2018 Ekim Anneleri

Onu bizim dr muzda soyluyor aslinda hemen alma bakinir mizirdanir hatta siddetli olmayacak sekilde aglar ama yine uykuya donebilir diye bizim kizda ise yaramadi gerci o amandenemekte fayda var haklisin
bizim geceleri tam dediginiz gibi oluyor.gece bir ara ih ih ih demeye basliyor.uyaniyorum.hah tam agliycak kalkayim diyorum.biraz mizirdanip uykuya devam ediyo.

Kızlar mama verenler kaç saatte bir kaç cc veriyonuz. Benim doktor her emzirme sonrasi 60 cc ver dedi.. ama sanirim süt az acikinca süt veriyim diyorum dolmuyor henuz bende sadece mama verdigim oluyor arada.. 60 cc yetmedi 90 icti bu durumlarda..ama simdi o da yetmiyor sanki.. 120 yi verdim bi kere içti.. yanliş bişey yapmakta istemiyorum.. sütüm de çok yok onunda etkisi var ..

Bana 4 şik da uyar canim:)
Ben zaten hergün evi süpürüyorum.simdi ev oh mis...
Her yer düzenli ve temiz.bugün benim tatil günüm.
Benim icin dogum ve dogum.sonrasi 1 hafta zor.zaten biliyorsun.ailem 3.gün çekip gittiler.zaten 2 gün hastanede yatmistim.
Tecrübesizlik ve yalnizlik beni yormustu.simdi tecrübelendim metehanda.
Eşimle güzelce bakariz diye düsünüyorum.
Ev isi yemek temizlik zor degil.cocuklar mutlu olsun yeterki.kirsınlar döksünler.
Canlarina bisey olmasin.esya cok.

Benim bebos da gecen gün 2 gece boyunca yarim saattte yada 10 dakikada bir kalkti.
Geçer ins canim.hep böyle devam etmez.

Canim bebek ne kadar içerse ver bence.hazir istahi varken.önce emzir yanina da hazirlanmis 120 ml mama yap.emzirdikten sonra ver.doymadi mi bi 30 ml daha yap.önemli olan cocugun doymasi.
Mesela bi ara benim sabah iki göğsümde sis oluyordu.ikisini de iciyordu
Ne kadar ictigini bilmiyoruz ki.doydugu kadar iciyor.
Göğüslerinin dolup dolmamasi önemli değil.
Her öğünde önce meme diye biliyorum.

Memeyi veriyorum yoksa süt iyice kalmaz.. ama cekiştiriyor cekistiriyor gelmiyo belli.. arada boş geciyorum mecbur dolsun biraz diye.. birtek gece sadece meme veriyorum.2 saatte bir kalkiyor öyle olunca ama olsun napayim..

İnşallah geçer canım seninki de böyle korkarak mı kalktı canım Metehan ayın kaçında doğmuştu acaba bunlar da atak haftası yüzünden
7 yasina kadar atak zaten. Ben hesaplamayi biraktim artik. Hep ataktir atak deyip kendimi sakinlestiriyorum.

Peki nasıl uyutuyorsun canım bizimkide ya memede ya arabada uyuyor geçen gece çıldırınca battaniyede bile salladık

Peki nasıl uyutuyorsun canım bizimkide ya memede ya arabada uyuyor geçen gece çıldırınca battaniyede bile salladık
Canim ayagina koy salla.tepinirse bi şarkı söyle sakinlestir.bi bakima kandirmaca oluyor.
Bizde hep böyle yapiyoruz.bebek arabasindan cikarinca uyaniyor cünkü.

Memeyi veriyorum yoksa süt iyice kalmaz.. ama cekiştiriyor cekistiriyor gelmiyo belli.. arada boş geciyorum mecbur dolsun biraz diye.. birtek gece sadece meme veriyorum.2 saatte bir kalkiyor öyle olunca ama olsun napayim..
Canim bende boş meme veriyorum bazen.
Sen hic strese girme.icinden nasil geliyorsa öyle yap.bebegini de gözlemle.doymadiysa biraz daha yap ver.
Metehan daha 20 günlüktü.emzirmekten gogüs ućlarim cok aciyordu.hic ağzindan cikarmiyordu.bi gece saat 1 olmustu.yine de emmek istiyordu.
Esime dedimki 60 ml mama yap.icti.ağladi.yine istedi.
60 ml daha yaptik.yine doymadi.
30 ml daha yaptik.
Düsünsene hem beni emdi hemde 150 ml mama icti.
Sonra uyudu.
Oysa 150 ml 20 günlük bebege cok.
Sonra doydugu kadar yaptim verdim hep.
Her cocuk farkli.kimisi 60 ml ile doyar kimisi 200 ml ile.
Ne güzel ki iştahi var.masallah.
Ins güzelce gelişir.

Benimki de 8 Ekim doğumlu ama 38+2 de doğdu canım inşallah çabuk geçer doğduğundan beri birçok sıkıntı yaşadık yavrum çok acı çekti
Gecmis olsun canim.bebekler cok masum.onlar aci ćekince biz daha cok üzülüyoruz.canim benim ya.
Ama bunlar gecici seyler.sağlık olsun yeterki.

Canim ayagina koy salla.tepinirse bi şarkı söyle sakinlestir.bi bakima kandirmaca oluyor.
KeremAsaf gece uykusuna çok geç geçiyor en erken 12 genelde 1 de bazen 2 olabiliyor sabah 08:30-09:30 arası kalkıyoruz uyku düzeni oluşturmak istiyorum ama bir türlü bir yerden başlayamıyorum ve ayakta sallanmıyı hiç sevmiyor yeterki uysun diye her şeyi deniyorum sonrada vazgeçirmek için uğraşacağız örnek memede uyuma arabada uyuma gibi

Belirti olurdu diye dusundum.
Hislerinede guven.Hicbisy yoksa ruya flnda etkiler.Ataklar fiziksel olarak zorlayici bazisinda daha fazla.
Alerji durumu varsa onu dusunebilirsin.
Bizim gecen ay hicbisy olmamasina ragmen oldukca zor gecmisti.5 bitti 1 hafta gecti hatta daha yumusak bi donem.

Arabada uyuyunca şöyle yapıyoruz arabanın pusetine battaniyeyi serip üzerinde uyutuyorum uyuyuncada eşimle bir ucundan o bir ucundan ben tutup yatağına yavaşça koyuyoruz

Ahh ahh :)
Umdugunuzdan guzel gelsin hersey❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…