2018 Ekim Anneleri

Dun bi uyku egitimi verelim dedik. Kus kadar olan uykumuz da gitti. Memede uyursa cikarinca aranma hirslanma. Saatlerce memede durduk. Arabada uyursa saatlerce itme. Hayirdir insallah. Bunun 35 yasina kadar surmeyecegini bilmek guzel.

Kiiiiz esin dogum gununu kutladi mi?

Kiiiiz esin dogum gununu kutladi mi?
Kutladi.
Arkadasina para vermis.tatvandan pasta aldirmis.
Onun esinin de dogum günü bugünmüs.
Yani ikimizde 19.02.1989 da doğmuşuz.şansa bak:)
Aksamustü ekmek almaya diye cikti.bana göstermeden pastayi getirmis.yemekten sonra da mumlari yakmis elinde pastayla girdi odaya.bebisimle mumlari üfledik.
Hediye alamadigina cok üzgün.sürekli söylüyor.almam lazimdi diye.burda bisey yok diyor.
Bende ben istemiyorum beklemiyorum dedim.sen istemesen bile almaliyim diyor.
Bana 1 milyar verdi.o zaman sen kendine biseyler al dedi:)

Dun bi uyku egitimi verelim dedik. Kus kadar olan uykumuz da gitti. Memede uyursa cikarinca aranma hirslanma. Saatlerce memede durduk. Arabada uyursa saatlerce itme. Hayirdir insallah. Bunun 35 yasina kadar surmeyecegini bilmek guzel.
Cok garip senin minnos.
Burdaki hicbir bebek artik memede uyumuyor.10 dakikadan fazla memede kalmiyor.
Seninki memede uyuyan bebek sendromu olmasin.alişkanlik etmis.
Cok yorucudur eminim.ins bu huyunu birakir.kolayca uyur.

Oooh super valla. En guzelini yapmis. Sevindim.

Cok garip senin minnos.
Burdaki hicbir bebek artik memede uyumuyor.10 dakikadan fazla memede kalmiyor.
Seninki memede uyuyan bebek sendromu olmasin.alişkanlik etmis.
Cok yorucudur eminim.ins bu huyunu birakir.kolayca uyur.
Memede uyurken de agzi oynuyor. Benimki dudak tiryakisi.

1 saattir sallıyorum ben de çığlıklar atıyor aha şimdi kapandı gözleri inşallah uyumuştur doğum günü bitti mi :)

Merak etme canım son günlerde bende de oldu öyle bir yavrucak. Hafta sonu ne yaptıysam gündüz emziremedin hep huzursuzdu emmeye yatınca basıyordu çığlığı ikinci günün gecesi bir oldu çocuk 1 saat emdi 1.5 saat sonra kalkıp yarım saat de öyle emdi şimdi tepinip ağlama dünden beri azaldı gibi daha uzun emiyor tadını çıkara çıkara.

Oooh super valla. En guzelini yapmis. Sevindim.
Saol canim.
Ben pasta almasaydi da bisey demicektim.minnoş kocamla minnoş metehanin varlıkları yeter...

Ya ben senin kızı yerim.çok masum annesi.belkide kokluyor seni:)

1 saattir sallıyorum ben de çığlıklar atıyor aha şimdi kapandı gözleri inşallah uyumuştur doğum günü bitti mi :)
Bitti canim.
Ins senin kizda bu gece uzun bi uyur da sende dinlenirsin.

Sagol canim cok sukur devam etmedi.
Dün bariz ishaldi ama.Hem kokusu hem kivami hem sayisi fazlaydi.
Ishal cabuk eritiyor bide cocuklarida buyukleride

Sagolasin canim❤
Valla ibretlik boyleleri.Direkt net soylemek lazim galiba.

Bizim uyku egitimi gece 4 bucuk gibi bebek arabasinda, uzman ve psikologlara sovguler esliginde son buldu. Bunu yapmak icin calismiyor olmak gerek dedi esim. Su anda geberiyoruz.

Ahh kıyamam.
Uykudan sonra almayi deneseniz yatagina?
Hamak vs olabilir mi ki?
Kiyamam kuzucuk..

plojovic geçmiş olsun canım inşallah uzun sürmez

Tesekkur ederiiiz❤

Geçmiş olsun çok
5. Ayda rota dışında başka asi yok bildiğim ama?

Tesekkuz ederiiz❤
Evet canim rotanin 2.dozu var.

Sagol canim :)

Bugün benim doğumgünüm.Bakalim eşim ne yapacak.

Dogum gunun kutlu olsun.Yeni yaşın umduğundan güzel gecsin hayallerini gerceklestirerek insallah❤
Firsat bu firsat tatil aldirsana yaza :))))))
Hem istemiyordun gitmek ne guzel olur birlikte vakit gecirmek :)))

Hanimlar, çin takvimine bakmis miydiniz? Tutmus muydu?
Benim iki hamileligimde de tuttu.

Benim ilkinde tutmustu.
Ikincisinde tutmadi :)

Bu uyumadan önce ağlama krizleri başladı uyuyana kadar da ağlıyor yeni çıktı sizde de var mı bu durum bi sorunu mu var acaba

Bizde bu ay peydah oldu bu durum.
Hala da devam ediyor malesef.

Sagol canim.
Kiyamam ya nasil zorlaniyordur.
Ama etkisi vardir cidden genetiginde.
Cay vs denemismiydin?

Ohh kafan rahat olur artiik bilince en azindan :)
Bence gecer aslinda ya.

plojovic geçmiş olsun kuzuna canım inşallah çabucak atlatırsınız:)
U Umudumbitmedi_ doğum günün kutlu olsun canım nice mutlu seneleriniz olsun
Nilsibel B Bir mucize bizim bu minnoşlar çok fena biz onları değil onlar bizi eğitirler,bacak kadar boylarıyla yönetimi ele geçirdiler bizimki fix menü memeden başka yerde uyumaz ama bu aralar değişiklik olsun diye sanırım arabasında uyuyor bizimkide antibeşikçi malesef rekoru bile var bir saatte 5 kere uyandı geçen gece ayarlarım bozuldu yat kalk yapa yapa.
VosVos35 mesajı okudukça içim şişti bu ne anlayışsızlık vurdumduymazlık gitme denildiği halde inadına gelmiş gibi bazı insanlar gerçekten insanı zıvanadan çıkartıyor üst komşumda şu ana kadar üç kere geldi her seferinde sütün yetiyormu diye soruyor herkesin etrafında var böyle “ La Havle” çektiren tipler demekki.
Demir damlası konuşulmuş bize dr sidefer verdi iki kere verdim gaz yaptı daha da vermedim birde burada bazı arkadaşların dr 6. Aydan sonra sonuca göre demiş ki mantıklı bende beklesemmi acaba bilemedim.

Rezene kendim iciyorum fakat Eylule vermedim hic

Kizlar gece 2 saatte bir uyanip emmeye basladi yrnidogan halleri gibi oncesinde 1 kez uyanirdi hep dr a yazicam bugunde arsnizda boyle bir sey yasayan var mi

Rezene kendim iciyorum fakat Eylule vermedim hic

Kizlar gece 2 saatte bir uyanip emmeye basladi yrnidogan halleri gibi oncesinde 1 kez uyanirdi hep dr a yazicam bugunde arsnizda boyle bir sey yasayan var mi
Kızım uyku düzenini kendi ayarladı, şimdilik ara gittikçe açılıyor, emme de o seyirde... Ama oğlum 2 yaşına kadar düzenli 2 - 3 saatte bir kalkıp emdi. O dönem acemilik, stres, tıkanma derken sütüm azdı muhtemelen. Göğüsler terbiye olmayınca çocuk da doymadı sanırım. Büyürken ihtiyaç duydu ve emdi belki de. Şu an kızım verdi gerekli terbiyeyi göğüslere :)) çok şükür ❤
Kızın büyüme atakları esnasında daha fazla beslenmeye ihtiyaç duymuş olabilir. Kimi bebek daha çok uyur bu ataklarda, kimi daha çok emer.. inşallah ataktır ve geçicidir. Gündüz de sık mı emiyor bu ara?

Evet canim eger evdeysek 2 saatte bir istiyor ama bugun disaridaydim 3 saatoldu talepetnedi adam akilli valla sasirdim ne yapacagimi gogusler sis hanibi fark olsa hissedicem ama cok yorulmaya basladim birde tam kurulu saat gibi 3:15 te yatirdim 5:15 te kalkti

Kızlar bu kan damlasına takıldım ben iyice.. henüz 4 aylık olmadı kızım ama, madem 6 aylık olana kadar su bile vermeyin, sadece anne sütü diye diretiyorlar.. bu ek gıda türünden bir takviye benim gözümde.. neden 4 aylık başlatılıyor? Kesinlikle 6. ayda verilmesi taraftarıyım. Kuzucukların sindirim sistemi etkileniyor erken verilerek

Acıkıyor demek ki annesi :) boyu uzuyor olabilir :) ben kızımda gözlemliyorum, bu ay iyice boy attı maşallah :) eğer farklı bir sağlık sorunu yoksa geçmesini beklemekten başka çare yok..

Demir takviyesi yapmadan önce kandaki demir oranına bakılır mı?

6 ay – 1 yaş arası bebeklere genetik kan hastalıkları ve kan düzeyini tespit etmek amacıyla tam kan sayımına ve demir düzeyine bakılması önerilir.

Demir rezervinde sorun olmayan bebeğe demir yüklemesi yapmak doğru mu?

Demir eksikliği anemisinde öncelikle karaciğer ve kemik iliğinde demir depoları azalır. Vücuttaki demir depolarının serumdaki göstergesi, demir depo proteini olan ferritindir. Ferittin düzeyi normal olan bebeğe klinik bulgusu yok ise demir takviyesi yapılmasına gerek yoktur.

Dışarıdan verilen demir, anne sütündeki demirin verimli emilimine engel olur mu?

Dışarıdan demir takviyesi yapılması anne sütündeki demir emilimini etkilemez.

Demiri ilaç takviyesi olarak değil de beslenmede düzenleme yapmak yoluyla almak mümkün mü?

Demirden zengin besinleri, çocukların, uygun porsiyonlar halinde her birini haftada en az 3-4 kez tüketmeleri durumunda demirden yeterli beslenme sağlanmış olur.

Eğer mümkünse nasıl bir beslenme listesi hazırlamak gerekir? (Hangi gıdalarda demir var, emilim nasıl atırılır, nelerden kaçınmak gerek?)

Diyet ile alınan demirin yaklaşık %10’u emildiği için günlük 8-10 mg demir içeren diyet gereklidir. Hayvansal gıdalardan alınan demirin kullanımı bitkisel gıdalardan alınan demirin kullanımından daha fazladır.
Uzm.Dr Hülya Karaca (çocuk doktoru)

Cok tsk ederim canim.
Tatil imkansiz gibi.
Saçma bi düzen iste.hayatimda hic tatile cikmadim
Nasil yapilir bilmem:)
Cok tsk ederim canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…