Kızım da emerken çok homurdanıyor, gazdan mı diyorum, gerim gerim geriyor kendini emme esnasında. Kaldırıyorum ağlıyor, memede rahat değil. Bir tek uyku arasında emiyorsa sakince emiyor. Dişler mı, kulakta mı sıkıntı var.. başına gidiyor eli sürekli. Konak o kadar rahatsız eder mi acaba, kaşımaya çalışıyor sankiSeni çok iyi anlıyorum canım biz de aynı şeyi yaşıyoruz yatınca 4-5 saatten önce uyanmayan oğlum şimdi en geç iki saatte kalkıyor 1-1.5 saat kadar uyuyup bir de ablası kalkıyor saat başı uyanıyorum bazen gündüz de uyuyamadıpım için akşama hal kalmıyor atak zamanı diye sanırım bir hafta on gündür başka bir çocuk oldu resmen. Emmeleri zaten ayrı bir olay oldu aç kendileri emmek istiyor ama kendini itip ağlıyor ememiyor uykuya geçişte dalamıyor falan perşembe aşı var hepten değişecek diye çok korkuyorum
sabah 8 bucukta çıkıyorum evden uyuyo oluyo o zaman.oglearasi da eve geliyorum biseyler yiyip sevip emzirip uyutuyorum arkamdan uyanip kontrol yapiyo heralde ozellikle sut icme zamani cok huysuzlaniyor. By by deme sansim pek olmuyoranabelgunes canım Kolaylıklar diliyorum öncelikle.Ben de iki ay sonra işe başlayacağım ve hep Aklımda ne olacak sorusu.Inşallah çabuk uyum sağlarlar bizim çalışma durumumuza.
Sen iki gündür yoktun ya acaba gidecek korkusu mu yaşıyor bebeğin ? Seni özlemiştir de Bebeğin,uyumak istemiyordur.Ben olsam ne yapardım diye düşünüyorum da güven duygusunu yeniden tazelemek için bol bol emzirirdim bol bol kucaklardım konuşurdum onunla.
Arkadasım bana Demişti ki sakin Çocuktan kaçarcasına gitme evden,Şimdi ben gidiyorum ama yine geleceğim de her seferinde,ne kadar küçük olursa olsun anlıyorlar diyor.sen de dene belki kolaylaşır zamanla.Allah yardımcın olsun
ah ah anne sütü gibisi var miKızlar kızım bugün bir kustu tabiri cağizse 3 buçuk aydir tutmuş gibiydi.. kendi üstü benim üstüm pijamalar yer gök battı.. o şokla napicağimi şaşirdim çocuğu dikmeye çalisiyorum birşey olmasin diye.. hayir midesi nekadar ki nerden çıktı bukadar anlamadim.. dün neocate mamaya başlamiştik ondan olabilirmi bidaha olucak diye korkuyorum valla..
Ay benimki de uyuyor gece masallah deyin. Gerci uyandi mi iki saat uyutamiyoruz ama zirt pirt uyanmasindan iyidir.Sanırım benim iyi günlerim :) henüz uyuyor geceleri ama gündüz mızmızlanmaya başladı
Bana surmuslerdi ondan. Onu da soyuyordum. Niyeti olan cocuk onunla da yapacak bir sey bulur. Oje zaten kotu bi kimyasal. Bence de surulmemeli.Eczanede acılı oje varmış yemesin diye ama kullanmayın diye yazıyordu bir yazıda. En son babasının ağzına süreceğim o ojeyi, kızıp duruyor çocuğa
Evet anlıyor bazen denemek için mimik yapmadan "seni çok seviyorum" diyorum gülüyor şımarıyor :) hakkında şikayet eder gibi konuşsak dudak büzüyor :)Hic gitmedim.Bende okumustum bunu.
Kucugede soyluyorum simdi.
Gecen esimle kahve icelim dedik.
Anne bende gelsem mi sohbet ederim diyor :)))))
Nereye gitsem,ne icin gitsem,o gun nereye gideceksek mesela hep sabahtan bi muhabbeti olur,haberi olur.Takildigi detaylari sorar :)
Gercekten cok baskalar.
Minik bile laftan anliyor.Buara zorladi ya bu ay,ama hadi uyuyalim artik dedimde dudak büktü.Esimde guluyor.Basak burcu o dikkat et konusmalarina diyor :))))))) Beni de aradan cikariyor hesapta :))))
O halde zamana bırakılacak alışma Süreci çabuk olur inşallah.Ben işe başladığımda 6 aylık oluyo o zamsn daha zor olacaktır.Ne kadar geç o kadar zorsabah 8 bucukta çıkıyorum evden uyuyo oluyo o zaman.oglearasi da eve geliyorum biseyler yiyip sevip emzirip uyutuyorum arkamdan uyanip kontrol yapiyo heralde ozellikle sut icme zamani cok huysuzlaniyor. By by deme sansim pek olmuyor
Ahahaa çok tatlı maşaAllah yaaAylar ayni uykular ayni :)
Benim kizda tam o zaman birakti gunduz uykusunu.Hic sevmez.Saat keske olmasa o hep hizli diyor.Herkes uyumak zorundamiymis.
Gecen fotograf cekebilir miyim dedim yururken,cekme anne ben kosmak istiyorum dunyanin tadini cikarmak istiyorum dediNasil olacak dedim,iste cimenler,bulutlar gormuyor musun dedi bide
Fenalarr ahh
Inşallah diyeceğim de dün o 2 saatlik uykudan sonra 18.20 ye kadar asla uyumadı beni tekmeledi uyutmaya çalışırken.Demekki bu beybinin gündüz uykusu maksimum 2-2.5 saat bunu ya tek seferde uyuyor ya Parça Parça :)MasaAllah barekAllah :)) böyle uslu akıllı olsunlarr inş
Yani resmen apar topar iş bitsin diye uğraşıyor belli..Doktora bişey soramadım ne Anladık bu işten.Kapıda elime tutuşturduğu demiri bir kere verdim kusarak geri Attı nasıl olacak bilmem.Biz de bugun aşılarimizi olduk. Sizin ordaki saglik ocağı ebeleri ne kotuymus. Bana da d vit. Ve demir ilacı vermek istedi ama verecegi demir ilacinda paraben varmış. Zararsizmis ama isterseniz daha kalitelileri var ondan alın dedi. Demir ilacini biz veriyoruz ancak siz doktorunuza sorarak kullanin yine de dedi. Cunku bizim doktorumuz 5 ayda demir degerlerine bakip ilaç başlatacak. Ayrica ası sonrasi ates yukselmeye baslarsa ilk ince kiyafetlerini çıkart,duş aldir ates duşmezse yarim fitil atabilirsin dedi. Calpol'ü ya da baska bir şurubu ise önermediler. Fitilin daha az zararli oldugunu söyledi.
Soğan salatasının malzemesinde soğan dışında neler varCanim daha gecen hafta sutum azalmisti. Bebek tutup tutup birakip agliyordu. Ordan anladim. Ikisini de vermeye baslamistim.
Su anda oyle cogaldi ki bebek uyudugu halde kalktim sagiyorum. Ustum basim islanmis. Meme agrisindan uyuyamadim. Ama bebegin iki saatte bir emiyorsa bunu yapman gece zor ve yorucu olur. Bir memeyi emdigi her sefer otekini sagdim.
Bir de bir haftadir her aksam sogan salatasi yiyorum. Ikisinden biri arttirdi.
Bu arada ben 3 gecedir saat basi uyaniyorum. Bebegim gece cok uyuyor masallah. Ben niye boyleyim ya. Ziyan ediyorum saatleri.
Sağol canım seninki de öyle :) bir önceki çıkmamızda hiç uyumadı ama uyku saati fln dikkat etmemiştim o zaman.Hep uyku saatinde çıkarıcam bakalım yine uyuyacak mıAy minnos cok tatli.
Bazen ters tepebiliyor. Bir keresinde ben de oyle yaptim. Yolda uyandi ve Allaaaaaah.
Maydonoz ve sumak:)Soğan salatasının malzemesinde soğan dışında neler var
Taze soğan mi?Maydonoz ve sumak:)
Geçmiş olsun. Atesi insallah cikmaz ama cikarsa da Şurubu vermek için saat hesabı yapin. Ardarda vermeyin demek istediğim.dun ogleden sonra cok halsizdim.emzirdim gazini cikarip kanepeye koydum.aglamaya basladi alayim kucagima dedim.kolum kalkmadi resmen.diger kanepeye uzandim.oglum yarim saat agladi ben yerimden kalkamadim.sonra esim geldi.titremeye basladim bi usume derken atesime baktik 38.8 olmusum.basim donmeye basladi.sonra uzerimdekileri cikardim ince seylerle durdum.bi kasik calpol ictim.gece uyudum atesim dusmustu sabaha.ama surekli iyi olmam lazim dedim kendime.gece zar zor kucagima alip emzirdim oglumu.cok sukur iyiyim.asiya goturduk.asidan sonra lan damlasi verdi.4 damla dedi hemsire gunde.eve gidince bebege calpol ver dedi.atesi cikarsa yatmadan bi daha ver .aclik aglamalari olursa yogurt ve meyve suyuyla basliyoruz.ama olmazsa 6 aylik olana kadar bekle dedi.
sagolun.evet atesi cikarsa vereyim diye dusundum.onceki asilarda ihtiyac olmamisti ilaca.bakalim nasil gecicek bugun.Geçmiş olsun. Atesi insallah cikmaz ama cikarsa da Şurubu vermek için saat hesabı yapin. Ardarda vermeyin demek istediğim.
Ben orayı kaçırmışım sanırım tahlil size mi oldu bebeğinize mi ?Benim doktor bana tahlil yaptirmisti.. yumurta zaten en yüksek değerde çikti.. benimkinin de sadece süt ürünü değil anlicağin.. diyete başlayali nerdeyse 1 ay oldu ama muhtemelen belirleyemediğimiz başka seylerde var çünkü arada yemyeşil yada sari ama kanli kaka oluyor..
Sanirim anne sütü son noktada biraktiriliyor.. yani birtürlü iyileşme olmazsa..
Canım çok geçmiş olsun kan damlası tahlil yapılmadan verilmemesi gerekirmiş demir fazla olmasıda düşük olması kadar önemliymiş 5.5 6 ayda kan sayımı yapılacak ona göre verilir ya da verilmez dedi bana soktor bu şekilde açıkladı sende dr una sormadan verme istersendun ogleden sonra cok halsizdim.emzirdim gazini cikarip kanepeye koydum.aglamaya basladi alayim kucagima dedim.kolum kalkmadi resmen.diger kanepeye uzandim.oglum yarim saat agladi ben yerimden kalkamadim.sonra esim geldi.titremeye basladim bi usume derken atesime baktik 38.8 olmusum.basim donmeye basladi.sonra uzerimdekileri cikardim ince seylerle durdum.bi kasik calpol ictim.gece uyudum atesim dusmustu sabaha.ama surekli iyi olmam lazim dedim kendime.gece zar zor kucagima alip emzirdim oglumu.cok sukur iyiyim.asiya goturduk.asidan sonra lan damlasi verdi.4 damla dedi hemsire gunde.eve gidince bebege calpol ver dedi.atesi cikarsa yatmadan bi daha ver .aclik aglamalari olursa yogurt ve meyve suyuyla basliyoruz.ama olmazsa 6 aylik olana kadar bekle dedi.
Sogan ve sumak. Sogani biraz tuzla ezdim. Biraz da maydonoz var ama az.Soğan salatasının malzemesinde soğan dışında neler var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?