2018 Ekim Anneleri

Eylulun 2.diste eli kulaginda sanirim gece uyuyamadi yanima aldim baktim yastigimi isiriyor
Oyy yazık kuzucuğa ❤ ben de kızım alışır diye korkuyorum, almıyorum pek ama bazen erken kalkıyor, kendim yatıyorum onun yanına pufun üstüne. Hemen ağzını açıp yüzümde ısıracak yer arıyor

Ben 14 ay önce kestirdim en son.. son kuaför görüşüm de odur... Saçlar beyaz, nine modunda.. boyayı aylar önce aldım, amonyaksız, kuaföre verip boyatıcam ama ne zaman....
Oğluma sadece mevlid okuttum, o da yürümeye başladığı dönemde, özensiz bişey oldu.. ailem uzakta olduğu için hiç içimden gelmiyordu.. sonra çocuğum büyüdükçe pişman oldum, keşke 40 gezmesi, diş buğdayı, özel mevlit organizasyonu.. hepsini yapsaydım dedim.. içimde kaldı.. kızım olacağını öğrendiğimde dedim ki, mevlit, 6 ay kınası.. ne varsa yapmak istiyorum.. 40 gezmesine soğuktan çıkamadık. mevlit yaza kaldı, 6 aylık kına muhtemelen olmiycak çünkü hiç yardım edenim, destek olanım yok..

Kiviyi vermiyorum canim öğrendikten sonra.
Sorma benimkide yemekte kucagimda.bi kere elimle ekmegi koparayim dedim ekmegi elimden kapti bende cektim hemen.esim görmüş parmaklarinin arasinda kalmis agzina gotürdü tam yicekti ki agzindan aldim:)tabi esim kizdı bana.
Hep ekmegimi kapiyor
Bi arada cay bardagina atladi.ağzıni ördek gibi aciyor:)
Metehanla simay iştahli masallah:)

Al benden de o kadar.kimse yok.yapasim yok.
Ama iste komsularim var.dis buğdayini yapacam.samimi komsularim var.

Bizimkide ana kucagina koydugumda bi bakiyom dikelmis aman kizim saygidan kalkmak istiyor yat kizim yat diye konusup guluyorum bide yatirmaya calisiyorum daha cok sinir oluyor :)
Ayy çığlıklar havada uçuyor öyle zamanlarda değil mi:) karışmayın bana der gibiler

İnşallah böyle gider iştahları canım benim ❤ verdiğin her kaşığı reddeden çocuk çok zor oluyor

Oyy tatlı kuzucuklar ya aynen dediklerini yaşıyoruz canım en sert ne kaşıyacak arayışında resmen paşa her bulduğunu ağzına sokuyor tabi bir yandan da keşfetme dürtüsü... dişler sağlıkla gelsin öyle böyle büyüyorlar valla

Insallah kolayca cikar.. bizim daha diş yok abisinin 1 yasinda çıkmıştı ilk disi bakalim şuan beklemiyorum diş ama belli olmaz erken çıkar belki
Kızımın da 9 aya yakın çıkmıştı ama oğlumun daha erken gelecek gibi her çocuk çok farklı oluyormuş ablayla baya farklı zamanlarda oluyor yaptığı şeyler falan

Kilo alımı az olan bebekleri erken başlayabiliyor doktorlar. Ayrıca mama da verin diyen oluyor. Alıyor muydu mama? İştahı nasıl?
Doğduğundan beri mama aliyor anne sutu de aliyor ama emme durumu azaldi biraz benim sütümdeyok zaten
Alerjisi yok

Kızımın da 9 aya yakın çıkmıştı ama oğlumun daha erken gelecek gibi her çocuk çok farklı oluyormuş ablayla baya farklı zamanlarda oluyor yaptığı şeyler falan
Evet aslında her cocuk farkli oluyor diyorlar bakalım nasıl olacak yürümesi dışı vs.

Kızlar oğlum(4,5 yaşında) cumartesi akşamı yattığında burnu tıkalıydı, pazar da komple hapşırık ve burun tıkanıklığı ile geçti. Sabahtan calpol içirdim, portakal sıktım. Gün boyu ıhlamur içirdim ballı limonlu.. 6 saatte calpole devam ettim. Ateşi yoktu ama önlem olsun diye verdim. Bugün oldukça hareketli geçirdi günü, iki kere terledi ve attı çok şükür.. ancak.. öğleden beri kızım hapşırıyor akşama doğru burun tıkandı.. ona da biraz calpol verdim. Nefes alamadığı için uykusu bölünüyor, ağlayarak kalkıyor.. eşime serum fizyolojik almasını söylemiştim, eczacı da aynı işi görüyor diyerek başka bişey vermiş, açmıyor burnunu.. çok sinirliyim hem eşime hem eczacıya.. üstelik prospektüse baktım, 1 yaşı dolduran bebeklerde kullanım var.. o yüzden vermek de istemiyorum. Eşimin sorumsuzluğuna mı kızayım, eczacının işgüzarlığına mı.. kucağımda homurdana söylene uyumaya çalışıyor kızım ama nafile. Nefes alamıyor yavrucum

Nerden baksaniz 1 haftadır benim oglumunda burnu tıkalı serum fizyolojik veya buhar makinesi ise yaramıyor..Insallah bian once iyi olurlar ..ateşi cikmadan calpol vermeyin bence hasta olacaksa bile onlemiyor bi ise yaramıyor atesi çıkacak gibi olursa içirirsiniz

Ben hala yatırıyorum reflü yatağında. Sığmayana kadar yatırcam:)

Çok geçmiş olsun. Biz de ağır grip atlattık ama çok şükür geçti. Calpol ateş çıkmadan verme. Vücut biraz savaşsın. Eğer emziriyorsan, bol bol emzir. Süt, hastalığına göre bebeğin antikorlar üretir. Yarın hemen aldır serum fizyolojik. Bol bol sık ve burun aspiratörü ile çek. Burun aspiratörü olmazsa bir işe yaramaz tek başına serum fizyolojik. Açık tutman lazım burnunu. Oda sıcaklığına dikkat et. 22 veya 23 ü aşmasın. Rahat nefes alması için. Nefes alış verişlerine dikkat et. Derinden derinden göğüs inip çıkan nefes alıyorsa bronşiolit olmuş demektir,yani ciğerlere inmiştir direk doktora götür. Mecbur antibiyptiksiz geçmez. Ya da orta kulak iltibıda olabilir. Onda da şuna dikkat et. Yatmak istemeyebilir , yatış pozizyonunda geçince hemen ağlayabilir. Emmek istemez direnirse hep sıkıntı direk doktor.bunlara dikkat et. Bu iki durum olmaz ise ve emme durumunda bir değişiklik olmaz ise bol bol emzirerek ve burnunu her daim açık tutarak en kısa sürede atlatırsınız inşallah hastalığınızı.

Çok geçmiş olsun oğlumdan geçti kızıma, abisinde işe yarıyor o yüzden vermek istedim. Sonuçta patacetamol içerikli bir analjezik, tek özelliği ateş düşürücü değil ki. Ben de hasta olacağımı hissedince Parol veya Minoset içerim. İşe yarar çoğu zaman. Geniz akıntısı başladı, uyuyamıyor kuzucum.. en azından ağrısını keser, 1 çay kaşığı kadar verdim. Önceden serum damlatınca açılırdı, şimdi evde olmayınca emin olamıyorum, belki o da işe yaramaz. Son çare süt damlattım, şimdilik rahatladı uykuya daldı çok şükür. Anne sütü her derde deva ❤

Burnu tıkalı olduğu için emmekte zorlanıyor. Öğlene kadar birşeyi yoktu, hapşırıkla başladı. Yatınca burnu tıkanıyor, geniz akıntısı oluyor rahatsız ediyor. Gece uykusunu seven bir bebek, burnu biraz rahatlayınca hemen uykuya dalıyor maşallah. Aspiratör yanımızda daima. Beşiği duvar kenarında serin, oraya yatırınca hemen tekrar tıkanıyor. Ben de peteğin önündeki pufa yatırdım, burda daha rahat nefes alıyor. Ben sıcağa alıştırdım doğduğundan beri. Kendim üşüdüğüm için oda 23-25° arası oluyor genelde. Daha düşük yaparsam hasta haliyle daha çok üşür diye tahmin ediyorum. Az önce anne sütü damlattım, aspiratörle temizledim rahatladı biraz, uyudu. Burnu açık olunca herhangi bir sorun yok, mışıl mışıl uyuyor maşallah.
Sabah eczaneden isterim serumu, inşallah ilerlemeden atlatırız. Çok geçmiş olsun bebişine ❤

Gecmis olsun canim. Tez iyilessin kuzu.

Biz daha en baştayız yumurta süt ceviz yoğun alerjisi var buğday domates nohut mercimek fındık fıstık dana Eti bunlara da dikkatlı olman gerek dedi c.tesi kontrol var o yüzden buğday falan yemeye korkuyom sebze meyve patates zeytin arası beslenme yapıyorum baharat ile sarımsak ı da yasakladı çoklu besin alerjisi dedi ne yicemi şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…