2018 Ekim Anneleri

Buraya yazdıktan sonra baktım tariflere de canım teşekkür ederim yaptığım zaman yine fikirlerinizi alırım inş:) ayy şaka gibi altı aylık oluyorsunuz neredeyse biz de 5.5 oluyoruz. Ben daha ek gıda başlamadım nedense tam 5.5 aylık olsun diye bekliyorum yani 2-3 güne başlayacağım. Bir dönem süt ürünleri alerjisi olabileceğini düşünmüştük kakada kan görme sorunları yaşıyorduk nerdeyse 1.5 aydır hiç görmedik başka sıkıntımız zaten yoktu acaba yoğurtla mı başlasam yoksa başka bir sebze ya da meyveyle mi onu oturtamadım kafamda ne dersin sen neyle başlamıştın canım? Full tatlıları verip sonra sebzeye geçmek de istemiyorum bazen meyvenin tadını alan çocuk sebzeyi kabul etmiyor sonra kafamda deli sorular:)

plojovic eczaneyi aradım, serum fizyolojik şişede yok dediler. Nette bakıyorum genelde flakonlu olanlar çıkıyor karşıma. Yine de Otribebe 20li gördüm, 19 TL sipariş verdim. Eczanede 10lu 35 diyince...
Adaşımız artık oturuyor desene maşallah kızıma ❤
Bu ara buzdolabı ile başım dertte. Sanırım gaz kaçırıyor.. dün temizledim, ayarladım, yine aynı.. ailecek zehirlencez, eşim koku almıyor, inanmıyor bana dolabı yenilemek için söylediğimi sanıyor tövbe tövbee...

plojovic bugün başlamak istiyordum bende tam zamanında geldi cevap teşekkür ederim patates vereceğim ilk önce bir çay kaşığıyla başlayalım bakalım çok heyecanlıyım :) peki suyu ne kadar vereyim

bu arada 1 haftadır soguk algınlığıyla uğrasıyoruz ailecek, yazmıştım. Antibiotik son carem oldu ,kullanmaya başlayalı 5. Gün. Çok şükür kızımın burnu daha iyi ama vicdanımı sormayın. Yarın 5 aylık oluyoruz inşallah, ek gıda muhabbetlerinizi merakla takip ediyorum.. biz yemek yerken lokmalarımızı sayıyor kızım, inşallah iştahlı olurlar, hepimizin kuzuları..
bir de, kendi druma 2. Çocugu ne zaman yapabilirim diye sordum, yaşımı ve sezeryanı göz önünde bulundurup,agustosta başlayabilirsin dedi.. yani erken ama, kısmet!!

İlk havuc verdim.Sonra elma,yogurt.Zaten 3 gun 3 gun derken iste anca bugune geldi :) Anne sutu aldigi icin bende tuketmeye calisiyorum tat aşina gelsin diye.
Yine de mizaclari bence elbet bisylerri sevip bazilarini sevmeyecekler :) vucutlari ne isterse ona gore secerlermis cogunlukla.Bize dusen cok keskin tatlarla agiz tatlarini degistirmemek.
Insallah alerjinizde olmaz❤

Poset aliyorum bende serum fizyolojik.Ilk zaman Bruno almistim göz temizligide yapildigi icin.Simdi poset duruyor el atinda.
Allah korusun buarada en azindan servis baksa?

Iste onu da baslayinca az az verdim.Sadece sabah ögle aksam olarak oturttum kafamda.Sulugu deniyorum alistirmalik kucuk olanlardan ama diş kaşıyor cogunlukla :) oyle olunca kasikla veriyorum.Alismazsa bardakla deneyecem.Buyugude hic suluk kullanmamisti.
Mesela 2 cay kasigi koy fincana.Sonra kendi silikon kasigiyla az az ver.Tadina baksin agzinda gevelesin.Yani acele etme oyle bi kasik tamamen verip yesin yutsun diye :)
Bebek ekmegi yapip artik elinede verilebilir.Kontrollu sekilde koparip yutmasin diye tabii :)

Kızlar ne zamana kadar bebek deterjani ile ayri yikacayacaz camasirlari.üstat anneler cvp bekliyorum

Tamamen sana bagli.
Ben hic birlestirmedim.Zaten cok cikiyor doluyor makine diye.Buyudukcede doluyor :) Simdi bizde zaten 2 tane olunca onlarinkileri atiyorum.
Deterjan konusunda biraz hassasim.Ayni deterjanlar.Sadece esimin gomleklerine ayri urun fln kullaniyorum.Is sebebiyle beyaz gomlek giyiyor hep.
Yani sadece esyalari karistirmiyorum.Ozellikle camasir vs iste.
Bnm varsa atlet vs onu atiyorum cocuklarinkilerle.

Kac yasindasin ki? Hayirlisi olsun?
Benim doktorum vucudun toparlanmasi icin en az bir sene gecsin ama bence 2 sene bebegini emzir dedi. Ben 3 yasini gecince dusunuyorum. Tabi bu uykusuzluk ve stresi unutursam.

Oturmalar ek gıdalar başlamış bile maşallah miniklere :)

Ek gıda için 6. ayının bitmesini beklemek istiyorum ben doktor aksini söylemezse. Oturmaya da bu ay sonu başlarız inşallah :)
Ben 5 aylıkken denedim ama hiiiç yiyecek gibi değil bende bekleyeceğim. İnş o zaman azcık meyili olur:)

Kızlar ne zamana kadar bebek deterjani ile ayri yikacayacaz camasirlari.üstat anneler cvp bekliyorum
Ben 2 yaşına kadar bebek deterjanıyla yıkadım oğlumun çamaşırlarını. Hâlen yumuşatıcı kullanınca teni tahriş oluyor. Ben de iki aydır kardeşinin kıyafetleriyle yıkamaya başladım.

Ben 1.5 yaşındaki kızıma devam ediyorum:)) ee bide miniğim var. Yani herlde o da 2 yaşına gelene kadar devam:)) zaten büyükler için bile zararlı şu bilinen markalar. Bi bakmak lazım

Benim normaldi ama yinede 1 sene demişti. Hani vücut biraz kendini toparlasın diye. Ben tabi hiiç beklemedim ki ona ragmen 6 ay sonra hamile kalmıştm.
Bence senin dr iyi zaman vermiş. Malum drlar biraz doğurma karşıtı oluyolar. Hayrlı zamanda gelsin bebiş.

Geçmiş olsun ❤ biz de ailecek hastayız.. oğlum cumartesi gecesi, kızım da pazartesiden beri.. benim de boğazım, gözlerim yanıyor, evde doğal takviyelerle idare ediyorum bakalım geçer inşallah. Dün aşırı yağmur vardı, yoksa toplayıp yavruları gidecektim sağlık ocağına.. hiç tadımız yok.. kış bitti derken baharda yakalandık. Hiç dışarı çıkmayacak mıyız ne

Poset aliyorum bende serum fizyolojik.Ilk zaman Bruno almistim göz temizligide yapildigi icin.Simdi poset duruyor el atinda.
Allah korusun buarada en azindan servis baksa?
Bi bakiyim canım ben de..
Dolabı havalandırdım, mutfağı da bütün gün havalandırdım. Şimdilik ağır koku dağıldı, belki de gazı bitti :) akşama bakarız diyor beyzade

Biz basladik alerjik kizim ama verdiklerim bisey yapmadi cok iyi gidiyoruz 300 gr almis gibi duruyor tartida 22 inden bu yana
Ben şimdi patates denedim biz yemek yerken ya da bir şey içerken sürekli ağzını şapırdatıyor ilk kaşığı uzatınca bir hevesle açtı ağzını minnacık koymuştum onu yedi ikincide yüzünü ekşitti 10 dkka sonra bi daha deneyim dedim bu sefer ağzını açmadı bile :))) plojovic zorlamayım dimi yarında havuç mu deneyim yoksa yine patates mi deneyim

Patatesi sevmedi sanırım ağzından çıkardı son denemede :) gün içinde tekrar deneyim mi acaba bir de suyu bardakla verdim içti biberonu almıyor

ben ilk ikisini bir haşlayıp vermistim yedi biseyde yapmadi sen yinede tek tek ver istersen muz irmik pirinç brokoli verdiklerin arasinda sıkıntı olmadı sizinde alerjiniz var bilgi olur belki

KV'den Oscar'lık bir hareket
Oğlumun elindeki topitop şekeri almış, kızımın ağzına tutmuş, yalatıyor.. ben mutfakta kahvaltı hazırlıyordum... İçeri bir geldim şok! Gülüyor bir de.. nasıl carladım anlatamam! 4,5 yaşındaki oğlum yapmaz bu hareketi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…