2018 Ekim Anneleri

8.5 kiloysa 12_18 daha mantklı sanki.
Bnm kız 5.5 civaı bn 9-12 almştm hep. Onlar bile olur mu acaba dyrum şmdi

Dokundugunu anlamak icin ilk veriste tepkide olmayabilir.3 gun olmasinin onemi bu aslinda ilk tatlarda.
Ama ek gida cok kati kurallarla anneye yük olmamali.Cunku herseyde oldugu gb bunun streside anneden bebege gecer.Bu da yemek sorunu olarak dönebilir.
Simdi 3 gun kurali deyince genelde aman biz şunu yaptikta bisy olmadi gb yaklasim oluyor ama bu annenin karari tamamen.Cunku her cocuk baska,simdiki cocuklar baska,gidalar baska.Gozardi etmemek gerekiyor.
En azindan kucuk notlar,acele etmemek,6 ay oldu herseyi yiyebilir gb dusunmemek gerek
Bunun bile tadini cikarmak gerek aslinda :)

Ben 9-12 baz aliyorum ama bu nasil desem goz kararimlada alakali.Bazilari tek ay yaziyor mesela.Ya da bazen 12-18 daha olur gb geliyor.Cunku magaza bile farkediyor kaliplarda.Mesela ebebekten citcitli badi 9 ay aliyorum.
Cm hesabina bakmak daha dogru olur.
Kilo yavaslar ama boy devam edecek.

Zaten 3 ay boyunca goturmez kiyafet.
Düs kalk açısından rahatlik,yiyeceklerden lekeler vs derken :)

plojovic bişey danışcaktım ben sana:)
Zeynep baya baya bişey tutmuyor ağzına bişey tattrdık kesinlkle istemedi.
6 ayda başlanıyor ek gıdaya da ben oturmayı becerince vermeyi düşünüyrm.
Şimdi büyük kızım 5 aylıkken cillop gibi oturdu yedi de. Hatta ağzına ne tattırsak maşaAllahı vardı.
Ama zeynep zorlıcak gibi. Aşı için dra gidince danışcam ama daha var. Zeynebe azcık tattrmak da istiyrm ama naaıl desem :))) annem hamur gibi diyo öyle anlatym:))) sadece kafa kaldırıyo yerinde baya hareket de var ama bana o kadar garip geliyo ki.
Neyse ben onları sallamam zaten. Ek gıdayı ne zaman denesem boyle mızmız olcak diye korkuyrm

ay ne guzel ek gıdayla ılgılı bi çok seyi çözmüşünüzdür.Ben ne yapıcam acaba hazırlamayı bıle bılmıyorum hafta ıcı başkası yapıcak yıyeceğini kafamda deli sorular
benim 3. Çocuk alışkınım endişe edecek birşey yok rahat olun
Tek bebişler yesin...

İspanak icin bekleyebilirsin brokoli ayina uygun.Bunlari tablo gb hazirlasan sana da kolaylik olur aslinda.Yani yiyorlar diye herseye gecilmiyor ya ilk basta o yuzden dedim
Minik agzini sevsinler :)❤
canım bir tablom var 6. Ayda ne verilir ne verilmez gibi ona bakıyorum
Haftalık vericem alerjimiz olduğu için her hafta bir sebze bir meyve deneyecegim

Kızlar ben tupperware ipli el blenderını kullanıyorum ek gıda döneminde büyük yardımcım sebzelerı çekiyorum meyveleri çekiyorum hemen kabında da yediriyorum

Canım e bebekten ben 12 ay giydiriyorum :)) kalıpları küçük gerçekten :)) mesala buğün lcw alışveriş yaptım 12-18 ay gözüme büyük geldi. 9-12 ay ise küçük geldi hangi beden alacağımı şaşırdım :)) Annemin mantığı ise büyük gelsin de küçük gelmesin diyor çocuk rahat etsin diyor. Bende ne bileyim emanet gibi durmasın diyorum zaten yaz dediğin 2-3 ay :))

Aynen iste o 6-9-12 baz aliyor ama cm hesabi ileri.Magazalarin kaliplari farkli :) 9 ay 68 iste bizim kullandigimiz.Sen zaten 72 dedin.
Ama ilk biraz kucuk sonra tam oluyor esyalar anca.Yoksa yine kisa surede degisiyor canim beden vs.Az giyiyorlar yani.Cok begendiklerini al gerisini bosver :))))))

Yani ay baz alinmaz benim bildigim gelisimlerde.Cunku belirli araliklar bile cok genistir.Yani en erken en gec arasi gibi.
Ama bu tutma,algi vs nasi desem icgudusel sekilde ilerliyor sonucta.
Yani ek gida icinde bence onun sinyallerini bekle.Zaten daha zaman var.
Ilkiyle kiyaslama hic bosver :)
Doktor ne diyecek merak ettim

Nolur uyku düzeninden anlayan biri yardım edebilir mi? Çocuğum 4,5 aylık atak haftası geçmedi az kaldı. Akşam 8-9 arası uykuya geçiriyorum. Tüm gece uyanma çabaları oluyor bazen ve bu beni tüketiyor,bazen ise alışkanlıktan 2 saate bir kalkıp emiyor. Sonra 5te güne başlamaya çalışıyor yani ne yapmam lazım akşam uyku saatini geç vakte çeksem hem kendi dayanmıyor uyuyana kadar sürekli ağlıyor hem de bir bebeğin geç saatte yatmaması gerek diye düşünüyorum
Zaten gündüz uykularımız da berbat günde 3 kez 40 dakikalık uyku yapıyor. Onun dışında genelde uykusu olsa da uyumayan ağlayan bir çocuk. Allah aşkına yardım edin atak haftası ile ilgili ise ben ataktan çok yıprandım

Kıyaslama oluyor demi ya benm yaptığım, :)))
Hani tipe bakınca ek gıda çoook uzak kalıyor gibi geliyor.
Dr zaten 4 ayda başla diyen kafalardan. Herşeyini dinlerim ama bu konuda anlaşamıyoruz.
Oturmayan bebeğe yemek saçma geliyo bana.

Valla bak akşam 7 idi uyku saatimz bugn bi delilk yaptm 8de uyusun dedim. İkindi uykusunu ona göre ayarladım ama 9u buldu. Sonuc 5 te uyandı.
Normalde 7de yatp 7 de kalkıyodu. Aslnda bu aylar için geç saat iyi değil ne bilim 9ay 1 yaş olsa belki. Ama şmdi olmaz.
Bu bebelern uyku saati havanın kararmaya başladğı an yani akşam ezanını baza alıyorum ben:)))
Atak haftasında çok bişey beklemeyn derim.. geçince yine normale dönecektr

4 ay aşısı vurulduk ve nöbetteyim.. ateşimiz var.. ilk defa karsılaştıgım için tedirginim.. üzerini örtsem de açsam da rahat edemiyorum..

4 ay aşısı vurulduk ve nöbetteyim.. ateşimiz var.. ilk defa karsılaştıgım için tedirginim.. üzerini örtsem de açsam da rahat edemiyorum..
Geçmiş olsun inşallah kolay atlatır bebiş. 38'i geçmiyorsa korkmayın diyorlar. Geçerse ateş düşürücü verilebilir. İnce giydirip takipte kalın aynen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…