2018 Ekim Anneleri

Kızlar yoğurdu pastörize sütten mi yoksa günlük açık sütten mi mayalayacagiz zira acik sutun omru kisa

Normal mi o kadin?

Normal mi o kadin?
Emziğe lokum sürüp büyütmüş çocuklarını merhamet, empati, düşünce... Bilimum insani vasfı eksik.. daha saymiycam bıktım.. oğlumun dengesini bozan kendisi, 2 yaşından beri şeker ve lokum yediriyor her fırsatta.. çocuk tamamen yemek yemeyi bıraktı sayesinde.. sonra diyor ki, çok şımarttın, seçenek sundun, ondan yemiyor.. çocuğu şekere boğdu, suçlu ben! Allah ıslah etsin!

Kızlar yoğurdu pastörize sütten mi yoksa günlük açık sütten mi mayalayacagiz zira acik sutun omru kisa
Günlük sütle mayalamak gerek. Güvenilir bir yerden alıp, bekletmeden güzelce kaynatıp, mayalıyorum. Mesela 5 litreyi haftanın her günü için kavanozlara bölüp mayalıyorum ki, açıp tüketelim, ötekiler açana kadar taze kalıyor

eski insanlar bilmiyorlar canım çok görmeyin onlara
Torununa zarar verdiğini bilse yapar mı hic

eski insanlar bilmiyorlar canım çok görmeyin onlara
Torununa zarar verdiğini bilse yapar mı hic
Altlı üstlü oturuyoruz, her ay doktorda ne işin var diyerek tıbbı da inkar eder kendisi.. anlatıyorum, kabul etmiyor. Kızıyorum diye de gizli yapıyor genelde. Bunu da ben mutfakta olduğum esnada yaptı, aniden geleceğimi hesap etmedi. İyilik yapıyor güya. Kendisi şeker bağımlısı, çok sever tatlıyı. O yüzden o da yesin kafasında. Doğduğundan beri anlatıyorum, olmaz, yasak diye.. duvara anlatsam tamam abla der duvar...

Söyle biseyduydum sutu kaynatıp kavanoza koyup kapağını kapatınca bozulmuyormuş?
Mayalarsam kac gun dayanır kavanozda?

ben ilk ikisini bir haşlayıp vermistim yedi biseyde yapmadi sen yinede tek tek ver istersen muz irmik pirinç brokoli verdiklerin arasinda sıkıntı olmadı sizinde alerjiniz var bilgi olur belki
Şimdi yine denedim patatesi yok sevmedi çıkardı ağzından öğürdü hatta .. Yarın havuç deneyim en iyisi

Canim.senin isin cok zor ya.iki bebek var evde.hangisini öpecegini şaşarsın:)
Sende elinden alip ağzina soksaydin.senin daha çok ihtiyacin var.zira sen denileni bile anlamiyorsun deseydin.
Benim kv 1 bucuk aylikken puding yapıp verek diyordu.

Biz bugün kontrolden geldik.
Boyunu 66.5 ölçtü.gecen ay 68 di.çekti heralde cocuk.
Kilosu da normalmis.700 gr almiş bu ay.
Rota aşisini vurulduk.
Ek gidada bi brosür verdi.tattirmaya baslayin minik minik dedi.ama ben beklicem bi 20 gün daha.
Demir damalasina devam edicez.
Doktor o gördükleriniz kan degil dedi.kakayi boyar dedi.
Kualgina bakti.agzinin icine bakti bisey yok dedi.
Disleri geliyor mu dedim.yok dedi.bisey yok henüz dedi.damaklarinda da bisey yokmus.
Zaten bende istemiyorum hemen cikmasini.en az 9.ayda cıksin istiyorum.

Tövbe bismillah, puding evet çok ihtiyacı var kendisinin, 130 kg vardır rahat.. boy da 1,50

Söyle biseyduydum sutu kaynatıp kavanoza koyup kapağını kapatınca bozulmuyormuş?
Mayalarsam kac gun dayanır kavanozda?
Kaynamış da olsa süt çabuk bozulur. En fazla 2 günde tüketmek gerekir. Yoğurt bende 1 hafta dayanır sonra ekşimeye başlar. İki haftada anca bozulur

İşte çocuk bir an ayağını topluyor, tekrar ölçelim diyen yok. Neyse ki kilo almış Mete bebek. Kaka düzeni oturunca daha iştahlı emer inşallah. Kızım da bugün üçüncü günde yaptı kakasını. İlk defa oluyor böyle. Çok huzursuz oldu kuzucuk. Yapınca keyfî yerine geldi

Benimki de gecen ay cekmisti ya. Olur oyle.

Bugun uyumamis. Banyo yaptirdim. Giyinirken cildirdi aglamaktan. Pazar da misafirlikte boyle yapmisti. Meme de almadi. Zor sakinlestirdim. Cok korktum. Sonra baktim 23 26 hafta arasi atak.
Bi de verem asisinda bir sey yoktu. Banyodan sonra iltihap akti. Doktora da ulasamadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…