2018 Ekim Anneleri

Benim yogurdum ekşi oluyor ya sen nasıl mayaliyorsun tadında eksilik olmuyor galiba
Kavanozlara bölüp, hepsine tek tek maya katıyorum. Sütü kısık ateşte uzun kaynatıyoruz, suyu azalıyor. Kavanozları günlük açıyorum, ötekiler açana kadar taze kalıyor. Maya kavanozunu sadece maya için kullanıyorum, süt kıvama gelince açıyorum, halen taze oluyor. Mayayı değiştir bir de öyle dene bakalım. Her güne 1 kavanoz ve küçük maya kavanozu. Tekrar maya yapacağın gün açarsın onu sadece. Ve her seferinde oraya bir miktar yeniden mayalarsın ki her daim taze maya bulunsun

Ben daha 5 aylik olmasina bir hafta kala basladim. Patates puresi yaptim kendi sütümle. Mama kivamina getirip yedirdim. Gerci ben ishal diye yedirdim ama yedirmisken de basladim. Yogurt da veriyorum arada. Bu arada cok gecmis olsun. :)

Ya zamanında annelerimiz de verdiler vermedi değiller ama bizim için bile şekerli maalesef kızım şimdilerde maalesef arada sırada istiyor bisküvi niyetine bir iki tane yiyor abur cubur yediği bir çikolatalar var bir de bu o yüzden çok da engellemiyorum yılda 2-3 ü geçmiyor almamız. Ama bebişlere bilemedim ya. Bir de kahvaltılarda labne iyi oluyor biraz büyüdükten sonra ama satın aldığımız o şey ne kadar sağlıklıdır onu bilemiyoum evde de yapılabilir mi acaba denesem yiyeceği dönemlerde

Canım öyle yapana kadar yıkayabilirsin de aslında daha pratik olur yaptığın işleme göre ama evdeki şartları bilemem tabi ben pamuk ve suyla temizliyorum bazen de yıkıyorum iyi oluyor

Benim yogurdum ekşi oluyor ya sen nasıl mayaliyorsun tadında eksilik olmuyor galiba
Canım maya ekşiyse o da ekşi yapar. Benim de çok lezzetli olur yoğurtlarım sütü kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk kadar daha kaynatıp kapatıyorum soğumaya bırakıyorum parmağımla kontrol ederek 7 ye kadar sayabiliyorsam elim yanmıyorsa 1-2 yemek kaşığı mayayı karıştırıp küçük kaselere dolduruyorum gece 12 gibi kapatıp 7-8 civarı kaldırıyorum. Püf noktası ağzını sıkı sıkı kapatmamak hava alacak şekilde hafif aralık bırakıp mayalamış oluyorum. Ben büyük kaplarda sevmediğimden sulandığından böyle yapıyorum kızıma da pratik oluyor o küçük kaselerden öğünlerinde yiyor. Anlatırken uzun sürdü ama yaparken pratik oluyor tavsiye ederim:)

Süzme yoğurt gibi yapılabilir belki de, dene bakalım nasıl olacak :)

geranio eşin bir gün binsin son duraktan otobüse, videoya alarak ilerlesin Akçay caddesine kadar :)) o kısım bence en yaşanılır olan yeri Gaziemirin. Evka7 de güzeldir ama ulaşım merkeze göre daha kötü. Emlak siteleri faydalı olacaktır, görsel yüklüyorlar bolca

Evet çok doğru demiş .. Allah yardım etsin çalışan annelere işlerini kolaylaştırsın inşallah

Kiyamam ya cokmu yemek istiyor seninki ,benim minnakk paşam 3 saate bir 100 ml anca içiyor. Anne sütünü emzik niyetine emiyor sütüm hepten azaldı
Mesela bugun iki saatte bir gelmeme ragmen 140 ml sut 120 ml mama icmis. Evde de paso meme keyfi. Bir bucuk saatte bir falan emiyor. Belki 200 ml icse tutar ama kusar diye o kadar da vermiyorum.
Sutunun azaldigini nerden biliyorsun?

Onlarin lojmani havaalaninin yanindaydi ondan.

Evet bide bana inatlaşmaları çok aşırı pinpiriklilik var bende daha çok tedirgin oluyorum bu yüzden en iyisi çocuğum gözümün önünde olsun
Bence de ayırma gözünün önünden dr dedi ki eline süt ürünü bulaşır elini yıkamadan yemek yapar yersen o bile riskli sizin için çok hassas bi alerji bu insanlar neyi anlamıyor bilmiyorum

VosVos35 geçmiş olsun bebeğe. Inanın uykusuzluktan şimdi aklıma geldi g. olsun demek...
Teşekkür ederim daha iyi ama burnu her hapşırıkla akıyor, nerden geliyor bu kadar mukus neyse açılsın da.. serum fizyolojik sordum, şişede yok dediler. Küçük plastik flakon şeklinde varmış, 10 tanesi 35 TL'den başlıyor.. 1 günde bitecek şişe iyiydi damlalıklı, yokmuş o markadan. Diğer eczaneler eve getirmiyor, hiç sormaya gerek duymadım.. anne sütüyle devam.. hiç değilse rahat uyuyor, açılıyor burnu birkaç damlayla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…