Zaten aksam uykusu memede olmadiginda hep aglamali. Gerci gunduz de oyle...Ağlamalarına dayanamıyoruz bu nedenle uyku eğitimi zorlu.
Yaa cok uzuldum. Zaten bu kadar kucuk bebegi yabanciya birakmak zor. birini bulsan ama annen de olsa olmaz mi? Annene mi goturuyorsun bebegi, o mu geliyor?Cok canim sikkin bastan beri cocuga annem bakicak diye hic bakici bakmadim simdide surekli hastayim diyo simdi bakici bulsam ben ise basladim çocuk nasil alisir ben nasil guvenirim bilmiyorumkeske ben izindeyken deseydi bakamicam diye baska kimsede yok esimin tarafinda fln
Geçen de bi arkadaşım aynı şeyi yaşadı.. annesi kızına söz verdi sonra ben evde daralıyorum vs diye vazgeçti.. elbette bakmak zorunda değiller ama söz verip yarı yolda kalmak kötü.. hamileyken bi arkadaşım " anneler dahi olsa, dune kadar hamile kal bakarım diyen herkes doğum sonrasi kaçtılar" demişti.. annenizin evine bakıcı tutsanız.. bakıcı oraya gelse meselaCok canim sikkin bastan beri cocuga annem bakicak diye hic bakici bakmadim simdide surekli hastayim diyo simdi bakici bulsam ben ise basladim çocuk nasil alisir ben nasil guvenirim bilmiyorumkeske ben izindeyken deseydi bakamicam diye baska kimsede yok esimin tarafinda fln
Evlerimiz uzak ben maltepedeyim annem sislide hafta içi bende kalip hafta sonu eve dönüyor.Yaa cok uzuldum. Zaten bu kadar kucuk bebegi yabanciya birakmak zor. birini bulsan ama annen de olsa olmaz mi? Annene mi goturuyorsun bebegi, o mu geliyor?
Valla ben akşam hemen eşime veriyorum. Çünkü gerçekten çok yoruluyorum.kendi sağlık sorunlarım da var.. kimi kadın da güvenmez ya hani iyi bakıp bakamayacağina, asıl yüklerini daha da artırıyorlar, haberleri yok :))Esimle kavga etmistik. Onun icin yanina gitmek istemedim. Cocugun yaninda tartismayalim diye. Bi de kapidan baktim kucagindaydi. Benim kucagimda olsa da aglayacakti. Onun icin mudahele etmedim.
Uymazsa, vurur valla :))Nilsibel canim ins uyku egtiminiz sonuc verir.tabi ağlamasiz.
Benimde uyku egitimi vermem gerekiyor.zira uyutmak zorlasti.memede uyumuyor.besigi sallarken de uyumuyor.
Bebek arabasinda da.tüm careler tükendi.
Simdi ayakta salliyoruz.o da cok yorucu.durunca gözünh aciyor.yada kaldirinca uyaniyor.
Ins bizimki egitimlere uyar:)
Bi arkadaşım bakıcı tuttu eve kamera kurdurdu. 1000-3000 arasi kac odaya ve kamera sayisina gore degisiyor Tabi bakıcının haberi var. Iyi bakıyor diyor..Evlerimiz uzak ben maltepedeyim annem sislide hafta içi bende kalip hafta sonu eve dönüyor.
evim isyerime cok yakin 5 dk da evde olabiliyorum oglen eve geliyorum emziryorum uyutuyorum geri işe gidiyorum 4 bucukta ciktigim gibi evdeyim diger turlu bu imkanlar olmayacak annemin nazi icinde cocugumu bundan mahrum birakmayi gonlum el vermezGeçen de bi arkadaşım aynı şeyi yaşadı.. annesi kızına söz verdi sonra ben evde daralıyorum vs diye vazgeçti.. elbette bakmak zorunda değiller ama söz verip yarı yolda kalmak kötü.. hamileyken bi arkadaşım " anneler dahi olsa, dune kadar hamile kal bakarım diyen herkes doğum sonrasi kaçtılar" demişti.. annenizin evine bakıcı tutsanız.. bakıcı oraya gelse mesela
öyle bi durumda her köşeye kurarim heralde. Benim evde kullandigim bebek telsizi kamerali cep telefonundan uygulamaylada izlenebiliyor suan bile gun icinde açıp bakiyorum uyuyomu agliyomu diyeBi arkadaşım bakıcı tuttu eve kamera kurdurdu. 1000-3000 arasi kac odaya ve kamera sayisina gore degisiyor Tabi bakıcının haberi var. Iyi bakıyor diyor..
Anladım, tabiki önemli olan sizin eve yakın olmanız. Süt izninde gelip gitmeniz vs.. Annenizin "söz verip" sonra nazla bakma durumu hoş olmamış açıkçası.. (bakma zorunlulugu yok tabiki ama söz verip sonra vazgecmesi olmamis, ama inanın bunu yaşayan bir sürü arkadaşım oldu)Kayinvalideniz varsa eşiniz bi görüşsün.. evde bakıcı olacak anne sende başında gelip birkaç ay durur musun vs..evim isyerime cok yakin 5 dk da evde olabiliyorum oglen eve geliyorum emziryorum uyutuyorum geri işe gidiyorum 4 bucukta ciktigim gibi evdeyim diger turlu bu imkanlar olmayacak annemin nazi icinde cocugumu bundan mahrum birakmayi gonlum el vermez
öyle bi durumda her köşeye kurarim heralde. Benim evde kullandigim bebek telsizi kamerali cep telefonundan uygulamaylada izlenebiliyor suan bile gun icinde açıp bakiyorum uyuyomu agliyomu diye
Valla bende dun o kadar bunaldim ki simdiden baslym dedim. Ama 1 ay daha oyalicam.Bugun esim uyku egitimi vermeye karar vermis. 18.45te odaya girdiler. 19.00da aglamaya basladi. 19.15te dayanamadim odaya gittim. Yataga koyma asamasina bile gecememis. Biraz cekistirdik cocugu. Emzireyim sakinlessin devam edersin dedim. 19.30da emmeyi birakti. Odadan ciktim. 5 dk agladi. 10 dk sonra gittim yataga koymustu. 8de de tamamen uyudu.
Aksam uykusunda hic sorunumuz olmadi. Sadece memede veya bebek arabasinda uyuyordu. Ondan vazgecirmek istedik.
Gunduz uykusunu napcaz bakalim. Memede uyumasi kolayima geliyordu. Zaten okulda yoruluyorum.
Bakmaya başlayınca anlamıştır gücünün yetmediğini. Bakıcı bulun, annenizle birlikte başlasın bakmaya, böylece çocuk da alışır. Sizin guvenebilmeniz için haftasonu da beraber vakit geçirebilirsiniz başlarda. Allah kolaylık versinCok canim sikkin bastan beri cocuga annem bakicak diye hic bakici bakmadim simdide surekli hastayim diyo simdi bakici bulsam ben ise basladim çocuk nasil alisir ben nasil guvenirim bilmiyorumkeske ben izindeyken deseydi bakamicam diye baska kimsede yok esimin tarafinda fln
Uyumadan da vuruyor.Uymazsa, vurur valla :))
Bugunki yazınız beni çok güldürdü..
Bizim bazen çizgi şeklindede çıkiyor.. öyle olunca ne oluyomuş ki
Modelin linki varsa atar mısın çok amaçlı şeyler daha hoşuma gidiyor yer kaplama açısından da iyi :) birde ben nedense mama sandalyesinde falan ikinci çocuğa odaklandım hani onun zamanında kademesi işime yarar mutfakta yüksek şekilde yanımda durur ana kucağı alçak ya :)
Bizde de öyle meme yerine elini götürüyor elini alıp memeyi veriyorum bu sefer kafasını kaldırıp gülüyor bana şebek şey :) Sesli gülüyor arada her zaman yakalayamıyorum ama enfes güzel bişey ilk duyduğumda ağlamıştım hayatımda duyduğum en güzel gülüştü :) Çok şükür bu günleri gördük :)
Aktivite masası ya da ilk arabam baktım ama karar veremedim eşimde erken nasılsa dedi almadım ondan ama bahsettiğin daha kullanışlı sanki fotoğrafını atabilir misin? Ben bi kaç peluş tarzı yumuşak oyuncak aldım, masalcı tırtıl aldık arı vız vız hastasıyız kurtarıcı olacak o, top aldım oyun parkı için 200 tane, mat falan aldım bayağı ileriye yatırım yaptım uzun vade de :) bide şu şekilleri doğru yerden sokulan oyuncaklardan aldım toptan çıktı oyuncak alışverişi :) Battık bu ay
Bu arada canım en son konuşmamızdan beri uykuya diretmiyoruz ne zaman gözlerini ovuşturur esnerse o zaman gidiyoruz yatağa. Rutinleri uygulayıp memede şşş pat ile kısa sürede uyuyor eskisi gibi saatlerce yormuyor. Kızıma bırakıyorum artık düzeni o da rahat ediyor bende.
Arkadaşlar kızımda yoğurt yedirdiğim günün ertesinde pütürlü yara tarzında pişik oldu yüzüne sürdüğüm kremden sürdüm biraz söndürdü bir bepanten bir ondan sürüyorum pütürlük geçmişti kızarıklıkta yoktu sabahtan beri yine kıpkırmızı kremde sürüyorum altını silmedim yıkadım hatta ki silsemde pamuk kullanıyorum zaten bezden oldu desem 4.paketi başka neyden olabilir pişik alerji pişiği mi buda acaba ama diyetimi bozmadım ooff
bu aradaplojovic tavsiye ettiginiz aletha solter in bilincli bebek kitabini okudum bu gunlerde.bircok sey kafamda daha netlesti daha rahatladim.tesekkur ederim :)
Ağzındaki pamukçukmuş bugün dudağına baktım iç kısımlara 2 küçük nokta şeklinde beyazlama var yarına randevuda alamadım dolu çarşambaya alabildim çoğalır mı bir günde evde yapabileceğim bir şey var mı çoğalmaması için annem karbonatla siliyordum ben sizin ağzınızı geçiyordu dedi ama denesem mi
Kızlar bebekler dönmeye başladi mi?
Ya benimki dönmek istiyor dönemeyince cok sinirleniyor.
Dün aksam birde gözümün önünde döndü kafasi petege carpiyordu tuttum.sonra da 2 kere döndü ama pek bi huzursuz.sizinkide öyle mi?
Bugun esim uyku egitimi vermeye karar vermis. 18.45te odaya girdiler. 19.00da aglamaya basladi. 19.15te dayanamadim odaya gittim. Yataga koyma asamasina bile gecememis. Biraz cekistirdik cocugu. Emzireyim sakinlessin devam edersin dedim. 19.30da emmeyi birakti. Odadan ciktim. 5 dk agladi. 10 dk sonra gittim yataga koymustu. 8de de tamamen uyudu.
Aksam uykusunda hic sorunumuz olmadi. Sadece memede veya bebek arabasinda uyuyordu. Ondan vazgecirmek istedik.
Gunduz uykusunu napcaz bakalim. Memede uyumasi kolayima geliyordu. Zaten okulda yoruluyorum.
Tutarsa cok sevinirim Eylulde artik memede uyuyor bizdeki sikintida memede uyudugu icin gazini cikaramiyor ve yataga koyduktan 10 dk sonra gaz geliyor indir kaldir derken uykusu aciliyor ve bu dongu gecede boyle
Sen iyi aglamasina dayanmissin ben 30 sn bile dayanamiyorum hem sabrim kalmiyor hemde icimden biseyler kopuyor gibi oluyor
Cok canim sikkin bastan beri cocuga annem bakicak diye hic bakici bakmadim simdide surekli hastayim diyo simdi bakici bulsam ben ise basladim çocuk nasil alisir ben nasil guvenirim bilmiyorumkeske ben izindeyken deseydi bakamicam diye baska kimsede yok esimin tarafinda fln
Yaa benimki de sinirlenince fena saç yoluyor kız da değil ki kız kavgalarına hazırlık yapsa bir de çimdikliyor sıpa:)Uyumadan da vuruyor.
Nankör evlat
Besle kargayi oysun gözünü:)
Çok geçmiş olsun canım ya inş süreç daha kötüye gitmeden noktalanır. Birkaç gün önce ben de ishal olduğundan şüphelendim ama baktım ateş yok sonraki güne de devam etmedi önemsemedim umarım sizin de devam etmezMiniğim ishaldi bugun,bol bol emdi.Uzun uzun dinlendi.Insallah cok surmez.
Kafasida hafif sicak arkadan ama atesolcerde derece degismiyor.
Once ablasi sonra ben atlattigim icin salgina yordum ama dis bahanelerinede pek benziyor.
Insallah devam etmezde❤
Takip ediyorum.
Aşısıda var bide bu ay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?