biz daha 4 aylik olmadik ama yatırdığım da mekik ceker gibi kalkmaya calisiyo kucagimda zaten dik tutmak cok zor bacaklari kaldirip one egiyor kendini. Ben 150 kadinim zaten :)Canım ek gıda döneminde gurme bebek diye bir site var aylara göre çeşitlendirilmiş tarifler ve güzel yazılar oluyor ben yine faydalanacağım tavsiye ederim. Ek gıda heyecan veren bir süreç muhakkak o dönem için kaşık belki kase cam rende buharlı pişirici vs birçok şeye bakılabilir yoğurt konusunda bazıları tutturamayabiliyor onun için belki yoğurt yapma makinesi düşünenler olabilir bolca önlük vs alınabilir tabi bınlar ilk etapta benim aklıma gelenler. Oturma konusunda da ben de ne yapacağımı şaşırdım normalde 5-5.5 ay civarı destekli oturmalar başlıyor tabi burada takibini yapan dr un yönlendirmesi de önemli. Şu an oğlum mümkün değil durmuyor illa kalkıp oturacağım diyor yatarken sürekli kafayı kaldırıp dönmeye çalışıyor sinirleniyor otururken kucağımızda dik tutuyoruz sürekli öne eğiliyor durmuyor oturtur gibi yaptığımızda rahat ediyor gülücükler havada uçuşuyor ve tabi evi şöyle bir kolaçan etmeler:) yarın sağlık ocağına aşıya gideceğiz unutmazsam eğer soracağım ne olacak böyle diye
O kutu bitene kadar. Kutuda acildiktan sonra 30 gun icinde tuketilmelidir tarzi bir sey yaziyor.Sağol canım peki ne kadar kullanman gerektiğin hakkında birsey söyledi mi?
Kızlar benim burda çok sevdigim bi komsum var.hamile.haziran mayis gibi dogum yapacak.pek durumlari yok.
Ben elimde ne varsa verecem.göğüs pedi yada gaz damlasi filan.
Siz de eger herhangi bir bebek esyasi yada anneye lazim olabilecek biseyleriniz varsa yardim yapabilirmisiniz?
Cinsiyetini daha öğrenmemis.zaten kıza da oğlana ayirmiyor giydiriyor.
Onun da bi görümcesi var.onun da kücük bi bebegi var.erkek.gecen gördüm kırmızı pembe biseyler giydirmis.yokluk çok kötü.
Annesi yerde yatiyor.bende evimdeki ranzayi bazi esyalari verecem.
Bu arada not düseyim.
Atmayi düsündügünüz şeyler olursa diye söylüyorum.
Yanlis anlasilmak istemem.
Ebe yaktı bizi ek gıda konusunda. Hiç aklıma da gelmedi ki biraz araştırmak, nasılsa yol gösteren var diye, karıştırıp verdim onları :/ bir tek meyve konusunda doğru yapmışım, tek tek cam rendeden geçirip verdim. Şimdi yine sıfırdan başlayıp hem sizlerden aldığım taktikler, hem internet desteği ile inşallah güzel bir ek gıda dönemi geçireceğiz
Deneyimli anneler, malum 5. Ayin icindeyiz ek gidaya az bi zmn kaldi cok sukur.
Kafamda deli sorular :)
Ek gida icin neler almaliyiz. Subat ayi nindirim ayi simdiden alalim.
Guzel tarif bulacagimiz site,kitap vb kaynak var midir?
Dr muz soyler ama merak ediyorum nasil olcagini :)
Birde biz bebeleri ne zmn oturtacagiz?
Kucagmda karsiya donuk gobegime oturuyor gibi ama tabi koltukta minderinde vs oturmasi daha farkli :)
Ben mama sandalyesi almicam sanki.kucagima alir yediririm diye düsünuyorum.
Bende gördüm buharli pişiriciye bakayim diyordum.. tecrübeli anneler sizce gerek varmi çünkü sonra işe yaramicak bisey almak istemiyorum..
Ben mama sandalyesini daha sonra masa sandalyeye dönüşen bir model görmüştüm onu alalım diyorum eşim uçuk modellere bakıyor evde yer kalmadı sonrada masa sandalye alalım diyeceğiZ hepsini nereye kaldırayım diyorum dinlemiyor o zamana kadar ikna ederim herhalde :)
Merhaba benim bebeğim içinde iri bebek dedi 37 haftalık 3450 kg 47 cm boyu. Ayrıca makat geliş. Sezeryan mu oldunuz siz nasıl gecti doğumunuz cok korkuyorum sorun olmasından@hamis ben de bugün doktora gideceğim. Bende de şeker var ve üstelik bebek henüz dönmemiş. Aile hekimliğindeki ebe makat geliş pozisyonlarından oblik duruşta olduğunu söyledi. Tam yay gibi duruyormuş yani. Bakalım benim doktorum ne diyecek. İri olursa sezeryan olur diyorlar da 4 kilo üzerinde bile normal doğum yapanlar var. Seninki dönmüş bir de. İnşallah gönlünce olur.
bize hemsire kakayi siyaha boyayabilir endise etmeyin dedi.oglumun bikac kakasi biraz daha kati ve koyu renk cikti.yesile dogru.Aksam kan damlasi verdim. Gece kakasinda kucuk kan noktalari vardi. Daha once hic olmamisti. Ondandir degil mi?
Cts doktora gidene kadar bir sey olur mu? Ne yapsam?
Biz yer sofrasinda yiyoruz canim.Yemek yerken zor olur canım ve bir bebek için yemek sürecine katılmak önemli bir şey sofraya sizinle birlikte oturması sofra kültürü açısından önemli. Sizi idare edecek bir model düşünülebilir aslında
Aynen canim.bi cocugun nelere ihtiyaci yok ki.o farkla baska bi ihtiyac karsilanir.Rica ederim canım ne demek sonuçta elbette her şeyin bir ederi var ama az önce söylediğim gibi bir farkı da vermek istemem aradaki farkla alınabilecek elbise oyuncak vs şeyler olur mutlaka
Tamam.çok tsk ederim.Ben yollarım..Doğuma yakın haber verin. Yollayım..
Tsk ederim canim.Cinsiyeti kız olursa elbiseleri gönderirim canım:)
Canim.evimizde degiliz o dönemler onun icin.Hep sen yedireceksin diye dusunme canim.
Onune koydugun zamanlarda oyalanacak fln.O kendisi yapacak kisa bi sure sonra Sana da kolaylik olur.Hem acele etmemis olursunuz.
Zaten sizinle oturt mesela gordukce ogrenecekler.
Eger yer sofrasinda yeniyorsa biri yazmisti galiba sendin? Onun icin kucuk oturaklar var destekli onlarda cok kullanisli olur.
benim de son kontrolumde 3950 demislerdi ama 3600 dogdu genelde fazla olcum yaptigini duymustum bu cihazlarin.makat gelis oldugu icin sezaryan oldum ben de.Merhaba benim bebeğim içinde iri bebek dedi 37 haftalık 3450 kg 47 cm boyu. Ayrıca makat geliş. Sezeryan mu oldunuz siz nasıl gecti doğumunuz cok korkuyorum sorun olmasından
Aynen bizde de ateş huzursuzluk uykusuzluk olmadı çok şükür.dun sabah asiya goturdum oglumu.diger gruplarda cok ates yapti diyen kisiler olunca biraz stresle gittim.ama bisey olmadi cok sukur.dun her zamankine gore biraz daha fazla elimi tutmak istedi.ama ates ya da huzursuzluk olmadi.aksam da her zamanki gibi yatti uyudu.henuz asiyi yaptirmayanlar gozunuz korkmasin demek istedim :)
Sıkıntı cıkmadı değil mi çok şükürbenim de son kontrolumde 3950 demislerdi ama 3600 dogdu genelde fazla olcum yaptigini duymustum bu cihazlarin.makat gelis oldugu icin sezaryan oldum ben de.
Allah razı olsun inşallah teşekkür ederimbi sorun olmadi cok sukur genel anestezi oldum.dogum sonrasi toparlanmak da uzun surmedi.insallah sizin de guzel dogumunuz saglikli bebisiniz olur. K Karabiberim123
İçimi rahatlattın canım ben de bugün gideceğim nasipse umarım sorun olmazdun sabah asiya goturdum oglumu.diger gruplarda cok ates yapti diyen kisiler olunca biraz stresle gittim.ama bisey olmadi cok sukur.dun her zamankine gore biraz daha fazla elimi tutmak istedi.ama ates ya da huzursuzluk olmadi.aksam da her zamanki gibi yatti uyudu.henuz asiyi yaptirmayanlar gozunuz korkmasin demek istedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?