2018 Ekim Anneleri

Reflu oksurtuyo ama her oksuruk refluden degil. Oglum oksurmeye basladi cumartesiydi. Haftasonu diye hastaneye gitmedik hirilti basladi pazartesi bronsit dediler hastaneye yatirdilar. Ama ayirabiliyorum reflu oksurugumu degil mi. Refludense genelde emerken yada emdikten sonra oksuruyo ve tikanir gibi oluyo. Yada reflu dolayisiyla yukari gelen sütü cikaramayip yutumca oksuruyo

U Umudumbitmedi_ sana diyorum kendim kafama takıyorum beni sinir hastası yapacak bunlar ya ilk zaman sütüm ayağıma akıyordu uzun zamanda öyle aka aka gezdim bunu görerek kayınvalide kalktı çocuk doymuyor dedi git sen emzir o zaman dedim şimdide alerjiyi bile bile çocuk kilo almamış diye kalkmış diyo sütün yaramamış işte mama ver emzirme sen Ya sabır Allahım bunlar ne dese batıyor bana artık

Harika haftalar uygulamasini indirdim ay sonuna kadar ataklar bu sekil. Peki ne olacak bu ay bitince bi duzen bi sakinlik bi bisey olucak mi ödül ne:)))

Mizac neyse ona döner genelde ama bu zamanda yeni biseye alistiysa o da devam edebilir.
Iste buyuyorlar kahkahalar fln biraz daha icimize sokmak mincirmak isteyecez :))))))
Bizim 3 haftadir sadece bugun daha iyiydi diyebilirim abartisiz.

Emzirme ki sana bağımlı olmasın. Sen olmasanda mamayla besleyebilsinler. Bence tek sebep bu. Kv me cok kizarim ben ama emzirmemden yana hep sagolsun

Evet emdikten sonra oluyo diyebilirim.. birde yatarken başliyo çoğunlukla.. ama bu burun akintisi nerden cikti..

Mizac neyse ona döner genelde ama bu zamanda yeni biseye alistiysa o da devam edebilir.
Iste buyuyorlar kahkahalar fln biraz daha icimize sokmak mincirmak isteyecez :))))))
Bizim 3 haftadir sadece bugun daha iyiydi diyebilirim abartisiz.
Bi derdi var gibi agliyo ya.. Hem gunduz hem gece.. Sanki cidden bi derdi var sadece 4 aylik oldugu icin mi bu tavirlari acaba

Evet emdikten sonra oluyo diyebilirim.. birde yatarken başliyo çoğunlukla.. ama bu burun akintisi nerden cikti..
Belki burnundan geliyodur emdikleri. Yani reflüden dolayı burun akıntımız olmadı bizim ama bazsn farkediyirum emdigi agzina kadar gelip geri yutuyo.. 45 derecelik acıda uyutuyorum. Doktorum dedi. Kusma riskini azaltip midesini rahatlatirmis. Bide emdikten sonra 10 dk falan gazini cikarsa dahi dik tutmak gerekirmis ben bunu cok yapamiyorum ama oyle okudum

Ahh kiyamam❤
Sampuan zamanla daha cok farkeder insallah.
Urunlerin icerigine daha da dikkat etmen gerek

Emzirme ki sana bağımlı olmasın. Sen olmasanda mamayla besleyebilsinler. Bence tek sebep bu. Kv me cok kizarim ben ama emzirmemden yana hep sagolsun
Ya çocuğu sevmeleri bile bir garip kızım bana bakıyor onlar severken ona bakma dön buraya dön bize bak diyorlar çok ilginç yani bunlara ne diyeceğimi ben şaşırdım artık ilk zaman susardım şimdi lafımıda esirgemiyorum ama hala aynılar

Oyyy yavrumm kiyamamm. Egzama bende ve esimde var bebekte henuz yasamadim ama bi tanidigimin bebegimde hem kol hem bacakta egzama var. Doktor parca parca annenin yediklerini kesiyo. Kuru yemisi kesti sutten bebege gecip o yapiyo olabilir demis. Eger devam ederse inek sütü icmesini yasaklicakmis. Boyle bikac ürünü yavas yavas anneden kesip denicek doktor. Yani annenin yedigi seylerden süt yoluyla bebege gecen bisey yapiyomus egzama ama seninkide oyle mi bilemem

Hah işte ayni sey.
Benim de sütüm cok güzel yariyordu.
1.ay 900 gr
2.ay 1700 gr
3.ay 1300.gr aldi.
Daha ne olsun.dr bakti sütün iyi demek ki dedi.esim dr böyle söyledi diyor.aman der gibi dalga geciyor.
Cok.kavga ettik bu konuda.simdi kilo alamadigibi esim söyler.ağzinda laf durmaz.o da baslar..ben size dedim mama verin diye....
Esim de bak annem hakliymis der durur.
Zaten azönce iyi bi kavga ettik esimle.annesi gözünde melek..
Küstüm konusmuyorum.yattim yatağıma.

Doktor bize egzama zaten besin alerjisi demek dedi diyet uygulamk gerekirse mamaya başlamak zorundayız takviye amaçlı dedi peki siz egzamayı sadece kremle nasıl atlattınız merak ettim belki bizede yarar diye soruyorum
Açıkçası ben dr sordum alerjiden kaynaklı mı diye bana dediği genetik yatkınlık nemsiz ortam tetiklemiş olabilir kazak sakal tetiklemiş olabilir birde bebeklerde bu aylarda çok sık görülür dedi egzama tekrarlayan bişeydir dedi vücudunda vardı onlar gitti bi tek yüzündekiler tekrarlıyor elini ağzına sokuyor salyalarını yüzüne sürüyo falan ben ondan tekrarladığını düşünüyorum genetik yatkınlık meselesi de kafama yattı gibi çünkü eşiminde benimde cildimiz hassas ve ben bu tür cilt hastalıklarına çok maruz kaldım odanıza su koyun buhar makinası alamazsanız dedi unıbaby şampuan veya minidolin şampuan kullanın dedi cildi hassas her şampuan olmaz dedi ve minidolin losyon önerdi bol pamuklu kıyafetler giydirin dedi abimin oğlu dA egzama olmuştu aynı bu dönemlerde ona da dr krem vermişti yengem diyet falan yapmadı hatta 7 -8 aylıkken inek sütü bile içiriyordu abime de dr kaloriferli evlerde oluyor genelde kuruluk oluyormuş öyle demiş

Canım bana genzine akan sümükmüş gibi geldi sonuçta yatarken burundan genize akıyor emerken de yatıyor sonuçta burnunu temiz tutmaya çalış takipte ol da bazen o akanlar bronşiolit yapabiliyor öksürük falan baya oluyor. Artarsa bir dr a gösterebilirsin

Ooo benimki bakma ona annen degil ablan o annen benim bile dedi ama oglum inadına bana bakar bana güler. Ya bana bakarken sırtını cevirmeler araya girmeler kucagimdan almalar ne ki o dedigi lafa baksana kulaklari kapamak lazim. Doktorun dedigini soyleyip ona gore davranmak lazim yada tamam dusuncem diyip gecistirmek lazim

Catlak gecti mi bu surede?
Cok zaman alabilir ve ciddi zordur bebek icin

Canim konusmanizi bölüyorum ama bildigimi söyliyim dedim.emzirdikten sonra hemen gazini cikarmiyorum ben.yoksa kusuyor.hemen kaldirmamak lazim.
Saglik ocagindaki doktor söylemisti.

Biz bronsitten yattik neler cektik 5 gun anlatamam. Saturasyonu dustu 36 saat oksijen maskesiyleydik. Ama burun akintimiz yoktu. Ama her bebek farklidir yanlis yonlendirmek istemem

Aynen o kadar şey yapıp sinirimi altüst ediyorlar bi tane güzl bir şey deseler o da yalandan annesi iyi olur ablası iyi olur bana da bir şey dediği yok hoş ama şunlarında çenesini kapatamıyor ya ona da uyuz oluyorum bu sefer bide aynı binada olmak çok sinir bozucu aynu evden kurtuldum binadan da kurtulmak nasip olur inşallah yoksa sinir hastası olacam ben resmen ben ben değilim değiştirdiler beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…