- 21 Ekim 2017
- 1.056
- 1.374
- 133
Aynen çok şaşırdım yumurta bebe bisküvisi falan,tabi dediğin gibi canım herkesin kendi tercihiU
Dediğin gibi bence de erken canım kahvaltıya 7. Ay civarı geçiliyor diye biliyorum bir de cici bebe pek sağlıklı bir seçenek değil. Ama işte herkesin kendi tercihi...
Maksat başlamak değildi, kızım çok meraklı. Yerken kucağımda oturuyor ve sürekli elime, kaşığa uzanıyor, ağlıyor.. portakal alerjen değil diye biliyorum, sadece asitli olduğu için idrarı cildini yaktı. Zaten bizim için erken daha. 4 ayı yeni doldurmuştu, hevesli diye bir şey tattırayım dedim, sofrada o vardı. Abisi 6 aylık olana kadar bişey vermedim, şu an çok zor yemek yiyorEn masum ek gidalar dururken portakaldan baslamissin.
alerjen ek gıdalar içinde yer alıyor kivi, çilek, portakal 1 yaş sonrası veriliyor.
Patates havuç elma armut kabak, yoğurt üç gün kuraliyla benim şuana kadar denediklerim,
Tamam canim. Ben de halamiza soyliyim oyle yapsin. Hipp aldik. Kutusunda oyle yaziyordu da.
Bi de 5 ay sonrasi bir ogunde 210 ml su ile hazirlayin diyor. Mama eklenince 235 oluyor. Verirsek icer ama cok degil mi? Bir seferde kusmaz mi? Bir de anladigim kadariyla sonra 4-5 saat yememesi lazim. Ben bu cocugun 2 saatten fazla yemeden durduguna rastlamadim. Seninki duruyor mu?
Hasta olduğu içinde kilo almamış olabilir,doymadigi içinde olabilir,mama korkulacak birşey benim bebegimde bir ay çok az almamıştı meğerse doymuyormus mamayi daha sık vermeye başladım ve 300-400 aliyor hiç yoktan iyidir..Kızlar bir haftadır bebeğim hastaydı antibiyotik kullanmak zorunda kaldım çok üzgünümbide üstüne bebeğim memeyle uyuyo ve hasta olduğundan beri gece 2 saatte Bi uyanıyor kendi düzeni vardi gece geç uyurdu 1gibi ama 6 7 ye kadar uyanmazdı şimdi hem geç uyuyo hem uyanıp meme istiyor üstüne bugün aşısı vardı Bi baktık hiç kilo almamış sadece boyu uzamış 3cm hemşire olabilir hastalıktan vermiştir kilo belki dedi ama içim hiç rahat değil bugüne dek hiç mama vermedim aslında sürümde var ama doymuyor mu diye kafama çok taktım 4 ay 20 günlük bebeğim acaba sadece geceleri mama mı versem ya kafam çok karışık
Kakasını tarif ettim ama bu portakaldan sonra olan bir şey değil, belki 10 gündür böyleydi. Yani mesajdaki her olay portakalla ilgili değildi. Benim pırasa yemem de etkili oldu mesela. Uzun lafın kısası, 4 aylık kontrolde 9 kg gelen obur bir kızım var, her şeye atlıyor, iştahlı ama teni bembeyaz ve hassas. Islak mendille silsem anında pişik oluyor. 3 aydır sürekli pamukla temizliyorum. Öncesinde yorgunlukla birkaç kez mendil kullandık, idrar yolu enfeksiyonu oldu. Yalnız bakıyorum, adım Hıdır, elimden gelen budur :)En masum ek gidalar dururken portakaldan baslamissin.
alerjen ek gıdalar içinde yer alıyor kivi, çilek, portakal 1 yaş sonrası veriliyor.
Patates havuç elma armut kabak, yoğurt üç gün kuraliyla benim şuana kadar denediklerim,
Teşekkür ederim deneyeceğim dediklerinizi inşallah kısa sürede geçer ek gıdaya geç geçmek ne yedireceğimizi şaşırmak var sırada birdeGlutensiz un al onunla ekmek yap bi ara buğday alerjisi var sanıp ondan almıştım fena değil tadı yeniliyor .. Neye alerjisi olduğunu bulunca işin kolaylaşıyor merak etme alternatif buluyorsun yiyecek olarak .. Alerji ile yaşam platformu var oraya bakabilirsin dr umuda ordan buldum ben yiyecek alternatifleride ordan bakıyorum orayı bulduktan ve dr a gittikten sonra baya rahatladım .. Bi de ben şöyle bir yol izledim ilk 3 gün sadece zeytin ekmek yeşillik yedim yine geçmedi yüzü sonra o sayfadan yazdılar ekmekten oluyor diye evde yaptım baktım yüzü ilk gün hafifledi ikinci gün geçti sonra zeytin ekmeğe patates kızartması ekledim sonra makarna denedim sonra zaten dr a gittim o da hemen aç diyeti dana eti ye dedi ondanda bir şey olmadı şükür istersen böyle deneyebilirsin 3 gün çabuk geçiyor en azından kafan rahat ne yiyeceğini biliyorsun
Evet bu olabilir kızımı başkasına bırakamam çünkü yani ben bazen kayınvalideme yolluyorum eşimle bi alt kat yarım saat o zaman bile evde dönüp duruyorum işime bakamıyorum bu durumumu aşamadım hala
kocaman bi yuh onun her şeyi özelken ki bebeğin alerjik bi de o var kendi artığını nasıl veriyorZaten nasıl bırakayım dün kayınvalidemi çağırdım 5 dkka çocuğu tut yemek yapacağım durmuyor dedim geldi su istedi bi baktım içti dibini kızıma vermeye çalışıyor ya sen hastasın bi de yani ilk ve son yardım istemem oldu :))
Bu arada cici bebeyi sağlık ocağında ebe bile öneriyor, 6 aylıkken ek gıdaya geçince önermişti oğlum için. Allah'tan çocuk yemedi. Çok şekerli bir bisküviU
Dediğin gibi bence de erken canım kahvaltıya 7. Ay civarı geçiliyor diye biliyorum bir de cici bebe pek sağlıklı bir seçenek değil. Ama işte herkesin kendi tercihi...
Allah annelerimize sağlıklı uzun ömürler versin.. insan bir tek onlara güvenebiliyor. Benimki 12 saat uzaklıkta.. çok zor gerçekten.. oğlumla kontrollere gittik, 32.haftada nst'ye girdim, çocuk uyudu kucakta taşıdım.. annem burda olsaydı emanet ederdim. Babaanne var ama oğlum kalmıyor, illa gelmek istiyor ağlıyor. Annemi yılda 1-2 kere gördüğü halde onunla kalır, hiç ağlamaz peşimdenBenim annem der ki cocugunu hele ki kizsa bi gozunden digerine inanma guvenme kimseye birakma..ben en rahat anneme birakabiliyorum cunku henuz cok kucukler ha biraz buyusun bende birakicam alismamiz icin ama suan daha sut bebesi bu bicirlar :) haziranda ise baslayacagim dolu dolu 8 ay olcak anneme birakicam Allah saglik versin ama yinede ilk zmnlar aklim kalicak
Maksat başlamak değildi, kızım çok meraklı. Yerken kucağımda oturuyor ve sürekli elime, kaşığa uzanıyor, ağlıyor.. portakal alerjen değil diye biliyorum, sadece asitli olduğu için idrarı cildini yaktı. Zaten bizim için erken daha. 4 ayı yeni doldurmuştu, hevesli diye bir şey tattırayım dedim, sofrada o vardı. Abisi 6 aylık olana kadar bişey vermedim, şu an çok zor yemek yiyor
Kızımı daha erken başlatmak istiyordum ama bu kadar da değil. Çok ilgili sofrayla ama bekletmeye çalışıyorum. Hiç olmazsa 5 aylık olsun istiyorum dayanabilirsek
Bu arada cici bebeyi sağlık ocağında ebe bile öneriyor, 6 aylıkken ek gıdaya geçince önermişti oğlum için. Allah'tan çocuk yemedi. Çok şekerli bir bisküvi
Allah annelerimize sağlıklı uzun ömürler versin.. insan bir tek onlara güvenebiliyor. Benimki 12 saat uzaklıkta.. çok zor gerçekten.. oğlumla kontrollere gittik, 32.haftada nst'ye girdim, çocuk uyudu kucakta taşıdım.. annem burda olsaydı emanet ederdim. Babaanne var ama oğlum kalmıyor, illa gelmek istiyor ağlıyor. Annemi yılda 1-2 kere gördüğü halde onunla kalır, hiç ağlamaz peşimden
Maşallah tamm tombikk bir kuşun var desene ne baldır o şimdi tam isirilmaklikkKakasını tarif ettim ama bu portakaldan sonra olan bir şey değil, belki 10 gündür böyleydi. Yani mesajdaki her olay portakalla ilgili değildi. Benim pırasa yemem de etkili oldu mesela. Uzun lafın kısası, 4 aylık kontrolde 9 kg gelen obur bir kızım var, her şeye atlıyor, iştahlı ama teni bembeyaz ve hassas. Islak mendille silsem anında pişik oluyor. 3 aydır sürekli pamukla temizliyorum. Öncesinde yorgunlukla birkaç kez mendil kullandık, idrar yolu enfeksiyonu oldu. Yalnız bakıyorum, adım Hıdır, elimden gelen budur :)
Tutamıyorum kuzuyu :) birine bırakıp, dur ağlıyor gidip ona elma geçirelim cam rendeden deme fırsatı da olmadı. Portakal düştü piyangodan o gün. Bu iki gündür de abisiyle sırayla hasta oldular. Uykusuz ve bitik haldeyim. Neyse ki çabuk toparlandılar maşallah kuzularıma ❤ senin kız kaç yaşında?Aynen benim oğlumda biz masada yerken bir şeylere uzanmak istiyor , ahh aynı dertten muzdaribiz desene benim kızım da aynı şekilde hala yemek yeme sorunu yaşıyoruz, ama oğluma herşeyden yedirip tattirmak dusuncesindeyim ama tabiki zamanı geldiğinde
Muhit olarak ne diye geçiyor oraları? Herşeyi not alıyoruz tek tek bakmak için hiç acele etmeden güzel bi yerden bulalım diye.Kizlar bebislerinizin 1.5-2 saat uyudugunu okuyunca soklardan soka giriyorum. Eylul gunduz sadece 2 kez uyuyor o da tam 30dk hic 31 oldugunu gormedimbu yuzden gunduzleri cok yorucu oluyor. Bizimki tam tur donmuyorda bakalim ne zaman gelecek bunlar bize :)
geranio gaziemirde isim dolayisiyla 3 yil oturdum guzel semttir ama malum bebe olunca annemin yakinina tasindim. Gaziemir belediyesinin hemen arkasinda oturdum guzel yerler merkezi bak oralar hem. Bu arada Gaziemire gelince Şaban Ustaya ugramayi unutma :)
Eşim izbana bindi bol bol haftasonu ulaşım bayağı rahat oluyormuş onunla.geranio Gaziemirin her yeri ayrı güzeldir :)
9 Eylül mahallesi de iyidir, içinden İZBAN(şehir içi hafif banliyö, hızlı tren) geçer :) boş vaktin olursa webden kiralık ilanlara bakabilirsin. Sarnıç giriş de iyidir, havaalanı, İZBAN, okullar, hastane yakın.. bu arada Gaziemir hastane civarı da iyidir. Otobüs, dolmuş ana hattı ordan geçer. Okullar da yürüme mesafesinde..
Ayy o kadar ses oluyor mu her yerde acaba? Umarım olmuyordur bende sevmem sürekli uçak sesiniOn sene evvel kuzenin oglunun sunnetine gaziemire gitmistim. Ulastirma okulu lojmanlarinda kaliyorlardi. Ustumuzden ucak gecince kendimi yere atmistim savas cikti diye.
3. ayında bıraktık reflü yatağını biz. Tekmeleye tekmeleye kayıyordu aşağıya sonra rahatsız olup basıyordu çığlığı kaldırdım sonunda.Reflü yatağı kullananlar bıraktınız mı? Uyku sorununu en aza indirmek için çevresel faktörleri gözden geçiriyorum. Gündüzleri kusması olduğu için korkup hala reflü yatağında yatırıyorum. Rahatsız oluyor mu diye düşünmedim değil şimdi
Günde 8-9 bez değiştirdik yakın zamana kadar. Kaynatsam da yetişmezdi ama çok şart olunca mendilleri kaynar suda yıkayıp kullandım. O bile kızarttı.. aslında ilk gıda diyemem, yoğurt tadıyor her fırsatta. Sevdi de.. evde mayalıyoruz, güvenilir bir sütçümüz var. Herkes çok seviyor yoğurdumu..Maşallah tamm tombikk bir kuşun var desene ne baldır o şimdi tam isirilmaklikk
Hayır kakasıyla alakalı bir sey demedim ben sadece yanlış ilk ek gıda verdiginden söz etmistim okadar .
Islak mendil konusuna gelince bende ıslak mendili direk kullanamıyorum hemen kızarıklık yapiyor pamuk yada temizleme pamuklariyla ugrasamiyorum zor temizleniyor çözümü aldigim ıslak mendilleri kaynatip kullanmakta buldum dogdugundan beri bu sekilde kullanıyorum paranoyak oldum ben bu çocukta hepten
Benim kız 10 yaşında ama çok nazlı bide özel bir çocuk vallahi hala tabak elimde peşinde geziyorumTutamıyorum kuzuyu :) birine bırakıp, dur ağlıyor gidip ona elma geçirelim cam rendeden deme fırsatı da olmadı. Portakal düştü piyangodan o gün. Bu iki gündür de abisiyle sırayla hasta oldular. Uykusuz ve bitik haldeyim. Neyse ki çabuk toparlandılar maşallah kuzularıma ❤ senin kız kaç yaşında?
Benim yogurdum ekşi oluyor ya sen nasıl mayaliyorsun tadında eksilik olmuyor galibaGünde 8-9 bez değiştirdik yakın zamana kadar. Kaynatsam da yetişmezdi ama çok şart olunca mendilleri kaynar suda yıkayıp kullandım. O bile kızarttı.. aslında ilk gıda diyemem, yoğurt tadıyor her fırsatta. Sevdi de.. evde mayalıyoruz, güvenilir bir sütçümüz var. Herkes çok seviyor yoğurdumu..
Gazikent diye geçiyor havaalanı yolundaki bölüm, yanlışım yoksa. Ordan da İZBAN yakın. Diğer tüm ulaşım hatları ordan başlıyor. Zaten emlak sitelerinde yazar, hastane, izban, okullar yakın diye. Atıfbey mahallesi de iyidir. Kaymakamlık çevresi de iyidir. İyidir yani kısaca :))))Muhit olarak ne diye geçiyor oraları? Herşeyi not alıyoruz tek tek bakmak için hiç acele etmeden güzel bi yerden bulalım diye.
Şaban usta neci? :) Gidince keşfedeceğiz tek tek her yeri inşallah :)
Eşim izbana bindi bol bol haftasonu ulaşım bayağı rahat oluyormuş onunla.
Netten çok baktık aslında aklımızda yerler var ama gidip görmeden neresi iyidir bilemedik. Haber saldık her yere şimdi onları gezecek tek tek. Ben gidemeyeceğim sanırım ev bakmaya çocukla
9 Eylül mahallesini de not aldım sağol :)
Ayy o kadar ses oluyor mu her yerde acaba? Umarım olmuyordur bende sevmem sürekli uçak sesini
3. ayında bıraktık reflü yatağını biz. Tekmeleye tekmeleye kayıyordu aşağıya sonra rahatsız olup basıyordu çığlığı kaldırdım sonunda.
Benim kız 10 yaşında ama çok nazlı bide özel bir çocuk vallahi hala tabak elimde peşinde geziyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?