2018 Ekim Anneleri

Vallahi sorun bende o zmn cunku ben uyutmayi beceremiyorum
Gunduz uyutma stiliniz nedir :)
Yok uyumada bizde de sıkıntı varr. Ama saatleri sabitledim artık hatta annemle diyorz saatleri düzenleynce daha bi düzen oldu. Sadece uykusunu 45dk dan az uyumasn diye elmden geleni yapyrm. 2 ay ablasının her türlü sesine maruz kaldı ve asla uyumadı. O yuzden mecburen sessz ortam sağlyrm. Neyse uyku saatleri ortalama 10—1—4
Akşam sabit uyku saatmz 7 zaten. Akşam uyku saatlerini ben doğdktan 1 ay sonra onların durumuna göre belirliyrm. Mesela ilk zamanlar 10du. İşte 6ya kadar düşmüştü. Şimdi günler uzadıkça ileri saate atıyo. Buyuk kızımda 8de mesela:))) önce miniğimi sonra büyük miniğimi uyutyrm. Zaten 1.5 ay sonra eğitimede başlarm inş. Bakalım kolay olur inş. Yoksa zorla değil. Ama benm kızlar biraz eğitim istiyorlar yoksa uyku ciddi sorun bizde.bende düzen kurarak anca aşabliyrm

Ben de oje sürmeyi sevmiyorum. Geçen arkadaşıma verdim ojeleri. Bozulacak dedim. Kim sürecek, kim silecek.. uğraşamam :))

Bizde gezdik bugün.
Benim oğlum da hem gezmeyi bakinmayi hemde oyuncaklari seviyor.
Bugün kapidan ciktim sokakta daha 1 dakika gecmemisken uyudu.misafirlikte de uyudu.
Ama eve gelir gelmez bastı çığlıģı.
Cok.huysuz ya.diş mi cikartiyor acaba diyorum.
Oyalamak imkansiz oldu.
Kucakta da durmuyor yatar pozisyonda.oturuyor.kalcasi batar diyorum durmuyor.
Allah sağlık versin bunlar da gecer inş.
2 cocukla da zor.Allah yardimcin olsun canim.
Ben de oje sürmeyi sevmiyorum. Geçen arkadaşıma verdim ojeleri. Bozulacak dedim. Kim sürecek, kim silecek.. uğraşamam :))
Canim sen herseyi arkadaşlarina veriyorsun.
Benimle de arkadaş olur musun:)?

Kızlar kızım bugün bir kustu tabiri cağizse 3 buçuk aydir tutmuş gibiydi.. kendi üstü benim üstüm pijamalar yer gök battı.. o şokla napicağimi şaşirdim çocuğu dikmeye çalisiyorum birşey olmasin diye.. hayir midesi nekadar ki nerden çıktı bukadar anlamadim.. dün neocate mamaya başlamiştik ondan olabilirmi bidaha olucak diye korkuyorum valla..

anabelgunes canım Kolaylıklar diliyorum öncelikle.Ben de iki ay sonra işe başlayacağım ve hep Aklımda ne olacak sorusu.Inşallah çabuk uyum sağlarlar bizim çalışma durumumuza.
Sen iki gündür yoktun ya acaba gidecek korkusu mu yaşıyor bebeğin ? Seni özlemiştir de Bebeğin,uyumak istemiyordur.Ben olsam ne yapardım diye düşünüyorum da güven duygusunu yeniden tazelemek için bol bol emzirirdim bol bol kucaklardım konuşurdum onunla.
Arkadasım bana Demişti ki sakin Çocuktan kaçarcasına gitme evden,Şimdi ben gidiyorum ama yine geleceğim de her seferinde,ne kadar küçük olursa olsun anlıyorlar diyor.sen de dene belki kolaylaşır zamanla.Allah yardımcın olsun

Teşekkür ederim canım paylasimin icin
Gece 2saatte bir kalkıyor her kalkışta bir diger memeyi emiyor uykuya dalmazsa 2 memeyi de veriyorum
Geçen aksam saat basi kalkti yemin ederim cok zordu

Gece 2saatte bir kalkıyor her kalkışta bir diger memeyi emiyor uykuya dalmazsa 2 memeyi de veriyorum
Canim daha gecen hafta sutum azalmisti. Bebek tutup tutup birakip agliyordu. Ordan anladim. Ikisini de vermeye baslamistim.
Su anda oyle cogaldi ki bebek uyudugu halde kalktim sagiyorum. Ustum basim islanmis. Meme agrisindan uyuyamadim. Ama bebegin iki saatte bir emiyorsa bunu yapman gece zor ve yorucu olur. Bir memeyi emdigi her sefer otekini sagdim.
Bir de bir haftadir her aksam sogan salatasi yiyorum. Ikisinden biri arttirdi.

Bu arada ben 3 gecedir saat basi uyaniyorum. Bebegim gece cok uyuyor masallah. Ben niye boyleyim ya. Ziyan ediyorum saatleri.

Iste onlarin boyle olmalarinin altinda anne ya da baba mutlaka yatiyor.Kolayliklar olsun insallah.
Eylul'de basliyor degil mi ana okulu?

Aylar ayni uykular ayni :)
Benim kizda tam o zaman birakti gunduz uykusunu.Hic sevmez.Saat keske olmasa o hep hizli diyor.Herkes uyumak zorundamiymis.
Gecen fotograf cekebilir miyim dedim yururken,cekme anne ben kosmak istiyorum dunyanin tadini cikarmak istiyorum dedi Nasil olacak dedim,iste cimenler,bulutlar gormuyor musun dedi bide
Fenalarr ahh

17 yasina kadar tirnak yedim. Kotu gorunmesi haric de bir zararini gormedim. Universiteye baslayinca bi cocuk kizlarda uzun tirnaklari siyaha boyanmis sevdigini soylemisti. O gun bugundur yemiyorum. Hep de oje surerdim bebekten once.

Burdan olumlamanin iyi yanlarini bariz anlamis oluyoruz

Ah gecmis olsun.
Buyuk ihtimalle ondandir ama doktorla gorustun mu?

Hic gitmedim.Bende okumustum bunu.
Kucugede soyluyorum simdi.
Gecen esimle kahve icelim dedik.
Anne bende gelsem mi sohbet ederim diyor :)))))
Nereye gitsem,ne icin gitsem,o gun nereye gideceksek mesela hep sabahtan bi muhabbeti olur,haberi olur.Takildigi detaylari sorar :)
Gercekten cok baskalar.
Minik bile laftan anliyor.Buara zorladi ya bu ay,ama hadi uyuyalim artik dedimde dudak büktü.Esimde guluyor.Basak burcu o dikkat et konusmalarina diyor :))))))) Beni de aradan cikariyor hesapta :))))

Büyüdüler işte :) belki ben hızına ayak uyduramadım.. ondan diyorum yaşlıyım diye :)
Eşimin ailesi çok geri kafalı, annesine göre çocuk höst dedin mi oturmalı, ses çıkarmadan.. üç aylık bebeği azarlıyor, yat yerine aaaa diye... Düşün artık çocuklar nasıl bir karmaşada büyüyor.. anne yumuşak yüzlü, baba otorite seviyor (bana uymaya çabalıyor yine de), babaanne tam bir felaket.. altlı üstlü oturuyoruz, zor zamanda mecburen emanet ediyorum ama inan sayılıdır oğlumu bırakıp bir yere gittiğim. O da çoğu onların hastane işleri için bırakmışımdır. Hemen başlıyor çocuğu işlemeye, annen gitti falan diye.. zannediyor ki, çocuk anneye küsüp onu sevecek. Halbuki sadece psikolojisi bozuluyor yavrumun. Kp"in ilaçları için bırakmıştım bir kere, eve geldim çocuk ağlamaklı. Anne sen sakın hastaneye gitme diyor. Akşam babasına şikayet ediyor, annem beni yalnız bıraktı diye. Kim bilir neler dedi çocuğa ki, 1 yıl boyunca aklına geldikçe anne sen gitme dedi yavrum. Baş edemiyoruz kadınla. Çocuğu sürekli doktor ve iğneyle korkutuyor. Zaten korkuyor çocuğum doktordan, bi de bu şom ağızlı :/ tövbe tövbeee... Yani bırakmadılar ki istediğim gibi büyüteyim. Geçen diyor ki, öyle alıştırdın ondan yemek seçiyor, seçenek veriyorsun diyor. Halbuki çocuğu lokum ve şekerle doyuran kendisi. Eve hiç almadığım şeyleri öğrendi çocuk, yemek saati gelince gitti orda lokum yedi geldi, yemedi yemeğini. Defalarca anlattım, verme yemeğini yemiyor diye. Benden gizli veriyor, kaç kere yakaladım. Avuç dolusu küçük lokumu getirip bırakıyor çocuğun eline.. mahfetti yemek düzenini. Kızdım, kapımı kapattım, aylarca konuşamadım.. ama yalnız kaldı, kp vefat etti diye yine üzülüp barıştım. Şimdilerde artık benden gizli bişey vermiyor ama çocuğun yemek düzeni bozuldu iyice. İnşallah kızım ek gıdaya geçince abisi de yer onunla birlikte. Çok zor koskoca kadına dert anlatmak. Tutturmuşlar bir bahane, emzirmek için yemek yedirmedin diyorlar. Halbuki çocuk emdiği dönemde daha iyi yiyordu. Benim derdim çok uzun, topiği daha fazla sabote etmiyim :) kızlar hakkını helal etsin, bebek konularına devam :))

İlk defa mama verdiysen etkilenmiş olabilir kuzucuk. Geçmiş olsun inşallah tekrar olmaz. Kusan bebek zordur, günde kaç kere üst baş değiştiriyoruz anne kız. Akşam eve gelince babasını da aradan çıkarıyoruz. Yer gök batıyor.. her gün çamaşır yıkanıyor.. canları sağolsun. İyi olsunlar da, batarsa batsın ortalık

Seni çok iyi anlıyorum canım biz de aynı şeyi yaşıyoruz yatınca 4-5 saatten önce uyanmayan oğlum şimdi en geç iki saatte kalkıyor 1-1.5 saat kadar uyuyup bir de ablası kalkıyor saat başı uyanıyorum bazen gündüz de uyuyamadıpım için akşama hal kalmıyor atak zamanı diye sanırım bir hafta on gündür başka bir çocuk oldu resmen. Emmeleri zaten ayrı bir olay oldu aç kendileri emmek istiyor ama kendini itip ağlıyor ememiyor uykuya geçişte dalamıyor falan perşembe aşı var hepten değişecek diye çok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…