Konuşmadim devam ederse aricam..Ah gecmis olsun.
Buyuk ihtimalle ondandir ama doktorla gorustun mu?
Allah kolaylik versin size.. ben bu derece olunca korktum görmedim hiç böyle fazlasini..İlk defa mama verdiysen etkilenmiş olabilir kuzucuk. Geçmiş olsun inşallah tekrar olmaz. Kusan bebek zordur, günde kaç kere üst baş değiştiriyoruz anne kız. Akşam eve gelince babasını da aradan çıkarıyoruz. Yer gök batıyor.. her gün çamaşır yıkanıyor.. canları sağolsun. İyi olsunlar da, batarsa batsın ortalık
Aynen öyle en güzeli anne sütü..ah ah anne sütü gibisi var mi
Olabilir canım yeni basladiginiz için alışır bünyesi
Çok gecmiş olsun..dun ogleden sonra cok halsizdim.emzirdim gazini cikarip kanepeye koydum.aglamaya basladi alayim kucagima dedim.kolum kalkmadi resmen.diger kanepeye uzandim.oglum yarim saat agladi ben yerimden kalkamadim.sonra esim geldi.titremeye basladim bi usume derken atesime baktik 38.8 olmusum.basim donmeye basladi.sonra uzerimdekileri cikardim ince seylerle durdum.bi kasik calpol ictim.gece uyudum atesim dusmustu sabaha.ama surekli iyi olmam lazim dedim kendime.gece zar zor kucagima alip emzirdim oglumu.cok sukur iyiyim.asiya goturduk.asidan sonra lan damlasi verdi.4 damla dedi hemsire gunde.eve gidince bebege calpol ver dedi.atesi cikarsa yatmadan bi daha ver .aclik aglamalari olursa yogurt ve meyve suyuyla basliyoruz.ama olmazsa 6 aylik olana kadar bekle dedi.
Bana yapildi.. cocukta dogru sonuc çıkmaz dedi doktor..Ben orayı kaçırmışım sanırım tahlil size mi oldu bebeğinize mi ?
Canım çok geçmiş olsun kan damlası tahlil yapılmadan verilmemesi gerekirmiş demir fazla olmasıda düşük olması kadar önemliymiş 5.5 6 ayda kan sayımı yapılacak ona göre verilir ya da verilmez dedi bana soktor bu şekilde açıkladı sende dr una sormadan verme istersen
henuz bi doktor bulmadik.saglik ocagina kontrollere goturdum.bi kalca ultrasonuna gitmistik.ama bi doktor edinsek iyi olur aslinda.Canım çok geçmiş olsun kan damlası tahlil yapılmadan verilmemesi gerekirmiş demir fazla olmasıda düşük olması kadar önemliymiş 5.5 6 ayda kan sayımı yapılacak ona göre verilir ya da verilmez dedi bana soktor bu şekilde açıkladı sende dr una sormadan verme istersen
Oglan cocuguna da oje sur diyemeyiz ki.
Büyüdüler işte :) belki ben hızına ayak uyduramadım.. ondan diyorum yaşlıyım diye :)
Eşimin ailesi çok geri kafalı, annesine göre çocuk höst dedin mi oturmalı, ses çıkarmadan.. üç aylık bebeği azarlıyor, yat yerine aaaa diye... Düşün artık çocuklar nasıl bir karmaşada büyüyor.. anne yumuşak yüzlü, baba otorite seviyor (bana uymaya çabalıyor yine de), babaanne tam bir felaket.. altlı üstlü oturuyoruz, zor zamanda mecburen emanet ediyorum ama inan sayılıdır oğlumu bırakıp bir yere gittiğim. O da çoğu onların hastane işleri için bırakmışımdır. Hemen başlıyor çocuğu işlemeye, annen gitti falan diye.. zannediyor ki, çocuk anneye küsüp onu sevecek. Halbuki sadece psikolojisi bozuluyor yavrumun. Kp"in ilaçları için bırakmıştım bir kere, eve geldim çocuk ağlamaklı. Anne sen sakın hastaneye gitme diyor. Akşam babasına şikayet ediyor, annem beni yalnız bıraktı diye. Kim bilir neler dedi çocuğa ki, 1 yıl boyunca aklına geldikçe anne sen gitme dedi yavrum. Baş edemiyoruz kadınla. Çocuğu sürekli doktor ve iğneyle korkutuyor. Zaten korkuyor çocuğum doktordan, bi de bu şom ağızlı :/ tövbe tövbeee... Yani bırakmadılar ki istediğim gibi büyüteyim. Geçen diyor ki, öyle alıştırdın ondan yemek seçiyor, seçenek veriyorsun diyor. Halbuki çocuğu lokum ve şekerle doyuran kendisi. Eve hiç almadığım şeyleri öğrendi çocuk, yemek saati gelince gitti orda lokum yedi geldi, yemedi yemeğini. Defalarca anlattım, verme yemeğini yemiyor diye. Benden gizli veriyor, kaç kere yakaladım. Avuç dolusu küçük lokumu getirip bırakıyor çocuğun eline.. mahfetti yemek düzenini. Kızdım, kapımı kapattım, aylarca konuşamadım.. ama yalnız kaldı, kp vefat etti diye yine üzülüp barıştım. Şimdilerde artık benden gizli bişey vermiyor ama çocuğun yemek düzeni bozuldu iyice. İnşallah kızım ek gıdaya geçince abisi de yer onunla birlikte. Çok zor koskoca kadına dert anlatmak. Tutturmuşlar bir bahane, emzirmek için yemek yedirmedin diyorlar. Halbuki çocuk emdiği dönemde daha iyi yiyordu. Benim derdim çok uzun, topiği daha fazla sabote etmiyim :) kızlar hakkını helal etsin, bebek konularına devam :))
Soğanın süt yaptığını bana da dediler ama gazdan korktuğum icin yemedim canimCanim daha gecen hafta sutum azalmisti. Bebek tutup tutup birakip agliyordu. Ordan anladim. Ikisini de vermeye baslamistim.
Su anda oyle cogaldi ki bebek uyudugu halde kalktim sagiyorum. Ustum basim islanmis. Meme agrisindan uyuyamadim. Ama bebegin iki saatte bir emiyorsa bunu yapman gece zor ve yorucu olur. Bir memeyi emdigi her sefer otekini sagdim.
Bir de bir haftadir her aksam sogan salatasi yiyorum. Ikisinden biri arttirdi.
Bu arada ben 3 gecedir saat basi uyaniyorum. Bebegim gece cok uyuyor masallah. Ben niye boyleyim ya. Ziyan ediyorum saatleri.
Aynen benimde öyle esim meme de süt kalmamış ondan itiyor kendini der ben gaz derim ama memede sıkınca süt geliyor baktım dedigin gibi arak haftaları sanirimSeni çok iyi anlıyorum canım biz de aynı şeyi yaşıyoruz yatınca 4-5 saatten önce uyanmayan oğlum şimdi en geç iki saatte kalkıyor 1-1.5 saat kadar uyuyup bir de ablası kalkıyor saat başı uyanıyorum bazen gündüz de uyuyamadıpım için akşama hal kalmıyor atak zamanı diye sanırım bir hafta on gündür başka bir çocuk oldu resmen. Emmeleri zaten ayrı bir olay oldu aç kendileri emmek istiyor ama kendini itip ağlıyor ememiyor uykuya geçişte dalamıyor falan perşembe aşı var hepten değişecek diye çok korkuyorum
Yok yani emzirdikten sonra digerini sag.Soğanın süt yaptığını bana da dediler ama gazdan korktuğum icin yemedim canim
Benim pompa elektrikli ayni anda sagamam sanirim emzirmekle hem tek elle emziremiyorum ki
Bugün aile hekimi dedi de bütün anne sütü artıran çay vb ürünlerde hep çemen otu vardır.Çemen yeyin artsın dedi :))Amin canım inşallah.Ihlamur ben de içiyorum arada
Aynen ..Allah yokluklarını göstermesin tabii ki ..nenim kendi annem bakiyor onunla bile ters dustugumuz oluyo insan rahat edemiyo evde annende olsa baska biri olunca yinede allah razi olsun
Kuru soğani piyazlik doğra canim.üzerine birsz mayanoz doğra.sumak koy.biraz da tuz.Taze soğan mi?
Olduğum yerde bende bulamadım malesef doktor doktorda gezmek istemiyorum istanbulda tanıdık bildik doktor var oraya gitmeye karar verdim artık 150 tl muayene ücreti alıyorlar istediğimde ulaşamıyorum boy kilo ölçüp yolluyorlar ben daha detaylı bilgi versin istiyorum boy kilo sağlık ocağındada var dediğiniz gibi .. Kızımın yüzü kızarık mukuslu kaka var alerji mi ne daha onu bulamadık hepsi farklı bir şey diyorhenuz bi doktor bulmadik.saglik ocagina kontrollere goturdum.bi kalca ultrasonuna gitmistik.ama bi doktor edinsek iyi olur aslinda.
Canım çok geçmiş olsun kan damlası tahlil yapılmadan verilmemesi gerekirmiş demir fazla olmasıda düşük olması kadar önemliymiş 5.5 6 ayda kan sayımı yapılacak ona göre verilir ya da verilmez dedi bana soktor bu şekilde açıkladı sende dr una sormadan verme istersen
Teşekkür ederim arkadaşım inşallah yer oğlum da.. kızım için buharlı pişirici bakıyorum internette uygun bişeyler var. Aklıma takılan, çorbayı tamamen tuzsuz yapmak şart mı? Çünkü oğlum yememişti öyle yapınca. Hani sağlıklı kaya tuzu öğütüp biraz eklesem? Çok korkuyorum kızım da yemez diye. Tuzsuz da saman gibi oluyor yemek be kuzum :/ sebzeleri yediremeyince meyve rendesi vermiştim oğluma. Ondan sonra da kavanoz mama yedi meyveli, başka şeyleri reddetti. Hele yumurta reddi taa ilk tadıma dayalı. Labneli yumurta sarısına 1 çay kaşığı pekmez katıp ver demişti ebe, yarım fincan ıhlamurun içine katıp.. ilk gün nasıl hevesliydi kuzum, ağzını açtı bitirdi ama sırf meraktan. Ertesi gün birazını bıraktı. Öyle böyle derken reddetti yemedi o karışımı. Şu an omlet ağzına sürmüyor, haşlanmış olarak da ayda iki kez yerse sevinirim. Ve deniyorum 4 yıldır, canı isterse yiyor. Pekmez de orda kaldı, asla yemez. Reçelin tadına bakmaz direk ret.. bir tek ıhlamur ve labne kurtuldu o karışımdan :)Ahh ya iste cocuklarin hicbiseyi sebepsiz degil.Babaanne yuruyen felaket olmus.
Sartlara gore iyi bile o zaman kucuk adam :) sende sakinligini koruyup bence yapabilecegin en iyi seyi yapiyorsun.
Cidden cocuklar degil buyukler daha zor.Koca kadin ne desen ogrenmez bide sen biliyorsun diye hic kabullenmez.
Allah yardimcin olsun.
Insallah dusundugun gb olur kizla birlikte :)
Eşin tayinini İzmir'e aldırsa ya :))) valla iki poşet malzeme alıp size koşmak istiyorum :))) kim bilir neler yaparsın tadından yenmez ❤Kuru soğani piyazlik doğra canim.üzerine birsz mayanoz doğra.sumak koy.biraz da tuz.
Bu karisimi elinle ovarak karistir.güzel.oluyor
Tşk ederim canim.Eşin tayinini İzmir'e aldırsa ya :))) valla iki poşet malzeme alıp size koşmak istiyorum :))) kim bilir neler yaparsın tadından yenmez ❤
Bize damlayı verdikleri gün oğlum bir kusmuştu, hiç kusmayan çocuk öğüre öksüre kustu :/ daha ilk dozda böyle.. çocuk tiksindi bir de, D vitamini damlasına da açmadı bir daha ağzını.. ben de zorlamadım. 1 yaşında kan sayımı yapıldı, tüm değerler üst sınırdaydı maşallah. Doktoru tahlillere bakıp, biz buna konsantre bebek diyoruz dedi :) bol sıvı ver, başka hiç bir şeye ihtiyacı yok dedi. Şimdi düşünüyorum, önümüzdeki ay kızıma da kan damlası verecekler, nasıl içecek hiç bilmiyorum. Zaten çok sık kusuyor, bu midede kalır mı bilmem5.ayda az baslaniyor fazla gelecek doz degil aslinda.Ve 9ayda hepsinin rutin kontrolu var kan alinip degerlerine bakilacak.O zaman ki degere gore de kesilebilir.
Yani simdiki eksiklik icin degil ama depolar bosalmasin diye veriliyor.
Ben ilkinde sonrasinda hic kullanmamistim
Hatta takviye hicbisy vermedim simdiye kadar.
Allah razı olsun canım benim ❤ biz kendi yağımızda kavruluyoruz bir şekilde. Ama dediğin gibi bazı insanın elinin lezzeti olur, basit bir şey de yapsan nefis olur. Sen de onlardansın anlaşılan :) ben yaparım ama vasat olur yemeklerimTşk ederim canim.
Keske gelsek izmire.
Ben hep komsularima yaptiklarimdan veririm.
Gecen kek yaptim.basit bisey.ertesi gun aradi tarif istedi.cocuklar firca atiyor sen niye böyle yapamiyorsun demisler:)
Senin de yapip getirenin yok.keske yakin olsam da versem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?