Buraya yazdıktan sonra baktım tariflere de canım teşekkür ederim yaptığım zaman yine fikirlerinizi alırım inş:) ayy şaka gibi altı aylık oluyorsunuz neredeyse biz de 5.5 oluyoruz. Ben daha ek gıda başlamadım nedense tam 5.5 aylık olsun diye bekliyorum yani 2-3 güne başlayacağım. Bir dönem süt ürünleri alerjisi olabileceğini düşünmüştük kakada kan görme sorunları yaşıyorduk nerdeyse 1.5 aydır hiç görmedik başka sıkıntımız zaten yoktu acaba yoğurtla mı başlasam yoksa başka bir sebze ya da meyveyle mi onu oturtamadım kafamda ne dersin sen neyle başlamıştın canım? Full tatlıları verip sonra sebzeye geçmek de istemiyorum bazen meyvenin tadını alan çocuk sebzeyi kabul etmiyor sonra kafamda deli sorular:)Ben sutumu ilk tatlara karistirmiyorum mesela.Cunku anne sutununde bi tadi var.Damak tadi gelissin istiyorum.
Evet az havucu buharda pisirip catalla iyice ezdirdim oyle verdim.3 gun ilk gunden itibaren 2-3-4 kasik yapiyorum.
Kaseye oyle koyuyorum ama verirken az az.Bitirmesi icinde zorlamiyorum belli ediyor.
3 gun verdigim bitince onu 3 kasiktan dusunup 2 kasik yogurt verdim mesela baska öğün saatinde.Az az cogaltarak ama ögünleride oturtarak geciyorum.Suda eklendi tabii.
Haftaya 6 ay doluyor bizim.
O tamamen cocukla alakali.
Ne erken ne gec.Talebini yakalamak en guzeli.
Once masa meraki sonra agiz hareketleri sonra kapmalar fln.Yani cok bariz belli eder.
Zaten cok gozalici biseydir masa/sofra.Hem izleyip hem ogrenirler.Sonrada uygularlar.Bu yuzden yemek zamani onlarinda bulunmasi ogrenmelerinin ilk asamasi :)
Tabakta durur mu diye hayal ettim :) tabak dusmesede digerleri yerde olabilir :))))
Yine de tabagin dusmemesi ve onunla onune gelmesi hep sonrasi icin kolay aliskanliklar olacak❤
Jel vs onerilmiyor.
Tetagil kullanan cok biliyorum ama doktoruna danismalisin.Kullanmadim.
Bide bu disler degilde sonradan gelenler daha zorlayici olabiliyor belki o zaman onerir.
Simdi icin karanfil ile ya da sogan ile kür hazirlayabilirsin biraz rahatlatmasi icin.
Yazliklar ince kisliklar tuylu.Tabii sadece ayakta kalmasi icin.Bastigi zamanlarda evde ancak.
Bastigi zamanlar icin makosenler ya da ince altli seyler yardimci olabilir.Duz ve ayak tabanini rahat kullanmasi onemli.Evde yalinayak mesela daha duyarli bi is yurume asamasinda :)
Onun disinda disarda arabada pek ayak usumez aslinda :) Kanguruda mesela ince cirtli bi panduf tarzi bisy giydiriyorum ben.Sicaksa onuda giydirmiyorum.
Cok gecmis olsun.Insallah cabucak toparlar.
Serum fizyolojigi buyuk alsaniz artik bayaa gider.
Her durumda gitmek istiyorsam ve buna care aramam gerekiyorsa genis bandana diker kulak kisimlarinada ek yuvarlaklar dikerdim icine yuvarlak pamuk konabilir mesela 2-3 kat.Dışı kumas,bandana hopp :) yumusatir en azindan sesi.
Kulakligin nesi zararliymis ki?
Normal kulaklik zararlida genis kulagini kapatacak birsey degil mi? Baski mi yapiyormus ki acaba?
Yogurt gibi ama peynirle sadece :)
Ben daha uzun tutuyorum mayalanma asamasinda.Sonra suzulmek icin dolaba giriyor 5-6 saat.
Suzulen peyniralti suyunuda kemik suyu gibi saklayabiliyorsun hatta :)
1bucuk litreye yakın sute buyukce küp tam yagli tuzsuz peynir tam oluyor.
Bende ilk kizdan Chicco Polly vardi.Onu kullaniyorum simdilik bayaadir.Yattigi icin.Artik orta kademe ve tam dikte duruyor yormadan.Oturuyor buarada bnm kuzu.Haftaya 6 ay bitiyor.
Bu ay icin 400 gr normal canim.
Tamamen kilosunu tek bi ayla toparlamak zor zaten.Tek bu ay diye dusunup 400e uzulme yani :)
Ek gidaniz hayirli olsun.
Ben unutmadım hep aklımda, kabus gibi..ocakta vurulmam gerekiyordu korkumdan söyleyemedim hiç şimdi gel vuralım derler diyeArkadaşlar hamilelikte 2 doz tetanoz yaptırdıysanız diğer dozları unutmayın. Ben unuttum bu ay yapılacak..
İlk havuc verdim.Sonra elma,yogurt.Zaten 3 gun 3 gun derken iste anca bugune geldi :) Anne sutu aldigi icin bende tuketmeye calisiyorum tat aşina gelsin diye.Buraya yazdıktan sonra baktım tariflere de canım teşekkür ederim yaptığım zaman yine fikirlerinizi alırım inş:) ayy şaka gibi altı aylık oluyorsunuz neredeyse biz de 5.5 oluyoruz. Ben daha ek gıda başlamadım nedense tam 5.5 aylık olsun diye bekliyorum yani 2-3 güne başlayacağım. Bir dönem süt ürünleri alerjisi olabileceğini düşünmüştük kakada kan görme sorunları yaşıyorduk nerdeyse 1.5 aydır hiç görmedik başka sıkıntımız zaten yoktu acaba yoğurtla mı başlasam yoksa başka bir sebze ya da meyveyle mi onu oturtamadım kafamda ne dersin sen neyle başlamıştın canım? Full tatlıları verip sonra sebzeye geçmek de istemiyorum bazen meyvenin tadını alan çocuk sebzeyi kabul etmiyor sonra kafamda deli sorular:)
Poset aliyorum bende serum fizyolojik.Ilk zaman Bruno almistim göz temizligide yapildigi icin.Simdi poset duruyor el atinda.plojovic eczaneyi aradım, serum fizyolojik şişede yok dediler. Nette bakıyorum genelde flakonlu olanlar çıkıyor karşıma. Yine de Otribebe 20li gördüm, 19 TL sipariş verdim. Eczanede 10lu 35 diyince...
Adaşımız artık oturuyor desenemaşallah kızıma ❤
Bu ara buzdolabı ile başım dertte. Sanırım gaz kaçırıyor.. dün temizledim, ayarladım, yine aynı.. ailecek zehirlencez, eşim koku almıyor, inanmıyor banadolabı yenilemek için söylediğimi sanıyor tövbe tövbee...
Iste onu da baslayinca az az verdim.Sadece sabah ögle aksam olarak oturttum kafamda.Sulugu deniyorum alistirmalik kucuk olanlardan ama diş kaşıyor cogunlukla :) oyle olunca kasikla veriyorum.Alismazsa bardakla deneyecem.Buyugude hic suluk kullanmamisti.plojovic bugün başlamak istiyordum bende tam zamanında geldi cevap teşekkür ederim patates vereceğim ilk önce bir çay kaşığıyla başlayalım bakalım çok heyecanlıyım :) peki suyu ne kadar vereyim
Kızlar ne zamana kadar bebek deterjani ile ayri yikacayacaz camasirlari.üstat anneler cvp bekliyorum
Kac yasindasin ki? Hayirlisi olsun?bu arada 1 haftadır soguk algınlığıyla uğrasıyoruz ailecek, yazmıştım. Antibiotik son carem oldu ,kullanmaya başlayalı 5. Gün. Çok şükür kızımın burnu daha iyi ama vicdanımı sormayın. Yarın 5 aylık oluyoruz inşallah, ek gıda muhabbetlerinizi merakla takip ediyorum.. biz yemek yerken lokmalarımızı sayıyor kızım, inşallah iştahlı olurlar, hepimizin kuzuları..
bir de, kendi druma 2. Çocugu ne zaman yapabilirim diye sordum, yaşımı ve sezeryanı göz önünde bulundurup,agustosta başlayabilirsin dedi.. yani erken ama, kısmet!!
Ben 5 aylıkken denedim ama hiiiç yiyecek gibi değil bende bekleyeceğim. İnş o zaman azcık meyili olur:)Oturmalar ek gıdalar başlamış bile maşallah miniklere :)
Ek gıda için 6. ayının bitmesini beklemek istiyorum ben doktor aksini söylemezse. Oturmaya da bu ay sonu başlarız inşallah :)
Ben 2 yaşına kadar bebek deterjanıyla yıkadım oğlumun çamaşırlarını. Hâlen yumuşatıcı kullanınca teni tahriş oluyor. Ben de iki aydır kardeşinin kıyafetleriyle yıkamaya başladım.Kızlar ne zamana kadar bebek deterjani ile ayri yikacayacaz camasirlari.üstat anneler cvp bekliyorum
Ben 1.5 yaşındaki kızıma devam ediyorum:)) ee bide miniğim var. Yani herlde o da 2 yaşına gelene kadar devam:)) zaten büyükler için bile zararlı şu bilinen markalar. Bi bakmak lazımKızlar ne zamana kadar bebek deterjani ile ayri yikacayacaz camasirlari.üstat anneler cvp bekliyorum
Benim normaldi ama yinede 1 sene demişti. Hani vücut biraz kendini toparlasın diye. Ben tabi hiiç beklemedim ki ona ragmen 6 ay sonra hamile kalmıştm.bu arada 1 haftadır soguk algınlığıyla uğrasıyoruz ailecek, yazmıştım. Antibiotik son carem oldu ,kullanmaya başlayalı 5. Gün. Çok şükür kızımın burnu daha iyi ama vicdanımı sormayın. Yarın 5 aylık oluyoruz inşallah, ek gıda muhabbetlerinizi merakla takip ediyorum.. biz yemek yerken lokmalarımızı sayıyor kızım, inşallah iştahlı olurlar, hepimizin kuzuları..
bir de, kendi druma 2. Çocugu ne zaman yapabilirim diye sordum, yaşımı ve sezeryanı göz önünde bulundurup,agustosta başlayabilirsin dedi.. yani erken ama, kısmet!!
Geçmiş olsun ❤ biz de ailecek hastayız.. oğlum cumartesi gecesi, kızım da pazartesiden beri.. benim de boğazım, gözlerim yanıyor, evde doğal takviyelerle idare ediyorum bakalım geçer inşallah. Dün aşırı yağmur vardı, yoksa toplayıp yavruları gidecektim sağlık ocağına.. hiç tadımız yok.. kış bitti derken baharda yakalandık. Hiç dışarı çıkmayacak mıyız nebu arada 1 haftadır soguk algınlığıyla uğrasıyoruz ailecek, yazmıştım. Antibiotik son carem oldu ,kullanmaya başlayalı 5. Gün. Çok şükür kızımın burnu daha iyi ama vicdanımı sormayın. Yarın 5 aylık oluyoruz inşallah, ek gıda muhabbetlerinizi merakla takip ediyorum.. biz yemek yerken lokmalarımızı sayıyor kızım, inşallah iştahlı olurlar, hepimizin kuzuları..
Bi bakiyim canım ben de..Poset aliyorum bende serum fizyolojik.Ilk zaman Bruno almistim göz temizligide yapildigi icin.Simdi poset duruyor el atinda.
Allah korusun buarada en azindan servis baksa?
Biz basladik alerjik kizim ama verdiklerim bisey yapmadi cok iyi gidiyoruz 300 gr almis gibi duruyor tartida 22 inden bu yanaBu arada ek gıdaya geçen oldu mu çok hevesleniyorum ama başlayamadım :)
Ben şimdi patates denedim biz yemek yerken ya da bir şey içerken sürekli ağzını şapırdatıyor ilk kaşığı uzatınca bir hevesle açtı ağzını minnacık koymuştum onu yedi ikincide yüzünü ekşitti 10 dkka sonra bi daha deneyim dedim bu sefer ağzını açmadı bile :)))Biz basladik alerjik kizim ama verdiklerim bisey yapmadi cok iyi gidiyoruz 300 gr almis gibi duruyor tartida 22 inden bu yana
ben ilk ikisini bir haşlayıp vermistim yedi biseyde yapmadi sen yinede tek tek ver istersen muz irmik pirinç brokoli verdiklerin arasinda sıkıntı olmadı sizinde alerjiniz var bilgi olur belkiBen şimdi patates denedim biz yemek yerken ya da bir şey içerken sürekli ağzını şapırdatıyor ilk kaşığı uzatınca bir hevesle açtı ağzını minnacık koymuştum onu yedi ikincide yüzünü ekşitti 10 dkka sonra bi daha deneyim dedim bu sefer ağzını açmadı bile :)))plojovic zorlamayım dimi yarında havuç mu deneyim yoksa yine patates mi deneyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?