Her çocuk o kadar kendine özgü ki kullanılan yollar da öyle. Kızımda acemiliğimiz olduğunu düşünüyorum uykuya geçişte dikiş tutturamadık eşimle birbirimize ayıracak vaktimiz olmadı oğlumsa daha farklı görünüyor onun için en uygun şeyi bulup öyle uykuya geçişi sağlamayı düşünüyorummutfakta aspiratör sesini açtım dun aksam, biraz ise yaradı..
bi arkadasım dedi ki. ayakta sallarken yanina pelus, dokunacagi bir oyuncak verip uyutuyormuş o da
herkes kendine bi cozum bulma derdinde
Her çocuk farklı canım kimi çocuk karanlıkta uyurken kimi ışıkta ister ve uykusu geldiğinde uyuyan bebek oluyor uyku rutinlerini yerine getirince uyuması gerektiğini düşünen bebek oluyor. En güzeli bebeği tanımakAynen canim. Dun esim kucagimda uyutcam dedi. Isigi kapatti. Cocuk ciyak ciyak bagiriyor. Deli gibi uykusu var. Salonda gezinmek istiyor. Uyumayi da sevmiyor. 6 saat uyudu. Sabah da kalkti. Guluyor konusuyor. Hayat cok guzel. Cocuk neden uyusun.
Bu konuda benim yorum yapmam pek doğru olmaz canım K kubra2553 bu konuda daha deneyimli ben kızıma gecikmiş şekilde uyguluyorum o büyük oğluma ise daha başlamadım şu an çok hazır değil 6 aydan sonra deneyeceğim bir atak döneminden yeni çıktık kendi rutinini bulmaya çalışıyorcanim peki nasil bi uyku egitimi verdin biraz bahsedebilir misin?benim kizimda 45 dakikalik donguler seklinde uyuyo o da sallamaya alisti.uyku surelerini uzatmak icin sanirim kendi kendine uyumasini ogretmem gerekiyor
3 saati geçtiği oluyor bazen. Emince hemen bıraktığı da oluyor çok kez boşaltmadan bırakıyorVallahi benim kiz 3 saatte bir emiyor ve goguslerde anca 3 saatte doluyor hangi ara sagicam bilmiyorum sizin emme aralari ne kadar peki
Biraz daha alıgaladıktan sonra daha kolay aslında. Tabi zamanı geçirmedn bu seferde daha çok direniyolar.Kesinlikle katılıyorum canım her çocuğun mizacı o kadar farklı ki eğitimden bahsetmeden kendiliğinden gelişiyor bu uyku döngüleri. Kızımda biz düzen tutturamadık açıkçası uykuya geçişleri sürekli değişti ilk yatağına koyup dönencesine falan bakarken uyuyordu bir dönem hiç uyuyamadı kucakta gezdirerek uyudu emerken uyudu en son bakıcımızın yüzünden sallanarak uyudu yakın zamana kadar da öyleydi arada bir de yanında yatıp uyutmayı denedik ama orada uyuyakalıyorduk. Şu an baya büyüdü 3.5 a yaklaştı ayakta baş edilecek gibi değil bebeğin oluşu uzun uzadıya uğraşamamak falan derken süreç uzadı gitti. Şimdilerde ayak ucunda oturuyorum döne döne uykuya dalıyor. Oğlum ise 4.5 aylık ve bir uyku düzenine ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum akşam 8 gibi uyumak istiyor onu anladım ve eşim kucağında uyuttuğunda sürekli uyanıp ağlıyor uykuya dalmak istiyor emerken uyuyup az beklediğimde uykusu uzun oluyor. Eğer yatağında uyumaya alışırsa hem abla gibi zorlanmayız hem anlasından daha uzun döngülerde uyur gibi geliyor. Sanırım 6. Aydan sonra başlayacağım şu an hazır olduğunu hissetmiyorum.
Belki büyüme atağı dönemindesinizdie canım oğlum da normalde uyuyunca 3-4 saat aralıksız uyurdu bu dönemde 45 dk ile 2 saat arasında değişen aralıklarda uyandı durdu daha yeni atlatıyoruz. Tabi sizin durum hep böyle miydi onu da okuyamadım. Büyük kızım öyleydi canım benim biraz büyüyene kadar devam etti. İstersen atak dönemi hastalık diş çıkarma vs süreçlerinden olmadığına emin olduğun bir vakit uyku eğitimine başlayabilirsin. Sadece kendi deneyimim olarak söyleyebilirim ki benim çocuklar emerek sallanarak ya da kucakta uyudularsa daha çabuk kalkıp bizi esir alıyorlardı ne zaman kendi yataklarında uyumaya başladılar o zaman uyuma süreleri arttı. Kızım mesela ayakta sallanarak uyudu uzunca bir dönem o ayakları hissetmeyince kalkıp bağırıyordu yatağında kendi uyumaya başlayınca zaten o beklentisi yoktu sanırım daha uzun uyumaya başladı. Bu bizim deneyimimizdi herkeste geçerli olmayabilir tabi ama deneme yanılma yoluyla çözümler bulunabiliyor ancak. Kolay gelsin sana canım zorlu bir süreç
nasil egitim vermistiniz buyuk kiziniza kendinize gore mi baska bi yontem mi?biraz bakiniyorum da cok sorunlu bizim uykular daHehh aynı biz:)))) bazen yazmaya fırsatm olmuyo uzun uzun. Herkes kendi çocuğuna göre bi yol izlemeli. Ve bizim uykular baya gıcık oldğu için çareyi eğitimde bulmuştum. Şimdi ikinci kızımda aynı. İkincide sallamıcam dedm yine salladım sese dikkat etmicem dedim ama yine seste uyumadı. Herkesin durumu farklı oluyor, ve bence en iyisini vicdanlı anneler bilir:)))
Büyük kızımda eğitim esnasında biraz zorlandk. Hatta pes edicektm eşim destk çıktı. Ama sonrası çok rahattı. Tabiki dönem dönem hastalık diş yer değişimi etkiliyor ama bi düzen var. Saatlerce sallamaktan kısa uykulardan iyidir.
Ama mesela bi arkadşm hiç sallamamış. Emzirip koyardım uyurdu diyoo. MaşaAllh böyle doğuştan uysal olanlarda var işte
Değişiyor zaman içinde canım o bir şeyleri ısırmaya çalışmalar bizde de var hatta hafta sonu ağlıyor emmiyor elimi soktum damaklarına bakayım diye ısırırken birden sustu bıraktım yine aynı derken o ağlamalar azaldı birden. Ya herkes en iyi kendi çocuğunu tanıyor sonuçta benim için de şu an çok uygun değil mesela kaç haftadır mahvolduk ağlama krizlerinden emmemelerinden. Önce önemli problemler halledilmeli bence de. Büyüme atakları bence takvimdeki gibi kesin çizgilerle belli olmuyor bizim de bitmişti güya ama davranışlar devam etti sonra kesildiCanim harika haftalar uygulamasi var orada atagin 2 gun once bittigi yaziyor ha tabi gunu gunune uyarmi cocuk belli olmaz ama şu da var ki kizimin dis etleri cok kasiniyor sanirim cunku ne bulsa bi hirsla isiriyor hatta isirirken birden bire elinden atip ciglik cigliga agliyor 2 gundurde eller kulakta habire cekip duruyor ellerimi iyice yikayip bi parmakla yokladim bi elimi isirdi ki o damaklar nasil kuvvetli oyle simdi ilk bebegim dis mi degil mi anlamiyorumda.. uyku egitimi bu ara cok uzak malesef cunku gazdan yeni cikmaya basliyoruz ki o da arada hortluyor e bu gece uyanmalari ortaya cikti vs derken valla napcagimi sasirmis durumdayim her gune bir onceki gunden kalan yorgunlukla uyaniyorum sagligim elden giderse kizima verimli olamamaktan uzuluyorum
Kim west ve tracy hog karışımı oldu:)nasil egitim vermistiniz buyuk kiziniza kendinize gore mi baska bi yontem mi?biraz bakiniyorum da cok sorunlu bizim uykular da
uzun uzun anlatmissin cok tesekkur ederim.evet gercekten cok zor ve sabir gerektiren surec.tebrik ediyorum sizi:) arastiriyorum bende tam kafamda netlestireyim baslicam insallah:)Kim west ve tracy hog karışımı oldu:)
Deneye deneye en son kızıma uyan şeklini oluşturdum. Tabi hepsi birbirinden farklı. Bu sfer direk diğerr kızımda en çok işe yarayan şii pat yöntemyle başalayacağm.
Bu ikisinin çalışmalarını okuyablrsnz. İnternette de az çok bilgiler var. Sonra hangisi işinize yararsa kitabını alıp daha detaylı denersin. Mesela rutinleri çok önemsiyorlar.
Kim westi ben daha çok okumuştm. O yavaş yavaş uzaklaşıyodu bebekten ve ağlatmadn uyumalarını istiyor. Tabi bu da daha zorlayıcı ve uzun sürüyor. Ağlıyo hemen alıp sakinleştirp tekrar koyuyrsn. İlk 1 hafta baya baya zor. Tamamen sabır ve destk gerektiren bişey.
Bide dışarı çıkmayı tatildi uyku saatlernde gezmydi bunları önermiyor bu düzeni tam sağlayana kadar.
Mesela eğitime başladıktan sonra çocuk mutlaka sadece yatağnda uykuya dalmalı. Dışarda arabada falan değil.
Ben nasıl yaptım onu yazaym kısaca.
Gündzleri sadece ayakta sallanırken uyuyordu bırakınca da uyanıyrdu ve fan sesi dinliyordu.
Gece uyutrken de kucağımda pışpışlayp yine fan sesiyle uyutuyodum.
5.5 aylıkkn karar verdm ve hepsini bi anda bıraktım. Sadece kucağmda pışpışlamayı bırakmadım.
Onuda zamanla önce tam uyutp koyuyodum sonra daha yarı daha yarı derken bu şeklde azaltmaya başladım. Ama tabi yatakta kendi kendine uyuması hiç kolay olmadı. Bizlerdeki şefkatte öylece bıraktrtmıyor tabi bu yüzden de süreç iyice uzuyor:)))
Neyse sonraları artık yataga koyup orada daldırmayı hedefledim ki bu daha iyi sonuç verdi. Sonra yavas yavas şiii pat yöntemine başladım yani popaya hafifçe vurup sakince pişşş pişş diyordum.
Bunların hepsi sevgiyle sakince olması önemli tabi:)) sonra zmaanla bunu azaltıp çıkmaya başladım. Ağlaynca gelip tekrar yaptım falan derkenn bi baktk olmuş.
Daha kısa sürenler duydum ama biz baya zorlandk. En çok da ben yıprandm bu süreçte. O yüzden evdeki herksn sağlam olması lazm:))
Aslında ilaç kızım için gereksiz şuan biraz araştırdım ve almadım alerji dr uda alma dedi zaten şimdi kendim deneyerek bulacağım alerjin bir şey tüketmeyeceğim belirtiler tamamen geçince yavaş yavaş deneyerek diyeti açacağım@Ceylin_naz Tesekkur ederim canim gecmis olsun dileklerin icin❤
Yok Eylul icin demedim :) Diyemem :)
Senin icin demistim ama belli ki minik pek atarli :)
Geciyor diyecem cok klise olacak ama :)
Okumussundur o ara hep yazdim ayni boyleydi.
Ohooo :) cikinca yaparsin hiiic merak etme :)))
Ama belli duzense iste bosuna huzursuzluga gerek yok.
Tur ayarla,gittiginiz sehirde katılın.
Illa otel degil ki amac.
Yani dusunulecekse fikir cok :)
Iste benim ki teyze önerleri :))))))))
Bilemedim aklima bide 2 yastik ustune yatirsaniz totosu biraz derinde kalsa acaba arabanin hissini verir mi diye geldi :)))))
Recete ile aliniyor devlet karsilamiyor canim.
Canim o biraz ay ay gelisimlerden oluyor normal yani :))
Masallah Metehan'a da :))
Herkes evindekini yakınen biliyor tabii :)
Bizde de bayaadir var onlar :)
O zamanda bu bisy degilmis ya ne zaman emekler acaba diye dusunursun :)))))
Ciddi alerji sikintisi ceken cocuklarda biraz nefes almak gb oluyor bu tur ilaclar
Yani ilac işe yararsa ever alerjide kesinlesmis gb olur.
Genel bi ilac ama seni rahatlatmayacak tabii bu hamle.
Ben hangi doktorun deneyimine guveniyorsan onu dinle derim.
Dönme öncesi hareketleri tam :)
Iste oyle oyle kasları güclendirip bi sonraki hamleye geciyorlar :)
Mesela 3 saatte 1 yine sagarsin.
Yedeğe geçer dolaba ya da bi sonraki güne
×150 hesabi sabit diye biliyorum bende.
Anne sutu yoksa formul mama bu sekilde devam cunku.
Yani gunluk sut ihtiyaci gb dusunmek gerekiyor.
Ama cok cocuga özel bi durum bence.
Pompa bebek olamaz ama gogsunun bosaltilmis olmasi bile farkeder.
Hoşgeldin canım bunca koşturmacanın arasında aslında çok normal yaşadığın şey. Birçoğumuz atak dönemini yaşadık bu süreçte daha yeni yeni düzene giriyoruz biz de onun dışında ben ve oğlum çok şükür iyiyiz kızın nasıl çalışmana sen ve kızın uyum sağlayabildiniz mi?Merhabaaa
Düğünümüz var nete girecek vaktim olmuyor bi taraftan ise başladım çok yoğun geçiyor
Zeynep hanim da bende ıyiyiz. Ben grip oldum ona da geçti şükür iyi ama öksürüyor simdi
Hareketlendi masaallah ayakları kaldırıyor vuruyor falan ama dönmeye çabalamıyor hic
Malesef ki anne sutu ve mamaya rağmen kilo alımı yavaş.
@Lets go K kubra2553pessinus plojovic E elaelif123 U Umudumbitmedi_ ismi aklima gelmeyenler nasılsınız tatlı anneler?
Bu arada 1.5 hafta süren bi meme grevi yaşadık onu atlattık şimdi de arada almiyor
Ne hayallerim vardı... şimdi baktim da kac sayfa olmuş ben neden biseye yetişip kendime vakit ayıramıyorum ne uzun sürdü lohusaligim :)
Suyun içine karbonat ekle pamukla o suya batırıp hafif masaj yap konak yerlerine bi 20dk bekle yıka saçlarını kuzucuğunArkadaşlar konağı olup geçiren var mı ya neler denedik Zeytinyağı konak tarağı mustelanın özel şampuanı varmış onu ne denediysek olmadıbaşını tutup duruyor yavrum kaşınıyor herhalde öneriai olan var mı en son sudanmı diye damacana alıp onunla yıkadık ama? Geçirebilen varsa yazarsa sevinirim
İşte benim kızım da uykusu geldiğinde uyuyanlardan. Fark edince hemen ortam sağlıyorum, kafasını duvara çevirip battaniyesini kavrayıp asılıyor emziğe ❤ kısa sürede uyuyor böylece... Ama uyku sinyalini alamadıysam, o esnada altını değiştirmek veya mutfakta başka bir işle veya abisiyle meşgulsem ağlama krizine giriyor, zor yatıştırıyorum.. sakinleşince yine dalıyor şükür. Tabi atak ağlamaları farklı oluyor, uykuya dalamıyor, defalarca uyanıp basıyor yaygarayı...Her çocuk farklı canım kimi çocuk karanlıkta uyurken kimi ışıkta ister ve uykusu geldiğinde uyuyan bebek oluyor uyku rutinlerini yerine getirince uyuması gerektiğini düşünen bebek oluyor. En güzeli bebeği tanımak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?