gece kalkip sagiyodum ben hala oyle yapiyorum
Aynı sıkıntı bende de var bazen uyku sınırını aştığında sağıyorum çocuk 15 dk sonra uyanıyor e tabi süt yok o yüzden sagmayi bıraktım işe başlayınca iş yerinde sağarım artık ne yapayımPeki suanda 3 saatte bir emiyor ve anca 3 saatte doluyor gogusler hangi ara sagacagim ki ben
Rezene kendim iciyorum fakat Eylule vermedim hic
Kizlar gece 2 saatte bir uyanip emmeye basladi yrnidogan halleri gibi oncesinde 1 kez uyanirdi hep dr a yazicam bugunde arsnizda boyle bir sey yasayan var mi
Cok tsk ederim canim.
Tatil imkansiz gibi.
Saçma bi düzen iste.hayatimda hic tatile cikmadim
Nasil yapilir bilmem:)
Cok tsk ederim canim
Arada bir aliyordu keyfine gore. Iki haftadir agzina bile koymadi. Igrenir gibi yapiyor. Oguruyor. Kusuyor. Artik dili de guclu. Ittiriyor. Zorla da sokamiyorum.
Bu arada bu gece uc gunluk ve gecelik uykusunu uyudu. Tabii ki arabasinda.
plojovic
Canim uyuyunca yerine koymak soyle oluyor. Diyelim 8de uyutmaya basladik. 9da ancak yanindan gidecek kivamda uyuyor. 10dan once yerinden alirsak tamamen uyaniyor. E 11de de kendi kalkiyor zaten. 12ye kadar uyutmaya ugras. Basa sariyoruz. gercekten bu kizla bas etmek icin kalabalik olmak nobetlese kalkmak lazim.
Bebek arabasinda uyudugunda o kadar sık uyanmiyor.
plojovic canım senin kullandığın damla purdevita ydı sanırım doktor yazıyor mu onu karşılıyor mu devlet yoksa direk alalım eczaneden
Metehan bu basligin önderi
İlk ne oluyorsa metehanda oluyor.sonra diger cocuklara sirayet ediyor
Komutan ruhlu oğlum.
Askerler izinde.
Sıkı durun kızlar bizimkindeki degisiklikleri yazim.
1.tükürmeye basladi.
2.dilini uzatip kiyafetinin önünü yaliyor.
Ayyyy caniiiim. Sabirsizlikla bekledigim sey donmesi. O zaman buyuycek sanki. Bebekligi bitecek. Tam ne kadarlik?
Arkadaşlar şimdi hastaneden çıktık 12 den beri hastanedeyim kan tahlili istedi dr alerji falan çıkmadı hemogram için alınan kan pıhtılaşmış o da olmadı kaka tahlili istedi onuda sabah yaparsa vereceğiz inşallah .. Bir damla yazdı alerjiyi baskılamak içinmiş zadıten adı kullanan var mı ?
Bizimki ayaklarini havaya kaldirip yana deviriyor kendini anca oyle donuyor sirtustunden yuzustune yok henuz bir sey
Calismama 3 bucuk ay kaldi. Simdiden merak ediyorum 8 aylikken gunde kac ml sut icecek? Acaba gogus pompalari bebegin emmesi gibi mi olacak yeterli sut cikacak mi? Ne zmndan itibaren dolaba koymak icin hazirlik yapmaliyim..birde ozel sektorde calisiyorum sabah 7 de gidip aksam 6 larda gelecegim
Aynen benimki cok az içiyor..Canım iki aylıkken bir Dr a gittiğimde bu hesabı söylemisti, bizim kilo 6.2 g ama en fazla 720 CC içiyor hoc kiloya göre içmiyor
daha cok varmis canim. Simdiden dert etme.Calismama 3 bucuk ay kaldi. Simdiden merak ediyorum 8 aylikken gunde kac ml sut icecek? Acaba gogus pompalari bebegin emmesi gibi mi olacak yeterli sut cikacak mi? Ne zmndan itibaren dolaba koymak icin hazirlik yapmaliyim..birde ozel sektorde calisiyorum sabah 7 de gidip aksam 6 larda gelecegim
Uykuyalrdan önce mi sonra mı emmiş oluyo? Yoksa karışık mı?Vallahi benim kiz 3 saatte bir emiyor ve goguslerde anca 3 saatte doluyor hangi ara sagicam bilmiyorum sizin emme aralari ne kadar peki
daha cok varmis canim. Simdiden dert etme.
Benim bir buzluk dolusu sutum vardi. Yarilandi bile. Iki uc saatte bir eve gelmeme ragmen ben yokken en az 300 ml iciyormus. Sagsam bile yerine o kadar koyamiyorum. Muhtemelen bir ay sonra kalmiycak. Ben yokken mama verirler. Cok uzulmuyorum. elimizden geleni yapiyoruz. Sutumuz olmayabilirdi de.
Bir de 8 aylik oldugunda simdi gibi dakka basi emmez herhalde.
O bisiklet araba turunu biz de yaptık bir önceki gün :) tek farkla, benim bıdık arabada uyudu. Hava mis, takıldık oğlumla. Yüzüstü durmayı çok seviyor, kucakta ise %80 oturur vaziyette durmayı tercih ediyor. Ben yanındayım ama gözleri hep abisini arıyor, sesleniyor resmen uyansın diye bu sabah :)) tabii ki baba gelince gözü hep babada... Bir sütçü de ben :)))) kızlar adaş diye bu kadar olmaz ki ❤Hava ne kadar guzeldi.Bende bebek arabasini yikamistim artik en azindan bahceye cikarken ablasi bisikletle fln gezerken daha iyi olur :)
Bayaa keyifli gezdi :) Oturduk :)
Ama hic ablasi gb degil bıdık ya :)
Uykusu gelince arabada uyumadi evi istedi :)
5 aylık oldu her gecen ay daha da bi saka gb oluyor :)
Artik en sevdigi yüzüstü durmak :) oyle daha cok oyalaniyor tırtıl modunda :)
Kucakta zaten oturarak duruyor.Koltuga desteklide olsa oturtup birakmadim ama mama sandalyesinde kisa kisa dik vaziyette alistirmalara devam :)
Evin favorisi abla tabii :)
Baba gelincede onunla❤
Biz zaten sütçüü
Uykuyalrdan önce mi sonra mı emmiş oluyo? Yoksa karışık mı?
3 saat de güzelmş tabi durumdan memnunsanız. ya ben biyere gidip gelcksem koştur koştur oluyor bazen. 2 saat sınırım oluyor işte.
Normali nasıl olmalı bilmyrm gerçi
Belki büyüme atağı dönemindesinizdie canım oğlum da normalde uyuyunca 3-4 saat aralıksız uyurdu bu dönemde 45 dk ile 2 saat arasında değişen aralıklarda uyandı durdu daha yeni atlatıyoruz. Tabi sizin durum hep böyle miydi onu da okuyamadım. Büyük kızım öyleydi canım benim biraz büyüyene kadar devam etti. İstersen atak dönemi hastalık diş çıkarma vs süreçlerinden olmadığına emin olduğun bir vakit uyku eğitimine başlayabilirsin. Sadece kendi deneyimim olarak söyleyebilirim ki benim çocuklar emerek sallanarak ya da kucakta uyudularsa daha çabuk kalkıp bizi esir alıyorlardı ne zaman kendi yataklarında uyumaya başladılar o zaman uyuma süreleri arttı. Kızım mesela ayakta sallanarak uyudu uzunca bir dönem o ayakları hissetmeyince kalkıp bağırıyordu yatağında kendi uyumaya başlayınca zaten o beklentisi yoktu sanırım daha uzun uyumaya başladı. Bu bizim deneyimimizdi herkeste geçerli olmayabilir tabi ama deneme yanılma yoluyla çözümler bulunabiliyor ancak. Kolay gelsin sana canım zorlu bir süreçHic farketmiyor uyku oncesi sonrasi
Yalniz bu ara gunduzde gecede 2 saatte bir istiyor
Dun gece dr un dedigini yaptim sonuc aglayarak uyandi ve ben yine 1-3-5 nobetindeydim
Cidden nolcak boyle bilmiyorum
canim peki nasil bi uyku egitimi verdin biraz bahsedebilir misin?benim kizimda 45 dakikalik donguler seklinde uyuyo o da sallamaya alisti.uyku surelerini uzatmak icin sanirim kendi kendine uyumasini ogretmem gerekiyorBelki büyüme atağı dönemindesinizdie canım oğlum da normalde uyuyunca 3-4 saat aralıksız uyurdu bu dönemde 45 dk ile 2 saat arasında değişen aralıklarda uyandı durdu daha yeni atlatıyoruz. Tabi sizin durum hep böyle miydi onu da okuyamadım. Büyük kızım öyleydi canım benim biraz büyüyene kadar devam etti. İstersen atak dönemi hastalık diş çıkarma vs süreçlerinden olmadığına emin olduğun bir vakit uyku eğitimine başlayabilirsin. Sadece kendi deneyimim olarak söyleyebilirim ki benim çocuklar emerek sallanarak ya da kucakta uyudularsa daha çabuk kalkıp bizi esir alıyorlardı ne zaman kendi yataklarında uyumaya başladılar o zaman uyuma süreleri arttı. Kızım mesela ayakta sallanarak uyudu uzunca bir dönem o ayakları hissetmeyince kalkıp bağırıyordu yatağında kendi uyumaya başlayınca zaten o beklentisi yoktu sanırım daha uzun uyumaya başladı. Bu bizim deneyimimizdi herkeste geçerli olmayabilir tabi ama deneme yanılma yoluyla çözümler bulunabiliyor ancak. Kolay gelsin sana canım zorlu bir süreç
Nasil uykuya daliyorsa uyandiginda da onu ariyormus. Dedigin dogru. Biz deniyoruz ama sanirim kizimiz henuz buna hazir degil. Sonuc ciyak ciyak bagirmak oluyor. Yatakta bir saat iki saat uyuyor. Dun yine bebek arabasinda 11den 5 bucuga kadar uyudu. Bizim de sabrimiz ve enerjimiz kalmiyor. Mecbur kalacagimiz zamana kadar boyle gidrcek sanirim. Uyutmak icin kucagimiza agladigimizda bile bagiriyor.Belki büyüme atağı dönemindesinizdie canım oğlum da normalde uyuyunca 3-4 saat aralıksız uyurdu bu dönemde 45 dk ile 2 saat arasında değişen aralıklarda uyandı durdu daha yeni atlatıyoruz. Tabi sizin durum hep böyle miydi onu da okuyamadım. Büyük kızım öyleydi canım benim biraz büyüyene kadar devam etti. İstersen atak dönemi hastalık diş çıkarma vs süreçlerinden olmadığına emin olduğun bir vakit uyku eğitimine başlayabilirsin. Sadece kendi deneyimim olarak söyleyebilirim ki benim çocuklar emerek sallanarak ya da kucakta uyudularsa daha çabuk kalkıp bizi esir alıyorlardı ne zaman kendi yataklarında uyumaya başladılar o zaman uyuma süreleri arttı. Kızım mesela ayakta sallanarak uyudu uzunca bir dönem o ayakları hissetmeyince kalkıp bağırıyordu yatağında kendi uyumaya başlayınca zaten o beklentisi yoktu sanırım daha uzun uyumaya başladı. Bu bizim deneyimimizdi herkeste geçerli olmayabilir tabi ama deneme yanılma yoluyla çözümler bulunabiliyor ancak. Kolay gelsin sana canım zorlu bir süreç
Hehh aynı biz:)))) bazen yazmaya fırsatm olmuyo uzun uzun. Herkes kendi çocuğuna göre bi yol izlemeli. Ve bizim uykular baya gıcık oldğu için çareyi eğitimde bulmuştum. Şimdi ikinci kızımda aynı. İkincide sallamıcam dedm yine salladım sese dikkat etmicem dedim ama yine seste uyumadı. Herkesin durumu farklı oluyor, ve bence en iyisini vicdanlı anneler bilir:)))Belki büyüme atağı dönemindesinizdie canım oğlum da normalde uyuyunca 3-4 saat aralıksız uyurdu bu dönemde 45 dk ile 2 saat arasında değişen aralıklarda uyandı durdu daha yeni atlatıyoruz. Tabi sizin durum hep böyle miydi onu da okuyamadım. Büyük kızım öyleydi canım benim biraz büyüyene kadar devam etti. İstersen atak dönemi hastalık diş çıkarma vs süreçlerinden olmadığına emin olduğun bir vakit uyku eğitimine başlayabilirsin. Sadece kendi deneyimim olarak söyleyebilirim ki benim çocuklar emerek sallanarak ya da kucakta uyudularsa daha çabuk kalkıp bizi esir alıyorlardı ne zaman kendi yataklarında uyumaya başladılar o zaman uyuma süreleri arttı. Kızım mesela ayakta sallanarak uyudu uzunca bir dönem o ayakları hissetmeyince kalkıp bağırıyordu yatağında kendi uyumaya başlayınca zaten o beklentisi yoktu sanırım daha uzun uyumaya başladı. Bu bizim deneyimimizdi herkeste geçerli olmayabilir tabi ama deneme yanılma yoluyla çözümler bulunabiliyor ancak. Kolay gelsin sana canım zorlu bir süreç
Aynen canim. Dun esim kucagimda uyutcam dedi. Isigi kapatti. Cocuk ciyak ciyak bagiriyor. Deli gibi uykusu var. Salonda gezinmek istiyor. Uyumayi da sevmiyor. 6 saat uyudu. Sabah da kalkti. Guluyor konusuyor. Hayat cok guzel. Cocuk neden uyusun.Kızlar ben bu uyku eğitimine inanmıyorum çocuk sakinse sıkıntısı yoksa zaten uyuyor rahatsızsa ve huysuzsa ver verebilirsen egitimi o zaman inanırım
mutfakta aspiratör sesini açtım dun aksam, biraz ise yaradı..Aynen canim. Dun esim kucagimda uyutcam dedi. Isigi kapatti. Cocuk ciyak ciyak bagiriyor. Deli gibi uykusu var. Salonda gezinmek istiyor. Uyumayi da sevmiyor. 6 saat uyudu. Sabah da kalkti. Guluyor konusuyor. Hayat cok guzel. Cocuk neden uyusun.
Kesinlikle katılıyorum canım her çocuğun mizacı o kadar farklı ki eğitimden bahsetmeden kendiliğinden gelişiyor bu uyku döngüleri. Kızımda biz düzen tutturamadık açıkçası uykuya geçişleri sürekli değişti ilk yatağına koyup dönencesine falan bakarken uyuyordu bir dönem hiç uyuyamadı kucakta gezdirerek uyudu emerken uyudu en son bakıcımızın yüzünden sallanarak uyudu yakın zamana kadar da öyleydi arada bir de yanında yatıp uyutmayı denedik ama orada uyuyakalıyorduk. Şu an baya büyüdü 3.5 a yaklaştı ayakta baş edilecek gibi değil bebeğin oluşu uzun uzadıya uğraşamamak falan derken süreç uzadı gitti. Şimdilerde ayak ucunda oturuyorum döne döne uykuya dalıyor. Oğlum ise 4.5 aylık ve bir uyku düzenine ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum akşam 8 gibi uyumak istiyor onu anladım ve eşim kucağında uyuttuğunda sürekli uyanıp ağlıyor uykuya dalmak istiyor emerken uyuyup az beklediğimde uykusu uzun oluyor. Eğer yatağında uyumaya alışırsa hem abla gibi zorlanmayız hem anlasından daha uzun döngülerde uyur gibi geliyor. Sanırım 6. Aydan sonra başlayacağım şu an hazır olduğunu hissetmiyorum.Hehh aynı biz:)))) bazen yazmaya fırsatm olmuyo uzun uzun. Herkes kendi çocuğuna göre bi yol izlemeli. Ve bizim uykular baya gıcık oldğu için çareyi eğitimde bulmuştum. Şimdi ikinci kızımda aynı. İkincide sallamıcam dedm yine salladım sese dikkat etmicem dedim ama yine seste uyumadı. Herkesin durumu farklı oluyor, ve bence en iyisini vicdanlı anneler bilir:)))
Büyük kızımda eğitim esnasında biraz zorlandk. Hatta pes edicektm eşim destk çıktı. Ama sonrası çok rahattı. Tabiki dönem dönem hastalık diş yer değişimi etkiliyor ama bi düzen var. Saatlerce sallamaktan kısa uykulardan iyidir.
Ama mesela bi arkadşm hiç sallamamış. Emzirip koyardım uyurdu diyoo. MaşaAllh böyle doğuştan uysal olanlarda var işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?