2018 Ekim Anneleri

Yaa arkadasimin bebegi olacak. Oda takimi almislar. Nasil guzel. Duvar kagidi, susler. Diyemedim bu odada yatmiycak heveslenmeyin diye. Kiz bi de bana uyku egitimiyle ilgili videolar gonderiyor. Bence basla diyor.
O durumu hiç yaşamamış birilerinin akıl vermesi de ayrı saçma oluyor insanlar kendilerince akıl veriyorlar işte gel gör ki yaşananlar farklı farklı. U Umudumbitmedi_ canım sen söylemiştin sanki eşine bekar öğretmen arkadaşı ne var çocuk bakmakta ben bakardım demiş ya orada kopmuştum ben. Bekara karı boşamak kolay derler o misal. Canım senin kızın da alışacak sadece şu an üstünde duracak vaktiniz yok gibi geliyor çalışmaya da başladığın için. Bebekler çocuklar için alışkanlığı edinmek çok kolay bırakması çok zor oluyor yatağında uygun olacak ortamı keşfedip ilerleyen zamanda yatırabilirsin. Demiştim ya belki kızın o sıkışıklık hissini seviyordur benim oğlum da öyle çünkü o yüzden yatağındaki reflü yastığını hala kaldıramadık bir ara kaldırdım tüm uyku düzeni bozuldu dokunamadıkça bir yerlere sıçrayıp kalktı o yüzden yastığı kaldırıp başka bir yol bulacağım ben de

Bu akil vermekle tam ilgili olmasa da soyle bir sey yasamistim.
Arkadasimin bebegi oldu. Izmite tasindi. O gun de beni istemeye mi gelmislerdi neydi. Biz uzun sure gidemedik. Gittigimizde bebek bayagi buyumustu. Arabada video acip izletti. Benimki bilmislikten degil aslinda gercekten saskinliktan 'aaaa video mu izletiyosun?'demistim. Derin bi nefes aldi. Laflarini yuttu resmen.

Yaa arkadasimin bebegi olacak. Oda takimi almislar. Nasil guzel. Duvar kagidi, susler. Diyemedim bu odada yatmiycak heveslenmeyin diye. Kiz bi de bana uyku egitimiyle ilgili videolar gonderiyor. Bence basla diyor.
Hele bi doğursun
Hic kolay degil uyku egitimi.sanirim ben vermicem.
Simdi ne desen bos.bebek yatmicak o odada.süs oluyor bi zamandan sonra.ama iste insan hevesleniyor.
U Umudumbitmedi_
Bence de mantikli ama esimden gizli de alamam ki.
Gizli degil canim.sonucta ona sormadan kenfine kifayet alabiliyorsun.
Buda öyle bisey.gelir begenmezsin geri satardin yada birine verirsin.

Aynen canim bende sinir.oldum.
Daha evliligin ne oldugunu bilmeden cocuk bakardim demek ne sacma.
Ki o günler cocugun sancisi tavan yapiyordu.krize giriyordu hic susmuyordu.
Zaman bana şunu öğretti.
Bebek bu makine degil...
Onun icin bebegime sabrim da artti.zor zamanlari da var kolay zamanlari da.
Bir bebege en iyisi annesi bakiyor.baskalari boşa akil veriyor.Allah o bilgiyi bizim icimize yerlestiriyor.

Nilsibel U Umudumbitmedi_ benim bi arkadaşım doğumum öncesinde bana ise yarar seyler vermişti, sağolsun. Kullandım..
Tabi ya.
Bende kullanirim.sonucta gecici seyler bunlar.ömürlük kullanilmayacak.
Ona verilecek parayla bebegin baska ihtiyaclari gorülebilir.
Ben mesela simdi
Mama sandalyesi
Salincak
Yürütec filan bakiyorum dolap uygulamasinda.bulursam aliyorum.esime sormama gerek yok.
Ev ve bebek benim sorumlulugumda.

Size bi öneri. Bi deneyin. Mutfakta aspiratör u açıp ana kucağına koyun. Ama uyanıkken yani. Ben bu ara öyle yapıp yemek yapmaya çalışıyorum
Aspiratorun sesinden nefret ediyorum ama denerim. Dedigin sekilde bi kere sacımi kuruturken uyumustu. Ama sadece bi kere.
Bugun uc kere memede uyudu. Cikarinca on dakikadan fazla uyumuyor. Bir saate kadar uyutmaya calistilar. Huzursuz bi sekilde agladi surekli. Yine memedeyiz. Ancak sakinlesti ama cok hareket ediyor ve konusuyor.

Kızlar size bi akil danisacam.
Benim 2 gecedir sütüm yok.
Bugündr goğüslerim dogru düzgün dolmadi.dun gece de az bisey vardi.emdi uyidu.2 saatte bir kalkti bebegim.
Simdi emziriyordum.ikisi de bos.
Bebegim emmek istiyor.biraz emdi ama ac mi tok mu bilmiyorum.aģlamiyor.
Soruma gelecek olursam.
Evimiz carsiya uzak.sizce esimi gönderim mama mi alsin yoksa almasin mi?
Bi alternatifi olan var mi?bu gece de süt olur mu olmaz mi bilmiyorum.
Yada ek gıda mi verim.ne yapim şaştim kaldim.
Mamayi hep alip 1 2 verdim.sonra paketin tarihi gecti attim.cünkü biberona alisip beni emmiyordu.
Bir fikir verseniz bana?

Bu aralık iyiymiş aslında yaa :) benimki 26-27 günde geliyor, bir nefes aldırmıyor. Gelse iyi diyorum ama, gelmese daha iyi sanki. Ağrısı, bitkinliği, uğraşması.. çocuklarla zor olacak gibi. Yok yok iyi böyle :)) 6 ay aşıları geçsin, beklerim buyursunlar :))

Canim bizde o sekilde bi aglama degilde gece sık uyanma var bu sebeple dr istedi fakat dun yetisemedik lab. Kapandi
Peki ates dokuntu falan oldu mu
Hayır ateş olmadan ilaca başladık sanırım. Döküntü de yoktu, o yüzden ağlamayla anlayabildim. Dışarıdan belirti yoktu. Çok da küçüktü kuzucum. Allah korusun yavruları, inşallah yoktur Eylül'ün bişeyciği ❤ 4 ay bitince huy değiştirmiştir, düzelir inşallah

Valla 2. El çok mantıklı. Sizden önce kullanan da bir bebek sonuçta. Içine temiz çarşaf serin mis gibi. Hem belki sevmeyecek ne gerek var çok para vermeye. Tabi saygı duyarım kararlara..
Biz de anne yanı beşiği ikinci el aldık. Komple satılık, yıkanan bölümlerini yıkadık, kalanları sildim, miss.. üç ay yattı, abisinin karyolasına geçti.

Aglamiyorsa toktur. Bos oldugunu nerden biliyorsun? Her ihtimale karsi mama alin bence. Belki biraz uzun uyur. Sen de dinlenirsin.
Artik biberona alisip meme emmiycek donemi gectiler.

Size bi öneri. Bi deneyin. Mutfakta aspiratör u açıp ana kucağına koyun. Ama uyanıkken yani. Ben bu ara öyle yapıp yemek yapmaya çalışıyorum
Ben kızımı ana kucağına koyup buz dolabının karşısına yerleştiriyorum. Dolabın üzerindeki magnet ve süslere baka baka vakit geçiriyor, ben de yemek yapmaya çalışıyorum :)

boyum 162 kilom 71 su an.bi 60 olsam diyorum.ama ailedekiler fazla kilon yok ki emziriyosun sonra verirsin simdi yemene bak diyor.sanirim 75 kilonun altinda bi ben varim o yuzden.herkes kilolu benim ailem de esimin ailesi de.halbuki 60 kiloyken diyetisyene gittigimi hatirliyorum panikleyip.o kadar alisilmadik bir kiloymus ki bir zamanlar :). neyse istedigimiz kilolara saglikla geliriz insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…