2018 Ekim Anneleri

hazir yemek bulmuşuz, beğenmeme sansimiz mi var.
hem ben eminim harikadırlar.
birakac yil once Gap gezisine gitmiştim. hayatımda yediğim `en` guzel yemekleri Hatay, G. antep ve Urfada yedim..
Tsk ederim.
Bizim yemeklerimizde iste dogu yemekleri.babamin memleketi antepe cok yakin.adiyaman besnili.
Hep ağır ve etli yemekler yapilir.
Antep adiyaman urfa hatay maraş yemekleri cok benzerdir.

Mememi emerken derisini bi cekistiriyor.bi yandan agzinda meme kendisini geriye atiyor ama birakmiyor..
Yavrum ben sana ne yaptim?
Ins disleri erkenden cikmaz yarebbim

Tsk ederim.
Bizim yemeklerimizde iste dogu yemekleri.babamin memleketi antepe cok yakin.adiyaman besnili.
Hep ağır ve etli yemekler yapilir.
Antep adiyaman urfa hatay maraş yemekleri cok benzerdir.
Canım bence de mama vermediğin iyi olmuş bir dönem annelerin sütlerinde azalma olabiliyormuş özellikle 4. Ve 5. Aylarda ama ne olursa olsun devam etmeliymişiz geçici bir durummuş

Canım bence de mama vermediğin iyi olmuş bir dönem annelerin sütlerinde azalma olabiliyormuş özellikle 4. Ve 5. Aylarda ama ne olursa olsun devam etmeliymişiz geçici bir durummuş
Ins gecicidir canim ya.
2 gecedir göğüslerim cıvık uyaniyorum.gün icinde de cıvık.cocuk cekiyor süt yok.
Bende nerdeyse mama alacaktim.neyseki uyudu.

Mememi emerken derisini bi cekistiriyor.bi yandan agzinda meme kendisini geriye atiyor ama birakmiyor..
Yavrum ben sana ne yaptim?
Ins disleri erkenden cikmaz yarebbim
Hele tırnaklar da azıcık uzadıysa fena acıtıyorlar değil mi? Bazen benimki de yapıyor tutup tutup sıkıyor bırakıyor masaj yapar gibi. Bir ara memeyi damaklara sıkıştırıp çekiyordu bu sıra bıraktı Allahtan umarım dişler çıkınca aynısını denemezler halimiz harap yoksa:)

Kızlar azönce dolaptan azönce cok güzel seyler aldim
Size de tavsiye ederim.
Mama sandalyesi
Yürütec
Kangru aldim.
Güzel günlerde kullansin bebisim.
hayırlı olsun öncelikle. nacizane tavsiyem yürüteç kullanmayın. normal gelişim basamaklarını sekteye uğratıyor ve kaslarda tembellik yaratıyor. aslında kanıtlanmış bir çok zararı da var. bi bakmanızı tavsiye ederim fzt olarak.
kızlar bu arada bebelerinizde dönme hareketleri çalışabilirsiniz ve yüzüstü oyuncaklarla oynayabilirsiniz. oturmada destekli olup yine farklı aktiviteler yapabilirsiniz bu aylarda. hem enerjilerini de atıp daha rahat uyuyorlar. biz en çok oyun halisinin piyanosunu kullanıyoruz. piyanoyu ayirdim oğlumu hem yüzüstü hem de oturmada calistiriyorum

Yürütecin yürümede aktif kullanılan kasları değil de farklı kasları çalıştırdığını ve normal yürümeye geçtiğinde sıkıntılar yaratabileceğini okumuştum ben de. Oğlum dönmeye başladı kendisi oturma konusunda da bizden hevesli egzersiz yaparken oturunca gülücükler atıp hemen etrafı kolaçan ediyor :) egzersizler konusunda tavsiyeniz var mı neler yaptırabiliriz

Canim dün de tuzlu bi yemek yedim.bugün yine süt yok.memeler bos kalktim.

Memeler dolu/bos artik belirleyici degil kuzum.Biraz yumus yumus kalabilirler artik :)

Ya biz ikeadaki antilopu aliriz diyoduk hep ama gorunuse bakilirsa cok bi fark yok aralarinda alip kullanan tavsiye eden olursa alalim bizde :)

Ekstra kademeli vs bisy dusunmuyorsan işini gorur aslinda.Cunku oturduktan sonra her turlu ortalik batacak,kendisi ugrasacak vs.Banyoyu koyup yikamalik tam :)
Yalniz cok hafifse hicbir zaman baglamadan birakmamalisiniz bebegi.

Ben de merak etmeye başladım :))) şişkinlik var, ondan mı bilmiyorum ama olak da görek modundayım

Garip bi löplük var bende de :) Bariz ondan yani.Artik gelebilirsin diye cagiriyorum :)

Ben gecen ay gordum kendisini. Bakalim sali gunu 28 gun olacak. Onceden cok duzenliydi. Cocukla ugrasirken biraz sacmalamisti. 25 gune falan dusmustu.
plojovic

Ilk aylar degisebilir o da normal ama cok dengeni bozmadam geliversin bari :)

Yaa arkadasimin bebegi olacak. Oda takimi almislar. Nasil guzel. Duvar kagidi, susler. Diyemedim bu odada yatmiycak heveslenmeyin diye. Kiz bi de bana uyku egitimiyle ilgili videolar gonderiyor. Bence basla diyor.

Belli olmaz yatarda belki :)
Ama bu bebegin tamamen mizaci ile alakali ve bazi annelerin boyle seyleri kural gb gormesi ile bence.
Ama ş cok buyuk bi gercek ki insan kesinlikle cocugu olmadan bu durumu hayal bile edemiyor.Ne kadar kardes ne kadar yegen buyutsede butun sorumlulugun sende olmasi bambaska bi durum...

Ben bu konuda yine de sunulmasa cocuk bilmezdi diye dusunuyorum bu secenegi.
Ama baskasi vermistir alismistir vs kizinda ne yasadigi bilinmez tabii.Bazi ailelerde buyukler bu konularda fazla serbest anne babaya bile soz hakki tanimadan davrananlari cok gordum.
Ama kizim 5 yasinda olacak ve toplu tasima cok fazla kullaniyorum.Hicbir yolculugumuz telefonla gecmemistir.Araba oyunlarimiz vardir birlikte :)
Biraz kilit nokta cocuklarin fazla susup fazla buyuk gb sorunsuzca davranmalarini beklemek sanirim...Halbuki o çocuk yani.
Dogası bu.
Ama sadece bu bizim duzenimiz :) baskasinin farkli olabilir mantigindayim.Cunku cok uzulen annelerde oluyor bu duruma.Annelerin gonul kirginliklari cok acıtır icimi.Cunku cocuk cidden cok baska bi konu...
Aman ne uzattim :)
Velhasil Allah bizlerede merhametle yetistirmeyi nasip etsin.

Ac olsa 2 saatte durmaz.Hatta memedeyken devam edemedigi icin bile tepki verir inan.
Zaten ozellikle boyle zamanlarda aksine emzirmek lazim duzen degistiriyor olabilirler,sutu kendilerine gore ayarliyor olabilirler.
Meme dolmasina gerek olmadan üretir canim.Kendini yok yok diye şartlama.

En buyuk yanlis şu ; anneler rahat ettikleri icin gunde toplamda 1 saati (o bile fazla) gecmemesi gereken bu aleti,haddinden fazla kullaniyorlar.
Ve kullanim zamani ay olarak cok kisitli aslinda.
Ev durumuda cok belirleyici.
Ve tam o donemlerde aslinda emekleyerek ya da tutuna kalka gelistirdigi tum kaslari resmen baltaliyorlar.
9-10 aylik bebekleri yuruteclerde goruyorum.Üzülüyorum.

Aslinda bu cocuklar su gibiler.Sorunlari yok.Keske buyukler biraz aynayi kendilerine cevirmeyi daha aliskanlik haline getirseler.

Bizimki dönüyor bayaa oldu,artik yüzüstü durmak en sevdiği banyoda bile oyle yikandi biraz bu aksam :)
Çok güzeller,herseye sahit olmak ayri güzel❤

Benim kızımda hala yatağının üstüne koyduğum reflü yatağında yatıyor. Regli yatağına sığmayana kadar yatırmayı düşünüyorum ben. Bir zararı mı var bu yatağın? Neden kaldırdınız?

Zararı yok da boydan küçük geliyor artık ama oğlum kenarındaki yastıklarıyla çok alışmış ona o yüzden bıraktım biraz daha. Sığamayana kadar dursun:)

Kızım bu aralar hiç yatmak istemiyor. Mecburen kucakta, ama tombiş de bir bebek, çoğunlukla oturur vaziyette. İnşallah beline zarar gelmez çünkü epey zamandır oturuyor kucağa aldığımda. Sağa sola dönmeye çalışıyordu bıraktı nedense. Geniş bir yer bulduk mu yuvarlanma hareketi yaptırıyorum. Sırt üstü iken ayağına temas hissetsin hemen ittiriyor kendini, kaya kaya gidiyor. Aynısını yüz üstü de yapmak istiyor. Daha dönemiyor ama komando gibi sürünmek istiyor bıdık. Haftaya 4 aylık olacak kızım. Abisinin oyunlarında hep gözü. Kucağımdan inip yanına gitmek istiyor, atacak kendini nerdeyse :))

Bayılıyorlar değil mi onları izlemeye? Bahsettiğin durumların aynılarını yaşıyoruz canım tek farkla dönmeye başladık. Oturma konusunda oğlum da öyle nereye yetişecekse artık oturacağım diye uğraşıyor.

Oğlumda yürüteç kullandık bir dönem, 14 aylık yürüdü. Kuzenimin oğlu daha uzun kullandı, 12 aylık yürüdü. muhakkak zararı vardır ama her şeyde olduğu gibi erken ya da geç yürümek de bebeğin kendine özgü..

Yumusak olmasi terbiye olduhu anlamina gelirmis. Doydugunu cisli bez miktari ve agirligindan anlayabilirsin. Emzirme sanati diye bi grup var facede. Takip ediyorum epey faydali

yurutec anneye de kolaylık oluyordu eskiden, hani cikamiyor ya, güvenli geliyordu, kısmet olursa ben birkaç aya pilsan cit alacagim 2. el de bulursam uyguna..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…