Ben de zorlanıyorum kuzum.. bel, sırt, kol, dirsek . Her yerim ağrıyor bir müddet sonra.. Allah yardımcımız olsun, hep kucak istese yandık.. neyse ki uykuyu seviyoruz :))Masallah kizina. Bizimki sizden bir ay buyuk nerdeyse. 6600 gram. Ama daha buyuk olsa bas edemezdim sanki. Allah dagina gore kar verir ya.
Tek bir faydası olabilir, yemeğin tadına aşina olur, vakti gelince zorlanmaz, yer. Ama şimdi erken gibi. İçinde salça, tuz, baharat da varYemegin suyu da doktorlarin bos besin dedigi birsey. Besin degeri yok, doyuruculugu yok, bosuna midede yer kapliyor.
Ben daha hiçbir şey vermedim ama bizimki de meraklı birkaç gün önce kızıma yumurta soydum kahvaltıda kabuk var mı diye incelerken oğlum elimdeki yumurtaya atladı alıyordu neredeyse zor tuttumKucağımda da ağlıyor ki.. uzanıyor öne atıyor kendini.. elma dilimi uzatıyorum hemen dil dışarıda, yalıyor. Yoğurt veriyorum hazır yemeye.. iştahlı bir çocuk maşallah ❤ meraklı da.. herkes sofrada keyifle bir şeyler geveliyor, noluyor acaba diye atıyor kendini ortaya..
Pek inanmıyorum ben açıkçası suyuna alışıp zorlanmayacağına bir de dediğin gibi salça baharat tuz hepsi suyunda birikiyor kızıma da bu zamana kadar et suyu dışında hiçbir şeyin suyunu vermedim. Tabi bu benim tercihim herkes farklı düşünebilir bu konuda. Alışkanlıklar çok erken dönemlerde oluşabiliyor. Mesela kızımda besinlere başlarken kahvaltısını falan karıştırıp vermemiştim hala karışık şeyleri yemez oğlumda da yapmayacağım tercih meselesi tamamen yemek kültürüTek bir faydası olabilir, yemeğin tadına aşina olur, vakti gelince zorlanmaz, yer. Ama şimdi erken gibi. İçinde salça, tuz, baharat da var
Ay benimki de banyoda lavabolarin icine, tavan koselerine bakiyor. Dedesine cekmis. Bu perdeler niye yamuk demesini bekliyorum.Ben daha hiçbir şey vermedim ama bizimki de meraklı birkaç gün önce kızıma yumurta soydum kahvaltıda kabuk var mı diye incelerken oğlum elimdeki yumurtaya atladı alıyordu neredeyse zor tuttumsofraya da illa kucağımıza gelip bakacak her şeyi inceleyecek yoksa rahat edemiyor:)
Oğlum aşırı seçici ve iştahsız olduğu için triplerdeyim canım ben :) kafam arı kovanı gibi.. onu mu versem, bunu mu yedirsem.. ya kızım da yemezse korkusu.. 4.5 yaşında oğlum, sulu yemek yemiyor.. bütün gün elinde meyve ile dolanır, oturup iki kaşık yemek yemez. Hep pazarlık halindeyiz. Yemekten sonra yersin diyorum, daha iki-üç gündür biraz yol kat ettik, o da fast food benzeri yemek var diye geliyor sofraya. Ama her an çark edip inatlaşma olabilir.. mesela ilk sulu yemekte :))Pek inanmıyorum ben açıkçası suyuna alışıp zorlanmayacağına bir de dediğin gibi salça baharat tuz hepsi suyunda birikiyor kızıma da bu zamana kadar et suyu dışında hiçbir şeyin suyunu vermedim. Tabi bu benim tercihim herkes farklı düşünebilir bu konuda. Alışkanlıklar çok erken dönemlerde oluşabiliyor. Mesela kızımda besinlere başlarken kahvaltısını falan karıştırıp vermemiştim hala karışık şeyleri yemez oğlumda da yapmayacağım tercih meselesi tamamen yemek kültürü
Niliko'dan inciler ❤ harikasınız ❤Ay benimki de banyoda lavabolarin icine, tavan koselerine bakiyor. Dedesine cekmis. Bu perdeler niye yamuk demesini bekliyorum.
Ay ilahi niliko:) banyo ve mutfak bizimkinin ilgi alanı hele bir de ablanın odasına girdik mi yandık mümkün değil gözünü kızımın dolaplarından alamıyoruz kafasını çeviremiyoruz çocuğun:) maşallah onlara ne güzel inceliyorlar ilgililerAy benimki de banyoda lavabolarin icine, tavan koselerine bakiyor. Dedesine cekmis. Bu perdeler niye yamuk demesini bekliyorum.
Ruh halini tahmin edebiliyorum canım umarım oğlunda bir yol katedersiniz ben bazen sebze yemeklerini fırında belamel soslu ya da köfte şeklinde yapıp veriyorum öyle olunca güzel yiyor yoksa yemiyor çoğu zaman. Çocukla çok alakalı diye düşünüyorum tabi bazen de yaptığımız ya da yapmak zorunda kaldığımız hatalarımız etkili olabiliyor yemeleri içmeleri konusunda. Kızın sıkıntı yaşamayacak gibi bir ay kadar daha bekler öyle denemelere başlarsın olmadı. Eşim de hemen bir şeyler tattıralım hevesinde ben bir hafta kadar daha bekleyeyim diyorum bakalım bizimki nasıl tepkiler verecekOğlum aşırı seçici ve iştahsız olduğu için triplerdeyim canım ben :) kafam arı kovanı gibi.. onu mu versem, bunu mu yedirsem.. ya kızım da yemezse korkusu.. 4.5 yaşında oğlum, sulu yemek yemiyor.. bütün gün elinde meyve ile dolanır, oturup iki kaşık yemek yemez. Hep pazarlık halindeyiz. Yemekten sonra yersin diyorum, daha iki-üç gündür biraz yol kat ettik, o da fast food benzeri yemek var diye geliyor sofraya. Ama her an çark edip inatlaşma olabilir.. mesela ilk sulu yemekte :))
Alerji mamasını raporlu mu aldınıZ birde mamanın içeriğine baktınız mı peki başka bi belirti var mıKizlar ben sadece alerji maması verdiğim halde niye böyle, kollarında bayadır egzama var artmadida azalmadida, aynen duruyor, mustela aldım arada sürüyorum, bişey sürmeye de korkar oldum, şimdi sağlık ocağından geldik beş aylık oldu geçen ay 6200 dü kıyafeti ile 6700 geldi,boy da 68 cm, baş çevresi 42, 2800 doğmuştuk iyi mi sizce şuan için, haftaya Dr a gidip ek gıdayı konuşacağım birde demir kullanımını
Kabak ve patates mücveri denedim, yemiyor. Tavuk köftesi yaptım, onu bile zor yedi. Kıyma her zaman alınmıyor ne yazık ki. Güzel bir köfte olursa yiyor ama eminim her gün olsa yemez. Güya pilav, makarna seviyor ama ayda 1 olursa. Sık yaparsam sıkılıyor hemen. Kızım biraz daha meraklı bakalım.. iyi bir başlangıç yaparsak gerisi de gelir inşallah. 5 aylık olunca başlarım havuç, patates, kabak sırayla... Hayırlısı ❤Ruh halini tahmin edebiliyorum canım umarım oğlunda bir yol katedersiniz ben bazen sebze yemeklerini fırında belamel soslu ya da köfte şeklinde yapıp veriyorum öyle olunca güzel yiyor yoksa yemiyor çoğu zaman. Çocukla çok alakalı diye düşünüyorum tabi bazen de yaptığımız ya da yapmak zorunda kaldığımız hatalarımız etkili olabiliyor yemeleri içmeleri konusunda. Kızın sıkıntı yaşamayacak gibi bir ay kadar daha bekler öyle denemelere başlarsın olmadı. Eşim de hemen bir şeyler tattıralım hevesinde ben bir hafta kadar daha bekleyeyim diyorum bakalım bizimki nasıl tepkiler verecek
Aralık ayından beri kullanıyoruz mamayı, evet Dr rapor yazdı mama için, popoda da yuvarlak küçük bir pişik var ama hiç geçmiyor, Dr gittik kaç kez mamadan olmaz diyor, anlamadım çok üzülüyorum ama başka verecek bir seçeneğim yokAlerji mamasını raporlu mu aldınıZ birde mamanın içeriğine baktınız mı peki başka bi belirti var mı
Evet şekere ihtiyaç var süt için ama zaten yediğimiz her şeyde şeker yok mu. Meyvelerde, pirinçte, yediğimiz tatlılarda vs. Her besinde şeker yiyoruz zaten. Extra bence kullanmaya gerek yok sağlık açısından. Şeker masum değil çünkü.Cabim tv de bi doktor demisti.şeker ile su süt yapimini arttiran en önemli seyler diye.
Cünkü sütün yapilmasi icin glikoza ihtiyac duyuluyor.süt keseciklerini uyariyormus.insan sütü hayvanlarindan sütünden farkli olarak şekerli oluyor.
Hani derler ya tatli ye sütün olsun diye.ondan bence.sevmesen bile süt icin şeker kullanmaliyiz bence.tabi en iyi sen bilirsin canim.
Ben bunu öğrendigimden beri cayima 2 kasika da olsa şeker atiyorum.önceden atmazdim.
Chicco polly kullanyrm memnunum.:))Kızlar mama sandalyesi ne düşünüyorsunuz???
Aldınız mi?
Ben joie multiply düşündüm ama bilemedim
Biz sma opritro kullanıyoruz üzerinde böyle derece filan yazmıyor ben her gün içme suyu kaynatıp peteğin üzerinde bekletiyorum lazım olduğunda hemen mamayı yapabiliyorum ısısından emin olmadığım zaman eski usül bileğime damlatıyorum ılık gelirse veriyorum biraz soğuksa biberonu bir iki dk sıcak suda bekletiyorum açıkçası dereceli olduğunu bilmiyordumMama veren arkadaslar. Her seferinde su kaynatip 50 dereceye gelince mamayi ekleyip 37 dereceye gelince mi iciriyorsunuz? Bu cok zor degil mi? Benim cocugum acliktan ölür.
Ahh niliko çok tatlı KeremAsaf da hoşlanmıyor ayakta sallanmaktan bizim son favorimiz battaniyede sallanmak ağlıyorsa anında susuyor ve kısa sürede uykuya geçiyor bir daha anne olabilirsem öncesinde hiçbir şey için yapmam etmem demem herşeyi bebek belirliyor anne baba uyguluyorAyakta sallamaya calisiyorum. Dönüp atliyor.
Tamam canim. Ben de halamiza soyliyim oyle yapsin. Hipp aldik. Kutusunda oyle yaziyordu da.Biz sma opritro kullanıyoruz üzerinde böyle derece filan yazmıyor ben her gün içme suyu kaynatıp peteğin üzerinde bekletiyorum lazım olduğunda hemen mamayı yapabiliyorum ısısından emin olmadığım zaman eski usül bileğime damlatıyorum ılık gelirse veriyorum biraz soğuksa biberonu bir iki dk sıcak suda bekletiyorum açıkçası dereceli olduğunu bilmiyordum
Ben de emzik vermemem gerektigini dusundugum icin ilk 5 gunlukken hastanede hemsirenin soylemesiyle verdim. Almadi tabi. Keske dogar dogmaz vereydim de su anki gibi mememde bebekle yatakta yatmak zorunda kalmayaydim.Ahh niliko çok tatlı KeremAsaf da hoşlanmıyor ayakta sallanmaktan bizim son favorimiz battaniyede sallanmak ağlıyorsa anında susuyor ve kısa sürede uykuya geçiyor bir daha anne olabilirsem öncesinde hiçbir şey için yapmam etmem demem herşeyi bebek belirliyor anne baba uyguluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?