- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Glutensiz un al onunla ekmek yap bi ara buğday alerjisi var sanıp ondan almıştım fena değil tadı yeniliyor .. Neye alerjisi olduğunu bulunca işin kolaylaşıyor merak etme alternatif buluyorsun yiyecek olarak .. Alerji ile yaşam platformu var oraya bakabilirsin dr umuda ordan buldum ben yiyecek alternatifleride ordan bakıyorum orayı bulduktan ve dr a gittikten sonra baya rahatladım .. Bi de ben şöyle bir yol izledim ilk 3 gün sadece zeytin ekmek yeşillik yedim yine geçmedi yüzü sonra o sayfadan yazdılar ekmekten oluyor diye evde yaptım baktım yüzü ilk gün hafifledi ikinci gün geçti sonra zeytin ekmeğe patates kızartması ekledim sonra makarna denedim sonra zaten dr a gittim o da hemen aç diyeti dana eti ye dedi ondanda bir şey olmadı şükür istersen böyle deneyebilirsin 3 gün çabuk geçiyor en azından kafan rahat ne yiyeceğini biliyorsunBiz daha en baştayız yumurta süt ceviz yoğun alerjisi var buğday domates nohut mercimek fındık fıstık dana Eti bunlara da dikkatlı olman gerek dedi c.tesi kontrol var o yüzden buğday falan yemeye korkuyom sebze meyve patates zeytin arası beslenme yapıyorum baharat ile sarımsak ı da yasakladı çoklu besin alerjisi dedi ne yicemi şaşırdım
Mevlut yapmayacaktım.babanne çok istedi. Onu kırmamak için 1.5 aylıkken sehirdisinda babannenin evinde okundu..6. Ay kinasi nedir bilmiyorum..hic duymadim.Ben 14 ay önce kestirdim en son.. son kuaför görüşüm de odur... Saçlar beyaz, nine modunda.. boyayı aylar önce aldım, amonyaksız, kuaföre verip boyatıcam ama ne zaman....
Oğluma sadece mevlid okuttum, o da yürümeye başladığı dönemde, özensiz bişey oldu.. ailem uzakta olduğu için hiç içimden gelmiyordu.. sonra çocuğum büyüdükçe pişman oldum, keşke 40 gezmesi, diş buğdayı, özel mevlit organizasyonu.. hepsini yapsaydım dedim.. içimde kaldı.. kızım olacağını öğrendiğimde dedim ki, mevlit, 6 ay kınası.. ne varsa yapmak istiyorum.. 40 gezmesine soğuktan çıkamadık. mevlit yaza kaldı, 6 aylık kına muhtemelen olmiycak çünkü hiç yardım edenim, destek olanım yok..
O yakındır içli köfteleri mideye gömer :))Kiviyi vermiyorum canim öğrendikten sonra.
Sorma benimkide yemekte kucagimda.bi kere elimle ekmegi koparayim dedim ekmegi elimden kapti bende cektim hemen.esim görmüş parmaklarinin arasinda kalmis agzina gotürdü tam yicekti ki agzindan aldim:)tabi esim kizdı bana.
Hep ekmegimi kapiyor
Bi arada cay bardagina atladi.ağzıni ördek gibi aciyor:)
Metehanla simay iştahli masallah:)
bakacak güvenilir birine bırakıp 1 saat düğüne katılır gelirdim..Arkadaşlar bu hafta kuzenimin düğünü var kızıma gürültü önleyici kulaklık bakıyorduk adam o daha zararlı almayın sesten ne olacak dedi sesten ne olacak kısmına hiç takılmadım çünkü ne olacağını biliyorum kulaklık zararlı dediğine takıldım çok durmayacağım zaten en aZından görünmem lazım bana fikir verir misiniz ne yapabilirim ne alabilirim ya da sesi engellemek için
Ben de sakince kafede pasta çay.. yapacak halim de misafirle uğraşacak halim de yok.Al benden de o kadar.kimse yok.yapasim yok.
Ama iste komsularim var.dis buğdayini yapacam.samimi komsularim var.
Hemen başka bi eczaneyi arayıp istediğiniz markayı sorun..ben cep telime civardaki 2 3 eczanenin numarasını kaydettim.. O olmazsa oburu arayıp soruyorum var mi diyeKızlar oğlum(4,5 yaşında) cumartesi akşamı yattığında burnu tıkalıydı, pazar da komple hapşırık ve burun tıkanıklığı ile geçti. Sabahtan calpol içirdim, portakal sıktım. Gün boyu ıhlamur içirdim ballı limonlu.. 6 saatte calpole devam ettim. Ateşi yoktu ama önlem olsun diye verdim. Bugün oldukça hareketli geçirdi günü, iki kere terledi ve attı çok şükür.. ancak.. öğleden beri kızım hapşırıyorakşama doğru burun tıkandı.. ona da biraz calpol verdim. Nefes alamadığı için uykusu bölünüyor, ağlayarak kalkıyor.. eşime serum fizyolojik almasını söylemiştim, eczacı da aynı işi görüyor diyerek başka bişey vermiş, açmıyor burnunu.. çok sinirliyim hem eşime hem eczacıya.. üstelik prospektüse baktım, 1 yaşı dolduran bebeklerde kullanım var.. o yüzden vermek de istemiyorum. Eşimin sorumsuzluğuna mı kızayım, eczacının işgüzarlığına mı.. kucağımda homurdana söylene uyumaya çalışıyor kızım ama nafile. Nefes alamıyor yavrucum
Erken gidip gelin odasinda hediyesini verip cocuk kalabalikta huysuzlaniyor deyip donerdim.Arkadaşlar bu hafta kuzenimin düğünü var kızıma gürültü önleyici kulaklık bakıyorduk adam o daha zararlı almayın sesten ne olacak dedi sesten ne olacak kısmına hiç takılmadım çünkü ne olacağını biliyorum kulaklık zararlı dediğine takıldım çok durmayacağım zaten en aZından görünmem lazım bana fikir verir misiniz ne yapabilirim ne alabilirim ya da sesi engellemek için
Sadece marka olsa razıyım. Hiç bir yerinde serum fizyolojik yazmıyor, aynı işi görür diyerek vermiş, eşimin de aklına gelmiyor sormak, uygun mu acaba bebekler için diye.. hep söylemek gerekiyor, kendi aklıyla bulsa keşke..Hemen başka bi eczaneyi arayıp istediğiniz markayı sorun..ben cep telime civardaki 2 3 eczanenin numarasını kaydettim.. O olmazsa oburu arayıp soruyorum var mi diye
Erkekler genel de öyle bizim gibi detaycı değiller..Sadece marka olsa razıyım. Hiç bir yerinde serum fizyolojik yazmıyor, aynı işi görür diyerek vermiş, eşimin de aklına gelmiyor sormak, uygun mu acaba bebekler için diye.. hep söylemek gerekiyor, kendi aklıyla bulsa keşke..
Kimse yok güvenebildiğim yani kızım konusunda kimseye güvenemiyorum diyelim biraz farklı durumum bahsetmiştim hatırlarsanızbakacak güvenilir birine bırakıp 1 saat düğüne katılır gelirdim..
Evet bu olabilir kızımı başkasına bırakamam çünkü yani ben bazen kayınvalideme yolluyorum eşimle bi alt kat yarım saat o zaman bile evde dönüp duruyorum işime bakamıyorum bu durumumu aşamadım halaErken gidip gelin odasinda hediyesini verip cocuk kalabalikta huysuzlaniyor deyip donerdim.
Bıktım düşüncesiz insanlardanZaten nasıl bırakayım dün kayınvalidemi çağırdım 5 dkka çocuğu tut yemek yapacağım durmuyor dedim geldi su istedi bi baktım içti dibini kızıma vermeye çalışıyor ya sen hastasın bi de yani ilk ve son yardım istemem oldu :))
Çok erken değilmi bunlar içinCanim ben sabah labne peyniri yumuta sarisi cici bebe oglen corba havuc bal kabagi patatez bulgur karisimi bi guzel yiyor aksam uzeri muzlu yogurt yogurtta muzu eziyorum aksam yine corba yatarken mama
Aaamann cinnet sebebiiimm olurdu böyle bir durumZaten nasıl bırakayım dün kayınvalidemi çağırdım 5 dkka çocuğu tut yemek yapacağım durmuyor dedim geldi su istedi bi baktım içti dibini kızıma vermeye çalışıyor ya sen hastasın bi de yani ilk ve son yardım istemem oldu :))
Kızlar geçen gün kahvaltıda kızım bize bakıp ağlayınca sofrada en doğal olan şey sıkma portakaldan verdim çay kaşığıyla. Erken olduğunu biliyorum ama öyle bir yalandı ki kuzucum, verdim 2-3 kaşık. Ertesi sabah yine verdim, pişman oldum. Pişik oldu kuzumhametan aldım, iki günde iyileşti. Bu sefer de pırasa yemeği yedim, ertesi gün yine pişik. Teni çok narin, çabucak etkileniyor. Elma ve havuç tattırmak istiyordum, beklesem daha iyi olacak sanırım.. bu arada kakası su gibi, bezi açıkken yaptı bir iki defa, yeni doğan haliyle daha koyu yapıyordu. Şimdi çiş kıvamında resmen. Böyle olan var mı?
Dediğin gibi bence de erken canım kahvaltıya 7. Ay civarı geçiliyor diye biliyorum bir de cici bebe pek sağlıklı bir seçenek değil. Ama işte herkesin kendi tercihi...Çok erken değilmi bunlar için
O yakındır içli köfteleri mideye gömer :))
Bu daha güzel canim.hem ben yaşpastaya bayılırim:)Ben de sakince kafede pasta çay.. yapacak halim de misafirle uğraşacak halim de yok.
Erkekler ah erkekler..Sadece marka olsa razıyım. Hiç bir yerinde serum fizyolojik yazmıyor, aynı işi görür diyerek vermiş, eşimin de aklına gelmiyor sormak, uygun mu acaba bebekler için diye.. hep söylemek gerekiyor, kendi aklıyla bulsa keşke..
Ayni benimkini tarif ettin.canim çocukla alisverise gidemiyorum diye liste veriyorum adam listenin basindakini almadan geliyor.Erkekler genel de öyle bizim gibi detaycı değiller..
Hayir suyu kaynatiyorum yarisini termosa yarisini kavanoza koyuyorum,yapicagim zaman 60 ml soğuk 30 ml sıcak ekliyorum şipşak çok pratik oluyor ,termosta uzun saatlerce sıcak kalıyor,hiç isitma gereği duymuyorumMama veren arkadaslar. Her seferinde su kaynatip 50 dereceye gelince mamayi ekleyip 37 dereceye gelince mi iciriyorsunuz? Bu cok zor degil mi? Benim cocugum acliktan ölür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?