce de 1 dilim krem peynirli ekmek yedi. Akşam da muhtemelen elma veya muz yiyip yatacak. Sofraya gelmez, acıkınca da süt veya elma ister. Benim istediğimi yapması değil amacım. Üşütüp hasta olunca onun canı yanacak, engel olmaya çalışıyorum. Yaz ortasında 39° ateşi çıktı soğuk suda oynadığı için. İnleye inleye yattı, hiç yerinde durmayan çocuk sürekli uyudu. Boğazı şişmiş enfeksiyon olmuş. Su içse zorlanıyor. Daha sonra anlattım, dikkat etmezse tekrar öyle hasta olacağını.. maalesef işe yaramadı. Bir ay geçmedi yine hasta oldu.. ayakları buz gibi mesela şu an. Ayak ucuna battaniye bırakıyorum oyun oynar gibi sarsın kendini diye. Anne ben bebek oldum, saklandım bul beni, anne bak koza ördüm v.s. :) yani uzun lafın kısası, günde 1500 oyun üretir bu sıpa.. oyun bölünmesin diye de ne yemek yer ne uyku uyur. 2,5 yaşında bıraktı gündüz uykusunu mesela. Yazın arada çok yorulup uyusa, gece 3lere kadar yatmaz.. nerden geliyor bu enerji bilmiyor

Benimki az içiyor biberonla aç kalacak diye korkuyorum. Ondan güzel geldi gözüme. Kaç saatte bir ne kadar içmiş?
Bizimkide az içiyor biberonla ne yapsam baska biberon mu alsam evde avent madela bide chicco var baska ne alabilirim bilmiyorum yarisina gelince birakiyo ağlıyor diyo annem yada delik cift delige mi geçmek gerekir
6 tane var en pahalisindan en ucuzuna hicbirini almiyor adam akilli alsada agzinda ciggniyor yuzume bakip gulup atiyor bi umudum o kaldi hani tamamiyle yumusak ya belki dedim
doktor Brown unda var hepsi kaucuk olan onada bababilirsin

ebebekte içecekler indirimde bugün. 24 promalt 50 küsür, 4 humana still tee 75 liraya geliyor.

Promalt içmedim ama alsam mı o kadar çok içilir mi?
sulandirilmis pekmez gibi, ben aldim icemedim. ama belki siz seversiniz..humana still tee alacam ben de birazdan.

Önceden beri çocuk sesine tahammülüm vardi.
Bugun bi komsuma gittim.onun 4 cocugu var.onunla birlikte baska bi komsuya gittik.
Onun da 5 cocuğu var.sonra onun kiracisi geldi.onun da 2 yasinda bi oğlu var.güldük eğlendik.
Kızlari ikram yapti.biz yedik ictik.bebegi sevdiler.kucaktan kucaga gezdi oğlum.
Varinca 1 saat uyudu.kalabalikta uyumayi cok seviyor:)
Bi ara gidip emzirdim.getirdim.genc kizlarin gözdesi oldu.
Cocuklar da sevdi oğlumu.
Ayicigini alan gelip oğlumla konustu.
Herkesin kucaginda durdu.
Güzel gecti günümüz.
Çok çocuk güzel oluyor ya.
Sanirim ben gürültü patirtiyi seviyorum:)

benimki de ben gibi asiri iştahsız. gecen doktorumuza danistim iyice acikmadan biberonu teklif etme dedi. gercekten de ise yaradı. iyice acikmasini bekliyorum. her agladiginda biberonu vermiyorum artık.

Ben lansinoh natural wave aldım açken lıkır lıkıt içiyor hepsini ama iyice acıkmasını beklemek lazım sanırım. Ama yine de 100 ml anca içiyor 3 saatte 1 az geliyor gözüme.
sulandirilmis pekmez gibi, ben aldim icemedim. ama belki siz seversiniz..humana still tee alacam ben de birazdan.
Evde vardı bi tane unutmuşum denemek için almıştım. İçtim de tadı gerçekten kötüymüş vazgeçtim bende. Humana still tee alıcam sadece.

gununuz güzel gecmis, sevindim sizin adiniza :))
Benim 1 komşum yok. kimse kimseyi tanımıyor ve apartmanın yarisi da işyeri.
daha once de yazmistim, hamileyken yan komşum 9 ay beni hiç görmemiş, epey oldu kapıda karsilasinca sizin bebeğiniz mi oldu gece bebek sesi duyduk da dedi :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…