2018 Ekim Anneleri

Ay masallah yavrusuna. Lavanta yagi ise yariyor mu? Hic aklima gelmemisti. Denesem mi? Uyumayi sevmiyor ya benim kiz. Bi de bizimki nerdeyse 2 ayliktan beri oturuyor. Hic oturtmak istemedim ama bakiyorum oturuvermis. Simdiden sonra bir sey olmaz bence.

Son düzenleme:
sabah 8 de emzirip ise gidiyorum 10 bucuk gibi annem biberonla veriyor ben oglen 1 de gelip emziriyorum 3 te annem süt veriyor yine 4 bucuktada ben eve geliyorum bi seferde 150 cc sut iciyor günlük 300 cc sagamiyorum ki bu gidisle stok bitince ben yokken mama icicek

Bize saglik ocagi verdi. Iki gun kullandim. Cocuk cok ikinmaktan bizi uyutmayinca ucuncu gun vermedim. Dorduncu gun doktora gittik. basliyoruz dedi. rahatsiz ediorsa gun asiri kullanin dedi. Oyle yapiyorum.

Çok teşekkür ederim. Aslında benim niyetim 6 aydan önce ek gıdaya geçmeden, iyice hareketlenmeden yaptırmak. Yenidogan sünneti yaptırmadığima bile pişmanım. Gazi aklıma gelmemişti sagolun :) fiyatıda uygun hem de üniversite hastanesi. Siz ne düşünüyorsunuz dogumda memnun kalmış mıydınız sünneti yaptıracak mısınız çok soru sordum

inşallah geçer canım çok zor ya ben de ayakta emziriyorum bazen onu da almıyor yastığı yalıyor deli ğibi ne gelse yalıyor memede geriniyor ağlıyor bu arada biberon felan kullanıyorsan bir ihtimal ret sebeplerinden biri olabilir

Canim ne yaptin gittin mi doktora?
Evet canım sadece soru sordu bi karışım krem verdi diyete devam et bir hafta sonra gelin deri testi yapalım dedi .. Karışımda advantan kortizonlu krem vazelin ve gliserin yazıyor bugün sürdüm yarın sürerim belki 3.günde sürerim ama 4.gün kullanmam kortizon ve vazelin içime sinmiyor benim ama mecbur sürdüm artık

O yeni doğan halleri bambaşka yaa ❤ dünyadan bihaber, masum.. yeryüzüne inmiş bir melek.. o halini görünce annelere doğa üstü güçler geliyor :))

Fotoğraflar ne büyük nimet değil mi ❤ o özlediğimiz halleri yadediyoruz bolca.. bir de videolar var bonus olarak :)) oğlumun bebekliğine bakıp yanakları varmış diyorum :)) ve gamzeleri... Şu an bir avuç suratı var sıpanın..

Saol canim ins gecer.
Bende ayakta emziriyorum.ama agzinda tutuyor emmiyor.
Ellerini yaliyor ama emmiyor.
Biberonu 1 kere verdim.emmiyordu.sonra vermedim.
Çok tatli bu beboşlar.ben bunu yicem
Kizamiyorim tepinmesine.alip gezdiriyorum.bakiyor etrafa.

Kizlar bizimki hala gece 2 saatte bir ayaklarini indir kaldir yapiyor cozemiyoruz neden oldugunu
Aclik degil cunku emmiyor gaz olabilirmi gecmesi gerekmiyomu artik

Gecmeyebiliyor malesef canim. Kimi 6 ay kimi yasina kadar. Kuzenimin cocugu 3 yasinda. Hala gazli.

Ya ama o gazli donemde bile bu sekilde bir durum yoktu gece gazdan uyanmiyordu en azindan simdi yatiriyorum ya 2 saat fix bacaklar inip inip kalkiyor omzuma aliyorum sakinliyor yanima yuz ustu yatiriyorum bi iki saat daha uyuyor sonra yine kipras kipras. Esimin teoriside atak haftasinda ve belki gece kaslari agriyor

ben hamilelikte prof hocaya gidiyordum.gayet ilgiliydi.dogumum da guzel gecti genel anestezi aldim.sezaryan.hastanede 2 gece kaldim ama bi hafta kal deseler kalirdim ortam guzeldi :) o yuzden eger icime sinen baska bir yer olmazsa 6 aylik olmasini beklerim.simdilik biraz daha arastiricam.dediginiz gibi bir an once olsun bitsin de istiyorum :)

Gece tek mi çift meme mi veriyorsun canım? Ben tek veriyorum bi tanesini sabaha kadar vermiyorum sabah çok dolu oluyor öbürünü çıkmadan emzirirken dolu olanı sağıyorum bi öğün çıkıyor 100-120 kadar. Her gün yapabilirsen bi öğünü kurtarırsın onunla.
Akşam yatmadan galactago damlatıp bi bardak su içiyorum o çok bollaştırıyor sabaha kadar sütü.

Bu gece uyuması için şu yolu izledim sakin geçti uyudu şükür.

Uykusu gelince emzirken şşş-pat ile daldı beşiğine yatırınca dışarıdan sese uyandı uyumadı. Hiç kendimi de onu da yormadan tekrar uyusun diye uğraşmadım. Aldım kucağıma sevdim oynadım beşiğine yatırdım sonra, 15 dk falan oyalandı tekrar mızmızlanmaya başlayınca aldım bu sefer tekrar meme ve şşş-pat ile uyudu hemen.

Ondan sinyal gelince uyutacağım bakalım bu işe yarayacak mı.

Benim kız nihayet neocate mama ile kilo almaya başladi.. 10 günde 100 gram aliyodu simdi almis biraz.. biz baska bir doktora daha götürdük.. bu hastalik yeni moda oldu dedi.. son zamanlarda kakamizdaki kan artti ve iyice macun gibi olmaya basladi mamadan sonra.. bu doktor bi kakada parazit ve yumurtasina baktiralim dedi.. eski doktorda mamaya devam sabirli olum diyor .

Kizlar bizimki hala gece 2 saatte bir ayaklarini indir kaldir yapiyor cozemiyoruz neden oldugunu
Aclik degil cunku emmiyor gaz olabilirmi gecmesi gerekmiyomu artik
Canim geçecekk...
Bu sorun ilk bende peydah oldu.
Her saat kalkiyordu.
Neler düsündüm neler.
Terliyor susuyor mu?
Usüyor mu?
Gazi mi var?
Acikiyor mu?
Sütüm mü az?
Kulagı mi agriyor? Vs.vs.. sorular.
Benim bebegim sırtüstü yatamiyor.olur ki dönüp sırtüstü olursa kollar irkilince uyaniyor.ayaklar kalkinca uyaniyor.
Bakiyirum ki sirtüsü hemen yan yatiriyirum.
Rulo yastigum var.sirtina koyuyorum.yan yatiyor.kollari ve ayaklari kalkmadigi icin uyuyor.
Sende bu gece yan yatir bi dene canim.
Ins faydasi olur.

Cok sevindim sifa olsun insallah tamamen atlatirsiniz bu donemi,icinde rahatlamistir en cok buna seviniyorum,cunku anne sakinlestikce bebege en guzel ilac❤

Tek sorun koku olsun da sıkıntı değil Kabızlık falan yapmaz inşallah buzdolabında mı saklanıyor

Kabizlik yapmadi cok sukur.
Yok ecza dolabim var ahsap onun icinde duruyor rafta.Karanlik kaliyor ve serin.

Yakasina degilde eve genel olarak kullanabilirsin.
Bebekler uyumuyorsa hicbi sorun yoksa anneye ihtiyac olabilir bunu hic unutmamak gerek.
Yani bazen hep sorun aramamak lazim :)
Aglayinca stres atarlar,aslinda dinlenirlermis.
Bilincli Bebek kitabini okumadiysan tavsiye ederim.Bazi seyler iyice oturuyor kafada.
Tabii cocuk konusunda her teori farkli ama ben begeniyorum Aletha Solter'in yaklasimini.

Oturma konusuda bizde de var :) Oturuyor biraz sonra dinlensin diye düz yatiriyorum yine :) Alistirma artik bunlar❤

Tesekkur ederiim :)
Birilerine hayrim dokunuyorsa ne mutlu :)❤
Simdilik kizlarima yaziyorum bu deneyimlerimi belki onlara lazim olur bigün :) Ya da anne onlar eskide kaldi derler mi ki :)

Bana saglikocagi verdi ama doktorumla gorusup alacagimi onun verdigini kullanacagimi soyledim.

Yani demek istedigim şu.
Bebegin gece uyuyorsa ve bu uykuya emdikten sonra geciyorsa bu cok guzel bisy.Once gece uykularini oturtmayi daha onemli.Diger konuyu duzeltmeye calisirken onu elinden kacirma yani.
Onun disinda tamamen hislerine guven :)
Okudugun duydugun genellemelere takilma hic.Her bebegin ayni olmasi gerekmiyor.Meme bigun bitiyor o da gayet uyumayi biliyor :) tadini cikar.
Hem calisiyorsun seninle ayri bi zaman gecirip sana doyuyor öyle düsün.Bu da bi ihtiyac.

Ahh hemde nasıl❤
Yaaaaa diye bi ic cekis geliyor hemen foto acilinca :))))
Bide yedekledik hem pcye aktariyoruz hem hariciye :))))))
Masallah ona buyudukce yanaklar gidiyor ama sima oturuyor iyice❤yakisikli bi abi gördüm ben❤

Atak cidden cok etkili bisy.
Ki bu ay fena gelisim hızı...
Onun disinda aglamaya gecmeden sadece ihtiyactan yapiyorda olabilir.
Seninle daha sakinse birak doysun annesine❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…