2018 Ekim Anneleri

U

Dediğin gibi bence de erken canım kahvaltıya 7. Ay civarı geçiliyor diye biliyorum bir de cici bebe pek sağlıklı bir seçenek değil. Ama işte herkesin kendi tercihi...
Aynen çok şaşırdım yumurta bebe bisküvisi falan,tabi dediğin gibi canım herkesin kendi tercihi

Maksat başlamak değildi, kızım çok meraklı. Yerken kucağımda oturuyor ve sürekli elime, kaşığa uzanıyor, ağlıyor.. portakal alerjen değil diye biliyorum, sadece asitli olduğu için idrarı cildini yaktı. Zaten bizim için erken daha. 4 ayı yeni doldurmuştu, hevesli diye bir şey tattırayım dedim, sofrada o vardı. Abisi 6 aylık olana kadar bişey vermedim, şu an çok zor yemek yiyor
Kızımı daha erken başlatmak istiyordum ama bu kadar da değil. Çok ilgili sofrayla ama bekletmeye çalışıyorum. Hiç olmazsa 5 aylık olsun istiyorum dayanabilirsek

Mama veren arkadaşlar dolap.uygulamasinda aptamil pregomin as 400 gr satiliyor.bi bayan satiyor.tanesi 20 liraymiş.6 tane varmis elinde.belki birinize faydasi dokunur diye yazdim.çok.uygun vericem yaziyor.

Kiyamam ya cokmu yemek istiyor seninki ,benim minnakk paşam 3 saate bir 100 ml anca içiyor. Anne sütünü emzik niyetine emiyor sütüm hepten azaldı

Hasta olduğu içinde kilo almamış olabilir,doymadigi içinde olabilir,mama korkulacak birşey benim bebegimde bir ay çok az almamıştı meğerse doymuyormus mamayi daha sık vermeye başladım ve 300-400 aliyor hiç yoktan iyidir..

Doğduktan sonraki ilk aylarındaki gibi kilo alamıyorlar artık..

Kakasını tarif ettim ama bu portakaldan sonra olan bir şey değil, belki 10 gündür böyleydi. Yani mesajdaki her olay portakalla ilgili değildi. Benim pırasa yemem de etkili oldu mesela. Uzun lafın kısası, 4 aylık kontrolde 9 kg gelen obur bir kızım var, her şeye atlıyor, iştahlı ama teni bembeyaz ve hassas. Islak mendille silsem anında pişik oluyor. 3 aydır sürekli pamukla temizliyorum. Öncesinde yorgunlukla birkaç kez mendil kullandık, idrar yolu enfeksiyonu oldu. Yalnız bakıyorum, adım Hıdır, elimden gelen budur :)

Teşekkür ederim deneyeceğim dediklerinizi inşallah kısa sürede geçer ek gıdaya geç geçmek ne yedireceğimizi şaşırmak var sırada birde

Evet bu olabilir kızımı başkasına bırakamam çünkü yani ben bazen kayınvalideme yolluyorum eşimle bi alt kat yarım saat o zaman bile evde dönüp duruyorum işime bakamıyorum bu durumumu aşamadım hala

Benim annem der ki cocugunu hele ki kizsa bi gozunden digerine inanma guvenme kimseye birakma..ben en rahat anneme birakabiliyorum cunku henuz cok kucukler ha biraz buyusun bende birakicam alismamiz icin ama suan daha sut bebesi bu bicirlar :) haziranda ise baslayacagim dolu dolu 8 ay olcak anneme birakicam Allah saglik versin ama yinede ilk zmnlar aklim kalicak

kocaman bi yuh onun her şeyi özelken ki bebeğin alerjik bi de o var kendi artığını nasıl veriyor

U

Dediğin gibi bence de erken canım kahvaltıya 7. Ay civarı geçiliyor diye biliyorum bir de cici bebe pek sağlıklı bir seçenek değil. Ama işte herkesin kendi tercihi...
Bu arada cici bebeyi sağlık ocağında ebe bile öneriyor, 6 aylıkken ek gıdaya geçince önermişti oğlum için. Allah'tan çocuk yemedi. Çok şekerli bir bisküvi
Allah annelerimize sağlıklı uzun ömürler versin.. insan bir tek onlara güvenebiliyor. Benimki 12 saat uzaklıkta.. çok zor gerçekten.. oğlumla kontrollere gittik, 32.haftada nst'ye girdim, çocuk uyudu kucakta taşıdım.. annem burda olsaydı emanet ederdim. Babaanne var ama oğlum kalmıyor, illa gelmek istiyor ağlıyor. Annemi yılda 1-2 kere gördüğü halde onunla kalır, hiç ağlamaz peşimden

Aynen benim oğlumda biz masada yerken bir şeylere uzanmak istiyor , ahh aynı dertten muzdaribiz desene benim kızım da aynı şekilde hala yemek yeme sorunu yaşıyoruz, ama oğluma herşeyden yedirip tattirmak dusuncesindeyim ama tabiki zamanı geldiğinde

Kiyamam ben sana. Biz 3 kardesiz annemde bizi yalniz buyutmus Allah yardim ediyor gercekten

Maşallah tamm tombikk bir kuşun var desene ne baldır o şimdi tam isirilmaklikk

Hayır kakasıyla alakalı bir sey demedim ben sadece yanlış ilk ek gıda verdiginden söz etmistim okadar .

Islak mendil konusuna gelince bende ıslak mendili direk kullanamıyorum hemen kızarıklık yapiyor pamuk yada temizleme pamuklariyla ugrasamiyorum zor temizleniyor çözümü aldigim ıslak mendilleri kaynatip kullanmakta buldum dogdugundan beri bu sekilde kullanıyorum paranoyak oldum ben bu çocukta hepten

Tutamıyorum kuzuyu :) birine bırakıp, dur ağlıyor gidip ona elma geçirelim cam rendeden deme fırsatı da olmadı. Portakal düştü piyangodan o gün. Bu iki gündür de abisiyle sırayla hasta oldular. Uykusuz ve bitik haldeyim. Neyse ki çabuk toparlandılar maşallah kuzularıma ❤ senin kız kaç yaşında?

Muhit olarak ne diye geçiyor oraları? Herşeyi not alıyoruz tek tek bakmak için hiç acele etmeden güzel bi yerden bulalım diye.
Şaban usta neci? :) Gidince keşfedeceğiz tek tek her yeri inşallah :)

Eşim izbana bindi bol bol haftasonu ulaşım bayağı rahat oluyormuş onunla.
Netten çok baktık aslında aklımızda yerler var ama gidip görmeden neresi iyidir bilemedik. Haber saldık her yere şimdi onları gezecek tek tek. Ben gidemeyeceğim sanırım ev bakmaya çocukla

9 Eylül mahallesini de not aldım sağol :)

On sene evvel kuzenin oglunun sunnetine gaziemire gitmistim. Ulastirma okulu lojmanlarinda kaliyorlardi. Ustumuzden ucak gecince kendimi yere atmistim savas cikti diye.
Ayy o kadar ses oluyor mu her yerde acaba? Umarım olmuyordur bende sevmem sürekli uçak sesini
3. ayında bıraktık reflü yatağını biz. Tekmeleye tekmeleye kayıyordu aşağıya sonra rahatsız olup basıyordu çığlığı kaldırdım sonunda.

Günde 8-9 bez değiştirdik yakın zamana kadar. Kaynatsam da yetişmezdi ama çok şart olunca mendilleri kaynar suda yıkayıp kullandım. O bile kızarttı.. aslında ilk gıda diyemem, yoğurt tadıyor her fırsatta. Sevdi de.. evde mayalıyoruz, güvenilir bir sütçümüz var. Herkes çok seviyor yoğurdumu..

Benim kız 10 yaşında ama çok nazlı bide özel bir çocuk vallahi hala tabak elimde peşinde geziyorum

Benim yogurdum ekşi oluyor ya sen nasıl mayaliyorsun tadında eksilik olmuyor galiba

Gazikent diye geçiyor havaalanı yolundaki bölüm, yanlışım yoksa. Ordan da İZBAN yakın. Diğer tüm ulaşım hatları ordan başlıyor. Zaten emlak sitelerinde yazar, hastane, izban, okullar yakın diye. Atıfbey mahallesi de iyidir. Kaymakamlık çevresi de iyidir. İyidir yani kısaca :))))

İşin zor, kesinlikle çok iyi anlıyorum. Oğlum 4,5 ama iki bebekle uğraşır gibiyim. Uzun ince, kemikleri sayılıyor, Somalili aç çocuklar gibi... Sofraya oturma diye bir olay yok onda. Biz yemek yiyoruz o oyununa devam ediyor :))
Benim kız 10 yaşında ama çok nazlı bide özel bir çocuk vallahi hala tabak elimde peşinde geziyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…