Ay masallah yavrusuna. Lavanta yagi ise yariyor mu? Hic aklima gelmemisti. Denesem mi? Uyumayi sevmiyor ya benim kiz. Bi de bizimki nerdeyse 2 ayliktan beri oturuyor. Hic oturtmak istemedim ama bakiyorum oturuvermis. Simdiden sonra bir sey olmaz bence.Günden güne oğlumun gelişimine tanık oldukça şükür sebeplerime biri daha ekleniyor dün akşam ilk defa tam dönüşler yaptı hem sırt üstüysen hemde yüzüstü yatarken döndüğünde yüzündeki şaşkınlık “ben ne yaptım acaba“ bakışları çok tatlıydı :)
Ama gece uykusuna geçemedi çok ağladı gazıda pek yoktu anlamadık nedenini akşam misafirimiz vardı neden bulamayınca en son aklıma gelen şey nazar değmiş olabilir dedik okuduk birde sakinleşsin diye lavanta yağı damlattım yakadına en sonunda yorgun düştü öyle uyuya kaldı memede ve ilk defa beni kesintisiz 5 saat uyuttu bugün mutlu bir annesi var çünkü uzun zamandır böyle uyku görmedi bu beden :)
Birde sizin bebişler oturma isteği konusunda nasıl davranıyorsunuz oğluşum yatmayı çok sevmiyor bazen kucakta sohbetli şarkılı evi geziyoruz bazen yoruluyorum oturuyorum oda kucağımda hafif oturur pozisyonunda duruyor şimdiden sıkıntı olurmu çokmu erken acaba ?
sabah 8 de emzirip ise gidiyorum 10 bucuk gibi annem biberonla veriyor ben oglen 1 de gelip emziriyorum 3 te annem süt veriyor yine 4 bucuktada ben eve geliyorum bi seferde 150 cc sut iciyor günlük 300 cc sagamiyorum ki bu gidisle stok bitince ben yokken mama icicekO da 1 yaşına doğru bence canım. Mesela ben 8de emzirip çıkıyorum evden ben gelene kadar 11 ve 2 gibi içiyor süt. Eve 5-6 gibi geliyorum emziriyorum direk. 8-17 arası illa anne sütü alması gerekecek ana öğün sonuçta.
Bu arada benimde stoğum yok ama haftada 2 gün çıkıyorum ben kalan günler evdeyim.
İş yerinde sağmıyor musun? Doktorum işte mutlaka sağ ertesi gün verirsin demişti de sağamıyorum ben.
Uyuyor canım ama normalde 1 kez kalkardı uyanmadan emer devam ederdi uykusuna şimdi 2 kere direk uyanıyor geceleri. Memede uyumaya alışmasını istemiyorum kendi düzeni bozulacak şartlayacak kendini diye.
Gecmiş olsun çok, inşallah alır artık kilo.
Canım geçicidir umarım. Sen meme almazsa sağıp biberonla ver bence çok açta kalmasın kuzucuk birde senin göğüslerin tıkanıyordu hemen dikkat et yine olmasın.
4. ay kontrolünde doktorum vereceğini söyledi kan damlasını. Sağlık ocağına 3. ayda götürmedim 4. ay aşısı için götüreceğim. Doktor demeseydi direk sağlık ocağının söylemesiyle başlamazdım açıkçası. Güvenmiyorum onlara.
Bize saglik ocagi verdi. Iki gun kullandim. Cocuk cok ikinmaktan bizi uyutmayinca ucuncu gun vermedim. Dorduncu gun doktora gittik. basliyoruz dedi. rahatsiz ediorsa gun asiri kullanin dedi. Oyle yapiyorum.Merhaba arkadaşlar. Grupta demir damlasıyla ilgili konuşuluyordu ama bugün 4.ay aşısını oldu kızım. Demir damlasına 5.ayda başlatıyoruz hatta önce çocuk doktoru görsün istiyotuz dedi hemşire Siz sağlık ocağının önerisiyle mi başladınız?
Olabilir canim.Canim artik 3 saatten fazla da durabiliyorlar ya. Ondan mi acaba?
Çok teşekkür ederim. Aslında benim niyetim 6 aydan önce ek gıdaya geçmeden, iyice hareketlenmeden yaptırmak. Yenidogan sünneti yaptırmadığima bile pişmanım. Gazi aklıma gelmemişti sagolun :) fiyatıda uygun hem de üniversite hastanesi. Siz ne düşünüyorsunuz dogumda memnun kalmış mıydınız sünneti yaptıracak mısınız çok soru sordumbugun dogum yaptigim hastanemi arayip sordum.6 aydan once yapilmiyor.6 aylikken doktor muayene ediyor sonra yapiliyor dedi.genel anestezi altinda yapiyorlarmis cunku.poliklinikte olursa 98 lira dedi.ogretim gorevlisi yaparsa 98 arti 650 lira fark aliniyor dedi.gazi universitesi hastanesi.
Umarim gecer canim.
Yalniz benimki emmek istemiyor.3 saat oluyor talep etmiyor.alip emzireyim.diyorum.tepiniyor.
18.haftadayiz canim.benimki uyku sersemi de emmiyor.
Ac kaliyor ya çok üzülüyorum.tartima gidecez carsamba günü.zayiflamis olacak kesin.
Evet canım sadece soru sordu bi karışım krem verdi diyete devam et bir hafta sonra gelin deri testi yapalım dedi .. Karışımda advantan kortizonlu krem vazelin ve gliserin yazıyor bugün sürdüm yarın sürerim belki 3.günde sürerim ama 4.gün kullanmam kortizon ve vazelin içime sinmiyor benim ama mecbur sürdüm artıkCanim ne yaptin gittin mi doktora?
O yeni doğan halleri bambaşka yaa ❤ dünyadan bihaber, masum.. yeryüzüne inmiş bir melek.. o halini görünce annelere doğa üstü güçler geliyor :))Bir yandan büyümesini de isyemiyprum aslında çok garip.Avm ye gidince emzirme Odasında bikaç günlük Minnak Minnak bebekler görünce içim gidiyo.Bir onlara bakıyorum bir benimkine kocaman geliyor Gözüme :) Hevesimi alamamışım o Minnak hallerinde ağlamasından memeye yapışmasından,aç mı acaba sütüm MÜ yok acaba nasıl gelir bu süt diye strese girmekten bebitomun minikliğini kaçırmışım resmen
Fotoğraflar ne büyük nimet değil mi ❤ o özlediğimiz halleri yadediyoruz bolca.. bir de videolar var bonus olarak :)) oğlumun bebekliğine bakıp yanakları varmış diyorum :)) ve gamzeleri... Şu an bir avuç suratı var sıpanın..Ahhh ahh...
Ben ilkinde doya doya yasadim derdim.Hic acelem yoktu hep tadini cikardim ama o tedirginlik bile yetiyormus insana.
Ister istemez neden agliyor acaba biseyi mi var diye dusunmeler.
Halbuki 2.de bebek aglar evet demek ne basitmis en azindan aceleye getirmemek o aglama zamanlarini bile bi baskaymis.2.bebek daha bi doyumluk gb :)
Gayet normal hissettigin hiiic uzulme :)
Suan ki zamanida biraz zaman gecince ozleyeceksin.
Buyugunun gecen seneki halini bile ozluyorum...
Insan sevdigi seylere hic doymaz sanirim.Guzellikler hep ozleniyor
Saol canim ins gecer.inşallah geçer canım çok zor ya ben de ayakta emziriyorum bazen onu da almıyor yastığı yalıyor deli ğibi ne gelse yalıyor memede geriniyor ağlıyor bu arada biberon felan kullanıyorsan bir ihtimal ret sebeplerinden biri olabilir
Gecmeyebiliyor malesef canim. Kimi 6 ay kimi yasina kadar. Kuzenimin cocugu 3 yasinda. Hala gazli.Kizlar bizimki hala gece 2 saatte bir ayaklarini indir kaldir yapiyor cozemiyoruz neden oldugunu
Aclik degil cunku emmiyor gaz olabilirmi gecmesi gerekmiyomu artik
Gecmeyebiliyor malesef canim. Kimi 6 ay kimi yasina kadar. Kuzenimin cocugu 3 yasinda. Hala gazli.
ben hamilelikte prof hocaya gidiyordum.gayet ilgiliydi.dogumum da guzel gecti genel anestezi aldim.sezaryan.hastanede 2 gece kaldim ama bi hafta kal deseler kalirdim ortam guzeldi :) o yuzden eger icime sinen baska bir yer olmazsa 6 aylik olmasini beklerim.simdilik biraz daha arastiricam.dediginiz gibi bir an once olsun bitsin de istiyorum :)Çok teşekkür ederim. Aslında benim niyetim 6 aydan önce ek gıdaya geçmeden, iyice hareketlenmeden yaptırmak. Yenidogan sünneti yaptırmadığima bile pişmanım. Gazi aklıma gelmemişti sagolun :) fiyatıda uygun hem de üniversite hastanesi. Siz ne düşünüyorsunuz dogumda memnun kalmış mıydınız sünneti yaptıracak mısınız çok soru sordum
Gece tek mi çift meme mi veriyorsun canım? Ben tek veriyorum bi tanesini sabaha kadar vermiyorum sabah çok dolu oluyor öbürünü çıkmadan emzirirken dolu olanı sağıyorum bi öğün çıkıyor 100-120 kadar. Her gün yapabilirsen bi öğünü kurtarırsın onunla.sabah 8 de emzirip ise gidiyorum 10 bucuk gibi annem biberonla veriyor ben oglen 1 de gelip emziriyorum 3 te annem süt veriyor yine 4 bucuktada ben eve geliyorum bi seferde 150 cc sut iciyor günlük 300 cc sagamiyorum ki bu gidisle stok bitince ben yokken mama icicek
Günaydın bugün alerji uzmanına randevumuz vardı akşam bir arladaşla görüştüm çocuğu alerji uzmanına götürmüş hiş sonuç alamamış zaten kan tahlili deri testi doğru sonuç vermiyor boşa sağa sola gidip para dökme çocuğunda canını yakma yakın yerinde kendi dr undan kaka tahlili iste dedi kafam karıştı zaten huzursuzum bana bi yardımcı olabilir misiniz ne yapacağıma karar veremiyorum para hiç önemli değil çocuğumun canı gereksiz yanmasın sadece hangisi mantıklı kaka tahilili mi alerji uzmanına gitmek mi
Arkadaşlar muayeneden çıktık 1 hafta sonra kontrol ve deri testi istedi diyete devam edecekmişim evi boşalt fazla eşya ve toz yapan halı kilim olmasın kızının eşyalarını sıvı detarjanla yıka durulama 2 olsun dedi 3 tane krem karışımı verdi biri tabiki advantan biri vazelin diğeri neydi anlamadım :) kortizonlu krem ama karışımla tolerize edicez dedi 3 gün 5 günde geçer sonra sürekli nemlendireksin mustela kullanmaya devam et güzel dedi .. Bebeklerde test doğru sonuç vermez diye bir şey yok toza karşı olan solunum testini yapmıyoruz o doğru sonuç vermiyor dedi dedi de dedi :) ileri boyutta bir şey yok korkmayın haftaya görüşelim dedi bakalım bir haftada 100 gram alsa bari kuzucum
Canim geçecekk...Kizlar bizimki hala gece 2 saatte bir ayaklarini indir kaldir yapiyor cozemiyoruz neden oldugunu
Aclik degil cunku emmiyor gaz olabilirmi gecmesi gerekmiyomu artik
Arkadaşlar muayeneden çıktık 1 hafta sonra kontrol ve deri testi istedi diyete devam edecekmişim evi boşalt fazla eşya ve toz yapan halı kilim olmasın kızının eşyalarını sıvı detarjanla yıka durulama 2 olsun dedi 3 tane krem karışımı verdi biri tabiki advantan biri vazelin diğeri neydi anlamadım :) kortizonlu krem ama karışımla tolerize edicez dedi 3 gün 5 günde geçer sonra sürekli nemlendireksin mustela kullanmaya devam et güzel dedi .. Bebeklerde test doğru sonuç vermez diye bir şey yok toza karşı olan solunum testini yapmıyoruz o doğru sonuç vermiyor dedi dedi de dedi :) ileri boyutta bir şey yok korkmayın haftaya görüşelim dedi bakalım bir haftada 100 gram alsa bari kuzucum
Tek sorun koku olsun da sıkıntı değil Kabızlık falan yapmaz inşallah buzdolabında mı saklanıyor
Günden güne oğlumun gelişimine tanık oldukça şükür sebeplerime biri daha ekleniyor dün akşam ilk defa tam dönüşler yaptı hem sırt üstüysen hemde yüzüstü yatarken döndüğünde yüzündeki şaşkınlık “ben ne yaptım acaba“ bakışları çok tatlıydı :)
Ama gece uykusuna geçemedi çok ağladı gazıda pek yoktu anlamadık nedenini akşam misafirimiz vardı neden bulamayınca en son aklıma gelen şey nazar değmiş olabilir dedik okuduk birde sakinleşsin diye lavanta yağı damlattım yakadına en sonunda yorgun düştü öyle uyuya kaldı memede ve ilk defa beni kesintisiz 5 saat uyuttu bugün mutlu bir annesi var çünkü uzun zamandır böyle uyku görmedi bu beden :)
Birde sizin bebişler oturma isteği konusunda nasıl davranıyorsunuz oğluşum yatmayı çok sevmiyor bazen kucakta sohbetli şarkılı evi geziyoruz bazen yoruluyorum oturuyorum oda kucağımda hafif oturur pozisyonunda duruyor şimdiden sıkıntı olurmu çokmu erken acaba ?
plojovic bir banamı öyle geliyor acaba senin yazdıklarını okurken,sanki elimde kişisel gelişim kitabı okuyorum hissi :)
Yazı dilin bana bunu hissettiriyor belki tecrübeli bir annenin deneyimlerini aktarırsın bir kitaba :)
Bence olur,hemde çok güzel olur:)
Bana saglikocagi verdi ama doktorumla gorusup alacagimi onun verdigini kullanacagimi soyledim.Merhaba arkadaşlar. Grupta demir damlasıyla ilgili konuşuluyordu ama bugün 4.ay aşısını oldu kızım. Demir damlasına 5.ayda başlatıyoruz hatta önce çocuk doktoru görsün istiyotuz dedi hemşire Siz sağlık ocağının önerisiyle mi başladınız?
O da 1 yaşına doğru bence canım. Mesela ben 8de emzirip çıkıyorum evden ben gelene kadar 11 ve 2 gibi içiyor süt. Eve 5-6 gibi geliyorum emziriyorum direk. 8-17 arası illa anne sütü alması gerekecek ana öğün sonuçta.
Bu arada benimde stoğum yok ama haftada 2 gün çıkıyorum ben kalan günler evdeyim.
İş yerinde sağmıyor musun? Doktorum işte mutlaka sağ ertesi gün verirsin demişti de sağamıyorum ben.
Uyuyor canım ama normalde 1 kez kalkardı uyanmadan emer devam ederdi uykusuna şimdi 2 kere direk uyanıyor geceleri. Memede uyumaya alışmasını istemiyorum kendi düzeni bozulacak şartlayacak kendini diye.
Gecmiş olsun çok, inşallah alır artık kilo.
Canım geçicidir umarım. Sen meme almazsa sağıp biberonla ver bence çok açta kalmasın kuzucuk birde senin göğüslerin tıkanıyordu hemen dikkat et yine olmasın.
4. ay kontrolünde doktorum vereceğini söyledi kan damlasını. Sağlık ocağına 3. ayda götürmedim 4. ay aşısı için götüreceğim. Doktor demeseydi direk sağlık ocağının söylemesiyle başlamazdım açıkçası. Güvenmiyorum onlara.
Fotoğraflar ne büyük nimet değil mi ❤ o özlediğimiz halleri yadediyoruz bolca.. bir de videolar var bonus olarak :)) oğlumun bebekliğine bakıp yanakları varmış diyorum :)) ve gamzeleri... Şu an bir avuç suratı var sıpanın..
Ya ama o gazli donemde bile bu sekilde bir durum yoktu gece gazdan uyanmiyordu en azindansimdi yatiriyorum ya 2 saat fix bacaklar inip inip kalkiyor omzuma aliyorum sakinliyor yanima yuz ustu yatiriyorum bi iki saat daha uyuyor sonra yine kipras kipras. Esimin teoriside atak haftasinda ve belki gece kaslari agriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?