Canım rica etsem resmini atar mısın damlanin?Bizim de kakada mukus vardi. Doktor maflor diye bi prebiyotik damla verdi. Bir haftada gecti mukus. Artik yok.
Çocuk bacaklarını topladı demek ki. Uyarmadın mı, geçen ay 62 cmdi, kısaldı mı bu çocuk diye..Biz de bugun asi olduk. Gecen ay 62 cmdi bu ay 59 cm cikti kiz. Saglik ocagi yanlis olcuyor.
Kan damlasi verdiler. Ac karnina diye ama bizi kiz hic ac durmuyor ki. 2 gibi emip uykuya dalmisti. 5 e dogru uyandi. Damlayi verdim. 5 bucukta acikmis agladi emzirdim. Bir ise yarasa bari.
Teşekkür ederim arkadaşım inşallah yer oğlum da.. kızım için buharlı pişirici bakıyorum internette uygun bişeyler var. Aklıma takılan, çorbayı tamamen tuzsuz yapmak şart mı? Çünkü oğlum yememişti öyle yapınca. Hani sağlıklı kaya tuzu öğütüp biraz eklesem? Çok korkuyorum kızım da yemez diye. Tuzsuz da saman gibi oluyor yemek be kuzum :/ sebzeleri yediremeyince meyve rendesi vermiştim oğluma. Ondan sonra da kavanoz mama yedi meyveli, başka şeyleri reddetti. Hele yumurta reddi taa ilk tadıma dayalı. Labneli yumurta sarısına 1 çay kaşığı pekmez katıp ver demişti ebe, yarım fincan ıhlamurun içine katıp.. ilk gün nasıl hevesliydi kuzum, ağzını açtı bitirdi ama sırf meraktan. Ertesi gün birazını bıraktı. Öyle böyle derken reddetti yemedi o karışımı. Şu an omlet ağzına sürmüyor, haşlanmış olarak da ayda iki kez yerse sevinirim. Ve deniyorum 4 yıldır, canı isterse yiyor. Pekmez de orda kaldı, asla yemez. Reçelin tadına bakmaz direk ret.. bir tek ıhlamur ve labne kurtuldu o karışımdan :)
Bize damlayı verdikleri gün oğlum bir kusmuştu, hiç kusmayan çocuk öğüre öksüre kustu :/ daha ilk dozda böyle.. çocuk tiksindi bir de, D vitamini damlasına da açmadı bir daha ağzını.. ben de zorlamadım. 1 yaşında kan sayımı yapıldı, tüm değerler üst sınırdaydı maşallah. Doktoru tahlillere bakıp, biz buna konsantre bebek diyoruz dedi :) bol sıvı ver, başka hiç bir şeye ihtiyacı yok dedi. Şimdi düşünüyorum, önümüzdeki ay kızıma da kan damlası verecekler, nasıl içecek hiç bilmiyorum. Zaten çok sık kusuyor, bu midede kalır mı bilmem
Bu ay 700 gr almis. Onceden 1 kilo aliyordu. Mukusla ilgili olarak soyluyorum. 4. Ayda 700 gr iyi sanirim.Çok gecmis olsun canim.
Hemsirenin dedigini anladim.simdi:)
Ya b3nimki bugun ćok az emdi.istahi gitti.kilo almiyor.kac gündü ayni.
Canim link atarmiisn bende alicam.
Canim kilo almaya engel mi mukus.bugün baya yapmis.islak mendille kalkiyor kaka.
Yedigim mi dokunuyor.
Bende bi doktora sorayim.tsk ederim bu arada
Canim bizim ebe de bi tuhaf.hep fazla ölcüyor.
Ins damla ise yarar.
Yok azken yemiyordum bunu. Simdi yiyorum artti. Gece ve sabah sagdim bi suru cikti. okulda kolumu kaldirip tahtayi silemedim memelerimin dolulugundan.
Canim bence engel oluyor.benim bebegim güzel.kilo.aliyordu.mukus da yoktu o zaman.simdi mukus var kilo alimi yok.Bu ay 700 gr almis. Onceden 1 kilo aliyordu. Mukusla ilgili olarak soyluyorum. 4. Ayda 700 gr iyi sanirim.
Sadece mukuslu kaka. Hatta bi ara yesil olmustu. Bir kac gun surdu.Canım sizin sadece mukuslu kaka mıydı yüzde kızarıklık var mıydı
Canım rica etsem resmini atar mısın damlanin?
Ben gitmedim canim. Babasi goturdu. O da zaten eksik olcuyorlar diye bir sey dememis. Nasilsa cts hastanedeki kontrole goturcez diye onemsememis. Gecen ay asi yoktu diye saglik ocagina goturmedik bile. Benim mudurum izin vermiyor. Benim esim calismiyor siz de calismayin diyor.Çocuk bacaklarını topladı demek ki. Uyarmadın mı, geçen ay 62 cmdi, kısaldı mı bu çocuk diye..
O acidan ben de sasirdim. ben yokken 350 ml iciyor. Ama bir hafta hastaydi. Oksuruyordu, burnu tikaliydi ve o hafta cok uyuyordu. Belki ondan az almistir. Cts hastanedeki doktoru kac olcecek bakalim.Canim bence engel oluyor.benim bebegim güzel.kilo.aliyordu.mukus da yoktu o zaman.simdi mukus var kilo alimi yok.
Ben bundan sonrasi icin korkuyorum.
Ins gecer bu mukus.
700 gr iyi canim.ama onca icmesine bilemedim simdi.seninki istahli bi bebek.mukus gecerse daha cok alacagina inaniyorum.
mudure bak egitimci olacak bi de.boyle zihniyeti olan insanlarla calismak o kadar zor ki.ben ogretmen degilim ama bizim isyerinde de o tarz yoneticiler var malesef.cocuk doguranlara sinir oluyorlar personel eksiliyo diye.neyse ki memuruz da ne kadar izin alacagimiza karisamiyorlar.Ama Allah cidden kolaylik versin istemedigi halde isini kaybetmemek icin calismak zorunda kalanlara.benim eski komsum yillar once 2 aylikken ise baslamak zorunda kalmis.hem de 2 aylik bebegini krese vermis.cok zor hayatlar.Ben gitmedim canim. Babasi goturdu. O da zaten eksik olcuyorlar diye bir sey dememis. Nasilsa cts hastanedeki kontrole goturcez diye onemsememis. Gecen ay asi yoktu diye saglik ocagina goturmedik bile. Benim mudurum izin vermiyor. Benim esim calismiyor siz de calismayin diyor.
Benim de sütüm azaldı.çocuk ağlasa bile 2 saatte bir emziriyordum hatta 2.5 saate çıkardığım da oluyordu,artık sure sınırını kaldırdım ne zaman isterse veriyorum sık emziriyorum daha iyi oldu gibi süt miktarı..Sık emzirince talebi artırmış oldum sanırım dedikleri gibi
Ebe yaktı bizi ek gıda konusunda. Hiç aklıma da gelmedi ki biraz araştırmak, nasılsa yol gösteren var diye, karıştırıp verdim onları :/ bir tek meyve konusunda doğru yapmışım, tek tek cam rendeden geçirip verdim. Şimdi yine sıfırdan başlayıp hem sizlerden aldığım taktikler, hem internet desteği ile inşallah güzel bir ek gıda dönemi geçireceğizBen loru kendim cok azdan sutu kesip yapiyordum.Ama hicbiseyi birbiriyle karistirmadim canim.Yumurtayi cok az agzina verirdim zaten ceyregiyle baslayip onuda minik minik veriyordum.Zaten sarisi eziliyor.Pekmez tadini keser yumurtanin.
Loruda oyle az verirdim.Tatlarini alsin diye boyle yaptim yani.
Pekmezide ayri verdim basladigim zamanda ama ek gida baslangicinda vermedim hemen tatli diye,yogurduda sade verdim.Meyveleri karistirmamaya calistim mesela.En fazla 2 tatlari yumusak olanlari.
Sen mantigi cöz,kendin ilerle.Birinin dedigi bende tutar sende tutmaz mesela.
Tuz kullanmadim.Yine dusunmuyorum.Sonradan az az baslayabilirsin.Tabii ki tuzla bazi yemeklerin tadi bile degisiyor valla :)
Yumurtayi farkli yerlerde aliyordur yine.
Pekmezde karadutun hasını tavsiye ederim.Bambaska bir aromasi var.
Ya sevmeyedebilir illa tattirdik diye sevecek gb dusunmemek gerek.
Bazen sonucta bazi seyleri cok yiyorlar sonra bi donem hic istemiyor kizimda mesela.Vucut sinyal veriyor can istiyor diye dusunuyorum.
Yok azken yemiyordum bunu. Simdi yiyorum artti. Gece ve sabah sagdim bi suru cikti. okulda kolumu kaldirip tahtayi silemedim memelerimin dolulugundan.
Anladim canim.ins düzelir.O acidan ben de sasirdim. ben yokken 350 ml iciyor. Ama bir hafta hastaydi. Oksuruyordu, burnu tikaliydi ve o hafta cok uyuyordu. Belki ondan az almistir. Cts hastanedeki doktoru kac olcecek bakalim.
Tamam canim cok tsk ederim.U Umudumbitmedi_ https://www.hepsiburada.com/diytoy-bebegimin-ilk-zeka-kartlari-flash-kart-pm-HB000006FL8U E bebekteki indirim bitti diye buradan aldım ben canım
Bizde mukus var ama rengi arada yeşil oluyor genelde sarı inşallah bu ay güzel kilo alır kızım tabiki önce sağlık ama elimde küçücük :)Sadece mukuslu kaka. Hatta bi ara yesil olmustu. Bir kac gun surdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?