2018 Ekim Anneleri

Merhabalar,

Bu gece oğlumun ateşinin yüksek olduğunu fark ettim. İndirmek için soğuk kompres yaptık eşimle devamlı, ancak ne yazık ki her seferinde tekrar yükseldi. En son alından 38.6’yı görünce Calpol verdim. Şu an alından 37.6, şakaklardan 38.3 derece. Hiçbir soğuk algınlığı belirtisi yok, sadece ateşi var. Dişten mi yoksa enfeksiyondan mı doktora gitmeden anlama imkanım var mı? Yavrum ilk defa ateşleniyor, biliyorum bu çok da büyük bir şey değil ama içime oturdu böyle olması içimde bir yumru geceden beri

Çok geçmiş olsun. Diş, enfeksiyon veya soğuk algınlığı olabilir. Vücut bir mikropla savaşıyor olabilir. Ben doktora götürmeden bilemezdim herhalde imkanınız varsa bir doktora götürün, içiniz rahat etsin. Ya da bebeği takip eden bir doktor varsa bir sorun bakalım ne dicek.

Çok geçmiş olsun canım bence bugün takip edip yarın falan bir dr a götürebilirsin. Bazen inişli çıkışlı olan tam olarak bitmeyen ateş enfeksiyon belirtisi olabiliyor belki de diştir bilemiyorum tabi. Bugün oğlumun da kafası sıcak ve çok huzursuz bizimki dişten muhtemel kabarmış gibi alt dişlerimiz umarım kuzucukların başka bir şeyi yoktur

Genelde şişede işaretli yere kadar kaynamış soğumuş su katıp çalkalanıyor, homojen olana kadar. İyice karışınca da doktorun tarif ettiği ölçüde (mesela kızıma çay kaşığı ile verdim günde 1 defa) bebeğe veriliyor. Geçmiş olsun

Diş ateşinin genelde 38'i geçmesi beklenmez.Diş diye hicbir ateşi doktor görmeden beklememek lazim.
Ben gorunmesini tavsiye ederim.En azindan ne ile ugrastigini bilirsin.
Gecmis olsun

Bizim 1 dis cikti ve cikmadan once 2 gun kafasi cok sicakti alindan olcuyorum bisey yok ama kafasi sicak yinede takipte kalmakta fayda var
Sizde de oluyor mu bilmiyorum ama ben hasta edicem diye korkuyorum kafasi cok terliyor bizim minigin
Emerken sucuk gibi oluyor
Bugun disari ciktik disarda da bebek arabasinda terlemis penye bere takiyorum suyunu ceksin diye ama fayda etmiyor

Hermione Granger pessinus plojovic cevaplarınız için çok teşekkür ederim. 8 saat sonra verdiğim 2. Calpol dozunda ateşi kayda değer bir şekilde düştü. Sağlıkçı bir tanıdık idrar tahlili yaptır dedi. Sonrasında doktora gideceğim. Daha sonra başkasının da ihtiyacı olabilir diye buraya sonucu yazarım.

Benim de bebeğimin 1 aydır kafası çok terliyor. Muhtemelen takviyeye rağmen D vitamini eksikliği yaşıyorlar, kafa terlemesine sebep olurmuş.

E exelanss merhaba. Foto hala eklenmiyor.. yazayim
mycey silikon meyve sebze emziği. Mycey 360 derece dönen mama bebek kaşığı. Bebedor vakumlu tabak. P avent damlatmaz suluk.. mama kaşıkları..

Meyve sebze emziginin adini file diye biliyodum ben baktim simdi :) malum bizimki emzik kullanmiyor o yuzden tereddutluyum bu 360 mama kasigini anlayamadim

O meyve sebze emziklerini cok merak ediyorum. Bizimki normal emzik emmiyor ama...

Ben file diye biliyodum adini hatta bi ara alayim disini kasisin dedim sonra evdeki chicco kaucuk emzik geldi aklima yarin emzik ipiyle takayim boynuna hic degilse madem emmiyor dis kasisin

Benim de bebeğimin 1 aydır kafası çok terliyor. Muhtemelen takviyeye rağmen D vitamini eksikliği yaşıyorlar, kafa terlemesine sebep olurmuş.

Hadi ya.. gunluk 400iu yeterli deniyor ama? Ben dr a sordugumda terleme genetiktir demisti ama sormak istedim burada bebegi ayni sekilde terleyen var mi diye

Kafa terliyorsa ne yaparsan yap faydası olmuyor canım. Ben de dişe yoruyorum aynı tarif ettiğin gibi bizimki de tabi sürekli değil zaman zaman arka kısım sıcak ama ateş yok alında. Damakları çok ağrıyor sanırım memeye yatıyor basıyor çığlığı emmiyor zorla emziriyorum resmen elimi damaklarına bastırınca azıcık yazık susuyor hemen kafasını sağa sola sallayıp kaşıtıyor damaklarını böyle böyle ne kadar emerse işte. Damakları da kabarmış alt iki dişin olduğu yer bakalım ne zaman gelecek. Hayırlı olsun mu desem sana geçmiş olsun mu bilemedim diş denemesi yapıyorlar bazen ilk çıktığında o da jilet gibi kesiyor:)

Çok geçmiş olsun canım umarım önemli bir şey yoktur bilgilendir tabi bizleri de merak ederiz durumunuzu

O meyve sebze emziklerini cok merak ediyorum. Bizimki normal emzik emmiyor ama...
İçinden hoşuna giden yiyecekler gelince öyle bir alıyorlar ki:) kızıma şeftali yedirmiştik silikon meyve emziği aldığımızda bayılmıştı emziği yiyip bitirecek gibi davranıyordu:)

Ben file diye biliyodum adini hatta bi ara alayim disini kasisin dedim sonra evdeki chicco kaucuk emzik geldi aklima yarin emzik ipiyle takayim boynuna hic degilse madem emmiyor dis kasisin
File olanı da silikon olanı da var canım onların kızımın midesi hemen bulanırdı file olanı tercih etmemiştim o dönem silikon almıştım ilk öğürür gibi yapıp içinden meyvenin tadını alınca da bayılmıştı wee nin de var sanırım uygundu fiyatı almak istersen ondan da alabilirsin. 360 kaşığı geçen ben de gördüm dönüyor sanırım ağıza giren kısım 360 derece. Kullanan varsa daha iyi aydınlatıe sanırım seni:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…