- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Ayy aynı ben :)) inşallah yakın zamanda yine yapar yerizBen de tereyağlı kurabiyeler çook yapardım bir süre yapıp yiyemedim ya eşim oh dedi bir kiloluk tereyağı iki bilemedin üç hafta idare ediyordu beni:)
Bu aralar vakit bulamıyorum sadece kızımla etkinlik yapar gibi kurabiyeler yapmak çok hoşuma gidiyor sonra konu komşuya dağıtıyoruz tabi:)Ayy aynı ben :)) inşallah yakın zamanda yine yapar yeriz
Ben de bugun altini actim kakada kan. Moralim bozuldu. Resmi doktora attim. Bir sure demir ilacini vermeyin bakalim devam ederse tahlil yapariz dedi.
Bir sure de ne kadar ki.
Merhaba ben emzik. Naber?
Bugun kizim ben yokken cok az uyumus. Ben eve gelince de normal duran cocuk beni gorunce aglamaya basliyor. Emzirdim ciktim. Iki ders sonra geldim. Emzirdim geri gittim. Iki ders sonra yine geldim. Uyusun diye memede yatiyoruz su an. Sadece yarim sandvic yedim. Acliktan basim agriyor.
Bi de canim sıkıldı. Siz napiyonuz?
4 ay 10 gunluk oldu bu ataklar bi bizde yok heralde.her ay bikac gun huzursuz olur sadece o da genelde kalabalik misafir geldigi zamanlar.masallah diyeyim kuzuma :)
Ataksa sevindim vallahi :) ben başka şeylerde kurdum hemen kafamda karın guruldaması falan var ya bide şimdi korktum bağırsaklarda mı bir şey var diyorum yok karnı ağrıyor yok ishal mi oldu :)
Evet canım doktor söyledi liste yolladı bana whatsap üzerinden bir sürü şey var ben ne yiyeceğim dedim bol bol sebze ye dedi :)) yani bunlar şimdi varsayımlar deniyoruz bakalım inşallah testte net bir şey çıkar yani alerji yoktur umarım
Dün aşımız vardı bende kan tahlili yaptırdım çok halsiz ve yorgun hissediyorum kendimi gücüm yetmiyordu hiçbir işe. Dr gebelik içinde tahlil istemiş negatif çıktı. Bugün eşim kazara bişey ler olmuş olabilir Bi daha ki ay inşallah bi sürprizle karşılaşmayız dedi. Adet daha görmedim hamile kalır mıyım sizce sütüm korur inşallah
Hanimlar dolaptaki sutler azaliyor ya bir iki aya biter. Sagdigim sutu de o gun veya yarin tuketiyorlar dondurucuya atamiyorum. Eninde sonunda bir ogun de olsa mama alacak. Sizce simdiden mama vereyim mi yoksa sutler bitince mi vereyim. Tok tutunca uyur da kadin rahat eder belki.
Geçen aylarda eşim korunuyodu bu sefer korunmamış canım. Ben kendimi değişik hissedince şüphelenmiştim ama bu ay korunmasız 1 ilişkimiz oldu ondan korkuyorum. Başka nasıl korunabilirim ki spiral izin vermiyor hap ta emzirdiğim için Dr izin vermedi kondom da güvenilmez patlat çıkabiliyor ne bileyim şaşırdım kaldm
Kizlar bu alerji cok yaygin bir durum sanirim yazdiklarinizi okuyorum (genelde emzirirken cunku kizimin masallah kucak gezme sevdasi hortladi :) ) alerjiyle ugrasan tum arkadaslara sabirlar ve sifalar diliyorum umarim tez zamanda kolayca bir cozume ulasir..
2.cocuk icin korkan arkadaslarada bi sorum olucak; hangi ara :)))
Bizim her aksam rituel ayni, ben yemek yemek icin esimi bekleyemiyorum zaten nobetlese yiyoruz bari vakit kaybetmeyelim hemde cok gec yememis olayim diye onceden yiyorum esim geliyor az biraz kizla oynuyor ozlem gideriyor sonra yemegini yiyip kizi yikiyoruz ve ben yatak odasina gecip karanlik sessiz ortamda emziriyorum. Bizim kiz cok keyifci banyodan sonra tam 1 saat emiyor iki gogsumude keyif yapa yapa dura dura koklaya koklaya ama goz kapali:)
Zaten 1 saat emzirdikten sonra ruhum cekilmis icim gecmis oluyor kucagimda dik tutuyorum birazda sonra hemen yatis onunla beraber bende yatiyorum saat oluyor 10-11
Bu donem atak donemi diye cok sorgulamiyorum saate bakmiyorum her istediginde emziriyorum biraz oyun halisina birakip donmesini bekliyorum ama tum gun ilgim onda. Kucakta. Ana kucaginda hep konusma ve ilgi istiyor
Bu ara ek gida icin cok hevesliyim. Eylulun 1. Oturmasi 2. Kasikla bir seyler yedigini gormek benim icin aaa buyudu dememe yeterli olucak :) ben artik duzen oturtmayi ama gunduz uyusun vs gectim cunku bunlari yapmayi denedikce ve olmayinca ben yoruluyorum ve bu kizada yansiyor..elbet buyuyecek uyusada uyumasada napalim gunduz uyumayi sevmiyor demek ki. Uyku egitimi vermeyi dusunuyodum ama 4 ay sonra ise baslayacagim anneme anne tum gun bakiyosun yoruluyosun uyurkende git sirtina sst pat yap diyemem desemde kadincagiz 1-2 yapar o da yorulur o yuzden ondan da vazcaydim :) cok salmis gordum kendimi :))
Bende ilk kizmda kullanmadm. O yuzden dusunmuyrm. Burdaki drm vermedi zaten ama bidahaki gidisimde sormayi dusunuyorum
Aynen cnm bence de ilk 2 yaş beyin ve kemik gelişimi için çok önemli kansızlık özellikle çocukları zihinsel ve fiziksel olarak olumsuz etkiliyor . Kendi doktorum da dahil dinlediğim tüm doktorlar normal bile çıksa değerler depoların dolması için muhakkak demir ilacı kullanın diyorlar . Herkes evladı için en iyisini ister tabi ama böyle durumlarda genel olarak doktorlar ne diyorsa uygulanılması gerekiyorAslında şu an verdiğimiz ilacın ilerleyen yaşlarda anemi riskini azaltması adına veriyoruz sanırım vermeyenler de oluyor kan sayımında iyi çıktı diye rahatlayanlar ama ben verilmesi gerektiğine inanıyorum her ilaç bizlere de iyi gelmeyebiliyor eğer sıkıntı olursa başka kan ilacı başlanmalı ama muhakkak kullanılmalı diye düşünüyorum
Bende çok üzülüyorum ama bildiğini okuyor maalesef. Çok sevinirim öğrenirsenSaygıdızlık ama bu,sana sormadan kafasına göre iş yapması hiç hoş değil çok kızdım şu an.Spiralin eşin için sakıncası neymiş ?
Bu arada eğitimde bir hap göstermişlerdi ismi Aklımda değil sarı kutu,yan etkisi ve süte de zarar-ı yokmuş adını öğrenebilirim istersen
Sağol canm eczaneye danışıcam bu iğneyle süte zararı olmayan hapı birine başlıcam artıkÜç aylık iğneler var canım sağlık ocağında yaptırabilirsin emzirirken sıkıntı olmuyor üç aylık iğnede
Insallah sadece damladandir.
Sen yokkem stres yapiyorsa bunu sadece aglayarak bile atiyor olabilir.Naz deriz biz ona halk dilinde ama :)
Bazilari daha sakin ya da daha fazla uyuyarakta gecirebilir :) Benimkide haftaya 5 aylio olacak saka gb :)
Onlari her turlu dusun tabii.Sonucta en yakinen izleyen sensin canim❤
Insallah sevdiklerin ayrisir listeden :) Allah kolaylik versin.Insallah hic hic yoktue ya da yumusak atlatir❤
Süt herhangi emzirme araliğı 2 saati geciyorsa korumaz demislerdi bize egitimde.
Yine de bi korunma etkinligi degil tabii.
Esin sana sormadan bunu yapabiliyorsa sende ona sormadan 3 aylik igne vurdurabilirsin madem!
Geri cekilme cidden resmen keyif :)
Iyi cesaretlisin.
Sahsi fikrim gittigi yere kadar verirdim oncelikle sütümü
Kullanilabilen ilaclar var.
3 aylik igne var.
Deri alti implant var.
Var da var.
Bence esinle ciddi konusmalisiniz
2 cocuklu olanlarada gecerli mi soru
Saka bi yana cocugunuzun 3 ebeveyni vardir denir 1 anne 2 baba 3 anne baba iliskisi.
Eger iliskinizde guzel bi yerse ki bence bazen oldukca rahatlatabilir sizi de :)
Sonucta duygusal,hormonal bisy.
Gonlun sana en guzel yollari gosterecektir diye dusunuyorum :)
Hicbi kurala takilmamak gerekiyor❤
9.ayda rutin kan sayimi var onun sonucuna gore ilerlenebilir.
Sonucta aşıya gelirken ya da eve gidince ates dusurucu ver diyen doktorlarda var :)
Yani tabi bu da bir görüş ben de buna inanıyorum ama her gün tıpta yeni bir şeylerin ortaya çıktığını bugün doğru denilenin yarın yanlış,yanlış denilenin de doğru denilebileceğini aklımda bulunduruyorum. Bebişlerimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz benim için uzman olan güvendiğim dr ların söylemleri önemli o yüzden dinliyorum onları :)Aynen cnm bence de ilk 2 yaş beyin ve kemik gelişimi için çok önemli kansızlık özellikle çocukları zihinsel ve fiziksel olarak olumsuz etkiliyor . Kendi doktorum da dahil dinlediğim tüm doktorlar normal bile çıksa değerler depoların dolması için muhakkak demir ilacı kullanın diyorlar . Herkes evladı için en iyisini ister tabi ama böyle durumlarda genel olarak doktorlar ne diyorsa uygulanılması gerekiyor
Sağlık ocağındaki dr umuzla konuştum bana o söylemişti üç aylık olan iğneyi. Şunu da unutmamak gerekir hiçbirinin yüzde yüz koruması yok yani ilaçlar konfom vs %97-99 arası koruması tabi geri çekilmeden daha çok koruduğu da bir gerçek:) senin için hangisi rahat olacaksa onu kullan canım ben de iğne düşünüyorumSağol canm eczaneye danışıcam bu iğneyle süte zararı olmayan hapı birine başlıcam artık
Canim uyumayinca huzursuz olmuyor mu? Gecen arastirdim. 4 aylik bebek ne kadar uyumali diye. Gece 9-12 saat gunduz 2 kisa uyku her biri 2-3 saat diyor. 2-3 saat kisa uyku mu? Dogdugundan beri gunduz 3 saat uyudugu sayilidir. 1 saat uyursa cok uyudu diyorum. Hemen kalkiyor zaten. Genelde 45 dk.
Dogru diyorsun canim. 4 gundur emzirmekten iflahim kesildi. Onun icin destek ariyorum herhalde. Saat basi emzirme. Bir saat boyunca emzirme. 10 dk biberon. Tekrar bir saat emzirme. Gece de 3 saatte bir kalkmaya basladi. Hic dinlenemiyorum. Bu kadar degildi. 19 hafta atagi herhalde. Iyice abartti.
Doktor arabada uyutmayin dedi. Arabada yatarsa 4 5 saat uyuyor. Yatakta yatinca 2 3.
Uykusu gelmiş olabilir mi benim kızım uyandıktan birbuçuk iki saat sonra huzursuzlanmaya başlıyor uyutmaya çalışıyorum uyuyor hemen ama işim olur da biraz vaktini geçirirsem iyice huysuzlanıyorOrtaligi yikmiyor. Eh eh eh yapiyor. Cani sıkılıyor demek ki. Yine kucakta gezme donemimiz basladi.
Uykusu gelmiş olabilir mi benim kızım uyandıktan birbuçuk iki saat sonra huzursuzlanmaya başlıyor uyutmaya çalışıyorum uyuyor hemen ama işim olur da biraz vaktini geçirirsem iyice huysuzlanıyor
Tesekkurler. Kizimi pispisliyodum yazamadm:) benm dr da eksik olmayan bisyin verilmesini onermemisti diye hatrliyorum.6. ayda, ne oldu bitti size yazarım..
9. Aydamı o :) bana 1 yaşında yapılcak dedi hemşire ama o farklı bişey mi acaba?Insallah sadece damladandir.
Sen yokkem stres yapiyorsa bunu sadece aglayarak bile atiyor olabilir.Naz deriz biz ona halk dilinde ama :)
Bazilari daha sakin ya da daha fazla uyuyarakta gecirebilir :) Benimkide haftaya 5 aylio olacak saka gb :)
Onlari her turlu dusun tabii.Sonucta en yakinen izleyen sensin canim❤
Insallah sevdiklerin ayrisir listeden :) Allah kolaylik versin.Insallah hic hic yoktue ya da yumusak atlatir❤
Süt herhangi emzirme araliğı 2 saati geciyorsa korumaz demislerdi bize egitimde.
Yine de bi korunma etkinligi degil tabii.
Esin sana sormadan bunu yapabiliyorsa sende ona sormadan 3 aylik igne vurdurabilirsin madem!
Geri cekilme cidden resmen keyif :)
Iyi cesaretlisin.
Sahsi fikrim gittigi yere kadar verirdim oncelikle sütümü
Kullanilabilen ilaclar var.
3 aylik igne var.
Deri alti implant var.
Var da var.
Bence esinle ciddi konusmalisiniz
2 cocuklu olanlarada gecerli mi soru
Saka bi yana cocugunuzun 3 ebeveyni vardir denir 1 anne 2 baba 3 anne baba iliskisi.
Eger iliskinizde guzel bi yerse ki bence bazen oldukca rahatlatabilir sizi de :)
Sonucta duygusal,hormonal bisy.
Gonlun sana en guzel yollari gosterecektir diye dusunuyorum :)
Hicbi kurala takilmamak gerekiyor❤
9.ayda rutin kan sayimi var onun sonucuna gore ilerlenebilir.
Sonucta aşıya gelirken ya da eve gidince ates dusurucu ver diyen doktorlarda var :)
4 aylık bebekle hamilelik sana yazık değil mi kızına da yazık yoğun ilgiye Muhtaç o daha.Allah vicdan versin.Yarın öğrenip söylerim canım şimdi bu saatte sorarsam yanlış anlaşılırımBende çok üzülüyorum ama bildiğini okuyor maalesef. Çok sevinirim öğrenirsen
Bende Bi danışayım bakalım canm hangisi daha güvenilirse onu başlıcamSağlık ocağındaki dr umuzla konuştum bana o söylemişti üç aylık olan iğneyi. Şunu da unutmamak gerekir hiçbirinin yüzde yüz koruması yok yani ilaçlar konfom vs %97-99 arası koruması tabi geri çekilmeden daha çok koruduğu da bir gerçek:) senin için hangisi rahat olacaksa onu kullan canım ben de iğne düşünüyorum
Onu hiç sormayın ayağımda sallıyorum yaklaşık birbuçuk iki saat uyuyor. Uykuya dalınca sallamayı bırakıyorum ama ayağımdan indirmiyorum öyle uyuyor . İndirirsem 5dkya uyanıyor. Gece değil ama gündüz uykusu böyle.Uyutma yonteminiz nedir:)
Etrafımdakiler yeterince yoruyor zaten bide 2 çocukla mahvolurm. Tamam canm sağol mesajını bekliyorum4 aylık bebekle hamilelik sana yazık değil mi kızına da yazık yoğun ilgiye Muhtaç o daha.Allah vicdan versin.Yarın öğrenip söylerim canım şimdi bu saatte sorarsam yanlış anlaşılırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?