2018 Ekim Anneleri

Buarada mukus sıfır olmasi gerekmiyor.Yani alerji disinda dusunduren arkadaslar icin soyluyorum.Farkli urunlerde,mevsim degistikce ara ara gorulebilir devamlilik ve bezde fazlaligi onemli.Ama hep ayni seyi yediginizde farkettiginiz birseyse mutlaka dikkat edin.Zaman gectikce maruz kalmalari daha kotulestirebiliyor isi.

Son düzenleme:
Benim kuzenimin ufaklikta var mesela yumurta degdigi yeri bile kotu etkiliyor vucudunda.2 yasina gelmedi daha.
Onun diyette sut,yogurt,kaymak,tereyagi,tarhana,biskuvi,cikolata,pirinc,muz,patatesi tamamen cikardi doktor diyetinden.
Onda kendisine test yapildi.
Yani patates ve muz ilginc gelmisti ama tabii kisiye gore ve demek ki duruma gore masum degilmis.
Ornek olsun diye yazdim.
En basit dusunulen sey bile diye.
Yani acabasindan once mutlaka doktorunuzla gorusun ve zaman kaybetmeyin.

Bakayım teşekkür ederim

Aracta yoktu di mi hatirladim bosver :)
Sen onlukleri bile tek kullanimlik ya da yikanan bisy alsan tadindan yenmez :))))
Aynen canim.arac yok.aktarma otobüs dolmuş sonra taksi olunca esya tasimak cok zor.
Kiyafet bez islak mendil bile 1 bavul olur.
Birer bavuk da esimle bana.3 bavul oldu.
Benim çantam ile bebek arabasi da var.bide esimin sirt cantasi ve laptop.
Bide kucagımızda minnoş...
Ay yazarken bile daral geldi.üstüne sicak ve ter
Iste diyet yapmiyorum da 3 gundur yumurta yemedim mukus yok. Ama 3 gunden fazladir yok. Belki ondan belki degil bilemedim.
Bence de mukustan canim ya.bende bugün yemedim.bikac gün yemiyim de bakayim.zaten sevmiyorum

Yaa ben yumurtayi hem cok seviyorum hem de tok tutuyor.

Cok zor geciyor bugun. 2 seye bagliyorum; dun olan karma asi yada dun aksam yedigim kuru fasulye(4 kasik yemisimdir totalde) surekli agladi bugun sakinlestirmem cok zor oluyor

T tuanadereli anne sutu alamadi diye uzuluyorsunuz ama etrafta mamayla buyumus ve kisi hasta olmadan geciren, anne sutu almis ama surekli hasta olan bir suru yetiskin var.yani mama alan bebekler ilerde hastaliktan kafasini kaldiramiyor veya zekasinda sorun oluyor degil.bizim toplumumuzda anne sutu boyle harika soyle mucizevi dendikce cesitli sebeplerle emziremeyen kadinlar kendilerini yetersiz bi anne gibi hissediyorlar.tabi elalemin de etkisi cok .agzi olan konusuyor.siz sonucta keyfi olarak ben emzirmeyim demediniz.sebepleri var ki olmadi.bicok ulkede hastanede emziricek misin mama mi vericeksin diye soruyorlarmia.eger emzirmek istemezsen sana bi hap verip sut uretmeni engellemesi saglaniyormus.yani annenin tercihine birakilmis.uzmeyin kendinizi siz bebeginiz icin elinizden geleni yapiyorsunuzdur.

Cok zor geciyor bugun. 2 seye bagliyorum; dun olan karma asi yada dun aksam yedigim kuru fasulye(4 kasik yemisimdir totalde) surekli agladi bugun sakinlestirmem cok zor oluyor

Benim oyum aşıdan yana malesef

kizlar merhaba 4.ay ataklari konusulmus.benim kiziminda 3 gundur uykulari 45 dakika.gecede 45 dakika veya saat basi uyaniyor.bi derin uykuya gecemiyor.atak boyle bisey mi duzelir mi ya da baska biseyimiz mi var acaba

Merhaba kızlar bizim 4 aylık aşımızda herhangi bir sorunumuz olmamıştı fakat aşıdan sonraki günden itibaren çocuk çok Huysuzluk ediyor sürekli mızırdama halinde.kucakta da tatmin olmuyor.Kucağa Alınca boynumu Emiyo dişleri mi çıkıyor acaba ? Ebe Yüzünden doktora soramadım ki dişler geliyor muymuş diye..
Gündüz uykuları çok kısaldı,gece uykuları daha sık bölünür oldu.Ağlama Şekli de Değişti kendini sıkarak ağlıyor
5.ayda bir sendrom mu var bana mi öyle geliyor sizde durumlar nedir ?

Suan ne uyuyone emiyo biraz gazi var sanirim
Agliyo masaj yapiyorum. Ama bu asi bizi cok zorladi

21nde doldurmustu bnmde kizim 4.ayini 3.hafta bu ve cok degisti :)
4ay degisik bi donemdir.
Bebeklikten cikis bir gecis donemi
Tesekkur ederimmm. 4 ekimde geldi yavrum. Ne gece uykusunda sorun yasadik nede gaz sorunu.. Ama suan o kadar tuhaf ki. 2 gundur oda bende mahvolduk

Suan ne uyuyone emiyo biraz gazi var sanirim
Agliyo masaj yapiyorum. Ama bu asi bizi cok zorladi
Bir hafta on gündür farklıydı zaten şimdiyse sürekli emip rahatlamak istiyor aşımızı bugün olduk gece uykusuna da yatıramadım bir türlü yatağa koyar koymaz uyandı kaldırdım yine uyuttum falan derken 4 kez yatır kaldır yapmıştım yarım saat önce tekrar kalkıp emdi kafasında da hafif sıcaklık var bakalım neler bekliyor bizi. Zaman zaman bebekler böyle değişecekler canım standart şeylerden söz etmek mümkün olmuyor söz konusu bebekler olunca düzelecektir sen sakin kalmaya çalış yalnızca unutma senin duyguların ona geçiyor sen stres yaptıkça o da yapıyor

Cok normal desem :)
Bebeklikten cikis.
Iste simdi asıl ciktilar meydana :)
Duzelecektir.
Yeni duzenler gelecektir.
Bu ayda cok atak var ve cok sey birden geliyor.Yani kahkahalar cigliklar dönme vb buyuk gelisimler
Sadece buyuyorlar❤
Dis vs bizde de ayni.Elini agzina sokmaktan ziyade saga sola kasiyor hirsla.Dis donemi hepsinde degisebilir ama cikmadan once tomurcuklanma damakta kasinti yaparmis zaman olsada.

Tesekkur ederimmm. 4 ekimde geldi yavrum. Ne gece uykusunda sorun yasadik nede gaz sorunu.. Ama suan o kadar tuhaf ki. 2 gundur oda bende mahvolduk

Biraz uzun suruyor.
Bu ayda atak cok.
Atak dedigimiz sinirsel gelisimler.
Kahkahalar cogaliyor,cigliklar artiyor,dönmeler basliyor.
Yani isleri zor bu kadar zorlanmalari normal :)
Duzelecektie ya da yeni duzenler gelecektir.

Bizimki de dun asi oldu. oglenden 8e kadar hic uyumadi. 8de guc bela aglayarak uyudu. 11de uyandi cok agladi. Emzirerek uyuttum 12 gibi. 2ye dogru uyandi cok agladi. Emzirdim. Babasi uyutmaya ugrasiyor. Bizimki asidan degil dun basladigimiz kan damlasindan. Gunde 5 kere kaka yapan bebek sabah 10 bucuktan beri yapmadi ve ikinmaktan uyumuyor.

Agladiginda boynumu ve yanagimi emme bizimkinde de var bir suredir. Asidan once basladi. Cok uykusu olup aglarken yapiyor. Sadece bana yapiyor bunu. Baskasi alinca yapmiyor. Cok ilginc degil mi? Kokuyu taniyip emmek istiyor diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…