2018 Ekim Anneleri

Benimki de 400 gr almis. Doktor normal dedi.
Insallah ek gidalari sever zeynep kiz.

Benimki de 400 gr almis. Doktor normal dedi.
Insallah ek gidalari sever zeynep kiz.
Dogum kilosunun iki katına çıkması gerekiyormus çıkmadı su çocuğun kilosuna hamileligimden beri takigim

Kilo alımları düşecek normal.. 5.5 aylık benim kuzu. Dr başla dedi Bize de

Canim senin bebek düzeldi mi bizimki de 2 haftadır emmiyor 3 haftadır aynı kiloda kakasını da yapamıyor
Canim benimki emmiyor diye bazen sağıp verdim.bazen de sağacak sütüm olmadi.1 kutu mama aldim.sütüm olmayinca özellikle gece veriyorum.kabiz olmasi hareketsizlikten olabilir.ben yürütece koydum o gün.kakasini yapti rahatlayinca iştahi acildi.kabiz olan cocuk iştahsiz oluyor.
Metehan da bu ay ilk 20 gün 300 gr almisti.cok morelim bozulmustu.simdi iyi kötü emiyor.ins duru kuş da düzelir emer yine.

Bence de ayırma gözünün önünden dr dedi ki eline süt ürünü bulaşır elini yıkamadan yemek yapar yersen o bile riskli sizin için çok hassas bi alerji bu insanlar neyi anlamıyor bilmiyorum
Birde ye gitsin ya ne olacak diyorlar ben zaten hobi olarak zeytin ekmek yiyorum hergün

Tadimliklar baslamis ne güzel biz hala 6 ayi bekliyoruz. Ben alali cok oldu ama eksik varmi bilmiyorum yeni alacaklarada fikir olur Eki Görüntüle 2244972
Güle güle kullanın:)
Ben mama kaşığı önceden almistim dvit onunla veriyordum

Buharda pisirici ve via kaplar aldim

Şimdi alıştırma biberonu silikon mama tabagi ve önlük alacagim

geranio canim gazi mahallesi diye geciyor
Gazi mahallesi
Atifbey mahallesi
Kaymakamlik
Emlakbank konutlari
Aklima suan icin gelenler bunlar birde izbana yakin palmiye sitesi falan var oralarda guzel ama gidip bakmak gerek

Çok sağolun kızlar ikinize de. Her mesajınızın ekran görüntüsünü aldım eşime atacağım şimdi ev bakarken aklında olsun.

VosVos35 çok geçmiş olsun yeni bi salgın var sanırıö bu ara

Oturmalar ek gıdalar başlamış bile maşallah miniklere :)

Ek gıda için 6. ayının bitmesini beklemek istiyorum ben doktor aksini söylemezse. Oturmaya da bu ay sonu başlarız inşallah :)

Evet canım sağol hepimiz dökülüyoruz.. boğazım filan yanıyor benim de.. çocuklara bakmaktan kendimi pek dinleyemedim. Doktora gidilecek kıvama geldim ama sağanak vardı bugün, kızımla zor. Hiç olmazsa çocuklar biraz daha iyi :)

Yaa bende başlamak istiyorum ama nasıl :) mesela patates haşladım diyelim sadece ezecek miyim yoksa kendi sütümle iyice püre gibi mi yapacağım ? Bi de ne kadar vereceğim
Ben sutumu ilk tatlara karistirmiyorum mesela.Cunku anne sutununde bi tadi var.Damak tadi gelissin istiyorum.
Evet az havucu buharda pisirip catalla iyice ezdirdim oyle verdim.3 gun ilk gunden itibaren 2-3-4 kasik yapiyorum.
Kaseye oyle koyuyorum ama verirken az az.Bitirmesi icinde zorlamiyorum belli ediyor.
3 gun verdigim bitince onu 3 kasiktan dusunup 2 kasik yogurt verdim mesela baska öğün saatinde.Az az cogaltarak ama ögünleride oturtarak geciyorum.Suda eklendi tabii.
Haftaya 6 ay doluyor bizim.

Tadına alışsın diyorlar ne kadar doğru acaba

O tamamen cocukla alakali.
Ne erken ne gec.Talebini yakalamak en guzeli.
Once masa meraki sonra agiz hareketleri sonra kapmalar fln.Yani cok bariz belli eder.
Zaten cok gozalici biseydir masa/sofra.Hem izleyip hem ogrenirler.Sonrada uygularlar.Bu yuzden yemek zamani onlarinda bulunmasi ogrenmelerinin ilk asamasi :)

Tabakta durur mu diye hayal ettim :) tabak dusmesede digerleri yerde olabilir :))))
Yine de tabagin dusmemesi ve onunla onune gelmesi hep sonrasi icin kolay aliskanliklar olacak❤

Eylulun 2.diste eli kulaginda sanirim gece uyuyamadi yanima aldim baktim yastigimi isiriyor

Jel vs onerilmiyor.
Tetagil kullanan cok biliyorum ama doktoruna danismalisin.Kullanmadim.
Bide bu disler degilde sonradan gelenler daha zorlayici olabiliyor belki o zaman onerir.
Simdi icin karanfil ile ya da sogan ile kür hazirlayabilirsin biraz rahatlatmasi icin.

Aaa baktim simdi ince kalmazmi peki? Sirf corapla serin olur diye dusundum acikcasi

Yazliklar ince kisliklar tuylu.Tabii sadece ayakta kalmasi icin.Bastigi zamanlarda evde ancak.
Bastigi zamanlar icin makosenler ya da ince altli seyler yardimci olabilir.Duz ve ayak tabanini rahat kullanmasi onemli.Evde yalinayak mesela daha duyarli bi is yurume asamasinda :)
Onun disinda disarda arabada pek ayak usumez aslinda :) Kanguruda mesela ince cirtli bi panduf tarzi bisy giydiriyorum ben.Sicaksa onuda giydirmiyorum.

Cok gecmis olsun.Insallah cabucak toparlar.
Serum fizyolojigi buyuk alsaniz artik bayaa gider.

Her durumda gitmek istiyorsam ve buna care aramam gerekiyorsa genis bandana diker kulak kisimlarinada ek yuvarlaklar dikerdim icine yuvarlak pamuk konabilir mesela 2-3 kat.Dışı kumas,bandana hopp :) yumusatir en azindan sesi.
Kulakligin nesi zararliymis ki?
Normal kulaklik zararlida genis kulagini kapatacak birsey degil mi? Baski mi yapiyormus ki acaba?

Ben internetten tarif arayayım en iyisi:)

Yogurt gibi ama peynirle sadece :)
Ben daha uzun tutuyorum mayalanma asamasinda.Sonra suzulmek icin dolaba giriyor 5-6 saat.
Suzulen peyniralti suyunuda kemik suyu gibi saklayabiliyorsun hatta :)
1bucuk litreye yakın sute buyukce küp tam yagli tuzsuz peynir tam oluyor.

Cocuklariniz ek gıdaya başladı sanırım çoğunuzun. mama sandalyesi aldınız mi ? Oturabiliyor mu artık rahatça ?

Bende ilk kizdan Chicco Polly vardi.Onu kullaniyorum simdilik bayaadir.Yattigi icin.Artik orta kademe ve tam dikte duruyor yormadan.Oturuyor buarada bnm kuzu.Haftaya 6 ay bitiyor.

Bu ay icin 400 gr normal canim.
Tamamen kilosunu tek bi ayla toparlamak zor zaten.Tek bu ay diye dusunup 400e uzulme yani :)
Ek gidaniz hayirli olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…