Yok uyumada bizde de sıkıntı varr. Ama saatleri sabitledim artık hatta annemle diyorz saatleri düzenleynce daha bi düzen oldu. Sadece uykusunu 45dk dan az uyumasn diye elmden geleni yapyrm. 2 ay ablasının her türlü sesine maruz kaldı ve asla uyumadı. O yuzden mecburen sessz ortam sağlyrm. Neyse uyku saatleri ortalama 10—1—4Vallahi sorun bende o zmn cunku ben uyutmayi beceremiyorum
Gunduz uyutma stiliniz nedir :)
Ben de oje sürmeyi sevmiyorum. Geçen arkadaşıma verdim ojeleri. Bozulacak dedim. Kim sürecek, kim silecek.. uğraşamam :))Sürekli ıslandiğı icin soğuk oluyor canim.
Ben oje sürmuyorum simdi.kapali olunca bi yere cikinca abes kaciyor:)
Silmek de sorun:)
Benimki de bu ara gece uykusuna a zorlaniyor.
Gece 5 kere yatirdik uyandi.pes ettim.
9 bicuktan 12 ye kadar ikimizde uğrastik.12 de yatti.4 de kalkti.emdi.6 bucukta kalkti.sonra da yatmadi.
Ins düzelir.
Bu ara hep kucak istiyor.cok huzursuz.
Ins fazla alismaz.
Bizde gezdik bugün.Bizimki daha 3 aylık olduğu halde mızmız oldu bu aralar. Bu akşam babasına diyorum oğlanda ne yapmıştık acaba, nasıl oyalamak lazım :) ikinci bebek olsa da unutuyor insan, zaten huyları başka başka oluyor. Oyuncaklara ilgisi var kızımın, oğlum daha çok gezmeyi bakınmayı severdi. Yaz çocuğu olduğu için geziyorduk. Kızımı ise gezme amaçlı ilk defa bugün çıkardım sokağa. Kucakta gezindik biraz, güneşlendik, komşular da çocukları servise çıkarmış, iki hoşbeş ettik. Bana da çocuklara da iyi geldi :)
Canim sen herseyi arkadaşlarina veriyorsun.Ben de oje sürmeyi sevmiyorum. Geçen arkadaşıma verdim ojeleri. Bozulacak dedim. Kim sürecek, kim silecek.. uğraşamam :))
Gece kalkiyor mu? Kalktiginda iki memeyi de emiyor mu? Sabah iki memeyi de emiyor mu?
Ben yatmadan memede ne kaldiysa bosaltiyorum. 20-30 ne cikarsa. Gece de tek meme emiyor. Digerini sagip oyle yatiyorum.
Tecrubeli degilim de yaptigimi paylasayim dedim.
Canim daha gecen hafta sutum azalmisti. Bebek tutup tutup birakip agliyordu. Ordan anladim. Ikisini de vermeye baslamistim.Teşekkür ederim canım paylasimin icin
Gece 2saatte bir kalkıyor her kalkışta bir diger memeyi emiyor uykuya dalmazsa 2 memeyi de veriyorum
Geçen aksam saat basi kalkti yemin ederim cok zordu
Eşim çok sert uyarıyor takıntılar konusunda, ben sürekli yumuşatma peşindeyim. Biliyorum yapılması gerekeni ama ona da anlatmak istiyorum ki, zararlarını bilsin tırnak yemenin. Resim boya işini seviyor da, dediğim gibi boya malzemelerini ağzına atıyor. Bu yaşa kadar uzamasının belki de nedeni eşimin sürekli uyarması. Ben de ona anlatmaya çalışıyorum yanlış olduğunu, bu sefer tribe giriyor adam, çocuğa karşı tutarsız oluyoruz diyor. Çocuğun yanında demiyorum zaten ama o da çocuk gibi benim dediğim olsun diyenlerden.. çok zor işim 3 çocukla :) hep arada kalıyorum.. bu arada babası oğluma ayaklı resim tahtası yaptı, tebeşirle resim yapıyor terasta. Kolilerden robot kostümü yaptık, geniş yassı bir kolinin ortasını kesip TV yaptık, kumandayı bana verip sunuculuk yapardı yazın. Oyun hamuruyls şekil yapmaktan parmaklarım ağrıyordu. Daha bir sürü oyun icat ettik ama oğluşum 7/24 oyun/ilgi istiyor. Onu da biz beceremedik..
Ablamın kızı :) oldukça kolay bir çocuktu :) sadece iştahsızdı işte. Beraber büyüttük ordan biliyorum.. oğlum sabah 1 bardak süt, öğlen bir muz, az önce de 1 dilim krem peynirli ekmek yedi. Akşam da muhtemelen elma veya muz yiyip yatacak. Sofraya gelmez, acıkınca da süt veya elma ister. Benim istediğimi yapması değil amacım. Üşütüp hasta olunca onun canı yanacak, engel olmaya çalışıyorum. Yaz ortasında 39° ateşi çıktı soğuk suda oynadığı için. İnleye inleye yattı, hiç yerinde durmayan çocuk sürekli uyudu. Boğazı şişmiş enfeksiyon olmuş. Su içse zorlanıyor. Daha sonra anlattım, dikkat etmezse tekrar öyle hasta olacağını.. maalesef işe yaramadı. Bir ay geçmedi yine hasta oldu.. ayakları buz gibi mesela şu an. Ayak ucuna battaniye bırakıyorum oyun oynar gibi sarsın kendini diye. Anne ben bebek oldum, saklandım bul beni, anne bak koza ördüm v.s. :) yani uzun lafın kısası, günde 1500 oyun üretir bu sıpa.. oyun bölünmesin diye de ne yemek yer ne uyku uyur. 2,5 yaşında bıraktı gündüz uykusunu mesela. Yazın arada çok yorulup uyusa, gece 3lere kadar yatmaz.. nerden geliyor bu enerji bilmiyor
17 yasina kadar tirnak yedim. Kotu gorunmesi haric de bir zararini gormedim. Universiteye baslayinca bi cocuk kizlarda uzun tirnaklari siyaha boyanmis sevdigini soylemisti. O gun bugundur yemiyorum. Hep de oje surerdim bebekten once.
Bu sorun ilk benimkinde ortaya cikmisti.
Her saat kalkmalar filan.simdi herkese teessur etmis:)
Kızlar kızım bugün bir kustu tabiri cağizse 3 buçuk aydir tutmuş gibiydi.. kendi üstü benim üstüm pijamalar yer gök battı.. o şokla napicağimi şaşirdim çocuğu dikmeye çalisiyorum birşey olmasin diye.. hayir midesi nekadar ki nerden çıktı bukadar anlamadim.. dün neocate mamaya başlamiştik ondan olabilirmi bidaha olucak diye korkuyorum valla..
anabelgunes canım Kolaylıklar diliyorum öncelikle.Ben de iki ay sonra işe başlayacağım ve hep Aklımda ne olacak sorusu.Inşallah çabuk uyum sağlarlar bizim çalışma durumumuza.
Sen iki gündür yoktun ya acaba gidecek korkusu mu yaşıyor bebeğin ? Seni özlemiştir de Bebeğin,uyumak istemiyordur.Ben olsam ne yapardım diye düşünüyorum da güven duygusunu yeniden tazelemek için bol bol emzirirdim bol bol kucaklardım konuşurdum onunla.
Arkadasım bana Demişti ki sakin Çocuktan kaçarcasına gitme evden,Şimdi ben gidiyorum ama yine geleceğim de her seferinde,ne kadar küçük olursa olsun anlıyorlar diyor.sen de dene belki kolaylaşır zamanla.Allah yardımcın olsun
Oglan cocuguna da oje sur diyemeyiz ki.Burdan olumlamanin iyi yanlarini bariz anlamis oluyoruz
Büyüdüler işte :) belki ben hızına ayak uyduramadım.. ondan diyorum yaşlıyım diye :)Aylar ayni uykular ayni :)
Benim kizda tam o zaman birakti gunduz uykusunu.Hic sevmez.Saat keske olmasa o hep hizli diyor.Herkes uyumak zorundamiymis.
Gecen fotograf cekebilir miyim dedim yururken,cekme anne ben kosmak istiyorum dunyanin tadini cikarmak istiyorum dediNasil olacak dedim,iste cimenler,bulutlar gormuyor musun dedi bide
Fenalarr ahh
Sanırım benim iyi günlerim :) henüz uyuyor geceleri ama gündüz mızmızlanmaya başladı4.aylik olunca çığ gibi indiler uzerimize
Eczanede acılı oje varmış yemesin diye ama kullanmayın diye yazıyordu bir yazıda. En son babasının ağzına süreceğim o ojeyi, kızıp duruyor çocuğaOglan cocuguna da oje sur diyemeyiz ki.
İlk defa mama verdiysen etkilenmiş olabilir kuzucuk. Geçmiş olsun inşallah tekrar olmaz. Kusan bebek zordur, günde kaç kere üst baş değiştiriyoruz anne kız. Akşam eve gelince babasını da aradan çıkarıyoruz. Yer gök batıyor.. her gün çamaşır yıkanıyor.. canları sağolsun. İyi olsunlar da, batarsa batsın ortalıkKızlar kızım bugün bir kustu tabiri cağizse 3 buçuk aydir tutmuş gibiydi.. kendi üstü benim üstüm pijamalar yer gök battı.. o şokla napicağimi şaşirdim çocuğu dikmeye çalisiyorum birşey olmasin diye.. hayir midesi nekadar ki nerden çıktı bukadar anlamadim.. dün neocate mamaya başlamiştik ondan olabilirmi bidaha olucak diye korkuyorum valla..
Seni çok iyi anlıyorum canım biz de aynı şeyi yaşıyoruz yatınca 4-5 saatten önce uyanmayan oğlum şimdi en geç iki saatte kalkıyor 1-1.5 saat kadar uyuyup bir de ablası kalkıyor saat başı uyanıyorum bazen gündüz de uyuyamadıpım için akşama hal kalmıyor atak zamanı diye sanırım bir hafta on gündür başka bir çocuk oldu resmen. Emmeleri zaten ayrı bir olay oldu aç kendileri emmek istiyor ama kendini itip ağlıyor ememiyor uykuya geçişte dalamıyor falan perşembe aşı var hepten değişecek diye çok korkuyorumTeşekkür ederim canım paylasimin icin
Gece 2saatte bir kalkıyor her kalkışta bir diger memeyi emiyor uykuya dalmazsa 2 memeyi de veriyorum
Geçen aksam saat basi kalkti yemin ederim cok zordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?