Kavanozlara bölüp, hepsine tek tek maya katıyorum. Sütü kısık ateşte uzun kaynatıyoruz, suyu azalıyor. Kavanozları günlük açıyorum, ötekiler açana kadar taze kalıyor. Maya kavanozunu sadece maya için kullanıyorum, süt kıvama gelince açıyorum, halen taze oluyor. Mayayı değiştir bir de öyle dene bakalım. Her güne 1 kavanoz ve küçük maya kavanozu. Tekrar maya yapacağın gün açarsın onu sadece. Ve her seferinde oraya bir miktar yeniden mayalarsın ki her daim taze maya bulunsunBenim yogurdum ekşi oluyor ya sen nasıl mayaliyorsun tadında eksilik olmuyor galiba
Ben daha 5 aylik olmasina bir hafta kala basladim. Patates puresi yaptim kendi sütümle. Mama kivamina getirip yedirdim. Gerci ben ishal diye yedirdim ama yedirmisken de basladim. Yogurt da veriyorum arada. Bu arada cok gecmis olsun. :)Maksat başlamak değildi, kızım çok meraklı. Yerken kucağımda oturuyor ve sürekli elime, kaşığa uzanıyor, ağlıyor.. portakal alerjen değil diye biliyorum, sadece asitli olduğu için idrarı cildini yaktı. Zaten bizim için erken daha. 4 ayı yeni doldurmuştu, hevesli diye bir şey tattırayım dedim, sofrada o vardı. Abisi 6 aylık olana kadar bişey vermedim, şu an çok zor yemek yiyor
Kızımı daha erken başlatmak istiyordum ama bu kadar da değil. Çok ilgili sofrayla ama bekletmeye çalışıyorum. Hiç olmazsa 5 aylık olsun istiyorum dayanabilirsek
Ya zamanında annelerimiz de verdiler vermedi değiller ama bizim için bile şekerli maalesef kızım şimdilerde maalesef arada sırada istiyor bisküvi niyetine bir iki tane yiyor abur cubur yediği bir çikolatalar var bir de bu o yüzden çok da engellemiyorum yılda 2-3 ü geçmiyor almamız. Ama bebişlere bilemedim ya. Bir de kahvaltılarda labne iyi oluyor biraz büyüdükten sonra ama satın aldığımız o şey ne kadar sağlıklıdır onu bilemiyoum evde de yapılabilir mi acaba denesem yiyeceği dönemlerdeBu arada cici bebeyi sağlık ocağında ebe bile öneriyor, 6 aylıkken ek gıdaya geçince önermişti oğlum için. Allah'tan çocuk yemedi. Çok şekerli bir bisküvi
Allah annelerimize sağlıklı uzun ömürler versin.. insan bir tek onlara güvenebiliyor. Benimki 12 saat uzaklıkta.. çok zor gerçekten.. oğlumla kontrollere gittik, 32.haftada nst'ye girdim, çocuk uyudu kucakta taşıdım.. annem burda olsaydı emanet ederdim. Babaanne var ama oğlum kalmıyor, illa gelmek istiyor ağlıyor. Annemi yılda 1-2 kere gördüğü halde onunla kalır, hiç ağlamaz peşimden
Canım öyle yapana kadar yıkayabilirsin de aslında daha pratik olur yaptığın işleme göre ama evdeki şartları bilemem tabi ben pamuk ve suyla temizliyorum bazen de yıkıyorum iyi oluyorMaşallah tamm tombikk bir kuşun var desene ne baldır o şimdi tam isirilmaklikk
Hayır kakasıyla alakalı bir sey demedim ben sadece yanlış ilk ek gıda verdiginden söz etmistim okadar .
Islak mendil konusuna gelince bende ıslak mendili direk kullanamıyorum hemen kızarıklık yapiyor pamuk yada temizleme pamuklariyla ugrasamiyorum zor temizleniyor çözümü aldigim ıslak mendilleri kaynatip kullanmakta buldum dogdugundan beri bu sekilde kullanıyorum paranoyak oldum ben bu çocukta hepten
Canım maya ekşiyse o da ekşi yapar. Benim de çok lezzetli olur yoğurtlarım sütü kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk kadar daha kaynatıp kapatıyorum soğumaya bırakıyorum parmağımla kontrol ederek 7 ye kadar sayabiliyorsam elim yanmıyorsa 1-2 yemek kaşığı mayayı karıştırıp küçük kaselere dolduruyorum gece 12 gibi kapatıp 7-8 civarı kaldırıyorum. Püf noktası ağzını sıkı sıkı kapatmamak hava alacak şekilde hafif aralık bırakıp mayalamış oluyorum. Ben büyük kaplarda sevmediğimden sulandığından böyle yapıyorum kızıma da pratik oluyor o küçük kaselerden öğünlerinde yiyor. Anlatırken uzun sürdü ama yaparken pratik oluyor tavsiye ederim:)Benim yogurdum ekşi oluyor ya sen nasıl mayaliyorsun tadında eksilik olmuyor galiba
Valla canim cok zayifti bebegim acmis demekki yiyorÇok erken değilmi bunlar için
Süzme yoğurt gibi yapılabilir belki de, dene bakalım nasıl olacak :)Ya zamanında annelerimiz de verdiler vermedi değiller ama bizim için bile şekerli maalesef kızım şimdilerde maalesef arada sırada istiyor bisküvi niyetine bir iki tane yiyor abur cubur yediği bir çikolatalar var bir de bu o yüzden çok da engellemiyorum yılda 2-3 ü geçmiyor almamız. Ama bebişlere bilemedim ya. Bir de kahvaltılarda labne iyi oluyor biraz büyüdükten sonra ama satın aldığımız o şey ne kadar sağlıklıdır onu bilemiyoum evde de yapılabilir mi acaba denesem yiyeceği dönemlerde
Böyle olursa tabi bırakamazsınızZaten nasıl bırakayım dün kayınvalidemi çağırdım 5 dkka çocuğu tut yemek yapacağım durmuyor dedim geldi su istedi bi baktım içti dibini kızıma vermeye çalışıyor ya sen hastasın bi de yani ilk ve son yardım istemem oldu :))
Evet bide bana inatlaşmaları çok aşırı pinpiriklilik var bende daha çok tedirgin oluyorum bu yüzden en iyisi çocuğum gözümün önünde olsunkocaman bi yuh onun her şeyi özelken ki bebeğin alerjik bi de o var kendi artığını nasıl veriyor
Evet çok doğru demiş .. Allah yardım etsin çalışan annelere işlerini kolaylaştırsın inşallahBenim annem der ki cocugunu hele ki kizsa bi gozunden digerine inanma guvenme kimseye birakma..ben en rahat anneme birakabiliyorum cunku henuz cok kucukler ha biraz buyusun bende birakicam alismamiz icin ama suan daha sut bebesi bu bicirlar :) haziranda ise baslayacagim dolu dolu 8 ay olcak anneme birakicam Allah saglik versin ama yinede ilk zmnlar aklim kalicak
Mesela bugun iki saatte bir gelmeme ragmen 140 ml sut 120 ml mama icmis. Evde de paso meme keyfi. Bir bucuk saatte bir falan emiyor. Belki 200 ml icse tutar ama kusar diye o kadar da vermiyorum.Kiyamam ya cokmu yemek istiyor seninki ,benim minnakk paşam 3 saate bir 100 ml anca içiyor. Anne sütünü emzik niyetine emiyor sütüm hepten azaldı
Onlarin lojmani havaalaninin yanindaydi ondan.Muhit olarak ne diye geçiyor oraları? Herşeyi not alıyoruz tek tek bakmak için hiç acele etmeden güzel bi yerden bulalım diye.
Şaban usta neci? :) Gidince keşfedeceğiz tek tek her yeri inşallah :)
Eşim izbana bindi bol bol haftasonu ulaşım bayağı rahat oluyormuş onunla.
Netten çok baktık aslında aklımızda yerler var ama gidip görmeden neresi iyidir bilemedik. Haber saldık her yere şimdi onları gezecek tek tek. Ben gidemeyeceğim sanırım ev bakmaya çocukla
9 Eylül mahallesini de not aldım sağol :)
Ayy o kadar ses oluyor mu her yerde acaba? Umarım olmuyordur bende sevmem sürekli uçak sesini
3. ayında bıraktık reflü yatağını biz. Tekmeleye tekmeleye kayıyordu aşağıya sonra rahatsız olup basıyordu çığlığı kaldırdım sonunda.
Ben internetten tarif arayayım en iyisi:)Süzme yoğurt gibi yapılabilir belki de, dene bakalım nasıl olacak :)
Bence de ayırma gözünün önünden dr dedi ki eline süt ürünü bulaşır elini yıkamadan yemek yapar yersen o bile riskli sizin için çok hassas bi alerji bu insanlar neyi anlamıyor bilmiyorumEvet bide bana inatlaşmaları çok aşırı pinpiriklilik var bende daha çok tedirgin oluyorum bu yüzden en iyisi çocuğum gözümün önünde olsun
Size kaç doz vurdular ki ben yanlış hatırlamıyorsam Doğumdan 40 gün sonrA ikinci dozu yapmışlardıArkadaşlar hamilelikte 2 doz tetanoz yaptırdıysanız diğer dozları unutmayın. Ben unuttum bu ay yapılacak..
Teşekkür ederimVosVos35 geçmiş olsun bebeğe. Inanın uykusuzluktan şimdi aklıma geldi g. olsun demek...
Ben oğlumda tamamladım 5liyi.. bu sefer rahatım :)Arkadaşlar hamilelikte 2 doz tetanoz yaptırdıysanız diğer dozları unutmayın. Ben unuttum bu ay yapılacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?